Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Empowerment in social work

Home - Profile - Archives - Friends

Introductie

Posted on 19/10/2011 at 19:25 - 0 Comments - Post Comment - Link

Deze blog wordt geschreven door: Johanna, Laura, Sinitta en Sylvana. Wij zijn vier derdejaars studenten van de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan Saxion te Enschede. Wij doen mee aan het vier maanden durende erasmusprogramma "empowerment in social work" aan de universiteit van Seinäjoki in Finland. Ons programma ziet er als volgt uit:

Introduction to studies in Finland: (1 EC)

Varieties of welfare production (3 EC): hoe ziet het Finse system van zorg en welzijn er uit? Empowerment in social work: (3 EC)

Creative and participatory methods in empowering people (4 EC): hier leer je werken met muzisch-agogische methoden. Bovendien leer je hoe je groepsdynamica kunt gebruiken om te werken aan het empowerment van de groepsleden.

Practicum (9 EC): je loopt 2 of 3 dagen per week stage in verschillende instellingen en voert daar leertaken uit

Development projects in social work and health care (2 EC): een cursus over nieuwe ontwikkelingen en onderzoeken op het gebied van social work waar Seinäjoki UAS bij betrokken is.

Social work and multicultural groups (3 EC): interculturele communicatie, omgaan met ethnische diversiteit, de multiculturele samenleving en immigratiebeleid in Finland en andere landen

Current issues in social work (3 EC): actuele ontwikkelingen op het gebied van social work

 

Het programma is voor internationale studenten, wij dus, en er wordt Engels gesproken. Ook zijn er vakken waar we les hebben met Finse studenten. Zij hebben ervoor gekozen om die lessen in het Engels te volgen. Voor niemand is Engels de moedertaal, dus het is helemaal geen probleem wanneer is niet heel goed Engels spreekt.

 

In deze blog houden wij bij wat onze ervaringen zijn met Finland, SeAMK en hoe het is om hier te studeren. Wij wensen je veel leesplezier toe!


Hosting door HQ ICT Systeembeheer