Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

New York

20/2/2010 - dag 7

Deze voormiddag eerst alles ingepakt, dan op weg naar nog een aantal buildings die we nog niet vanbinnen gezien hadden. eerst de Woolworth building, maar spijtig genoeg mochten we niet meer binnen ( niet meer toegelaten voor toeristen ), dan de flatiron building en de empire state builbing. Vervolgens zijn we nog even lang Times square gelopen, waar we lekker in het zonnetje op de tribune gezeten hebben om de drukte gade te slaan. Onze laatste halte van deze laatste dag was central park. We hebben hier nog een mooie wandeling gemaakt, het weer was prachtig, veel joggers en woefkes, kortom een mooie afsluiter. Nu terug in ons huisje voor een laatste hapje en een blogje, we zijn klaar om naar de luchthaven af te zakken, waar ons ongetwijfeld weer een resem securitychecks wachten.

Byebye NY, see you soon !  :)

De foto's van deze dag zullen voor morgen zijn.

 

Foto's dag 7

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

20/2/2010 - dag 6

Vandaag zijn we eerst in Penn station gaan rondneuzen om te zien hoe we morgen naar Newark geraken ( we zijn op JFK aangekomen ) om te vertrekken. Na enig zoekwerk alles gevonden, dus we zijn gerust voor morgen. Ondertussen waren Evie, Liselotte en Jade even naar Soho, waar ze de miss sixty winkel onveilig maakten, het waren dan ook koopjes tot - 70 %. Terug afgesproken in Grand central. Vervolgens naar de Verenigde Naties getrokken, daarna naar de Chrysler building, de Saint Patricks Cathedral om vervolgens naar het Moma af te zakken. Zeker de moeite waard, maar wel heel veel volk .Gelukkig hadden  we nog net tickets voor de bijzondere Tim Burton tentoonstelling, ook meer dan de moeite ! Ons weekje NY zit er op, morgen nog een aantal uurtjes voor we vertrekken. George ( van ons appartement ) heeft ons net gebeld om te zeggen dat we ons morgenvroeg niet moeten haasten, we kunnen hier blijven tot 17 uur. Dit is zeker een meevaller, dan kunnen we ons nog omkleden voor we aan onze terugreis beginnen. ( 21.30 uur vertrek Newark ). Van ons onderkomen niets dan goeds, prima service, mooie locatie, de metro op een boogscheut, goede Chinees op de ene hoek en pizza op de andere, wat wil je meer ? Zeker een aanrader voor wie een tripje NY wil maken.

Quote van de dag :  Jade ziet op times square UN staan en zegt " daar gaan we straks naar toe ", waarop Liselotte, " maar nee, we gaan naar de VN ! "  Kwam het verstand met de jaren ????

 

Foto's dag 6

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

19/2/2010 - dag 5

Deze morgen met de subway in één ruk naar Brooklyn gereden ( met de exprestrein amper een kwartiertje ) en van daar uit over de brug gewandeld richting Manhattan. Je loopt zo'n 5 meter boven het wegdek en de auto's scheuren voorbij terwijl je van een mooi zicht op Manhattan geniet, leuk uitstapje. Daarna één halte verder gereden en een wandeling gemaakt door China Town en Little Italy. In Chinatown mooie groene asperges gekocht voor een prikje, die we vanavond " op zijn Vlaams " hebben gegeten. Ook wel veel eerder griezelige ingrediënten gezien daar, zoals een bak vol levende kikkers, voor de billetjes , nemen we aan ? Deze middag een pizza gegeten in Little Italy en daarna uptown naar de NY public library. Mooi gebouw met indrukwekkende leeszaal, gekend uit vele films. Na de bib zijn we vertokken naar het Museum of natural history waar we heel de rest van de namiddag gebleven zijn. Dino's, sealife, the big bang, we weten er nu alles van ... " Night at the museum "  was niet ver weg !

Geen quote van de dag vandaag, wel een " launch ". - kijk in jullie mailbox.

 

Foto's dag 5

 

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

18/2/2010 - dag 4

Vandaag was het een " vrije dag " voor iedereen. De meisjes zijn gaan shoppen ( gelukkig met hun eigen geld ! ) en ze kwamen met heel wat zakken terug. Ik heb me ook eens bescheiden laten gaan  en een aantal " superkoopjes " gedaan ( jullie kennen mij hé ! ). Kris is met Yannick een " mannenmuseum"  gaan bezoeken. Een vliegdekschip en onderzeeboot + concorde, veel technische snufjes ... geef ons dan maar Macy's e.a. Om 17.30 was iedereen terug thuis want we zouden om 18.30 uur een nieuwe gospelpoging ondernemen ... die dit keer wel gelukt is. Toch wel indrukwekkend zo'n dienst. De " amens " en " praize the lords " vlogen ons om de oren en ook van " satan and the devil " werden we niet gespaard. Maar wat een enthousiasme van de "believers", wat een schwung en ritme, wat een preek op de vooravond van de vasten. Mijn glaasje wijn van deze avond is alvast een " temptation of satan " geworden en ook onze voorraad M&M's moet voor 40 dagen in de kast ! :). Toch hebben we na deze bijbelse bolwassing lekker Chinees gegeten " shame on us !!! "

Quote van de dag : in Macy's, een knappe jonge kerel aan een chique parfumstand: Caro, " die mens heeft een grote zwarte vlek op zijn kop ", waarop Liselotte " moeten we hem dat niet gaan zeggen ? " ... de brave mens had gewoon een assekruis op zijn voorhoofd ( zoals zeer vele mensen hier vandaag ). Onze kinderen hadden dit nog nooit gezien, waar is de tijd dat we zelf met zo'n kruis moesten rondlopen ? Bij ons lang geleden blijkbaar ! Amen.

De foto's zullen voor morgen zijn, want onze webmaster is ondertussen in slaap gevallen.

 

Foto's dag 4

 

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

17/2/2010 - dag 3

Vannacht heeft het hier behoorlijk gesneeuwd. Ik had op voorhand kaartjes geboekt voor Liberty island en Ellis island voor vandaag, dus hebben we de sneeuw getrotseerd en hebben we een bezoekje gebracht aan lady Liberty en het museum op Ellis island. Ondanks de sneeuwbuien toch wel de moeite waard, al hadden we geen zicht op Manhattan van op de boot ( maar dat hadden we gelukkig al op zondag gehad toen we de boot naar Staten island genomen hebben ). Na heel wat security checks ( Kris geeft altijd red alert !!! ), en heel wat trappen, een kijkje kunnen nemen in de buik van lady liberty. Daarna naar Ellis island voor het museum. Veel historisch materiaal gezien over Antwerpen en de Red Star Line, wel grappig zo ver van huis! Na de twee eilanden terug naar Manhattan waar we nog in de late namiddag city hall en het grand central station hebben aangedaan alvorens ons nat en moe naar huis te begeven. Ondertussen is iedereen terug opgedroogd, buikjes gevuld en onder een dekentje voor de buis ( veel tv wordt er hier wel niet gezien, binnen de korste keren alleen maar " slapers " )

Geen quote van de dag vandaag, 't zal aan de sneeuwbuien gelegen hebben. Wel weer ratten gezien in de metro, die beestjes hebben het blijkbaar ook koud !

Foto's op de link !  Lieve groetjes, Rit

 

Foto's Dag 3

 

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

16/2/2010 - dag 2

Vandaag zijn we eerst naar Central park getrokken omdat het prachtig weer was. De grote vijver gezien en via de kronkelpaadjes naar het MET ( metropolitan museum ). De drukte viel mee, maar er is daar zoveel te zien dat we een selectie hebben moeten maken. Nadien terug door het park naar het Guggenheim gewandeld om het gebouw te bewonderen. Het museum zelf hebben we niet bezocht, te veel volk + te mooi weer + al gezien in Venetië. Na het Guggenhein onze tocht in Central park verder gezet via het boathouse, de bow bridge ( you've got mail ) en wollmanrink ( Love Story ) naar 5th avenue. Daar zijn de girls een tweetal uutjes gaan shoppen ( Abercrombie & Fitch - juicy .... ) en wij zijn in Saks op de achtste verdieping een koffietje gaan drinken en Yannick een reuze fruitsap. Om 17.15 hadden we tickets gereserveerd voor the top of the rock obervation deck. Prachtig hoe je daar de stad ziet overgaan van licht naar donker, de lichtjes die overal beginnen branden, het zicht op central park enerzijds en de empire state en chrysler building anderzijds en times square aan de zijkant. Dit was meer dan de moeite waard !

Na een lange dag weer op weg naar huis en eens gezond gekookt vanavond. Iedereen zit ondertussen in de woonkamer te lezen of tv te kijken, Kris doet zo dadelijk de foto's zodat jullie ook een paar kiekjes van dag 2 kunnen zien.

Quote van de dag : Liselotte zegt : " Dat mevrouwke lijkt een beetje op de mama van Nils ", waarop Evie : " Is zijn mama een Chinese ? " ... nee, dus ! Sorry Nils maar het kwam er echt grappig uit . =)

 

Blijkbaar krijg je op een gratis blog niet zo veel ruimte, daarom hebben we onze foto's van de dag in een link gezet, anders houden we geen ruimte meer over om tekst te tikken !

 

Foto's dag 2

 

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

14/2/2010 - Dag 1

Na een lange reis gisteren beginnen we vandaag aan onze eerste dag NYC. Iedereen is al vroeg op want er staat een bezoek aan een gospeldienst op het programma. In de namiddag gaan we naar ground zero. Meer nieuws vanavond ! Groetjes , Rit

Onze gospeluitstap was niet echt een succes te noemen, na meer dan een uur wachten, bleek er toch geen plaats meer voor toeristen te zijn, snif ! Wel mensen van Schoten ontmoet, ze stonden achter ons aan te schuiven en blijken achter onze hoek in Schoten te wonen. Woensdagavond is er blijkbaar terug een sessie , dus nu mikken we daar op.

Deze middag met de subway helemaal downtown gereden naar ground zero + visitor center, wel indrukwekkend. Daarna snel een pizzahapje gegeten en op weg naar Wall street en omstreken. Dan de boot naar Staten Island , een kans om mooie foto's te maken van de skyline van Manhattan. Van de ferry naar het Vietnam Memorial. Daarna terug de metro in naar Times Square met natuurlijk de M&M shop en nog veel meer. Ondertussen was het al na 18.00 uur , dus hup naar huis om een hapje te eten. Nog even naar de winkel, een snelle pasta gemaakt, keuken opgeruimd, onze foto's op schijf gezet en bloggen. Ik zal straks met een plof in bed vallen !!! =)

Onze eerste dag zit er op, al veel sfeer opgesnoven, mooi weer maar wel koud. We kijken alvast uit naar morgen !

Comments (5) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

citytrip NYC

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Recent Posts

dag 7
dag 6
dag 5
dag 4
dag 3

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer