Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Schrijf een boek! Home | Profile | Archives | Friends
Hoe schrijf je een goed boek? Alle ins & outs!

En next.24/11/2011

Als het plan er eenmaal is, kun je gaan schrijven. Het belangrijkste zijn het eerste hoofdstuk en het laatste hoofdstuk. Het eerste hoofdstuk is namelijk het belangrijkste om een lezer te overtuigen om door te lezen, het laatste hoofdstuk is belangrijk om een lezer met een goed gevoel je boek weer aan de kant te laten leggen. Pak een vel papier. Schrijf de gebeurtenissen uit het eerste hoofdstuk op, vervolgens schrijf je de gebeurtenissen uit het laatste hoofdstuk op. Schrijf vervolgens alles wat daar tussen gebeurt op in korte zinnen. Het raamwerk staat er, nu het invullen nog. Dat invullen kost natuurlijk het meeste werk. Het kan ook goed zijn dat je gaat afwijken van het raamwerk en dat is geen probleem. Als de rode draad van het verhaal maar klopt.

 

Ik ben momenteel dus bezig met mijn tweede boek. Het boek gaat over een vrouw die haar donorvader zoekt. De rest verklap ik natuurlijk nog niet en ik ben bovendien nog maar halverwege. Omdat ik, nu ik halverwege ben, weer een beetje inspiratieloos ben geraakt, zit ik weer in een gehuurd vakantiehuis. Dat is ook de plek waarvan ik mijn blog bijhoud. Ik heb express weer gekozen voor een rustige omgeving en dit keer ben ik omringd door veel groen. Ik had me een beetje ingelezen over Piemonte en al gauw wist ik dat dat de plek was waar ik rustig aan mijn boek kon gaan werken. Lekker tussen de wijnvelden! Al snel had ik een knus vakantiehuis in Piemonte gevonden met uitzicht op de schitterende wijnvelden.

 

Als het boek eenmaal af is, moet het natuurlijk uitgegeven worden. Ik laat mijn boeken denk ik door Boxpress uitgeven. Heb verschillende ervaringen gelezen en die waren allemaal positief. De bedoeling is dat je eerst een offerte aanvraagt, vervolgens kun je je manuscript opsturen. Lees er hier meer informatie over. Het is wel ontzettend spannend om je 'kind' uit handen te geven en het is natuurlijk nog maar de vraag of je boek wel in de smaak gaat vallen.

 

In mijn volgende bericht lees je meer over het kiezen van een goede uitgever.

 

Liefs, Janneke

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Hoe zet je iets op papier?24/11/2011

Vaak hebben mensen die een boek gaan schrijven van alles in hun hoofd zitten, maar weten ze niet precies hoe ze het gestructureerd op papier gaan zetten. Het kan ook zijn dat het begin er al is, maar dat de rest van het boek nog moet komen. Iedereen heeft een andere manier van  schrijven. Sommigen hebben namelijk al veel inspiratie van zichzelf, anderen hebben input nodig uit de omgeving, gebeurtenissen, of mensen die ze ontmoeten. Literatuur is een prachtig iets en helemaal geweldig als je hierin kan participeren.

 

Ik heb voor mijn eerste boek een vakantiehuis afgehuurd. Ik ben zo iemand die de beginselen van een boek niet in de eigen omgeving kan maken. Heb ik natuurlijk wel geprobeerd, maar ik merkte dat ik mijn wilde ideeën niet op papier kon zetten zonder dat ik werd afgeleid. Om die reden heb ik een rustig vakantiehuisje aan zee gehuurd. Ik heb mijn vriend mooi achtergelaten en  ben 2 weken weggegaan. Rust, ruimte en vooral geeeen afleiding! Dat was wat ik nodig heb en ik kan dat echt iedereen aanraden.

 

Ik ben altijd een grote fan geweest van Saskia Noort. Heb al haar boeken al meerdere malen gelezen en vind haar schrijfstijl zeer bijzonder. De verhalen zijn zo goed, dat sommige zelfs zijn verfilmd. Onlangs dus nog het boek 'De eetclub'. Mocht je haar boeken nog niet kennen? Hier vind je een lijst van al haar werken.

 

Bedenk eerst het plot en in welke tijd het verhaal zich afspeelt. Vervolgens bedenk je de tijdspanne; dit kan slecht een paar uur zijn, of 5 jaar bijvoorbeeld. Welk type verhaal wil je gaan schrijven? Thriller, roman, historische roman. Vervolgens bepaal je de doelgroep en dan de personages die je in je boek verwerkt. Als je dat allemaal hebt gedaan, kun je in principe aan de slag gaan. Lees het vervolg in mijn volgende blog.

 

Liefs, Janneke

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Welkom allemaal24/11/2011

Heb je altijd al ooit een boek willen schrijven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Misschien kan ik je helpen!

Mijn naam is Janneke en ik ben 30 jaar. 2 jaar geleden had ik het idee om een boek te gaan schrijven, maar ik wist helemaal niet waar ik moest beginnen of welke stappen ik moest ondernemen. Ik ben op internet gaan surfen en heb uit verschillende bronnen informatie gehaald. Er komt namelijk nogal wat kijken wil je een boek op papier hebben, laat staan het uitgeven. Gelukkig zijn er verschillende instanties die je hierbij kunnen helpen.

Ik heb momenteel zelf een boek op papier staan en ben bezig met mijn tweede boek. Ik heb het eerste boek nog niet uitgegeven. Ik wil namelijk wachten tot mijn tweede boek klaar is om met een breder assortiment de markt te gaan betreden.

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt en wens je veel succes met je plannen voor het schrijven van een boek!

Liefs, Janneke

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer