Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

SCRAP-AMORE

2/5/2006 - Verklarende woordenlijst

Oke, ik ben er aan gewend inmiddels, maar voor beginners zijn al die engelse termen niet bij te houden. Vandaar hieronder een verklarende woordenlijst:

 

Brad               = splitpen

Cardstock      = stevig effen papier

Die-Cut          = stans

Embellishment     = versiering

Eyelet             = holnietje

Fiber               = draadje

Lay-out          = bewerkte pagina

Spead             = 2 pagina's naast elkaar

Permanent Link

2/5/2006 - 3. Voorbeeld van ATC-cards

Permanent Link

2/5/2006 - 4. Voorbeelden

Hieronder enkele voorbeelden van wat ik gemaakt heb...

 
Permanent Link

2/5/2006 - Het maken van ATC-kaartjes

De term ATC staat voor Artist Trading Card. Het is een leuke toevoeging aan je scrapmogelijkheden en wat helemaal leuk is, overal op de wereld worden deze kaartjes geruild. Ze behoren een standaardmaat te hebben van 6.4 bij 8.9 cm. Verder vermeld je op de achterkant je naam, de titel van het kaartje, eventueel het volgnummer van het kaartje ( bv. 1/1 of als het er een van een serie van 4 is 2/4 etc) en je e-mail en of website adres. Je mag er alles op doen wat je wilt, plakken, scheuren, naaien, chalken, noem maar op. Heel verslavend en echt, ze gaan de hele wereld over!  Het belangrijkste verschil met de andere ruilkaartjes (zoals voetbal- en pokemonkaartjes) is dat hier geen geld mee gemoeid mag gaan en dat ze zelf gemaakt moeten zijn.

Permanent Link

30/4/2006 - Het begin

Posted in Het Begin
  • Daar kwam mijn moeder binnen. Vanuit Den Bosch, rechtstreeks doorgereden naar mijn huis om te vertellen wat ze gezien had. Een nieuwe hobby en het heette scrappen (of zoiets.....)
  • Goed, ik dacht nog, het zal allemaal wel en het zegt me niks. Maar de twee stickervellen die ze meegenomen had uit die winkel waren wel heel erg aantrekkelijk. Van K&Company waren ze. Het zou de angel zijn van wat een virus zou blijken. Een ziekte. Een niet te genezen ziekte zelfs. Nog steeds is K&Company mijn favoriete merk en zijn de designers die voor hen ontwerpen mijn idolen (nou ja, bijna dan).
  • Ik ben op internet eens gaan googlen wat scrapbooken was (zo stond het op de achterkant van deze stickervellen). En wat ik allemaal zag..... JEMIG. Mooi zeg, wat ze maken met papier en stickers en lint en speldjes en wat het ook is.... later leerde ik de juiste termen van dat alles, maar goed, het begin was gemaakt.
  • Ik wilde kopen. Uitzoeken, hebben, beginnen..... maar waar?!?!?!
  • Oke, maar weer googlen en het adres gevonden waar mams geweest was in Den Bosch. Bleek deze winkel ook een online-shop te hebben, dus de eerste dingen aangeschaft.
  • En zo is het begonnen.......
Permanent Link

About Me

Een weblog over mijn liefde voor scrappen

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer