Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Nu is altijd

Boosheid

19:32, 21/1/2013 .. 2 comments .. Link

21/01/2013 Amsterdam

 

BOOS! Pluk een roos, zet hem op je hoed dan ben je morgen weer zoet

 

Zowel de positieve emoties als de negatieve mogen er dus zijn. Ik vind het zelf makkelijker om uiting te geven aan positieve gevoelens, zoals blijdschap. Hallo wereld, vrienden en alles wat er is zie mij zie mij zie mij ik ben er en ik ben blij! Bij negatieve gevoelens verstop ik me liever achter een paraplu, voor mijn eigen bui. Doei wereld ik ben er niet ik speel versoppertje want ik voel me zo donker als de modder.
Als ik kwaadheid of frustratie voel ben ik geneigd om de situatie, gedachten of persoon trouwens ook goed te praten, te relativeren. Daarmee bedoel ik begrip voor de ander voor mijn eigen pijn laten. Als voorbeeld kan ik mijn ex geven, hij wordt een soort handelsmerk van mijn blog geloof ik.
 Hij wilde geen moeite doen voor ons. Voor mijn gevoel gaf hij ‘ons’ te gemakkelijk op. Terwijl hij anderzijds ook gek was op mij. Dus een hatelijke situatie even kort door de bocht. Want ik ben machteloos. En dat voelt heel.. opgesloten. En dan.. in plaats van boos te zijn en te voelen, gewoon uiting geven aan wat er is.. Denk ik gedachten als: ach hij heeft zijn best gedaan, is depressief, kan er niks aan doen en zo voort.

WAAROM DOE IK DAT!? Ik heb mijn eigen pijn nog niet half gevoelt en ga de pijn verstoppen en doen alsof ik geen pijn heb? Er over heen praten, zogenaamd empathie heet dat. Voor de ander begrip hebben. Vanaf nu kies ik toch liever begrip voor mezelf. Hoe kun je werkelijk begrip hebben voor een ander als je dat niet eerst voor jezelf hebt? Ik heb geen zin meer in schijnheiligheid. Ik ben niet heilig en ik ben boos!
Hoe doen jullie dat? Kwaadheid, verdriet? Ik ben wel benieuwd want naast de tip hieronder van Louise Hay leer ik graag meer methoden, manieren, technieken, vechtsporten, woorden of gewoon nog wat goede wijntjes om de pijn tijdelijk te onderdrukken kennen. Dat laatste was een grapje.

Don't swallow your anger and have it settle in your body. When you get upset, give yourself a physical release. There are several methods to release these feelings in positive ways. You can scream in the car with the windows closed. You can beat your bed or kick pillows. You can make noise and say all the things you want to say. You can scream into a pillow. You can run, or play a game like tennis to help release the energy. Beat the bed or kick pillows at least once a week, whether you feel angry or not, just to release those physical tensions you store in your body.

~ this excerpt comes from 'Heart Thoughts' by Louise Hay

 Houden van jezelf

13:03, 16/1/2013 .. 1 comments .. Link
Ik ben de laatste tijd druk bezig met werken aan 'van mijzelf houden'. Dit doe ik omdat ik nogal wat onzekerheden tegen kom in mijn leven, zoals een relatie met een man waar ik veel van hou die niet werkt. Ik verlang zijn aandacht en liefde en krijg deze niet zoals ik ze zou willen. Hij kan mij niet geven wat ik wil en dat inzien en accepteren doet pijn. Deze pijn probeer ik nu onder ogen te komen en niet meer weg te stoppen zoals eerder. Door te feesten, afleiding te zoeken, altijd optimistisch te zijn kun je de pijn tijdelijk ontlopen. Maar terugkomen zal hij hoe dan ook. Denk maar eens niet aan een roze olifant. Dan zie je hem toch. Wat is is er.

Van jezelf houden betekend dus niet alleen de mooie en lichte kant van jezelf en het leven zien. Het is tijd geven voor alles wat jij nodig hebt. En wat je nodig hebt voel je van binnen, soms moet je daar ook even tijd voor nemen trouwens. Om er achter te komen wat dat is.

In mijn geval is dat nu even verdriet en kwaadheid voelen. Emoties die in deze maatschappij niet worden gelinkt aan geluk.

Een vriendin van mij, die zo goed als verlicht terug kwam na een reis uit India, vertelde mij iets wat me altijd bij zal blijven. Zij vertelde mij dat ze in Nederland weinig gelukkige mensen zag om zich heen waarop ik zei: maar je kunt toch niet aan de buitenkant zien of iemand wel of niet gelukkig is? Ze zei nee dat klopt maar ik merk aan de mensen om mij heen dat ze niet kunnen zijn met wat ze voelen. Dat ze alleen het positieve willen en daardoor juist vaak negatief zijn over wat ze hebben. Waardoor ze zich ook weer negatief voelen. Als een vicieuze cirkel werkt het.

Dat opende voor mij nieuwe deuren, ik ging anders naar geluk kijken. Het is nu oke voor me om een baaldag te hebben, zodra je het accepteert is het trouwens gelijk al minder balen!

Louise Hay; de vrouw die mij heel veel brengt op het gebied van mijzelf houden. Onder andere dankzij haar wereldberoemde boek: Je kunt je leven helen, laat in deze film van 34 minuten iets kostbaars zien. Dat is hoe je zelf aan trauma's en onzekerheden kunt werken. Een techniek die maar drie minuten van je tijd vraagt en meteen effect heeft.
Het mooiste is dat zij een trauma van zichzelf behandelt waar ze nu op haar 86ste nog tegen aanloopt. Het is menselijk om altijd bezig te blijven, anders sta je ook maar zo stil.
De link staat hieronder, geniet ervan!

http://www.thetappingsolution.com/2013VideoSeriesAbout Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Boosheid
Houden van jezelf

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer