Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Excursieweek NHTV, Oktober

Excursieweek UD - Vrijdag

21:02, 22/10/2010 .. 0 comments .. Link

Vrijdag 22 oktober

Heerlijk, deze school, overal een afsluting voor, en ook niet zo'n flauwe als op alle middelbare scholen! :D gewoon niet teveel gezeur, en drinken haha! Zo mag ik het zien.

Vandaag hoefden we pas om 2 uur op school te zijn, dus gewoon een beetje uitslapen. Eerst moesten we alle foto's ophangen en op de foto stemmen die wij het mooiste vonden. Hierna gingen we een film over Amsterdam kijken, die was ook zeer informatief, toch nog wat geleerd vandaag. Daarna was de uitslag van de foto-wedstrijd, één foto gekozen door het publiek, één door de jury, netjes geregeld vond ik.

En dan tijd voor een borrel, was ook weer gezellig, daarna snel naar huis en genieten van de vakantie!

gezellige, en toch leerzame week.Excursieweek UD - Donderdag

21:10, 21/10/2010 .. 0 comments .. Link

Donderdag 21 oktober

Vandaag hadden we excursie in Culemborg. Hier komen was al een heel gedoe, want hier stoppen geen sneltreinen, maargoed, ik was er op tijd....héél op tijd, want ik dacht namelijk (met zo'n 50 anderen!!) dat ik er gewoon om half 12 moest zijn. Heel fijn als je er dan achter moet komen dat je 2 uur te vroeg bent, omdat je nog het 2e programmaboekje hebt, ipv de derde?!

Maargoed, je gaat even wat halen in de Kiosk, zet een muziekje aan en ziet dan wat mensen lopen waar je toch al bij in de groep zat. We hoorden ook al van iemand anders dat je ook gewoon weer eerder mocht gaan als je in die 2 uur zelf al de wijk in ging. Dus met een paar mensen door de wijk heen gelopen, heel wat interessante foto's gemaakt, en met wat buurtbewoners gepraat. Ik vond de opbouw van deze wijk erg mooi, veel groen, veel natuur, het leek een beetje aan de natuur overgelaten, het groen was namelijk erg ''wild''. Dat vond ik wel mooi, maar de huizen vond ik minder mooi, ik houd niet zo van die schreeuwende, felle kleuren, en ze leken me niet allemaal even practisch, bijvoorbeeld de huizen die vrijwel alleen van glas waren gemaakt. De boomgaard en de watertoren vond ik erg mooi.

Toen we alles wel een beetje hadden gezien, zijn we teruggegaan naar het station, om op de rest te wachten. Toen de rest van mijn groepje aankwam, begonnen ze meteen uit te lachen, maar dat was ze snel vergaan toen ik vertelde dat ik dan ook eerder mocht gaan, haha, wie het laatst lacht...

Nu kregen we een presentatie in een soort kerk, wat veel informatie gaf over de wijk. Wat voor mij hier vooral uit bleek, is dat de wijk érg duurzaam is. Na de presentatie konden we lekker vroeg naar huis, maar ik was alles behalve vroeg thuis, er reden alleen stoptreinen op mijn traject, heel fijn. Morgen nog de afsluiting en dan zit het er weer op!Excursieweek UD - Woensdag

19:46, 20/10/2010 .. 0 comments .. Link

Woensdag 20 oktober

Vandaag gingen we naar Amsterdam. Ook hier waren wijzigingen, en moesten bij de Zuiderkerk zelf verzamelen, in plaats van het centraal station. Ik was perfect op tijd op het centraal station, ruim 3 kwartier van tevoren, maar ik besloot op een paar anderen te wachten. Dan konden we meteen samen naar de Zuiderkerk, want het was me niet helemaal duidelijk hoe we daar moesten komen. Zij hadden een beetje vertraging, maar zouden toch op tijd komen, om kwart voor 10. We waren dan ook op tijd bij het juiste metrostation, en toen we uit het station kwamen hadden we alleen maar 2 keer linksaf moeten slaan, en dan waren we er geweest... in plaats daarvan hebben we de weg gevraagd en zijn we compleet de verkeerde kant op gestuurd, bedankt metrostation medewerken. Ik denk bijna dat hij het expres deed. Uiteindelijk hadden we het toch gevonden maar waren we ongeveer een kwartertje te laat.

In de Zuiderkerk hebben we een film gekeken, die best veel informatie gaf, en er stond weer een maquete, waarbij we uitleg kregen. Deze maquete vond ik echter niet zo indrukwekkend als die in het CIC in Rotterdam.

Hierna gingen gingen we naar het GWL terrein, hier was veel te zien en hier stonden erg apparte huizen. Hier hebben we zelf een beetje rondgelopen en nogal wat foto's gemaakt. Ook stond er een huisje van een wijkbeheerder o.i.d, die naar buiten kwam, en waar we een paar vragen aan hebben kunnen stellen. Hier hebben we vooral zelf een beetje rondgekeken en foto's gemaakt, jammer dat het zulk slecht weer was. Wat me wel opviel is dat er ontzettend veel groen was, en er een ontzettend open en vrij gevoel was, terijl de woningdichtheid erg hoog was! Hierna kregen we ruim 2,5 uur pauze, dat was wel fijn.

Als laatste gingen we naar een informatiecentrum over de Noord-Zuidlijn. Deze zat gewoon rechts in de stationshal, maar het duurde nogal even voor we deze hadden gevonden. Een beetje zoiets als iets niet kunnen vinden wat je zelf al in je handen hebt, haha. Hier kregen we informatie over dit project, en wat de problemen hierbij waren.Excursieweek UD - Dinsdag

20:37, 19/10/2010 .. 0 comments .. Link

Dinsdag 19 oktober

Vandaag zijn we naar Rotterdam (Roffa in de volksmond) geweest, dit was wel even een stukje groter dan ik gewend was, in mijn dorpje. Toen ik op het centraal station aankwam was ik wel even overweldigd door de grootte van alles, maar daar wen je snel aan.

Op het programma van vandaag stonden:

  • Verzamelen in Vreewijk (ipv centraal station)
  • Rondleiding door Piet Houthuizen door Vreewijk
  • Facultatieve rondleiding door Kop van Zuid
  • CIC (City Informatie Centrum)
  • Le Medi

Eerst kregen we een rondleiding door Vreewijk van Piet Houthuizen, dit was fijn, omdat hij vanalles wist over deze wijk. Zo kregen we informatie die we anders nooit hadden gekregen. Vreewijk sprak me erg aan, omdat dit net een klein dorpje leek, IN Rotterdam zelf. Dit gaf een erg rustgevend gevoel, al dat groen en dorpse sfeertje. Je vergat bijna dat je in het centrum van Rotterdam zat. Hier stonden veel stempelwoningen, en hebben een oude woning van binnen mogen bekijken. Hier lagen ook nog antieke voorwerpen, maar hier vond ik het een beetje stoffig, vooral omdat je met zo'n 30-40 man tegelijk naar binnen moest.

Hierna kregen we een rondleiding over de Kop van Zuid, een soort kade. Hierheen gaan was wel erg vervelend, want ondertussen regende het steeds, gelukkig konden we met een paar man meerijden in de auto, daar hadden ik en enkele anderen weer geluk mee.
De kop van zuid was ook mooi om te zien, vanaf hier had je een heel goed zich over de Erasmusbrug, en de hoogbouw in de verte. Hier werd ook de nieuwe ''Rotterdam'' gebouwd, eerst werd ons vertel dat dit het hoogste gebouw van Rotterdam zou worden, dus ook van Nederland, maar daar had de begeleider zich in vergist, want het zou niet hoger worden als het huidige hoogste gebouw, wat we ook hebben gezien. Hier waren zeer duidelijke zichtlijnen te vinden, vooral op hogere verdiepingshoogtes.

Nu moesten we naar het CIC, waar enkele zeer indrukwekkende maquetes te zien waren. Boven deze maquetes hingen ook geprogrammeerde projectors, die met verschillende kleuren de maquete toelichtten. Dit was erg goed geregeld en gaf veel informatie. Ook kregen we een toelichting van een medewerker, die ter verbeelding de hoogste toren van de wereld op de maquete zette, die was toch net even een stukje hoger als de hoogste toren van Nederland...zo'n 7-8 keer haha.

Toen zijn we naar een Noord-Afrikaans geïnspireerde wijk gegaan, Le Medi. Hier had ik me veel bij voorgesteld, door de foto's op de presentatie, maar uiteindelijk was dit helemaal niet zo groot. Het was wel mooi, maar niet zo groot als ik me voorstelde.Excursieweek UD - Maandag

18:09, 18/10/2010 .. 0 comments .. Link

Maandag 18 oktober

vandaag kregen we eerst een introductie op school, ter voorbereiding van de week. Hier werden enkele wijzigingen doorgegeven in het programma, en de tijden. Ook kregen we een paar puntjes waar we op konden letten tijdens het fotograferen. Dit vond ik wel nuttig, omdat dit natuurlijk de kans vergrootte om te winnen met de fotowedstrijd, haha. Vandaag dus lekker vroeg naar huis en een beetje voorbereiden op deze intensieve week.

Het programma:
-Dinsdag 19 oktober :          Excursie Rotterdam (Roffa!)
-Woensdag 20 oktober :      Excursie Amsterdam (Damsko!)
-Donderdag 21 oktober :     Excursie Culemborg.
-Vrijdag 22 Oktober :           Afsluting van de excursieweek op school.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Excursieweek UD - Vrijdag
Excursieweek UD - Donderdag
Excursieweek UD - Woensdag
Excursieweek UD - Dinsdag
Excursieweek UD - Maandag

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer