Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Chronisch ziek en eigen bedrijf 

Mindfulness

13:27, 21/4/2011  ..  0 comments  ..  Link
Afgelopen maandag was mijn laatste middag van de Mindfulness cursus (aandachtstraining).
De cursus werd aangeboden door de MS-Anders stichting ism het ziekenhuis, het was een proef.
De groep bestond uit 10 MS patienten. De cursus betrof 8 lessen verspreid over 11 weken met huiswerk.

Ik moet zeggen dat de cursus echt wat verandering heeft gebracht. Ik kan weer genieten van kleine dingen, ben wat positiever en gedachtes zijn controleerbaarder geworden, ik wordt er niet meer zo door meegesleept. Ik mag me slecht voelen, ik mag boos en verdrietig zijn.
Wandelen (nouja rollen op het moment) met de hond doe ik weer met aandacht voor de hond en de zon voelt heerlijk op je lichaam.

Andere mensen in de groep hebben ook positieve ervaringen.
Ik merkte dat degene die meer tijd hadden om de oefeningen vaker te doen dat die nog meer positieve dingen ervaren door de mindfulness. Dus m.a.w. als ik thuis gewoon door ga met de oefeningen dan kom ik vanzelf ook zo ver als hun. Mijn positieve ervaringen worden nog geregeld wat ondergesneeuwd door oude patronen en bij hun bijna niet meer iig minder

Op het werk merk ik ook verschil. Ik ben wat geduldiger en rustiger geworden. Soms moet je eerst even afwachten (niet te lang natuurlijk) ipv je erover druk te maken, dingen worden soms ook uit zichzelf opgelost. Die facturen kunnen ook morgen geschreven worden als het nu te druk is.

Wat is mindfulness?

Mindfullness is het makkelijkst te begrijpen vanuit zijn tegendeel: leven op de automatische piloot. In de keuken, tijdens het autorijden, op het werk - let maar eens op hoe vaak we op routine draaien terwijl de denkgeest bezig is met verleden en toekomst.

Toch kennen we ook allemaal ervaringen van volledig aanwezig zijn: de adembenemende zonsondergang, prachtige muziek of een andere intense ervaring. Onze geest is stil, we zijn een en al aandacht. We proeven de rijkdom van het moment.

Mindfulness betekent simpelweg: bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt het woord ‘mindfulness’ vertalen met ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’. Uit deze woorden spreekt openheid. Aandachtigheid richt zich vooral op opmerken. Dit is iets anders dan ‘aandacht’ en 'concentratie’, waarbij je je richt op één onderwerp.

Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Met mindfulness leef je intenser. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger.

Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die tot somberheid en angst leiden. Je kunt beter je grenzen bewaken.Rolstoel

21:16, 16/4/2011  ..  0 comments  ..  Link
Ik heb MS en heb laatst nogal een erge relaps gehad. Ik was bezig met een dextametason kuur voor een relaps in mijn evenwichtsorgaan en toen aan het eind kreeg ik weer een relaps waardoor ik niet meer kon lopen. Beide benen waren van boven naar beneden totaal verkampt.
Een ziekenhuis opname en een 5 daagse prednisonstootkuur later kon ik de benen gelukkig wel weer wat bewegen.
Dat is nu al een paar weken geleden en ik kan ondertussen in huis weer redelijk vooruit komen (met gebruik van veel pijnstillers) maar buitenshuis maak ik al even gebruik van een rolstoel.
Dat is een hele rare gewaarwording. Je moet voor alles als je het huis uit moet/wilt, een lift regelen en dan ook iemand die de rolstoel wilt rollen, aangezien ik geen lichtgewicht rolstoel mee kreeg en dat dus niet meer als een paar meter zelf kan.
Op heel veel plekken kun je niet komen met dat ding, binnen maar ook buiten, mensen staan je geregeld aan te staren of behandelen je alsof je een debiel bent. 
Uitgaan is moeilijk, want iemand moet er dan rijden en kan dan niet drinken. Elke keer een taxi  bestellen is aardig prijzig en dat bewaar ik liever voor belangrijke afspraken als ik geen lift kan krijgen.
En zo gaat er weer een saaie zaterdagavond voorbij, want op tv is niet veel leuks te zien en mijn vriend is op stap.
Volgens mij begint er zo een horror dus die ga ik zo meteen maar kijken.

Groeten.

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Mindfulness
Rolstoel

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer