Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?


Logboek Donderdag 2 april


Stan:

Vandaag hebben Erwin en Stan de website van summit afgemaakt, het is gelukt met de variabeles mee sturen via html. De website staat online op: http://www.mediavormgever.net/~jongenelen/summit/

Jeroen en Tim hebben de TV-commercial afgemaakt en op cd ingeleverd.

We hebben de opname voor de engels vergadering gemaakt. Die branden we morge op een dvd en leveren we in.

Logboek Zondag 29 Maart

"..Langzamerhand komt het einde van de periode in zicht. Het zweet staat ons op het voorhoofd terwijl wij al stressend aan onze individuele taken een mooi einde proberen te brengen. Het was donderdag, de dag van de deadline! Terwijl Jeroen met halfopen ogen wakker probeert te blijven, kijkt hij naar de projectleden, die nog stevig doorwerken. Hij had de nacht ervoor problemen met zijn barker gehad en een flink stuk van de nacht doorgewerkt aan de zoveelste poging overnieuw te beginnen aan de barker. Hij slaakt een zucht duwt zich met moeite van de tafel af waarop hij leunde, en rolde daarna met de stoel naar Erwin, die druk bezig was met zijn teaser.

Verbaasd over hoe grappig die teaser was, kreeg Jeroen te horen dat het geluid er nog op vele plaatsen in moest. Hij knikte, en bood aan mee te zoeken naar geluiden voor die productie. Na een aantal sites te hebben gegeven keek hij achter zich naar Stan, die zijn werk aan het feedbacken was met Mvr. Koijen. Hij kon nog net een glimp opvangen van een spel, dat veel van snake weghad. Even kwam de gedachte door zijn hoofd dat hij eigenlijk beter af was geweest door een spel te maken, maar die gedachte schudde hij snel van zich af. Hij had voor de barker gekozen, dus dan moest er ook een barker ingeleverd worden.

Lichtelijk gedemotiveerd door iedereen die leuke producties maakt, rolde Jeroen zijn stoel verder naar Tim, die op zijn beurt bezig was met zijn individuele opdracht. Snel bracht Jeroen zijn ogen op naar de klok. Nog een paar uur te gaan..

Eenmaal terug op zijn plaats, begon hij maar met een montage filmpje te maken van zijn barker, waarin de verschillende kanten van de barker in voorkomen, en waar het over het scherm beweegt. Hopelijk kan hij er iets van gebruiken tijdens de presentatie..
"


Om een lang verhaal kort te maken..

Individuele opdrachten zijn af

Monteren van de commercial zou dit weekend gebeurd moeten zijn, anders nog volgende week

Site gaat de laatste week ook af komen, en word opgevrolijkt met behulp van plaatjes en foto's

Aankomende week word ook gefilmd voor de laatste vastlegging van de vergadering in het engels. (Waarschijnlijk dinsdag of woensdag)

De presentatie word deze week besproken en voorbereid, dus er word flink geoefend.

Logboek Maandag 23 Maart


Het is weer de maandag, de maandag die we allemaal zo leuk vinden. Tijd voor nieuwe afspraken, en dingen die gedaan moeten worden.

Zoals in het logboek beschreven, is er vorige week gefilmd. De ruwe montage is afgelopen donderdag ingeleverd. Ook is het eerste prototype van de site ingeleverd.

Deze week gaan we ons voornamelijk bezig houden met onze Individuele opdrachten. Deze moeten a.s. donderdag af zijn. Mevrouw Kooijen heeft ons erop gewezen dat we niets moesten dat deze opdracht nog altijd voor dezelfde campagne is als die van de TV-Commercial en de Website. Graag hierop te letten, veel af te kijken bij teamgenoten en desnoods elkaar op aanspreken.

Tevens is Jeroen van het weekend al druk bezig geweest met de uiteindelijke montage voor de TV-commercial. Hij heeft een groot deel al gedaan, en ik zorg ga 'de laatste hand' eraan leggen. Ik zou de beelden vandaag eigenlijk krijgen, maar dit zijn we vergeten. Dit hoeft pas volgende week donderdag af te zijn, maar ik hoop het vrijdag al zo goed als af te hebben, zodat we nog eventuele kleine aanpassingen met de groep kunnen bespreken.

Aan de website moet ook nog aardig wat aan gedaan worden en ik ben bang dat de aandacht er deze week niet helemaal op ligt. Indien mogelijk wil ik Erwin en Stan nog een beetje aan het werk krijgen voor de site, hoe druk ze het nu ook al hebben met de Individuele opdracht.

Dit was het voor vandaag, als ik het niet vergeet, morgen weer!

Tim

Donderdag 19 Maart

Stan:

We hebben gisteren gefilmt voor de TV-commercial dat is goed verlopen, Tim was regiseur, Jeroen camera man, Stan actuur, en Erwin Special effects. vandaag zijn Tim en Jeroen die gaan bewerken voor de ruwe montage.

Het prototype van de header voor de site is zo goed als af. Erwin en Stan hebben vanavond het hele protoype in html af en staat dan online op de url van erwin: www.mediavormgever.net/~jongenelen/summit

Logboek Vrijdag 13 MaartTim:

We hebben vandaag een kort werkoverleg gehad, waarin besproken is dat we volgende week gaan filmen. De benodigdheden hiervoor zijn: Stan zijn camera, en slecht weer. Dat 2de moet geen probleem worden,als we naar afgelopen weken keken.

We willen eerst kijken naar de weersverwachting voor volgende week, om hopelijk de beste dag uit te kunnen kiezen om te gaan filmen. De ruwe montage moet donderdag ingeleverd worden, dus we hopen op een maandag of een dinsdag.

Voor de site hebben we de afspraak dat ze het ontwerp dinsdag al af hebben, zodat we het met de rest van de groep kunnen bespreken voor eventuele veranderingen. Daarna kunnen ze hem in HTML zetten, en hebben ze het ruim op tijd af.

Tot zover vandaag, iedereen een prettig weekend toegewenst!

Donderdag 12 Maart

Erwin:

 

Het is alweer bijna het einde van de week. Deze week heb ik vooral gewerkt aan mijn prototype (een geanimeerde teaser). Deze heb ik nu ook af, en is klaar om ingeleverd te worden. Vandaag heb ik nog Jeroen nog geholpen met met moving storyboard door het 'Summit deuntje' op te nemen.

Verdere afspraken deze week:

Ik en Stan mailen morgen een aangepaste flowchart naar Mvr. Koijen

Ciao!


Logboek Maandag 9 Maart


Tim:

Maandag, de vreselijkste dag van het week. De klas zit er zoals iedere maandag weer overdreven actief en enthousiast bij. We zijn met zijn allen alweer druk aan het werk, want er zijn voor donderdag weer de nodig deadlines die we moeten halen. We hebben er weer zin in vandaag! Helaas kon onze teamgenoot Stan er vandaag niet bij zijn, die ligt thuis ziek in bed.

Donderdag moet ingeleverd worden:

-Eerste versie van je Individuele opdracht
-Ruwe Beelden voor de TV-Commercial
-De eerste basis opzet voor de site (het liefst al een pagina in HTML)

Deze week ben ik, Tim Meijer, projectleider van onze projectgroep. Succes gegarandeerd! Ik heb er zin in, en we gaan er weer met zijn allen aan de slag.

Dit was het voor vandaag! Fijne dag verder.


Logboek Donderdag 5 Maart


Jeroen:

Deze week werden er een aantal afspraken gemaakt

- Het logboek meer bijhouden
- Groepsafspraken maken tussendoor voor evaluatie
- Afspreken wat de gekozen visual gaat worden
- Elkaar op de hoogte houden van de ontwikkelingen
- Engels discussie voorbereiden
- Tijdig bandje voor discussie halen
- Discussie voeren en tijdig inleveren


Het logboek

Het logboek zal vanaf deze week vaker worden bijgehouden op verzoek van mevr. Kooijen, hierdoor zal het eenvoudiger zijn om te zien wie wat doet.

Groepsafspraken

Groepsafspraken zijn er deze week voldoende gemaakt, maar meer tussentijdse momenten. De groep spreekt elkaar aan en geeft elkaar feedback gedurende de dag.

Zo is er uiteindelijk gekozen voor het ontwerp van de visual die erwin had gemaakt. Stan had zijn visual nog niet geheel compleet, maar vond het goed dat de Visual van Erwin gekozen wordt. Overigens is mevr. Kooijen deze dag nog langs gekomen om een feedback te geven aan wat kleine elementen op de visuals. Ook is vandaag het storyboard ingeleverd, en had dhr. Vervoort gisteren al feedback gegeven op onze producten.

Engelse presentatie

Gedurende de week waren er een aantal momenten waar het niet mogelijk was om te filmen. Uiteindelijk was het woensdag gelukt een bandje te bemachtigen, en is de vergadering goed verlopen. Dit ging met wat passen en meten, en goede voorbereiding. Uiteindelijk valt er weinig te klagen over het resultaat. Deze vergadering werd opgenomen met de camera van Stan, en het bandje was natuurlijk afkomstig van Mevr. Jacobs. We sloten de vergadering met een... knal af.

Wat nu rest is morgen individueel de portfolio gesprekken, en dan sluiten we de week af.
Volgende week is het overigens ook flink werken aan de producten, want dan zal het prototype af moeten zijn, evenals het moving storyboard. Dit zal gaan onder leiding van Tim, die in de derde periode Projectleider zal zijn.


Logboek Maandag 2 Maart

Erwin

 

We hebben vandaag een aantal afspraken gemaakt in het Tutoruur. Voor morgen zorgen dat de 2 groepen (een van de Commercial, en een van de Website) dat we morgen per onderdeel een gedeelte af hebben:

Het groepje van de TV-Commercial zorgen voor een Storyboard, en een korte beknopte beschrijving van de Commercial.

Het groepje van de website zorgen voor een flowchart, en schetsen van de website.

Dit zijn de afspraken voor vandaag.

Cheerz!

P.S: Iedereen een fijne vakantie gehad?


Logboek Maandag 16 Februari


Tim:

 

Maandag, de zwaarste dag van de week. Het begon allemaal weer zo goed. Ik kwam netjes en op tijd mijn bed uit, zonder al te veel problemen! Laatste paar weken niet vaak voorgekomen. Maargoed, vandaag was me weer een dagje wel!

Met onze nieuwe en gemotiveerde projectleider Erwin gingen we vandaag weer hard aan de slag, we hadden vandaag een deadline die we moesten halen. We hadden afgesproken om van het weekend het concept voor de commercial en het overal creatief concept door te mailen naar erwin. Helaas had ik zelf ook een reminder nodig om zondagmiddag, maar heb het wel direct doorgemailt. Stan daarintegen moest het vanochtend het eerste uur nog maken, tot grote irritatie van mij. Uiteindelijk is wel nog goedgekomen, maar wel te laat!

Verder gaan we deze week druk aan de slag met de synphonis en het storyboard van de TV-commercial. Jeroen en ik tenminste. Tevens ga ik deze week verder werken aan het Stylebook van mevrouw van Laarhoven, wat individueel is. Ook wil ik het werk van Van Mierlo deze week afhebben, zodat we mooi op schema liggen.


Logboek Vrijdag 13 Februari


Jeroen:

Gisteren is het communicatief concept met mevr. v Laarhoven besproken, en daar was het een en ander fout aan. Na het door gesproken te hebben zijn Erwin en ik er verder aan gegaan voor het verbeteren - en aanvullen van - het concept.

Logboek Dinsdag 10 Februari


Erwin:


Ik heb me vandaag en gister bezig gehouden met het communicatief concept, en het moving storyboard. Deze zijn nu beide af, en klaar om bij de rest van de fase ingevoegd te worden.

Aju parasol

 

Tim:

Vandaag hebben we lang gebrainstormed over een idee voor onze tv-commercial. Na ruim een uur nadenken, kwam ik weer tot een geweldig idee. Ik ga dit morgen uittypen in een concept, waarna we verder kunnen gaan werken aan een moving storyboard, waaraan erwin vandaag al is begonnen.

Helaas moest ik vandaag de stan-te-laat teller weer updaten.

Stan-te-laat-teller: 4x


Logboek Woensdag 11 Februari

Jeroen:

Vandaag bezig geweest met het media- en promotieplan, en ik heb verder Stan mee op weg geholpen met het Overall (Creatief) concept. Gelukkig zijn mevr. v Laarhoven En dhr. Vervoort het erover eens dat de concepten voor deze week pas maandag ingeleverd moeten worden, dus dan hebben we wat meer tijd.


Als ik het goed begrepen heb, wil Erwin graag nog voor het weekend de concepten klaar hebben.

Stan-te-laat-teller: 5x

Logboek Maandag 9 Februari


Tim:


Het is weer een nieuwe week, nieuwe ronde nieuwe kansen! Eerste 2 uur vrij, dus we mochten mooi uitslapen, altijd makkelijk op zo'n maandag. Makkelijk dagje vandaag, 3 uurtjes les.

Net zoals altijd ben ik er weer vol tegenaan gegaan (tot in hoeverre dat op een maandag lukt) en heb er weer een productieve dag van gemaakt! We liggen voor als nog ik weet allemaal nog perfect op schema.

Tevens hebben we vandaag een nieuwe Projectleider! Spannend allemaal! Erwin is vanaf nu de komende fase projectleider. Ik betwijfel of hij Jeroen kan overtreffen, maar ik ben heel erg benieuwd hoe hij het gaat doen.

Tot zover vandaag, het was me weer een dagje wel!

Logboek Vrijdag 6 Februari


Aanwezig: Jeroen

Jeroen:
Alleen Jeroen was aanwezig van de projectgroep, de rest bleef thuis. In plaats van een film te kijken werd het plan van aanpak doorgesproken maar ik kon niets doen omdat de rest van de groep er niet was..

Maandag kunnen we proberen alsnog feedback te vragen op het plan van aanpak.


Logboek Donderdag 5 Februari


Aanwezig: Jeroen

Alweer een dag die uitviel, Jeroen heeft het plan van aanpak dat woensdag bij elkaar gevoegd werd, aangepast en een opmaak gegeven, en heeft dit vandaag ingeleverd, persoonlijk bij mevr. van Laarhoven in de docentenkamer.

Ook is er overleg gepleegd met dhr. Vervoort en mag Jeroen toch een Barker gaan maken.


Logboek Woensdag 4 Februari


Aanwezig: Jeroen, Erwin, Stan, Tim

Dinsdag viel de gehele dag uit, dus op school was weinig te doen.

Jeroen:

Vandaag werd er (weer) aan het plan van aanpak gewerkt, en zijn de individuele keuzes gegeven. Dat is, van iedereen behalve mij. Zowel 3D als Flash zijn al in gebruik door Stan en Erwin, dus ik heb enigszins een probleem. Dit probeer ik donderdag met een docent door te spreken, want ik wil wel weten wat mijn opties op dit moment zijn.

Verder schiet bij sommigen het werk aan het plan van aanpak niet echt op.. Maar hier zijn vandaag afspraken voor gemaakt. Ik heb de rest van de groep verteld meer op het logboek te schrijven, zodat ze later niet in de problemen komen.

Natuurlijk doen ze goed hun best, dus ik ben er best tevreden over.

Erwin:

Vorige week heb ik vooral gewerkt aan het risico analyse, wat inmiddels ook af is. Verder heb ik deze week nog gewerkt aan de kaft, en de planning.
Verder heeft iedereen zich ook goed gehouden aan de deadline voor zover ik weet.

Greetz,
~Erwin


Tim:


Vandaag was een redelijk onzinne dag op school, zoals wel eens vaker. Ik ben begonnen aan mijn strokenplanning maar vanwege mijn lichamelijke conditie was het op school nog niet af en heb ik dit thuis verder afgemaakt. Afgelopen dagen goed ziek geweest helaas, en was vanochtend nog niet helemaal lekker, maar gelukkig maar een ochtendkwaaltje!


Voor zover ik weet heeft iedereen zijn werk binnen de groep af, alhoewel het weer erg op het laatste moment is gegaan. Waar ik ook schuldig aan ben geweest, omdat ik tijdens mijn ziekte niets gedaan heb helaas. Jeroen is als projectleider weer druk bezig met vanalles in elkaar aan het zetten, super projectleider! Jeroen, bedankt voor deze geweldige 2 weken!


Tevens mocht ik vandaag de stan-te-laat-teller weer updaten, want stan was vandaag 15 min te laat, het is stukker beter als eerst, maar we moeten helaas streng zijn:


Stan-te-laat-teller: 3x


Logboek Maandag 2 Februari


Aanwezig:
Jeroen, Erwin, Stan
Ziek: Tim

Tim en Jeroen hebben de taken voor het plan van aanpak geruild, vanwege dat Tim ziek was.
Verder hebben velen hun feedback voor het portfolio vandaag teruggekregen. Verder is ook het vorige werk teruggegeven, hiervoor was een ruim voldoende gegeven.

Er is wat onduidelijkheid of het plan van aanpak nu eerst individueel gemaakt moet worden, of meteen als groep. Dit zal in de loop van de week gevraagd worden aan mevr. van Laarhoven. Het andere projectteam schijnt ook goed op weg te zijn met hun project.

Taakverdelingen:

Stan probeert een Flash game te maken, maar zal daar over moeten nadenken. Het moet wel doelgroepgericht zijn, en moet ook met Summit te maken hebben.

Jeroen gaat een Barker maken, een icoon of levendig figuurtje dat op de site terug te vinden is. Ook hier moet rekening gehouden worden met de doelgroep.

Erwin gaat met teasers aan de slag, ook met behulp van 3D. Zelfde regels gelden.


Verder voor het algemene project zal de taakverdeling als volgt zijn:

Tim en Jeroen zullen aan de Tv-Commercial beginnen, het script schrijven en een storyboard.
Stan en Erwin zullen aan de site beginnen. Het is nog niet geheel duidelijk waarin deze gemaakt gaat worden.

Logboek Zaterdag 31 Januari


Jeroen:

Ik heb onderzoek gedaan naar India, de tijd genomen om even te googlen en om een goede impressie op te doen van het land. De typische tempels en gebouwen heb ik bekeken, zodat ik daarvan misschien een goed beeld kan schetsen voor in een eventuele game of wat ik verder als keuze opdracht ga kiezen.

Ik heb al een idee voor een concept van een spel, maar moet nu nog uitvinden of het mogelijk is om het in de beschikbare tijd te maken, en of het wel bij de doelgroep past.

Logboek Donderdag 29 Januari


Absenties:
Stan was te laat, rest aanwezig.

Kwa afspraken had Tim vandaag zijn moodboard af, en had Jeroen de orientatie bij elkaar gevoegd, en is het verder voor deze week af.
De rest van de groep heeft besloten om een 'Stan-te-laat-teller' toe te voegen aan ons logboek.


Stan-te-laat-teller: 2x

Taakverdeling PvA:

Tijdens de les zijn de verschillende punten van het Plan van Aanpak verdeeld onder de groep. Deze zullen later samengevoegd worden tot een geheel.

Jeroen maakt de planning
Erwin maakt het titelblad en de risicoanalyse
Stan maakt de doelstelling
Tim maakt de inleiding

De organisatie van de projectgroep zal erin vermeld worden, maar deze is terug te vinden in het logboek.
De producten en tussenproducten zullen ook vermeld worden, maar worden als laatst gedaan.

Let op: In bijlage 4 van je blokboek staat een betere omschrijving van wat je moet doen. Lees dat eerst!

<- Vorige Volgende ->

Wie is 'Shiver'?


'Shiver' is een projectgroep van De Eindhovense School uit MV2B.

De projectgroep bestaat uit de volgende leden:

Tim Meijer
Stan van Lier
Jeroen Baltussen
Erwin Jongenelen

Deze website is onderdeel van ons project om een logboek bij te houden.


Hosting door HQ ICT Systeembeheer