Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Simpele ziel

• 13/9/2013 - Fibromyalgie

Het is al bijna 3 jaar geleden dat ik de diagnose fibromyalgie kreeg van de reumaspecialist. Ik weet nog dat ik enigszverward het ziekenhuis uitliep. Ik was blij omdat het geen enge degeneratieve spierziekte betrof (daar ben ik een hele tijd bang voor geweest omdat mijn oma aan ALS is gestorven), maar tegelijkertijd ook verdrietig. Ik wist  dat ik deze klachten de rest van mijn leven bij me zou blijven dragen. 'Ik moet goed naar mijn lichaam blijven luisteren',  zei de specialist. 'Ik kan je helaas geen pillen meegeven die je klachten doen verdwijnen. Zorg goed voor jezelf en pas je leefstijl aan. Accepteer je klachten en ga niet met je lichaam in gevecht want dat verergert de situatie alleen maar'.

 

Drie jaar lang ben ik op zoek geweest naar 'iets' wat mijn klachten in ieder geval kon doen verlichten. Ik heb mindfullness gedaan, cognitieve gedragstherapie gevolgd en heb inmiddels de 2e Reikigraad in mijn bezit. Ik heb paracetemol geslikt, ibuprofen en ben gestopt met roken. Ik heb meegedaan aan een onderzoek via de universiteit in Maastricht en relevante forums bezocht. Ik heb alles gedaan om de fibromyalgieklachten zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Maar door mijn aandacht zo geforceerd te richten op het vinden van een oplossing, zijn mijn klachten blijven bestaan. Ik sta er mee op en ga ermee naar bed. Ik kan mijn gedachten niet loskoppelen van datgene wat ik in mijn lichaam voel waardoor het acceptatieproces geblokkeerd blijft. Tot voor kort heb ik zelfs hardop geroepen dat de diagnose wel eens verkeerd gesteld kon zijn omdat ik 2 keer per week 10 km deed hardlopen. En ik dacht dat een echte fibromyalgiepatiënt dit niet zou kunnen. Helaas, heeft mijn lichaam me weer tot de orde geroepen nu ik al een paar weken met een overbelaste knieschijf aan het tobben ben. Dat krijg je ervan als je de goden verzoekt !

 

Eigenlijk moet ik er gewoon niet mee bezig zijn. Waarom zou ik geen pijn mogen voelen ?. Omdat ik misschien bang ben om de controle te verliezen ? Dat ik het gevoel heb dat mijn lichaam mij in de steek heeft gelaten ? Pfff...laat het toch los man...zo makkelijk gezegd. Ik kwam vorige week een boekje tegen dat me hopelijk weer wat dichter bij het acceptatieproces brengt: Het Gedachtenkastje van Olaf Hoenson

 

 

 

   

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Dingen uit het leven gegrepen, niks moet alles mag, fibromyalgie, muziek uit Scandinavië, eten en drinken, een beetje filosofie, films, onze natuurlijke omgeving en kattekwaad.

«  December 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Posts

• Fibromyalgie

Links

• Home
• View my profile
• Archives
• Friends
• Email Me
• My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer