Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

¿Vienes conmigo a Sitges?

Accepteren wat je niet kunt veranderen!

09:20, 20/12/2011 .. 0 comments .. Link
20 december 2011 Het is zover, ik ruil het luize leventje van aupair in voor een hardwerkend leventje in Spanje! Na mijn tweede gesprek bij Sellbytel werd ik aangenomen als telefoniste customer service. Best een raar idee! Maar dan komt het, het papierwerk in Spanje... Het lijkt wel of ze het expres allemaal zo lastig maken. Je hebt nooit de juiste documenten bij je, ookal neem je precies mee wat ze hebben gevraagd. Dus om iets voor elkaar te krijgen moet je rekening houden met 2 a 3 bezoekjes. Geen ramp opzich maar wel irritant als je alles binnen 3 dagen wilt regelen. Aangezien ik rekening had gehouden met een langere sollicitatie periode en ook nog eens morgen naar huis kom (!), dringt de tijd ineens. Het is natuurlijk enorm positief dat ik zo snel een baan kon vinden, helemaal omdat de crisis hier in Spanje vele malen erger is dan in Nederland. Er zijn ontzettend veel jongeren zonder baan. Dus ik mag van geluk spreken! Waar ik vanochtend zo bang voor was blijkt nu reuze mee te vallen. Naar Vilanova om mijn NIE aan te vragen. Mensen hebben me aangeraden om al voor de zon op komt te gaan om een nummertje te trekken. Daarnaast moest ik er geen rekening mee houden dat ik het in 1 keer zou kunnen regelen. Dus ik zonder enige verwachtingen naar het politiebureau, wat ik in eerste instantie niet kon vinden omdat er geen rij voor de deur stond... Na 5 min aan de beurt en binnen 10 min stond ik weer buiten. Op zoek naar een bank om te betalen voor mijn NIE. In 2 banken stond een rij van minimaal een half uur maar de 3de bank was leeg. Met het betaalbewijs kreeg ik mijn NIE en stond dus binnen een half uur weer buiten als officiele inwoner van Spanje!! Zou het komen omdat ik rekening hield met het ergste of is dit MY LUCKY DAY?! Morgen met een geruster hart in het vliegtuig op weg naar mijn liefjes!!

Barcelona baby!!

22:19, 13/10/2011 .. 1 comments .. Link

4 oktober 2011

Het is al weer even geleden, maar eindelijk neem ik de tijd om mijn Barcelona avontuurtje met jullie te delen. De foto's van deze mooie dag zet ik op facebook.

Het is dinsdag ochtend, de boodschappen zijn al gedaan voor vandaag, ik hoef de kinderen straks niet van school te halen en heb nog geen plannen gemaakt, ik ga naar Barcelona! Op de fiets naar het station en voor een habbekrats een retourtje Barcelona. Arlette heeft me aangeraden eerst het oude stadsgedeelte te gaan ontdekken, poco a poco.
Bij de halte waar de meeste mensen uitstappen stap ik ook uit en bedenk me dat ik wel op mijn ingebouwde GPS kan gaan rondlopen en alle mooie plekjes kan vinden. Naar beneden lopen is richting het strand, een paar keer links en rechts en dan kom ik er wel. Maar zoals (hier) al vaker het geval is geweest, laat mijn inwendige GPS me in de steek. Ik kom wel een paar hele mooie gevels tegen maar daar blijft het bij, zelfs de Arc de Trioph weet ik te ontwijken. Uiteindelijk vind ik de Zoo en ga vanuit daar verder lopen met het kaartje dat ik al de hele tijd in mijn tas heb zitten...
Ik vind de Arc de Trioph en al snel kom ik via smalle, schattige, bijna armoedige straatjes bij het strand en de mooie haven uit. Na ruim 2,5 uur gelopen te hebben besluit ik om mijn trots (ben immers op weg een soort van local te worden;)) opzij te zetten en koop een kaartje voor de toeristenbus. Zo'n bus met open dak waar iedereen met zijn camera rondjes rijdt door Barcelona. De bus heeft 3 verschillende routes die elkaar steeds een stukje overlappen. Je kunt bij alle haltes om de 5 min op- en afstappen en dat de hele dag door. Ik zie meer van de stad dan ik had kunnen denken en baal ervan dat mijn dag nog maar zo weinig uren heeft.
Ik heb een hoop aanspraak als meisje alleen maar gelukkig kan ik bij ongewenst bezoek de volgende halte weer afstappen. Zo stap ik uit bij Museum of Art, niet omdat me dat zo interessant lijkt... Daar blijkt een uitzicht te zijn over de hele stad en in gedachten bedank ik de kerel die me heeft "weggejaagd" van de bus.
Langzaam zie ik Barcelona wegtrekken in de schemering en besluit  de bus terug naar het centum te pakken en het station te gaan zoeken. Het is immers al bijna 19.30uur.
Ik stap uit bij la Rambla omdat ik er van uit ga dat daar wel een station is. Iedere keer als ik de moed heb verzameld om iemand de weg te vragen in het spaans blijkt het een toerist te zijn. Tevergeefs pleeg ik een help! telefoontje naar Arlette en die legt me uit waar ik moet zijn. Nou blijkt, nadat ik het station heb gevonden, dat ik deze al 2 keer was gepasseerd. Om 21.30uur zit ik in de trein terug naar Sitges.

Wat een dag! Moe maar zeer voldaanDaar istie dan!

21:14, 3/10/2011 .. 0 comments .. Link

3 oktober 2011

Mede dankzij mijn mamsie, maar ook omdat ik een hoop te vertellen heb, weer een berichtje. Geen nieuws is goed nieuws? Ja dat klopt! het gaat erg goed.
Ben na wat ontdekking nu toch echt een beetje een leven aan het opbouwen in Sitges. Leuke meiden, uitstapjes met de kids en "praten" met locals. Dat praten gaat me nog niet erg goed af maar ik begrijp heel veel van wat er wordt besproken. Met handen en voeten Spaans praten in de hoop dat de andere persoon ook Spaans terug praat. Zo leer ik het het snelst.
Vandaag heb ik met mijn Spaanse lerares gesproken over mijn voortgang. Ik ben "te nieuwsgierig" voor de groep en leer (te) snel. Vanaf woensdag wordt het waarschijnlijk niveau 2. Ik kijk er al naar uit!
Dit weekend was ik alleen met oma en de jongens. Het ging prima:) Skaten, ijsjes eten, minigolfen en nog een ijsje eten. Sjoerd had een nieuwe step gekocht van zijn zakgeld en die moesten we even gaan testen op de boulevard. Wat een lefgozer! Ralph en ik op de mountainbike er achteraan.
De muggen beginnen me ook steeds meer te accepteren. De eerste 2 weken heb ik meerdere zalfjes en zelfs pilletjes moeten halen tegen de bulten en de jeuk, mijn benen zijn niet echt een mooi plaatje. Maar het wordt steeds minder gelukkig.
Het is hier nog heerlijk warm en dagelijks maak ik nog even een duikje in de zee. Maar eigenlijk moet ik met deze info nog even wachten tot de korte zomer in Nederland weer over is... :-P Hoewel Michelle en ik vanochtend toch echt van het strand werden gebrand door de zon.
Morgen begint het filmfestival in Sitges en ga ik met een aantal meiden naar de film. Met deze meiden ga ik vrijdag ook naar een bbq. We werden uitgenodigd door Chantal. Een Nederlands meisje dat hier is gekomen om Spaans te leren. En hoe leer je nou beter Spaans dan met Nederlandse en Engelse meisjes te bbq-en.... Nou ja, het is wel gezellig!
Ik ben er nog steeds niet uit hoe ik mijn foto's kan toevoegen aan mijn blog dus die blijf ik gewoon op facebook zetten. Voor oma, mijn bijna jarige neefje en alle andere achterblijvers: als je mijn foto's wil zien moet je even een account aanmaken;-)

Heel veel liefs uit Sitges, een paradijsje op aarde!Dagje PortAventura of Roadtrip

00:48, 24/9/2011 .. 0 comments .. Link

23 september 2011

Vandaag ben ik met de jongens naar PortAventura gegaan, een attractiepark in Salou met heel veel achtbanen. De jongens keken er al een paar dagen naar uit en stiekem ik ook! Ralph heeft er bijna niet van geslapen en ik ook niet maar dat had een andere reden. Het nachtleven in Sitges is zo slecht nog niet...
Om 10 uur wordt Noah gedropt door zijn moeder want hij gaat met Ralph en ons mee. Ik samen met 3 kleinen mannen op pad!
Het park was makkelijk te vinden en het was absoluut niet druk. We hebben dus ook niet veel in de rij hoeven te staan wat een unicum schijnt te zijn. Denk aan de Droomvlucht op een vrije, zonnige dag.
Om half 6 besluiten we, na de 3de rit in Dragon Kahn, naar huis te gaan. In de auto stellen we de navigatie in op HOME en gassen maar! Een half uurtje geeft het systeem aan. Druk zijn we aan het zingen en kletsen en beseffen niet dat we de juiste afslag al voorbij zijn gereden. Ik heb nog een paar keer op dat ding gekeken maar die gaf gewoon een groene lijn aan dus "we zitten goed" dacht ik. Totdat Sjoerd opmerkt dat we er steeds langer over doen om thuis te komen. Waar de teller eerst op 30 min staat, staat hij na 15 min op 50 min. Wanhopig pakken we de eerst volgende afslag waarbij we ook van de tolweg af rijden. We komen helemaal verkeerd uit en na een telefoontje met het thuisfront moeten we de tolweg weer op. Sorry protemonnee! Na 2,5 uur (ipv 30 min) komen we met een bijna lege tank aan. gelukkig is het eten al klaar want de jongens en ik zijn helemaal kapot!

Ookal was het niet de bedoeling, ik heb wel weer een groot deel van de omgeving gezien!Back to school

22:12, 21/9/2011 .. 0 comments .. Link

21 september 2011

Het is woensdag dus schooldag! Ik begin er echt weer de lol van in te zien en de ergernissen te voelen. De lol om nieuwe dingen bijgebracht te krijgen en ergens goed in te zijn. Want zoals al tegen me is gezegd heb ik een soort talen-t en ik begin te beseffen wat dat precies betekent. Voor mij kan het niet snel genoeg gaan! Daar tegenover staat natuurlijk wel het feit dat er anderen zijn die niet zo snel gaan. En daar is de ergernis. Ik kan gewoon niet begrijpen dat mensen ergens maanden of jaren wonen zonder de taal te (willen) spreken.
Na mijn les bij Hola! heb ik met Michelle afgesproken. Wat tot nu toe nog iedere dag het geval is geweest en voorlopig ook nog zal zijn, is het om 11 uur al heerlijk warm. Zoals de jongens ookal zeggen geeft Michelle aan dat er wel een mindere dag tussen mag zitten. Neeeeeee nog niet hoor! Ben benieuwd wanneer bij mij die omslag komt, kan het me bijna niet voorstellen...
We kletsen gezellig over van alles en nog wat en ik ben enorm blij dat ik al iemand in Sitges heb "gevonden" met wie het klikt. De eerste stap is denk ik altijd het moeilijkste.
Na een lekkere lunch en een half uurtje lui op het gras in de tuin: jongens van school halen, naar de kapper in een ander dorp, boodschappen doen, jongens ophalen bij de kapper, naar huis voor huiswerk en middag snackje, naar de rugby en eten maken met Arlette. Marit de "huisvrouw", wie had dat ooit gedacht!

Morgen middag heb ik een date met het strand en de zee. Bij het geluid van de golven en de warmte van de zon droom ik dan weg en weet: ik hoef hier voorlopig nog niet weg.Happy Birthday!

21:18, 20/9/2011 .. 1 comments .. Link

20 september 2011

Gisteren middag moest ik er even aan herinnerd worden dat ik vandaag jarig was. De tijd gaat snel en ik heb hier helemaal niet het besef van tijd. Vanuit de gang hoor ik 'lang zal ze leven...' Arlette samen met de twee jongste zingen voor mijn verjaardag. Wat lief!! Een klein taartje, gemaakt van een cracker met chocolade vlokken en jellybeans :-), maken mijn dag al goed. Meer verjaardag heb ik niet nodig.
Kids naar school, boodschappen en dan heerlijk op het strand. Wat eruit zag als een bewolkte dag is aa zee een super mooie heldere dag. De zee is wild maar heerlijk.
Na een broodje met Arlette  moest ik naar huis voor DJ en Zuma want hun "grote vriend" de dierenarts kwam langs. Grrrr daarna was ik ook niet meer zo lief... Hoewel ze dat gelukkig snel weer vergeten waren!
Ik ben de kinderen gaan ophalen van school, voor het eerst zelfstandig, en het ging allemaal prima! Een beetje gekletst met de ouders en Michelle leren kennen. Een meisje die na haar au pair periode niet meer kon aarden in NL en dus weer is terug gegaan naar Sitges. Ik weet dat jullie dit soort verhalen niet willen horen....
Op het moment dat ik even in de tuin zit komt Arlette met een glaasje roze en nutjes;-) aan. Jammie, weer verjaardag gevoel en dat wordt versterkt door de slingers die ik plots zie hangen. Die hingen er vanochtend dus ook al!! Hmm slaapkop...
Nadat ik voor de jongens heb gekookt vertrek ik naar het huis van Emelie en Jeroen om daar op Casper en Klaas te passen. Twee lieve en volgens mij ondeugende jongens, heerlijk!! I love ondeugend:-D

Eind goed al goed, ik mag mezelf weer een dagje ouder noemen maar ben niks veranderd ten opzichte van gisteren. Alhoewel...Fishy fishy fishy...

01:49, 17/9/2011 .. 2 comments .. Link

17 september 2011

Na gisteren de boulevard bij nacht gezien te hebben was ik blij dat we vannochtend een beetje konden uitslapen. Nou ja uitslapen.... Ik werd rond 8 uur wakker van een onrustige Ralph.
Nadat we bij de rugby waren gaan kijken, waar tientallen kleine mannetjes aan het trainen waren, besloten we naar het strand te gaan. En Ralph, de kleine bofkont, werd even verlost van zijn duimspalkje. Wat een feest! Op de fiets met zijn vieren richtig boulevard! De zee was nog heerlijk, Ralph en ik hebben een balletje overgegooid en zandballen gemaakt.
Om twee uur hadden we gereserveerd bij Osaka, sushi. Aangezien ik niet van vis houd bestelde ik iets anders maar had wel afgespoken dat ik zou proeven. Wonder boven wonder was het hardstikke lekker! 8-) I like fishy fishy!! En niet alleen een tonijntje verstopt in rijst en zeewier, nee ook gewoon rauwe zalm en softshell, een krab-achtig-iets. Als toetje nog een wasabi ijsje mmmmm jammie!
Nadat de zon was ondergegaan maakten Ralph en Herman een nachtduik in de zee, super stoer!

Vanavond zijn Arlette en Herman naar een feestje en pas ik op Ralph, Sjoerd is een stoer weekend weg en Joep redt zich prima met Junior! Dus ik zeg bloggen maar:-)¿Qué hacer en Sitges?

09:50, 16/9/2011 .. 2 comments .. Link
15 september 2011

Vandaag is mijn eerste dag maar nog wel een vrije dag. Het is toch wel erg raar om op je eerste dag het gezin uit te zwaaien. Maar ik kan dus wel de hele dag op ontdekking.
Ik begin met mijn koffer uit te pakken en me voor de tweede keer te verkleden. Wat ik aan heb blijkt toch nog te warm, ik ben de zomeroutfits niet meer gewend. Ik lijn de hond aan en wandel op mijn gemakje naar de boulevard. Deze ligt op ongeveer 10 min loopafstand. Na een heel stuk te hebben gewandeld gaat het wel erg kriebelen om zelf ook even de zee in te duiken. Dat heb ik dit jaar nog niet gedaan.
Samen met DJ (de hond) weer naar huis en voor de derde keer verkleden. Ik heb heerlijk gezwommen, gefietst en gewandeld. Wat is dit een mooi paradijsje zeg! Een paar uur later kom ik terug en ga nog even in de tuin Spaans oefenen met het boekje dat ik van Annelinn heb gekregen.

Nadat de familie is thuis gekomen trek ik er met Arlette op uit. Aangezien ik de jongens straks naar school, sport en vriendjes ga brengen en halen, is het wel handig om te weten waar ik moet zijn. Als ik vanmiddag al niet verkocht was dan ben ik het nu wel. De wegen, de omgeving heel de sfeer die ik proef en voel. Het is heerlijk!

Als we terug zijn gaat Ralph me leren waveboarden. Dat is op zo'n wiebel skateboard. Hoewel ik in weinig dingen echt een natuurtalent ben valt me dit toch wel erg tegen. Later bedenk ik me dat evenwicht nooit mijn sterke punt is geweest. Maar als ik nou goed blijf oefenen...

We eten daarna en ieder doet verder een beetje zijn eigen ding. Ik begin aan een blog!Hola Sitges!

22:22, 15/9/2011 .. 0 comments .. Link

14 september 2011

Eindelijk ontmoet ik de jongens! Herman en Arlette had ik beide al ontmoet maar hoe het zou klikken met hun 3 zoons, Joep, Sjoerd en Ralph was tot nu toe nog een verrassing. De eerste indruk zegt altijd een hoop en die is erg goed. Maar gezonde zenuwen of het allemaal wel gaat lukken blijf ik toch houden.
We eten een pizza, drinken een wijtje en leren elkaar een beetje kennen. Ik krijg een rondleiding door het huis, wauw! Maar niet te laat! Er blijft nog genoeg tijd over het komende jaar.
Onuitgepakt duik ik die avond mijn nieuwe bed in en slaap als een roos...Bienvenido a Espania

21:55, 15/9/2011 .. 0 comments .. Link

14 september 2011

Laatste dagje stress voor mijn avontuur in Spanje begint. Hoewel ik mezelf zo had voorgenomen niet te veel mee te nemen, waar ik overigens altijd erg goed in ben, heb ik veel te veel spullen klaar liggen. Mijn koffer heeft een overgewicht van ruim 4 kilo en dan heb ik nog niet eens alles gepakt. Gelukkig kunnen mijn ouders, die met hetzelfde vliegtuig vliegen, nog een extra koffer meenemen.
Na een korte lunch bij mijn favorite eetcafé Polly Maggoo, verzamelen we bij mij thuis. Ik heb een heel afscheidscomité dat meegaat naar Eindhoven Airport. Het zijn de lieverds van mijn afscheidsfeest en die ik ook nog eens apart wilde zien omdat ik niks van het feest wist. Even in een paar dagen tijd overdosis aan Marit (Tankie/Mettie) gehad...
Ik stap zelf bij Mariska (Smarisje) en Linda (Kinda) in de auto, mijn zusje (Ammewimm) rijdt mee met Lotte (Snottie) Maaike (Tinus) en Jamie (James) en papa en mama zijn al op het vliegveld met Omie.
Het voelt heel raar, niet of ik heel lang weg ga. Maar op het vliegveld begint het toch wel erg te kriebelen. Ik voel zo nu en dan traantje opkomen maar het is toch ook wel geweldig dat ik daar niet in mijn uppie sta. Een drankje, een verjaardagscadeautje van mijn zusje en een paar foto's later is het knuffel tijd. Tranen, knuffetjes en kusjes!

De reis "vliegt" voorbij, ik krijg zelfs nog even de kans mijn ogen te sluiten. Voor we het weten komen we aan in Barcelona waar het nog heerlijk weer is.
Leen en Conny staan al klaar om papa en mama op te halen. Zij hebben een huisje gehuurd en zullen samen een weekje vakantie hebben. Ik bel Arlette (mijn gastmoeder) dat we er zijn. Ik woon direct immers maar zo'n 20 tot 30 min van Barcelona af:-)
We nemen afscheid en spreken af dat we elkaar zondag zien voor een gezamelijke lunch bij mijn "nieuwe familie".

Bestand:Flag of Spain.svgByebye Tilburg

21:00, 14/9/2011 .. 0 comments .. Link

13 september 2011

Mijn laatste avond in Tilburg is een feit. Deze avond word ik heerlijk mee uit eten genomen door mijn vriendinnetje Lotje. Thuis verrast ze me met een reservering bij Rodeo, het restaurant met de lekkerste stukjes vlees die ik ooit heb geproeft. Ik kijk er ook enorm naar uit, nog één avondje wij met z'n tweetjes.
Op het moment dat we willen vertrekken komt ze erachter dat ze haar portemonnee is vergeten. 'Andere tas hè, dus helemaal vergeten te pakken', zegt ze met een zenuwachtige grijns. Samen fietsen we naar haar huis, 20m verderop. 'ik wacht wel even buiten' zeg ik. Maar ik moet even mee. Ik krijg er een raar gevoel bij maar vermoed nog helemaal niks. Totdat ik de gang binnen stap en mijn papa met een rode toeter zie. SURPRISE!!!!
Familie en vrienden staan met rood-gele vlaggetjes, toeters en slingers in een versierde woonkamer. Een tafel gevuld met heerlijke tapas en een kamer vol lieve mensen maakt het al snel goed dat mijn "alone-time" met Lotje niet doorgaat.
Sangria, wijntjes, hapjes en geweldige afscheidscadeautjes! Ik weet weer wat ik achter ga laten en ben blij dat ik altijd naar huis kan! Ik ga jullie hoe dan ook vreselijk missen lieverds van me.
About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Accepteren wat je niet kunt veranderen!
Barcelona baby!!
Daar istie dan!
Dagje PortAventura of Roadtrip
Back to school
Happy Birthday!
Fishy fishy fishy...
¿Qué hacer en Sitges?
Hola Sitges!
Bienvenido a Espania

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer