Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

1CMD Groep 1

Taak multimedia en beeldtaal

20:40, 10/5/2009 .. 0 comments .. Link

Deze week moeten we voor het vak multimedia en beeldtaal een promotiecampagne maken voor een zelfverzonnen partij. Ik vind dit een doordachte maar goede zet van de leerkrachten.Vele leerlingen zullen waarschijnlijk op 7 juni in het stemhokje stappen zonder goed op de hoogte te zijn van de standpunten van de verschillende partijen en vervolgens zomaar op iemand stemmen. In het kader van deze taak zullen we sowieso de standpunten van de verschillende partijen moeten bekijken om inspiratie op te doen. We moeten namelijk zelf standpunten gaan verzinnen en zelfs debatteren. Dit zal geen makkelijke opdracht worden; ons groepje bestaat uit zeer uiteenlopende karakters en we moeten standpunten kiezen waar ieder van ons groepje zich achter wil zetten. Tevens stel ik mij de vraag hoeveel van mijn medestudenten politiek bewust of actief zijn. Deze opdracht zal een grote uitdaging worden, niet enkel op creatief vlak maar we zullen bovendien ook een sterk staaltje retoriek mogen bovenhalen om onze partij te manifesteren. Ik ben ervan overtuigd dat we hier erg veel van zullen opsteken en met een politieke basis naar de stemhokjes zullen trekken op 7 juni.week 11&12

17:25, 10/5/2009 .. 0 comments .. Link

Zoals Cleo het al eerder zei voelen we nu allemaal toch wel wat stress!! Niet enkel omdat die examens er bijna zijn (laten we daar nog niet teveel aan denken), maar ook omdat heel wat taken gepresenteerd moeten worden in exploweek 12. Toch normaal dat dit enkele stress met zich teweeg brengt?:)

De week dat bijna voorbij is, was echt zeer druk! Nadat de les gedaan was, ging iedereen snel naar huis om in de late uurtjes door te werken aan taken die al klaar moesten zijn. Zodat alles in goede banen zou lopen, zijn we dinsdag even rond de tafel gaan zitten om te bespreken wat er nu juist nog allemaal op het programma stond. Zo hebben we onder andere besproken wie wat nog ging doen en tegen wanneer.

In week 12 zullen we nog een laatste keer de handen in elkaar slaan, om alle werkjes met een mooi resultaat te kunnen beëindigen. Daarna kunnen we met een opgelucht hart en enorm veel moed aan de laatste examenperiode beginnen.

Laat ik zeggen: nog eventjes doorbijten en dan kunnen we met trots terugkijken op een welgeslaagd eerstejaar!week8-9

14:23, 28/4/2009 .. 0 comments .. Link
Stress!! Een emotie die voor niemand nog onbekend is...
In de week voor de paasvakantie moesten we op het laatste nippertje nog allerlei taken afmaken zodat we niet overladen zouden zijn met werk tijdens de paasvakantie.

Niet alleen waren er allerlei taken af te geven maar iedereen was zich ook aan het voorbereiden op de S-factor, een zangwedstrijd georganiseerd dor Sovo. S van student, S van Sovo maar zeker ook S van STRESS!  Een emotie die ik, Cleo, heel vaak heb gevoeld aangezien ik deelnam aan de wedstrijd. Al de andere groepsleden verheugden zich op de wedstrijd, en zijn me enorm goed komen supporteren! Niet alleen de groep was aanwezig maar ook andere klasgenoten zijn me komen steunen!
Gewonnen heb ik niet,maar volgend jaar ga ik er weer voor!

De paasvakantie heeft ook voor iedereen enorm goed gedaan, het woord stress konden we weer even uit onze woordenschat schrappen. Spijtig genoeg komt er aan alle mooie liedjes een einde en was het weer school voor ik met mijn ogen kon knipperen.

Nu zijn we weer goed van start gegaan met verschillende consultaties die goed zijn gelopen, enorm bemoedigend kan ik wel zeggen. Nog enkele weken en dan is het weer tijd om al ons harde werk tentoon te stellen in week 12.
Stress zal zich terug naar het oppervlakte duwen!

Week 7

06:22, 30/3/2009 .. 0 comments .. Link
Week 7 was een bewogen week, voor iedereen een week met gemengde gevoelens. We hebben eens goed kunnen nadenken over hoe belangrijk het leven is, en hoe snel het allemaal voorbij kan zijn.

Lander's ongeval maakte iedereen stil en zorgde voor een serene sfeer in onze klas. We wisten allemaal dat voor ons het leven verder ging, maar voor de klasgenoten die Lander goed gekend hebben, was dit niet zo eenvoudig. Op maandag zijn er ook tranen gevloeid (waarschijnlijk niet alleen op maandag). Hoe ga je om met dit soort verdriet? Hoe neem je afscheid van een klasgenoot, een kennis, een vriend? Iedereen heeft een andere manier van verwerken en niet iedereen verwerkt dit even snel.

Sommigen gingen zonder twijfel naar het crematorium op vrijdag, anderen hadden toch hun twijfels en zijn niet gegaan. Uiteindelijk moet je die keuze individueel maken en moet je kijken of je die situatie wel aan kan. Ik hoop dat diegene die gegaan zijn het verlies een plaats hebben kunnen geven en ik hoop dat diegene die niet gegaan zijn het verlies ook een plaats hebben kunnen geven. De weg naar het plaatsen is niet eenvoudig, maar op een dag word je wakker en kan je met veel positieve gevoelens terug denken aan Lander, en dan weet je dat hij in een betere wereld is.

Rouw of geen rouw, verdriet of geen verdriet school en explo ging voort. Verscheidene taken voor explo moesten we laten zien. Aan sommige taken moesten we nog hard werken, aan sommige nog slechts een laatste hand leggen. Hoe dan ook we hebben nog veel werk en we moeten dringend in actie schieten. Met de paasvakantie in het vizier kunnen we eindelijk dingen plannen om te doen. Hopelijk vliegen we er snel terug in en werpt de moeite weer vruchten af, zoals vorig semester.

Nu klaar voor een nieuwe(hopelijk) productieve week!

een aardbei
bloeiend in de tuin
zo rood al jou lippen
daar kan ander fruit niet aan tippen
aardbeien met suiker er overheen
zoet, mooi en lekker bovendien
de aardbei wordt graag gezien
St Patrick's day

12:42, 20/3/2009 .. 0 comments .. Link

Dinsdag 17 maart was het weer St Patrick's day.

Op deze dag herdenken de Ieren de dood van Saint Patrick. Ook in België is dit een belangrijke dag voor de Ierse bevolking. De Belgen zijn altijd te vinden voor een feestje, dus gingen we gezellig meevieren in de ' Celtic Ireland'. De Celtic Ireland is een Ierse pub gelegen aan de Groenplaats. De meest gekende Ierse drank is Guiness.  De slogan van de Ierse pub is dan ook : " always time for a Guiness".                   Het bier vloeide op St Patrick's day bijgevolg rijkelijk. Verschillende bandjes en een video van Lord of the dance, zorgden voor de nodige sfeer. Kortom, de juiste mensen, de juiste muziek en de juiste drank : St Patrick's day kon niet meer stuk !

Op deze foto van links naar rechts : Katrien, Mathias, Timo en Timothé in de Celtic Ireland.exploweek

17:41, 21/2/2009 .. 0 comments .. Link

De voorbije week was het weer 'exploweek'. Heel het 1e jaar Communicatiemanagement kreeg opnieuw een groepsopdracht en taken voor de volgende weken.

Zoals Dafny al eerder zei, ging onze groepsopdracht deze keer over een onbekend land. Onze groep ( CMD1) trok de nummer van het land Kirgizië. Al hadden Cleo en Katrien liever Bhutan gehad, toch heeft Kirgizië ons verrasst. Op het eerste zich leek het een mooi, vredig en groen land te zijn. Tot Brigitte en Sanne de krantenkoppen over Kirgizië lazen. Opstanden, revoluties, ... Ons eerste gedacht over Kirgzië als 'een braaf land'  veranderde al snel.

Voor onze uiteindelijke opdracht moesten we ons land in 3D voorstellen. We moesten op een oppervlakte werken van 50x50cm. Dit bleek achteraf minder groot dan we eerst gedacht hadden. Maandag, de eerste explodag, hielden we een eerste brainstorm. Vooral Annelies kwam hier met goeie ideeën af. Ze verrasste ons allemaal met al haar knutselkennis. We schreven al onze ideeën op voor de eerste consultatie bij meneer Van Varik en meneer Martens.

Dinsdagmiddag was het dan zover. We hadden al een kleine schets gemaakt van hoe we ons land zagen. Nadat we al onze ideeën hadden verteld, bleek dat één idee de lectoren wel aansprak : het werken met ' 2 werelden'. Op het eerste zich lijkt Kirgizië een vredig land, maar als je er verder op in gaat, merk je dat het land zeker niet vredig is. Met dit basisidee gingen we aan de slag. Op  dinsdagavond hadden we al een berg gemaakt uit kippengaas en krantenpapier, ook het gras en de rivier waren al geschilderd. Maar er was nog heel veel te doen !

Woensdag was een zeer drukke dag. Tussen 2 gastcolleges en enkele consultaties in, moesten we dringend verder werken aan onze 3D-voorstelling van Kirgizië. Na veel discussie, zijn we er dan toch in geslaagd om op einde van dag 3 al een groot deel af te hebben. De yurts ( typische nomadenhutjes), de zelfgemaakte schapen, de berg en de tulpjes waren klaar. Je kon zien dat iedereen opgelucht was dat het land stillaan vorm kreeg.

Nadat we donderdagmorgend onze eerste consultatie van CC hadden gehad en opnieuw een consultatie bij de 2 heren, zijn we er direct weer in gevlogen. Krantenkoppen afprinten en in de hutjes plakken, de hutjes vanbinnen een bloedkleurtje geven, details langs de buitenkant afwerken,... Rond de middag was hét moment eindelijk daar : Kirgizië is af !

Vrijdagmorgen beseften we dat als we er echt wilden uitspringen met ons land, dat onze presentatie zelf ook origineel moest zijn. Het gedicht dat ik ( Katrien) geschreven had, werd al snel omgevormd tot een nieuwe kanohit! Gelukkig viel onze originele voorstelling ook de bij de jury in de smaak, er volgde zelfs een klein applaus. Het gevoel van voldoening dat je dan krijgt, is onbeschrijfbaar. Alle discussies, lang werken, vroeg opstaan,... waren dan toch voor iets goed geweest.

We hebben jammer genoeg niet gewonnen, maar dat gaf niet. Deze ervaring heeft er voor gezorgd dat we elkaar weer wat beter kennen en dat is voor mij veel meer waard dan een cinematicket.Verloop van de voorbije dagen

21:23, 18/2/2009 .. 0 comments .. Link

Maandag hebben we reeds afgesproken dat er telkens één verantwoordelijke zal aangeduid worden per taak. Dit om er voor te zorgen dat de druk die er bij de samenvoeging en afwerking van een opdracht bijkomt, goed verspreid zal zijn.
Ook hebben we allemaal informatie opgezocht over Kirgizië, ons onbekende land.
Hierna werden er verschillende ideeën naar voor gebracht.

Dinsdag zijn we begonnen aan onze exploratieopdracht van beeldtaal.
De ideeën werden besproken en volledig uitgewerkt.

Vandaag hebben we onze voorstelling van Kirgizië bijna helemaal afgewerkt.

Morgen zullen de laatste handelingen verricht moeten worden.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Taak multimedia en beeldtaal
week 11&12
week8-9
Week 7
St Patrick's day

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer