Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Hoezo roze wolk

Description

Ervaringen van een jonge moeder naarstig op zoek naar de befaamde roze wolk.


My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
*My Photo Album

En een derde

Dat zwanger worden gepaard gaat met veel geluk had ik inmiddels wel geleerd. Dat het gepaard ging met een aantal vervelende zaken was ik ook alweer aan gewend maar dat je toch nog verrast kon worden bleek wel toen we voor een echo gingen. Je hoopt op de echo een wurmpje te zien wat een beetje kriebelt en wat een klein flikkerend lichtje bevat. Toen wij plots klaps twee wurpmjes met flikkerende lichtjes zagen moesten we even knipperen. We kregen niet alleen een tweede maar ook een derde kindje. Wat een geluk!

Op het moment dat je dit nieuws gaat vertellen wordt je om de oren geslagen met allerlei cliches. Van een verkoopster in een babyzaak die je vertelt dat zij ook een tweeling heeft, tot de uitroep Žwat zullen jullie het druk krijgen`! We hebben het allemaal gehoord.

Wij antwoordde dan altijd rustig dat we niet geschrokken waren en dat we ons simpelweg in gingen stellen op iets wat meer drukte maar dat we vooralsnog heerlijk gingen genieten van het feit dat we twee kindjes ineens kregen.

Potjandikkie hoe was nu die roze wolk weer te voorschijn gekomen........

Hoe mensen om ons heen ons 'waarschuwden' voor alle drukte die we gingen krijgen hoe harden wij gingen roepen dat wij het alleen maar leuk vonden en gingen genieten. En we meenden het nog ook!

Die positieve instellingen is gedurende de zwangerschap regelmatig getest. We hebben regelmatig pech gehad onderweg. Dat doet je dan ook pas beseffen dat het niet iets is wat je zo maar doet, kinderen op de wereld zetten. Al heb je nog zo veel geluk, een zwangerschap kent vele risco's en vele heuvels die op en neer gaan (net zoals die hormonen trouwens).

Wat wij hebben geleerd, is proberen mee te gaan met deining, hoe harder je verzet, hoe harder je vervolgens door het leven om de oren wordt geslagen.


Posted: 15:45, 9/2/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Een tweede

Ik ben er achter hoe het komt dat er toch steeds meer mensjes geboren worden. We vergeten namelijk vervelende zaken en zien alleen de leuke dingen. Kortom we gaan weer een beetje geloven in het bestaan van een roze wolk. Maxje begon namelijk te groeien en te groeien en werd een verdorries leuk kereltje. Ik was blijkbaar geen babymama maar een dreumesmama en die roze wolk begon weer in het zicht te komen. En wat denk je op het moment dat je een lief kereltje hebt, goh doe er mij nog maar zo een!Natuurlijk werd ook deze gedachte weer vlug opgeborgen toen mijn eerste les herhaald werd. Je kunt wel kinderen willen, ze krijgen is een heel ander hoofdstuk. Ovulatietesten, veelvuldig seksen, alles werd weer uit de kast getoverd om die begeerde tweede te krijgen want dat was alles waar je op dat moment nog aan kon denken.

Wederom hadden we veel geluk want na een aantal maanden bleken we wederom zwanger te zijn. Nu zouden we ons niet gek laten maken door onzekerheden. We hadden het immers allemaal al een keer meegemaakt. Nu gingen we heerlijk op onze roze wolk zitten en genieten van wat komen ging.

Toen ik het emmertje weer uit de kast moest halen, borg ik mijn roze wolk weer op mnet de gedachten hem voorlopig niet meer op te zoeken. Ik wist niet hoezeer ik gelijk zou krijgen. 

 


Posted: 12:28, 9/2/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Knuffelen of knijpen

Daar is ie dan. Een heerlijk roze frummetlje met alles er op en er aan. Ondanks dat onze verloskundige zei dat er wel een defectje was (Max bleek schisis te hebben, in de volksmond ook wel hazelip genoemd) vonden wij hem het mooiste kereltje wat er maar kon zijn. Hoppatee daar zaten we heerlijk op onze roze wolk, lekker te genieten en ondertussen te dromen van een heerlijke toekomst.

Nog diezelfde nacht werden we weer van ons wolkje afgesleurt. Max had blijkbaar vruchtwater binnengehad en was misselijk, bovendien hebben kleine kindjes nog niet zoŽn ademhaling als die wij als volwassene kennen. Regelmatig maakte ik dan ook mijn schatje wakker met `Kijk eens of ie nog leeft, ik hoor hem niet meer`.

Niks geen onzekerheden meer op het moment dat je wondertje er is, dan begint het pas.

Haalt ie nog wel adem, heeft ie geen pijn, krijgt ie wel genoeg aandacht, eet ie wel goed, eet ie wel juist, komt het allemaal nog wel goed met ons kereltje......

Die onzekerheid wordt nog eens gevoed door het feit dat je kindje huilt. Meteen gaan alle alarmbellen die je als moeder hebt af en je eerste instinct is trootsten. Maar verwen je hem dan niet te veel.....

Ik was van de filosofie `je kunt een kind niet verwennen tot de zes maanden` en dus als Max huilde ging ik met hem wandelen, ging hij in de draagzak en werd ie liefdevol geknuffeld. Maar er waren dagen dat Max bleef huilen en ik me afvroeg of ik hem nu weer moest gaan knuffelen of knijpen. Dat laatste is natuurlijk nooit gebeurd maar ik kan ook niet ontkennen dat ik er nooit aan gedacht heb. Het idee van de roze wolk legde ik maar weer in de kast.


Posted: 12:15, 9/2/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Vloedstorm in een glas water

Ik ben van mening dat wanneer je een frut zwangerschap hebt gehad, je recht hebt op een goede bevalling. Dat dit wederom geen recht is maar een geluk kunnen vele moeders je vertellen. Verschrikkelijke weeen die dan op het moment supreme wegvallen, te vlug moeten persen, niet kunnen persen, tangverlossingen, scheuren, hectingen. Het kan allemaal verschrikkelijk zijn. Gelukkig bleek mijn theorie in mijn geval waar te zijn. Vijf dagen voor de uitgerekende braken netjes de vliezen, een uurtje later begonnen de weeen, na een paar uurtjes mocht ik gaan persen en een kwartiertje later had ons knulletje vast. Kortom een geweldige bevalling. Helaas niet dankzij onze verloskundige. Een aantal zinnen uit de gesprekken die ik (of liever gezegd mijn mannetje ik kon niet veel uitbrengen) met hem voerde.

`Een eerste bevalling gaat nooit zo hard`

Nadat mijn man hem aan de telefoon vertelde dat het menes was.

`Dit is mijn derde bevalling vanavond, ik pak eerst een kopje thee, kom zo kijken`

Toen hij eindelijk toch bij ons aan de deur stond.

`Valt niet mee he zoŽn bevalling`

Toen ik op mijn knieeen zat en even een emmertje volspuugde met ondertussen heftige weeen.

`Ik heb even een soepje gepakt, ik kon de thee niet vinden`

Toen mijn man hem smeekte boven te komen want ik moest toch echt gaan persen....

 

Gelukkig stuurde hij wel zn stagiair en die haalde hem, na een blik op mij geworpen te hebben, achter zn soepje weg. Zoals gezegd was een kwartier later ons menneke er...... MAX


Posted: 12:05, 9/2/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

De eerste mijlpaal

Je bent vier maanden zwanger en de misselijkheid ebt weg. Nu gaat het beginnen, we gaan onszelf heerlijk op die roze wolk settelen om er nooit meer vanaf te komen. Je geniet, je buikje wordt ronder en ronder en.........de onzekerheid slaat toe.

Wat is dat nu, na het behalen van die eerste mijlpaal zijn we toch niet onzeker over deze zwangerschap?

Toch wel want op vele internetsites, die je net even hebt bezocht omdat je een steekje voelde, staat precies en nauwkeurig uitgelegt wat er nu nog allemaal mis kan gaan. Steekjes kunnen voortekenen zijn van allerlei verschrikkelijke zaken zoals vroeggeboortes, loslatende placentas etc. Maar ook als je geen steekjes voelt is het niet goed. Beweegt je kindje nog wel, groeit het wel goed kortom gaat het wel goed me jou en je baby?

DE controlles bij de verloskundige wijzen allemaal op een positief einde en toch stelt dat je niet gerust. Je moedergevoel gecombineerd met je hormonen zwieren je van de ene verschrikkelijke gedachte naar de andere.

Nu hadden wij de pech dat ik een voorliggende placenta had en daarom mijn kindje niet goed voelde. Resultaat vele tripjes naar het ziekenhuis om die op de rand balancerende moeder (ik dus) gerust te stellen dat alles goed was met haar kruimeltje.

Man lief hield me altijd netjes gezelschap en klopte bemoedigend op mijn handje als ik zenuwachtig aan het ECG apparaat lag. Dan pas besef je dat je pas opgelucht adem kan halen op het moment dat t wurmpie er daadwerkelijk is. De kalender werd er dus weer bijgesleept en de dagen werden afgeteld tot de uitgerekende datum.


Posted: 11:55, 9/2/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Twee streepjes part two

Op het moment dat er twee streepjes op je testje verschijnen veranderd je hele leven. Hoe zeer heb je op dat moment niet in de gaten. Dat is aan de ene kant maar goed ook want ik weet niet hoeveel kinderen er anders nog geboren zou worden.

Vanaf het eerste moment namelijk dat je twee streepjes ziet ben je ultragelukkig maar meteen ook onzeker. Blijft het wel goed gaan, wat nu als het misgaat? Iedere dag van de eerste drie maanden tel je af. Als je maar voorbij die mijlpaal bent, dan komt alles goed.

Maar kom eens maar voorbij die mijlpaal. Zwangerschapskwaaltjes is een te klein woord voor wat ik die eerste drie maanden heb meegemaakt. Ik hing van zelfs al een glaasje wat al boven de toilet. De toilet halen was echter iets wat alleen op goede dagen gebeurde want op andere dagen was een klein emmertje mijn trouwe metgezel. Meerdere malen per dag leegde mijn liefie of mijn papaatje de emmer zodat ik hem iets later weer van binnen kon bekijken. De mooie extensions die ik in mijn haar had laten zetten voor mijn trouwen heb ik er vlug uit laten halen. Je kunt nu eenmaal die lange haren niet altijd op tijd wegtrekken en wat dat voor gevolgen had hoef ik je niet uit te leggen. Toch blijft er door je hoofd spoken waar je het allemaal voor doet. Zo'n klein roze hummeltje die je helemaal fijn gaat knuffelen op het moment dat hij of zij er is. "Oh ja" dat maakt die emmer gelijk een stuk mindeer erg. Alles komt goed eerst voorbij die mijlpaal zien te komen.


Posted: 11:46, 9/2/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Twee streepjes

Het fabeltje van de roze wolk begint eigenlijk al op het moment dat je graag samen met je partner een kindje wilt.

Je denkt, wij hebben de beslissing genomen om er voor te gaan, volgende maand ben ik zwanger. Als je de volgende maand gewoon ongesteld blijkt te zijn denk je dat het nog een kleine nawerking is van de pil die je 13 jaar hebt geslikt en stort je helemaal op de volgende ronde. Als je ook die maand niet zwanger blijkt te zijn wordt het je steeds duidelijker. Je kunt wel kinderen wensen, ze krijgen is een stuk gecompliceerder.

Natuurlijk weet je hoe kindjes gemaakt worden. Je hebt echt wel opgelet tijdens de biologie les. Bovendien ben je met een begeerlijkk stuk man getrouwd dus dat is allemaal niet zo'n probleem. De factor geluk is het grote punt. Er van uitgaande dat je allebei gezond en "vruchtbaar" bent zoals ze dat mooi zeggen wil nog steeds niet alles zeggen. Hoe langer het duurt hoe meer je er in gaat verdiepen en hoe meer blijkt dat het al een wonder is om uberhaupt zwanger te raken.

Na vier maanden had ik de ovulatietesten al in huis gehaald en had ik me stellig voorgenomen om mijn mannetje ieder avond te beseksen om zeker geen kans te missen. Hoe lekker je mannetje ook is, op het moment dat seksen ook maar een beetje als plicht beschouwd, wordt het seksen stukken minder leuk. Nu ben ik een vreselijke zeur want na vier maanden zag ik twee streepjes verschijnen op mijn zwangerschapstest. Iets wat achteraf nog ontiegelijk snel is. Maar ik heb in die vier maanden een klein glimpje mogen opvangen van een leven met een sterk verlangen naar kinderen, zonder kinderen en dat vond ik al verbazend eng. Je zult mij dus ook nooit aan een pas getrouwd stel de volgende vraag horen stellen "En al zwanger?" Iets wat heel veel mensen zonder blikken of blozen doen.

Mensen denk na!


Posted: 11:28, 9/2/2006
Comments (1) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer