Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

slipcursusmotor


slipcursusmotor

Home | Profile | Archives | Friends


Info Over Motor Antislipcursussen

Posted at 21:50, 30/12/2009

Motorrijders zijn het meest kwetsbaar tijdens de herfst en de winter. Een antislipcursus is een goed idee vanwege het feit dat er nog steeds veel ongelukken gebeuren. Motor rijvaardigheidslessen kun je volgen op meerdere plaatsen in Nederland.

De juiste benaming voor een motor slipcursus is een ROC cursus, ofwel remmen onder controle. Je maakt de kans op brokken stukken kleiner door met de juiste remtechniek een slip te voorkomen. Je zult gaan oefenen op de meest voorkomende risicovolle situaties.

Door de geringere bescherming bij een motor is de kans op blijvend letsel nou eenmaal groter als je in een slip raakt op heel glad of heel stroef wegdek. Met een antislipcursus is te leren om betere vaardigheden te krijgen om het achterwiel van de motor niet te laten blokkeren. Om dit onderdeel goed onder de knie te krijgen zullen oefeningen vaak gedaan worden met aangebrachte zijwielen, om te voorkomen dat men zal omvallen.

In de regel zal rekening gehouden dienen te worden dat het om een dagcursus gaat met meerdere onderdelen. Er zijn heel wat oefeningen die gewoon met je eigen motor kunnen worden uitgevoerd. Maar er zijn ook een paar oefeningen die een groter risico met zich meebrengen en die met een leentoestel worden uitgevoerd. Bijzondere, aangepaste voertuigen zullen dan worden gebruikt in de cursus.

Door de vele ongelukken die veroorzaakt worden wegens niet goed functionerende remmen zal men daar veel aandacht aan besteden. Natuurlijk blijven er situaties mogelijk waarbij ook een antislipcursus motor niet kan helpen. Wel zal bijgebracht worden hoe op bepaalde onverwachte situaties gereageerd dient te worden. Noodgrepen en gedwongen omzeilen is soms niet te vermijden, maar dan kun je het in elk geval zonder geblokkeerde remmen doen.


Als wat je moet weten over Slipcursus motor

Posted at 21:55, 16/12/2009

Een fabeltje wat ik graag even uit de wereld wil helpen is dat een slipcurses van een motor alleen maar handig is als je eens moet remmen tijdens hevige sneeuw. Er kunnen zich tal van gevaarlijke situatie voordoen waar een slipcurses van pas kan komen. Met het volgen van een goede cursus zal het corrigeren van een slip, het remmen en de beheersing van een motor in het algemeen aan de orde dienen te komen.

De meeste motor rijders denken dat ze alles al kunnen en denken dat ze geen extra curses ndig hebben. Een andere obstakel is dat een rijschool met deze specialisatie wat verder weg ligt en het dan te grote hoepel is om daar doorheen te springen en dan laten ze het er maar bij. Helaas gaat dat ten kosten van de rijvaardigheid van vele motor rijders, erwijl voertuigbeheersing oefeningen veel ongelukken kunnen worden verkomen.

Als je zou wensen dat je partner of iemand die je lief hebt zo'n cursus zou volgen dan zou je als trigger hem een waardebon voor proefles cadeau kunnen doen. Door deze cursus te volgen zal de veiligheid van de motor rijder op de weg en in noodsitauties aanzienlijk verbeteren.

Dit soort cursussen is niet alleen voor personen die juist hun rijbewijs hebben behaald maar ook voor bestuurders die al meer ervaring hebben. Alle soorten omstandigheden worden op het wegdek kunstmatig nagemaakt. De regen en wind hebben gevolgen voor de toestand van het wegdek. Daarvoor moet een slip cursus worden gegeven op glad wegdek en een droog wegdek.

Het beheersen van de remmen van een motor, bij de verschillende weersomstandigheden, is een van de belangrijkste onderdelen van een motor slipcursus. Het vergt wel diverse trainingen om volledige voertuigbeheersing onder de knie te krijgen.

Als motor rijders een betere voertuigbeheersing krijgen in gevaarlijke situatie's dan zou het aantal dodelijke of ongelukken met zwaar letzel moeten terug dringen. Je zult na de eerste keer cursus profijt hebben van een betere wegbeheersing en je zult merken dat je op een bewuster manier veilig met verkeersituaties omgaat.


Rijvaardigheidstraining Motor

Posted at 20:52, 16/12/2009

In een dag is onder de begeleiding van ervaren instructeurs een rijvaardigheidstraining op de motor te volgen. Gevaarlijke situaties zullen voorkomen moeten worden. Het is nou eenmaal altijd een goed idee om jezelf te leren hoe je een voertuig goed moet beheersen.

Er zijn niet alleen rijvaardigheidstrainingen voor de motor, maar je kunt je ook inschrijven voor andere voertuigen. Het parcours zal meestal op verschillende manieren uitgezet worden om de deelnemers de onderdelen optimaal te laten oefenen.

Door het plaatsen van zichtbaren markeringen op het parcours kunnen de cursisten de stuurtechniek ( bij auto ook wel doorgeef en overpak techniek ) trainen. Het is belangrijk dat de deelnemers diverse technieken leren om een confronterende situatie te kunnen doorstaan.

Tijdens de rijvaardigheidstraining zullen meer aspecten aanbod komen om zoveel mogelijk profijt uit de cursus met de motor te halen.

Door deze training zal de rijvaardigheid aanzienlijk verbeteren. Daarnaast zal een verbetering optreden van het rijklimaat. Wat tot positief gevolg heeft dat er minder ongelukken gebeuren en dat er bewust meer op de veiligheid wordt gelet.

Oefeningen op de autoweg of snelweg zijn ook mogelijk. Je zult tijdens de cursus ondervinden dat vooruit kijken meer dan je neus lang is van belang kan zijn in verkeerssituaties. Een correcte manier zitten en sturen en uiteraard een goede manier van kijken zal veel bijdragen leveren aan je veiligheid in het verkeer.

Veel bestuurders maken graag gebruik van een privé rijvaardigheidstraining motor om in alle rust de meer persoonlijke leerdoelen voor het besturen van hun motor te realiseren. Er zijn daarvoor speciaal ontwikkelde trainingen waar op een individuele manier kennis gemaakt kan worden van de vele mogelijkheden van een motor. Wat vaker voorkomt dat men na een algemene training gevolgd te hebben, dat ze zo de smaak te pakken hebben dat ze een privé training willen.

Hosting door HQ ICT Systeembeheer