Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Untitled

Description
«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

Stage Blue hotel

Stage gesprek week 1:

 

De eerste week zit er op !  De eerste week is altijd even wennen, nieuwe mensen, nieuwe werkomgeving en nieuwe indrukken. Maandag heb ik mijn eerste stage gesprek gehad met mijn bedrijfsbegeleider.  Hij vertelde dat ik mij snel heb aangepast en dat ik mijn werkzaamheden goed heb uitgevoerd. Hij gaf mij een compliment omdat ik voor veel kleding had verkocht en de verkoop snel oppikte. In de eerste week heb ik veel geleerd over verkooptechnieken, de merken die wij verkopen en de sfeer in de winkel. Ook mocht ik mee kijken in de inkoop van artikelen, zo heb ik elke stuks mogen uitkiezen. Hij was tevreden over mijn werkzaamheden en de manier van verkopen. Ik vind de verkoop en alles wat er bij het ondernemen komt kijken erg leuk en leerzaam.

Bij een grote modeketen komt bijvoorbeeld de vertegenwoordiger van een merk niet langs. Afgelopen week heb ik er al twee mogen ontmoeten en dat maakt het werk interessant. Deze mensen proberen net als ik ook hun artikelen te verkopen alleen op andere manieren en daar kan je veel van leren.

De eerste week heb ik ook veel geleerd over de winkel inrichting zou heeft elke merk zijn eigen sfeer. Dit word veroorzaakt door bijvoorbeeld de rekken waar de kleding wordt uitgehangen, de verschillende hangers, verlichting, tafels en reclame materiaal. 

Ik vond het een leerzame eerste week en kijk uit naar de komende weken !

 

 

welke activiteiten je hebt gedaan en wat je ervan hebt geleerd

Deze week heb ik al over nagedacht over mijn concurrentieanalyse er uit komt te zien. Mijn eerste stap is om na te denken wie mijn daadwerkelijke concurrenten zijn. In de kledingbranche zijn heel veel aanbieders, en ik moet vooral de webshops niet vergeten. De winkels met dezelfde doelgroep en markt zijn mijn directe concurrenten.  Deze concurrenten moet ik gaan vergelijken met Blue Hotel.

 

 

aan welke opdrachten je hebt gewerkt en wat je ervan hebt geleerd

Ik heb mijn Plan van aanpak verder uitgewerkt en zal deze vandaag (woensdag) naar mijn stagebegeleider door mailen.

 

hoe je aan je leerdoelen hebt kunnen werken en of je vooruitgang ziet/voelt

Doordat ik steeds beter de weg kan vinden in de winkel krijg ik steeds meer plezier in verkopen. Ik weet nu waar alles ligt/staat en kan daardoor de klanten sneller en beter helpen. Doordat de kleding in een hoger segment staat moet je beter je best om de kleren te verkopen.  

Ik werk nu ook steeds meer zelfstandig en krijg ook steeds meer opdrachten. Zoals schoenen aanvullen bij de leverancier. Doordat je steeds beter de winkel gaat begrijpen gaat de verkoop ook efficiënter.


Posted: 17:59, 15/9/2011
Comments (0) | Add Comment | Link

Mijn eerste week stage bij Blue Hotel

1.     Welke activiteiten je hebt gedaan en wat je ervan hebt geleerd?
Aan welke opdrachten je hebt gewerkt en wat je ervan hebt geleerd?

De eerste week heb ik vooral mee gelopen in het bedrijf Blue Hotel BV. Blue Hotel is een mannen mode winkel met exclusieve merken. Zo hebben ze Stone Island, Fred Perry, G-star, Hugo Boss. De kleding komt dan ook van verschillende leveranciers en deze week is er bijna wekelijks geleverd.
Het is even wennen dat je acht uur op een dag moet staan in de winkel. Deze week is er een inkoper langs geweest voor leren riemen.  En op woensdag was de etaleur er, deze komt om de drie weken de etalage veranderen. Voor de rest heb ik veel geleerd over de kleding merken die in de winkel hangt. Zo is er over spijkerbroeken heel veel te vertellen. Donderdag ben ik begonnen met het maken van het plan van aanpak. Ik heb verschillende deelvragen bedacht voor de concurrentie analyse. En ben ik al opzoek gegaan naar verschillende concurrenten in de omgeving.

2.     Hoe je aan je leerdoelen hebt kunnen werken en of je vooruitgang ziet/voelt.

Mijn leerdoelen voor deze stage zijn:       

1.Kijken hoe het erin een bedrijf eraan toe gaat.             

2. Zelfstandig problemen oplossen en initiatief tonen

3. Een betere verkoopster worden. 

De eerste week kan ik nog niet beoordelen of ik vooruitgang heb gemaakt. Wel weet ik al meer hoe het bedrijf werkt met inkoop en ze hebben sinds kort een webshop.


Verslag van het wekelijkse gesprek met je bedrijfsbegeleider. Schrijf de verslagen met zorg. Ze worden uiteindelijk beoordeeld op volledigheid en
diepgang.

Ik heb begin volgende week mijn stage gesprek dus het verslag volgt nog.


Posted: 18:48, 9/9/2011
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer