Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Sophie Tells

Home - Profile - Archives - Friends

~ Eding 21 ~

Posted on 10/3/2012 at 16:47 - 0 Comments - Post Comment - Link

Google Apps

Het lijkt erop dat Google zijn macht nog verder wil uitbreiden. Begon het als een simpele zoekmachine; kun je het nu ook voor heel veel andere dingen gebruiken! Een paar voorbeelden zal ik hieronder toelichten.

Om te beginnen heb je Gmail, Google mail. Dit gebruik ik al een tijdje (sinds ik mijn smartphone heb). Het is handig om een extra email adres erbij te hebben, bijvoorbeeld om zakelijke mailtjes en sociale mailtjes van elkaar te scheiden. Je hebt ook een Gmail acount nodig om een acount op Youtube te hebben, dit is blijkbaar aan elkaar gekoppeld. Via mijn Gmail acount ontvang ik ook RSS feeds. Als er dus een nieuwe update is geplaatst; zie ik dit bovenin mijn smartphone staan en kan ik zien wat er is gepost.

Google Talk zit ook op mijn telefoon; dit gebruik ik echter niet omdat weinig anderen dit hebben. en ik liever WhatsApp gebruik. Google Talk heeft als doel chatten. Je kunt elkaar via Google Talk ook bellen en bestanden verzenden.

Op je Google acount kun je ook een agenda aanmaken. Hierin kun je alle belangrijke data zetten. Je krijgt een melding als er iets belangrijks is, op de dag die jij hebt aangegeven, handig!

Google Docs vind ik nogal ingewikkeld. Ik maak liever een document aan via Word, en verstuurd dit dan via de mail naar iemand. Word ben ik gewend, en daar ben ik vertrouwd mee.

Al met al lijken de innovaties van Google nog lang niet afgelopen! Ik vind Gmail toch wel de meest fijne functie. Gewoon recht toe recht aan, en een apart email adres is altijd fijn om te hebben.

 


~ Eding 13 ~

Posted on 5/3/2012 at 16:57 - 0 Comments - Post Comment - Link

De vrees van elke student, de plagiaatcontrole!

Het is waar dat elke student deze angst heeft. Al doen we nog zo goed ons best, we halen onze informatie wel van het internet of uit boeken, en dus van andere mensen. Het is dus erg belangrijk om je BRONNEN goed te vermelden ;-)

Ik heb de test gedaan over plagiaat. Ik wist niet dat plagiaat al plagiaat was als je het 'idee' van een ander gebruikt, en totaal anders verwoord. Je móét de naam gebruiken van de oorspronkelijke auteur. Zonder toestemming een plaatje overnemen maar wél de bron erbij zetten is ook al plagiaat! En je schendt hier ook nog eens het auteursrecht mee. Ik wist niet dat het verlenen van toestemming zo belangrijk was. Goed om te weten!

De Hanze Hogeschool doet aan een plagiaatcontrole weet ik. Het is echter niet bekend wat deze controle er nu uithaalt als plagiaat of niet. Ik hoop daar altijd nog eens duidelijkheid over te krijgen...

Mijn tip over plagiaat is: Vermeld altijd je bronnen bij het overnemen van bepaalde informatie!


~ Eding 11 ~

Posted on 5/3/2012 at 16:43 - 0 Comments - Post Comment - Link

Informatievaardigheden

Waar haal je tegenwoordig nog correcte informatie vandaan? Vroeger toen men nog met de hand artikelen schreef en alle informatie uit boeken haalde, was er weinig keus. Nu zoek je even op Google en je vindt wel honderd verschillende artikelen, maar wat is betrouwbaar?

Als je informatie uit een bestaand artikel haalt, moet je een paar dingen checken. Is de schrijver misschien beinvloed, hoe objectief staat hij of zij tegenover dit onderwerp? Is het onderwerp nog relevant? En is de schrijver hierin gespecialiseerd of verzint hij of zij maar wat?

Je bronnen checken heeft een hoge prioriteit, en het omschrijven in je eigen woorden vind ik ook erg belangrijk. Als je iets klakkeloos overneemt zonder er naar te kijken ga je het lastig krijgen. Misschien gebruikt de oorspronkelijke schrijver wel woorden waar jij nog nooit van gehoord hebt! Daar komt je leraar gauw achter als jij een werkstuk in moet leveren!

Om informatie te zoeken kun je het beste op nieuwssites kijken of wetenschappelijke sites. Kranten liegen niet en zijn objectief. Als je bijvoorbeeld informatie haalt van iemand zijn blog, moet je eraan denken dat deze persoon misschien een reactie wilt uitlokken, en zijn verhaal overdrijft. Je kunt het beste informatie zoeken in databanken of andere dergelijke catalogi, daar komen de meest betrouwbare artikelen uit!


~ Eding 14 ~

Posted on 5/3/2012 at 15:47 - 0 Comments - Post Comment - Link

Videocommunicatie

In mijn vorige blogpost heb ik het ook al over videocommunicatie gehad via het internet. Er zijn verschillende programma's voor om dit te gebruiken, zoals Adobe Acrobate Connect Pro.

Ik heb de handleiding gelezen en het leek nogal ingewikkeld allemaal. Ik vind het belangrijk dat het gebruik van videocommunicatie zo makkelijk mogelijk is, zonder veel poespas. Om te kunnen communiceren moet je beschikken over een goede camera en een goede computer met een goede geluidsinstallatie. Je kunt vervolgens naar surfgroepen gaan om een team te zoeken waarmee je gaat videocommuniceren (bijvoorbeeld bij een bedrijf). De 'room'  waar je in terecht komt kun je delen met meerdere mensen tegelijkertijd. Je hoeft niet perse op beeld te komen, je kunt ook alleen audio gebruiken, dan horen ze je wel maar zien ze je niet (handig als je net uit bed komt!). Het is van groot belang dat je mensen toevoegd waar je informatie mee kunt delen, niet zomaar iedereen moet deelnemen in jouw team! Je kunt met maximaal 15 personen tegelijkertijd vergaderen, daar is deze site voornamelijk op gericht.

Ik vind het een heel handig medium, het communiceren via de computer. Je bespaart hier kosten mee en het is erg makkelijk en snel! Nu maar hopen dat je camera niet vastloopt!


~ Ding 19 ~

Posted on 5/3/2012 at 11:57 - 0 Comments - Post Comment - Link

 

Social Networks

Facebook is HET sociale netwerk van nu. Voor Facebook was er Hyves en MySpace, maar Facebook heeft deze twee totaal platgewalst. Ik gebruik nu al een tijd Facebook en vind het heel leuk.

Wat kun je allemaal doen met Facebook? Als je een acount aanmaakt kun je je vrienden/kennisen/familieleden/collega's opzoeken en toevoegen als vriend. Nu kun je ze berichten sturen of foto's, video's etc. Je kunt zelf ook een status update plaatsen op je eigen Facebook pagina, waarop andere mensen kunnen reageren. Als je bijvoorbeeld een update plaatst: 'Ik ben geslaagd voor mijn rijbewijs!' Kun je ook het knopje 'vind ik leuk'  aanklikken. Je kunt chatten via Facebook en links plaatsen naar jouw favoriete sites. Eigenlijk gaat het allemaal om het delen van wat jou interesseert.

Facebook is een internationaal netwerk, je kunt dus mensen van over de hele wereld toevoegen. Het is gratis, dit is mogelijk (denk ik) door de vele reclame die op de site wordt gemaakt, dat is wel een beetje een minpunt! Je kunt je Facebook pagina gelukkig afschermen voor onbekenden, dus geheel openbaar is het niet. Hoewel Facebook veel voordelen heeft, zijn er ook een paar nadelen. De site heeft één layout die je niet kunt aanpassen. Het zou veel leuker zijn als je je eigen pagina een beetje kon aanpassen, qua kleuren etc. Dit is echter niet mogelijk, alle pagina's zijn blauw-wit gekleurd... Saai! Op Facebook worden er ook veel virussen doorgestuurd, deze komen dan op je 'wall' te staan, je herkent zo'n virus niet direct dus als je deze dan aanklikt heb je een probleem!

Voor de rest blijf ik gewoon actief op Facebook, als je mij op wilt zoeken kun je dat doen door gewoon te zoeken op Sophie Meijberg, maar ik heb mijn pagina wel grotendeels afgeschermd voor alle nieuwsgierige blikken 8-)


~ Eding 12 ~

Posted on 5/3/2012 at 11:49 - 0 Comments - Post Comment - Link

Digitale Catalogi

In plaats van online shoppen op bijvoorbeeld Wehkamp.nl kun je ook online je favoriete boeken opzoeken. Zotero is een online 'storage' voor je boeken. Het kan nuttig zijn voor in het onderwijs, zo kan een leraar duidelijk maken welke boeken je moet halen voor je studie, door een online boekenlijst te maken. Deze lijst kun je namelijk delen met een 'group'. In je group kunnen er discussies plaatsvinden, je kunt jouw lijst met de rest delen en je kunt er recensies lezen. Op Zotero kun je ook in contact komen met mensen van een speciaal vakgebied. Dit doe je door het vakje People aan te klikken bovenin. Dan krijg je een aantal vakgebieden te zien, van A tot Z. Het is echter wel allemaal in het Engels! Ik heb het vakje Neuroscience aangeklikt en kwam terecht bij een lijst met deze mensen:

http://www.zotero.org/people/discipline/Neuroscience

 

 

Op de site van Mendeley kun je al je opgeslagen PDF-bestanden ordenen en delen met de rest. Je bestanden worden op je eigen acount opgeslagen, dus kun je er overal bij als je internet hebt!


~ Ding 23 ~

Posted on 5/3/2012 at 11:44 - 0 Comments - Post Comment - Link

What have I learned?

Het zit er bijna op, deze ontdekkingstocht! Tot nu toe heb ik het erg leerzaam gevonden, sommige dingen wat meer dan andere.

23 dingen was voor mij... een leerzame ervaring die mij een paar nieuwe dingen heeft laten zien op het internet!

Wat vond ik leuk?  Ik vond de eerste 15 dingen het leukst. Het photoshoppen en plaatjes maken... Dat was gewoon hartstikke leuk om te doen, dat kan ik in mijn vrije tijd ook wel doen! Daarnaast vond ik Twitter leuk en Google Streetview. Minder leuk vond ik het opzoeken van informatie over bibliotheken en Delicious vond ik ook niet bijster interessant. Maar ik weet nu wel waarvoor je het allemaal kunt gebruiken en alle items hebben voor- en nadelen!

De 23 dingen site zelf vind ik een leuk initiatief, maar misschien kunnen ze hun eigen site nog wat hipper maken, het ziet er een beetje saai uit!


~ Eding 6 ~

Posted on 5/3/2012 at 11:40 - 0 Comments - Post Comment - Link

Babbelen via Internet

Mensen die de wereld gaan rondtrekken kunnen niet meer zonder Skype. Zo kun je elkaar toch nog zien terwijl je zo ver van elkaar bent verwijderd! En het mooiste is dat het gratis is natuurlijk! Ik heb nog nooit skype gebruikt, maar het is eigenlijk veel handiger dan MSN. Met skype kun je namelijk automatisch ook met elkaar praten! Vroeger gebruikte ik via msn mijn webcam wel eens. Dat was altijd hartstikke bijzonder en een hele bedoening, omdat je nu werd bekeken door iemand anders! Skype is niet alleen bedoeld om contact te houden met vrienden en familie, maar is op zakelijk niveau ook een uitkomst. Nu hoef je geen dure vliegtickets meer te betalen en onderhoudskosten te vergoeden, aangezien de vergadering met een multinational gewoon via de computer kan! Zieke kinderen kunnen weer bij blijven met de rest van de klas als de leraar er in toestemt om gefilmd te worden. Ik vind het een heel goed initiatief, vooral bij kinderen die langdurig ziek zijn.


~ Eding 10 ~

Posted on 5/3/2012 at 11:35 - 0 Comments - Post Comment - Link

Repositories

Ik had geen idee wat er bedoeld werd met repositories, totdat ik het stukje ben gaan lezen op de site van 21 e-dingen. Het is een soort van opslagplaats (digiaal) voor kennis. De HanzeHogeschool maakt gebruik van een eigen site waar verschillende databanken kunnen worden bezocht. Deze links hebben ze ook nog een beetje gecatagoriseerd zodat je weet in welke databank je moet zoeken voor de juiste informatie, handig!

Ik heb de site van HBO Kennisbank bezocht en vond de lay-out meteen goed. Het is duidelijk en dat vind ik belangrijk, vooral bij een databank waar zóveel informatie te vinden is! Je kunt kiezen in welke categorie je wilt gaan zoeken, of gewoon rond gaat neuzen. Maar bij de speciale zoek functie kun je intypen waar je specifiek naar op zoek bent.

Ik heb ingetypt: Fair Trade

Ik kreeg meteen een hele reeks (engelse) artikelen. Aan de linkerkant vindt je een menu waarin je bepaalde opties ziet. Engels of Nederlandse artikelen? Welk jaar? Welke organisatie? Welk niveau? Hier kun je dus uit kiezen om het iets specifieker te maken.

Het lijkt mij een handige site, ook leuk om gewoon artikelen te lezen die je interesseren!

 


~ Ding 18 ~

Posted on 5/3/2012 at 11:31 - 0 Comments - Post Comment - Link

LibraryThing

Het lezen van boeken is iets speciaals geworden tegenwoordig. De meeste jonge mensen (vooral jongens) kijken liever tv of zitten achter de computer dan dat ze een boek lezen. Een boek, wat is dat ook alweer?! Ik ga vrij regelmatig naar de bibliotheek, ik heb er vroeger ook een bijbaantje gehad en ik hou van lezen. Ik had nog nooit van Library Thing gehoord.

Library Thing is een medium om een online boekenlijst te maken waar al je favorieten tussen staan. Met je eigen acount kun je die van anderen bekijken en suggesties delen of recensies lezen. Zo hoef je niet meer te gokken in de bibliotheek zelf of het boek dat je in je handen hebt leuk is of niet.

Het aanmelden op de site is makkelijk; je hoeft alleen je naam, email en een wachtwoord op te geven. Je kunt 'vrienden' zoeken door je acount te koppelen aan je Twitter of Facebook pagina. Mijn eerste boek die ik wil opgeven (Nieuwe Buren - Saskia Noort) vindt de zoek functie niet. Jammer! Ik vind het systeem een beetje vaag, je zoekt een boek en deze wordt dan op een of andere manier direct aan jouw lijst toegevoegd. De site is wel heel erg traag, en ik heb al wel 5 boeken gezocht, maar die vindt de site niet. Library Thing is qua nederlandse boeken nog niet zo ver, hij vindt wel veel literaire hoogstandjes, maar weinig tot geen fictie.

Uiteindelijk is dit mijn lijst geworden:  http://www.librarything.nl/catalog/sophiemeijberg

Ik had er graag nog wat boeken bij gezet: Nieuwe Buren, De ijsprinses, Triptiek en Een hart van steen.

Met Librarbything kun je ook bibliotheken rondom je woonplaats opzoeken die van de site gebruikmaken. Er zijn ook hele boeken clubs online, die allemaal berichten plaatsen, of discussies voeren. Ik vind de site wel een leuk item voor mensen die echt heel erg van lezen houden, en dit met anderen willen delen!

 


~ Ding 22 ~

Posted on 5/3/2012 at 11:31 - 0 Comments - Post Comment - Link

De toekomst 2.0

Ik heb het stukje gelezen over de essentiele onderdelen van de twee bovenste artikelen. Hierin stond de belangrijkste informatie die de twee artikelen omschreven hebben. Het moderner maken van de bibliotheek is een lastige klus geweest, maar wel een noodzakelijke. Een bibliotheek laat de meeste mensen denken aan een stoffige oude zaal met knorrige oude mannetjes en dames. Dit is echter niet meer zo door de moderniseringen die worden doorgevoerd. Tegenwoordig gaat alles veel digitaler en klantgerichter, de klant is en blijft ten slotte koning. In het artikel stond dat de bibliothecaris een trendwatcher moet zijn, en daar ben ik het wel mee eens. Er komen natuurlijk elke dag weer nieuwe boeken tevoorschijn, en ik vind dat de bibliotheek up to date moet zijn wat dat betreft. De nieuwste collecties moeten kunnen worden geleend. Ik ben het er ook mee eens dat de digitale catalogus strikt praktisch moet zijn, er hoeft geen onzin aan toe worden gevoegd. Dit leidt alleen maar af van de echte bedoeling, het opzoeken van boeken!

Hierna heb ik 'Een kijkje achter de schermen' gelezen. Dit gaat over  het bang zijn voor het nieuwe, de angst voor de modernisering. Dit is helemaal niet nodig natuurlijk. De modernisering is juist gunstig voor nieuwe samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld scholen en de gemeente. Dat ka allemaal veel makkelijker via digitale wegen. De nieuwe interactie biedt meer mogelijkheden, en het stoffige imago van die bieb is een beetje verminderd.

Ik hoop dat de bibliotheek blijft vernieuwen, maar het moet wel een paar ouderwetse standaarden aanhouden. Zolang je in de bibliotheek een lekkere zachte bank hebt waar je even in kunt zitten lezen, vind ik alles prima en zie ik veel mogelijkheden!


~ Eding 4 ~

Posted on 5/3/2012 at 11:26 - 0 Comments - Post Comment - Link

Youtube in het onderwijs

 

Ik denk dat ik nog stééds geen Youtube filmpjes kan insluiten en hierop zetten, maar ik probeer het toch nog maar een keer. Anders is hier de gewone link: http://www.youtube.com/watch?v=b9uh-P40t-0

 

Dit filmpje gaat over hoe het NIET moet met youtube in het onderwijs. Een jongen die middenin een college opstaat en ineens gaat zingen, heel grappig!

 

Youtube kan erg handig zijn in het onderwijs. Aangezien er veel interessante filmpjes te zien zijn over heel gevarieerde onderwerpen, kan de leraar deze filmpjes handig inzetten. Toen ik nog Rechten deed aan de RUG werden er ook video opnames gemaakt van de hoorcolleges, zodat je deze nog eens terug kon zien. Youtube is het grootste internationale medium waarop je filmpjes kunt bekijken. Er staan veel zinvolle, maar ook veel zinloze dingen op. Een leraar zou deze eerst moeten filteren voordat hij wat aan de klas zou laten zien. Tegenwoordig schrijven leraren niet meer op een ouderwets schoolbord met krijt, maar kunnen ze nu ook via een beamer op internet. Hiermee kunnen ze dan direct naar youtube gaan en het desbetreffende filmpje laten zien! Ik gebruik geen Itunes, maar alleen youtube en ik heb een paar onderwerpen opgezocht waar veel interessante filmpjes over te vinden zijn.

 

Over de Berlijnse muur heb ik mijn profielwerkstuk gehouden, en ik kon de informatie uit verschillende Youtube filmpjes goed gebruiken. De beelden zijn vooral erg indrukwekkend.

 

Over aardrijkskundige onderwerpen is ook enoeg te vinden! Ontbossing, het ontstaan van tsunami's en filmpjes over de cultuur van landen zijn er in overvloed.

 

Kortom, Youtube kan een erg behulpzame bron zijn, indien je de juiste filmpjes eruit hebt gehaald!


~ Ding 21 ~

Posted on 5/3/2012 at 11:21 - 0 Comments - Post Comment - Link

Bibliotheek Catalogi

Alwéér een item over de bibliotheek? Het begint wel een beetje saai te worden zo! Maar goed ik ga door met het ontdekken van alle mogelijkheden. Het categoriseren van alle nationale en internationale boeken is natuurlijk een hele klus. Een bibliotheek kán niet meer zonder een goede digitale catalogus, die aangeeft of het boek nog aanwezig is en waar deze staat.

Ik heb de site worldcat.org bezocht en ben tot de conclusie gekomen dat dit een handige en vooral erg duidelijke site is. Je hoeft alleen maar de titel van het boek in te typen en het boek staat bovenaan met alle nodige informatie! Auteur, jaar en plaats van uitgave, omschrijving en recencies staan er allemaal bij. Ook op deze site kun je zelf weer een boekenlijst samenstellen en deze delen met anderen.

Op de site van de openbare bibliotheek van Amsterdam is het zoeken ietsje moderner en wat meer opgeleukt. Het ziet er mooi uit en is net zo makkelijk in gebruik. Omdat deze site gebruikmaakt van de Aquabrowser zie je links in het scherm een warboel van woorden staan die je voor het omschrijven van het boek kunt gebruiken, en als je de woorden aanklikt kom je bij andere boeken terecht over hetzelfde onderwerp. Op deze site zie je waar het boek allemaal aanwezig is, maar zie je geen recensies.

Om een bibliotheek zo geordend mogelijk te houden, en makkelijk te maken voor de klant, kun je niet meer zonder digitale catalogus.


~ Ding 20 ~

Posted on 5/3/2012 at 11:14 - 0 Comments - Post Comment - Link

Last FM

Ik had nog nooit gehoord van Last FM. Niet zo gek, aangezien ik niet héél veel muziek luister via de computer. Ik zet het gewoon op mijn mobiel (tevens mp3 speler) en klaar is kees. Toch vind ik het een leuke site voor muziekliefhebbers, die hun muzieksmaak graag met anderen willen delen. Zo kom je nog eens aan andere muziek! Op de pagina van 23dingen staan ook heel veel verschillende artiesten, van Boudewijn de Groot tot de Beatles! Leuk om zo weer eens op andere muziek te komen, die je in eerste instantie niet meteen zou opzoeken...

Op Last FM kun je liedjes toevoegen aan je eigen playlist, maar ook liedjes van anderen 'liken' dit doe je door op een hartje te klikken. Je kunt er ook vrienden maken, en hiermee kun je dan muziek delen en kijken wat jouw vrienden de laatste tijd hebben geluisterd. Je kunt ook op 'charts' klikken en dan krijg je te zien wat het meest geluisterd wordt, grappig!

Het meest geluisterd wordt: Dire Straits, ABBA en Sting (in de top 5)

Ik heb mijzelf ingelogd op de 23 dingen acount en heb wat muziek geluisterd terwijl ik dit stukje aan het typen was. Ik heb tegelijkertijd er maar hartjes bij aangeklikt onder andere bij: Foster the People - Call it what you want   en Ed Sheeran - The A team.

 


~ Eding 19 ~

Posted on 5/3/2012 at 11:02 - 0 Comments - Post Comment - Link

LinkedIn vs Hyves

Hyves was een paar jaar geleden nog HET sociale netwerk van Nederland. Elke dag krabbelde je wat af. Facebook is het nieuwe Hyves geworden. LinkedIn is meer gericht op de loopbaan van iemand, en misschien het starten van een nieuwe carriere. LinkedIn kun je zien als een digitaal CV, het is meer gericht om zakelijke contacten te onderhouden; Hyves is meer gericht voor het sociale leven, je vrije tijd. Je plaatst bijvoorbeeld geen foto's op LinkedIn waar je feestend op staat met een biertje in je hand. Dit zullen je belangrijke zakelijke contacten misschien niet zo waarderen! Op Hyves plaats je weer niet waar je welke periode hebt gewerkt.

Op de Hyves pagina van de Hanze hogeschool staan een paar luchtige polls en wat foto's over feestjes en van de school en het personeel zelf. Er zijn wel wat fora maar aangezien Hyves niet meer zoveel wordt gebruikt, zijn de berichten niet meer actueel. Ik weet niet of de Hanze een eigen LinkedIn pagina heeft, maar wel dat veel leraren een eigen pagina hebben, EN veel studenten. Waarschijnlijk wordt LinkedIn de toekomst om een online sollicitatie voor elkaar te krijgen.

Kortom: LinkedIn en Hyves zijn allebei sociale netwerken, maar in gebruik heel erg verschillend!

 

 


~ Ding 14 ~

Posted on 2/3/2012 at 19:21 - 0 Comments - Post Comment - Link

Instant Messaging

 

Chatten bestaat al heel wat jaartjes. Sinds mijn ouders ermee instemde begon ik via MSN te chatten. Dat was heel wat! Ik chatte met al mijn vriendjes en vriendinnetjes heel wat af, elke avond een halfuurtje. Toen ontstond ook de periode in mijn leven dat ik gebruikmaakte van de beruchte MSN-taal. Verbastering van de Nederlandse taal of juist je creativiteit uitten? Ik heb chatten in ieder geval altijd heel leuk gevonden en doe het nog regelmatig. Tegenwoordig kun je namelijk ook chatten via je mobiele telefoon, al wordt dit WhatsApp genoemd, of Ping.

Voordelen van chatten zijn dat je vaak overal direct bereikbaar bent en je vrijer bent in wat je zegt. Het is direct en snel, en makkelijk in gebruik. Je typt je berichtje en je klikt op verzenden, wel naar de goede persoon natuurlijk! Een nadeel van chatten is dat het contact minder persoonlijk is, een ouderwetse brief schrijven zit er tegenwoordig niet meer in!

De mogelijkheden zijn groot. Chatten kun je namelijk voor internationale doeleinden gebruiken, aangezien het via het internet gebeurd. Bedrijven kunnen er handig gebruik van maken door bijvoorbeeld een video vergadering te starten zodat zij kunnen communiceren met andere bedrijven over de hele wereld. Er kunnen makkelijk ideeen en oplossingen worden uitgewisseld, wat dat betreft is chatten ideaal!

Mijn conclusie is dat ik chatten handig en leuk vindt, het is makkelijk en bovendien gratis! (naast je gewone internetkosten dan... ;-)


~ Ding 16 ~

Posted on 2/3/2012 at 11:49 - 0 Comments - Post Comment - Link

A Youtube way of life!

Ik denk dat Youtube per dag over heel de wereld een van de de meest bezochte sites moet zijn. Miljoenen of misschien wel miljarden mensen per dag bekijken filmpjes via Youtube, uploaden filmpjes of gaan er op zoek naar nieuw talent! (Justin Bieber...)

Op youtube kun je dus filmpjes delen met de rest van de wereld. Als je niet wilt dat iemand jouw filmpje ziet, moet je deze dus absoluut niet hier plaatsen! Alle filmpjes zijn openbaar, behalve als er veel geweld in voorkomt of erotisch getint is, dan moet je aangeven dat je 18 jaar of ouder bent.

Je kunt een eigen acount aanmaken en hiermee kun je van alles ondervinden op de site. Ikzelf heb al heel wat jaren een eigen acount, die ik gebruik om favoriete filmpjes op te slaan, zodat ik deze makkelijk terug kan kijken en niet eerst hoef op te zoeken. Je kunt je abboneren op acounts van andere mensen die regelmatig filmpjes plaatsen die jij leuk vindt. Zo blijf je direct op de hoogte! Sommige mensen maken misbruik van Youtube door er hele series op te plaatsen of films, vaak zonder toestemming met een geheim acount. Handig voor de mensen thuis, maar niet leuk voor de filmmakers. Tegenwoordig wordt er ook veel reclame gemaakt voordat je naar het filmpje wilt kijken dat je hebt uitgekozen. Dan moet je eerst wachten tot deze voorbij is, irritant!!

Het is op deze weblog blijkbaar niet mogelijk om een youtube video in te sluiten en de URL hier te plaatsen, de site geeft dan een error aan! Ik weet echter wel hoe het moet, alleen hier wil het niet lukken. Ik deel wekelijks filmpjes via Facebook, dus als het echt noodzakelijk is, moet je daar maar op kijken! :-) Het enige wat ik kan doen is de link plaatsen:

http://youtu.be/4rb8aOzy9t4

 


~Ding 15 ~

Posted on 2/3/2012 at 11:38 - 0 Comments - Post Comment - Link

Waar ben ik?

Google blijft zich ontwikkelen als Internet magnaat. De ontwikkeling van Google Maps en Google Streetview blijft maar stijgen! Je gaat naar Google Maps, typt in wat je zoekt (een plaatsnaam, een gebouw of een restaurant, het maakt niet uit!) en Google Maps laat je zien waar je naar toe moet, superhandig! En heel erg knap gedaan, al zeg ik het zelf. Het is namelijk heel specifiek aangegeven, met straatnamen en alles erbij. Nu alleen nog even je TomTom aanzetten en je kunt de weg op ;-) Ik heb Google Maps al vaak gebruikt om te kijken waar ik zijn moest. Vooral toen ik nog maar net in Groningen woonde!

Google Streetview maakt het allemaal nog net iets makkelijker. Oke; Google Maps leidde je naar de juiste straat maar om zeker te weten dat je je niet vergist, laat Google Streetview je de hele straat zien op een foto, en je kunt meebewegen! Heel erg leuk om te gebruiken als je je verveelt op een regenachtige zondag... Je kunt overal naar toe! Toevallig zag ik net op het journaal dat ze een man niet al te charmant op de foto hadden gezet, per ongeluk natuurlijk. Er worden namelijk foto's gemaakt vanuit een speciaal Google autootje, en dan kan het gebeuren dat je over straat loopt, al was deze man heel wat anders aan het doen!

http://maps.google.nl/maps?q=Van+Zuijlenware+45,+Zwolle&hl=nl&ll=52.480353,6.112932&spn=0.107051,78.662109&sll=52.480234,6.113141&layer=c&cbp=13,118.96,,0,0.05&cbll=52.480353,6.112932&hnear=Van+Zuijlenware+45,+Zwolle,+Overijssel&t=m&z=4&iwloc=A&panoid=K6ZeFh9Wj8XlWb-JxSqLQg

 

Dit is waar ik nu ben, bij mijn ouders in Zwolle. Mijn moeder was erg blij dat haar tuin er zo groen bij stond!


~ Ding 17 ~

Posted on 2/3/2012 at 11:05 - 0 Comments - Post Comment - Link

My smartphone & I

Sinds ik vanaf september een smartphone heb, kan ik eigenlijk niet meer zonder. Soms voel ik mij er een beetje schuldig over maar het is zo FIJN om er eentje te hebben! Het is gewoon een mini laptop, waar je ook nog eens mee kunt bellen. (dat klinkt natuurlijk helemaal verkeerd...) Vroeger had je nog een mobiele telefoon om alleen mee te bellen, en héél misschien kon je er nog een eigen ringtone mee uitkiezen, voorgeprogrammeerd natuurlijk. Nu kun je je beter afvragen wat je er níét mee kunt doen! I

 

Ik heb een Samsung Galaxy Gio

Deze is heel compact en je kunt er dus mee internetten. Wat ik veel gebruik is: Whatsapp (chat), Twitter, Facebook, Blackboard, Gmail en af en toe een spelletje. Hier heb je allemaal een internet abonnement voor nodig. Dit hoeft echt niet veel te kosten hoor! Ik heb ook de app NeoReader die je tegenwoordig veel op advertenties ziet. Dit is een code die je direct doorstuurt naar de desbetreffende site.

Apps kun je (gratis) downloaden in de Appstore die steevast op je mobiel zit. Een app is de afkorting voor een applicatie, een tool voor op je mobiel, en een mini programma over hetgene wat jou interesseert. Je hebt spelletjes (bekende game apps zijn: Angry Birds en Wordfeut) maar je kunt ook een app hebben van je bank zodat je kunt internetbankieren. Recepten zoeken of Google maps, het kan tegenwoordig allemaal via je telefoon. Foto's en filmpjes versturen zit nu ook standaard in je internetbundel, als je dit via Whatsapp doet of via je mail,

Kortom; what to do whitout my smartphone?!


~ E-Ding 17 ~

Posted on 25/2/2012 at 17:16 - 0 Comments - Post Comment - Link

Samenwerkingsomgeving

 

De Hanzehogeschool heeft een goede digitale leeromgeving vind ik. Je hebt mijnhanze en natuurlijk de belangrijkste Blackboard. Op Blackboard staat bijna alles wat je moet weten, je kunt er opdrachten inleveren en sheets bekijken. Het is belangrijk dat je deze site goed doorhebt! Een samenwerkingsomgeving vind ik persoonlijk een beetje overbodig. En volgens mij heeft deze school er ook geen een.

Ik ben naar VYEW gegaan en heb het eens uitgeprobeerd, dit is mogelijk als je op het knopje: Take a test in a real room, klikt. In de 'classroom' kun je via je webcam, audio en toetsenbord contact maken met andere studenten. Je kunt links versturen en aantekeningen doorsturen. Documenten kunnen makkelijk worden geupload als je op 'insert' klikt. Een eigen classroom beginnen is niet moeilijk en je kunt zelf mensen uitnodigen, geen onbekenden dus!

Ik vind het eerlijk gezegd een beetje onzinnig allemaal, want je kunt net zo goed je bevindingen met elkaar in de klas bespreken. Het enige wat mij wel handig lijkt is de optie dat je documenten kunt oploaden, misschien heeft een andere klasgenoot hier veel aan!

 


« Last Page :: Next Page »
Hosting door HQ ICT Systeembeheer