Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

nieuws vanuit spanje

Parkeren in Spanje

18:51, 28/8/2012 .. 0 comments .. Link

Zoals wij iedere week boodschappen doen bij de Super in Spanje, zijn wij tegenwoordig gewoon de auto in de stad te parkeren. Vroeger was dit nog gratis, maar sinds de EEG tientallen miljoenen in de renovatie van de verschillende dorpen en steden heeft geinvesteerd betalen wij ook paarkeergeld, wanneer je in de blauw angegeven vakken uw auto neerzet.

De kosten van het parkeren bij ons in het dorp bedraagt 0.30 ct per half uur, en de parkeer bewaarders zijn volop aanwezig. Mocht u ondanks dat er overal parkeermeters hangen, en een van de controleurs u heeft gevat, en uw auto van een bekeuring heeft voorzien, heeft u de mogelijkheid de bekeuring groot 3 euro te betalen in de parkeermeter binnen 24 uur.

Afgelopen week waren wij wederon toe aan het inkopen, bij het voorzien van geld aan de parkeermeter, ontdekte wij sinds het chronisch te kort aan geld in Spanje, dat niet alleen de BTW, de tolgelden, de benzine, het gas maar ook de parkeergelden met 10 cent per half uur omhoog waren gegaan.

Bij het aanspreken van een van de controleurs, waarop wij de vraag stelde of ook het parkeer geld was verhoogd, kregen wij het spaanse antwoord, Ja en Nee.

Bent u woonachtig in een van de dorpen of steden, en resident aldaar, zijn de parkeergelden met 10 cent per half uur verlaagd, komt u echter bij ons op visite en moet u uw auto parkeren, dan mag u 10 cent per half uur meer betalen.

En zo lossen wij de crisis op in SpanjeCrisis in Spanje

15:55, 21/8/2012 .. 0 comments .. Link

Zoals bekend verkeren wij in  Europa in de grootste krediet crisis na de 2e wereldoorlog.

Spanje verkeerd al sinds het begin van 2008, gelijk met de val van de huizen markt in Amerika, in een enorme crisis, met gaanderweg steeds meer werkelozen en steeds meer gesloten en faillieten bedrijven.

Indien men zich op de openbare weg begaf in 2008,kon men nog rustig zeggen dat een op de 4 auto's een betonwagen was, en aan de horizon kon men overal enorme hijskranen aanschouwen van de diverse bouwprojecten van flatgebouwen en luxe villa,s..

Vooral aan de Spanse kust rekende men op de komst van de babyboomers vanuit Noord Europa welke na hun pensioenintreden naar Spanje zouden komen, echter hun komst bleef uit.

Ook in Nederland, Belgie en Duitsland werd het moeilijker het huis te verkopen sinds de krediet crissis, en de kopers bleven weg uit Spanje.

De enorme bouwwprojecten kwamen tot stilstand, de hijskranen verdwenen, de bouwondernemingen en project ontwikkelaars gingen failliet, en zo ontstonden er grootse problemen voor honderd duizenden werknemers en bedrijven.

Niet alleen de bouwwereld heeft hier vreselijk onder te lijden, alswel de gemeentes en steden in geheel spanje.de stagnering van de huizen verkoop veroorzaakte ook bij de gemeentes grote tekorten doordat deze geen overdrags belasting van de huizen meer konden innen.

De spaanse regering begon met bezuinigen, de ambtenaren kregen plotseling 15% minder loon, de accijnzen van tabak en benzine ging drastisch omhoog,per 1 september 2012 verhoogt de regering de BTW van 19 naar 21 procent, maar de schulden lopen nog steeds verder op.

Er zijn meer als 2 miljoen gezinnen, waarvaan geen enkel lid van de familie nog werk heeft.

Mocht je in de bijstand komen ontvang je van de spaanse staat 420 euro per maand, en voor het volgend jaar 340 euro

Spanje telt maar liefst 2.7 miljoen ambtenaren met een kostenpost van ca 100 miljard euro, wat inhoud dat een op de 17 spanjolen een ambtenaar is.

Alleen al in de provincie Alicante zijn er maandelijks 3000 huis uitzettingen, waar mensen de hypotheek of de huur niet meer kunnen betalen.Rond Madrid slapen de mensen in tenten voor de appartementen waar zij zijn uitgezet.

De schuld van Spanje loopt per seconde op met 5700 Euro

Wie dan ook iets geregeld wil hebben hier op het Sieberich Schiereiland moet meestal met een grote ordner map met papieren verschijnen voor de ambtenaar, waar de onmogelijkste dokumenten moeten verschijnen.

De gezondheidszorg is hier gratis indien men ooit heeft gewerkt, de staat betaald, maar er is geen geld meer.

 Scholen zitten zonder licht, apothekers krijgen hun geld voor verstrekte medicijneen niet , alleen al in de provincie Valencia is re rekening van 130 miljoen voor het eerste kwrtaal van 2012  niet betaald, en ga zo maar door.

En dit Spanje moet meedoen aaan de gestelde eisen vanuit Europa, ze kunnen het wel vergeten

 

 Huis kopen in Spanje 2012

01:37, 21/8/2012 .. 0 comments .. Link

Wie droomt er niet van een huis of villa kopen oner de spaanse zon.

Ik lees vele verhalen over de weggeefprijzen hier in Spanje, wanneer u een villa of appartement wilt kopen aan de Costas.

Het is waar het aanbod is enorm sinds de crisis, moest je voor 2008 zoeken om een villa te vinden aan de kust en was het nagenoeg onmogelijk een vrijstaand huis te vinden onder de 500.000 euro.

Sinds het vertrek van vele engelsen na de val van het engelse Pond kwamen er veel huizen te koop vooralin de omgeving vn Torrevieja, waar de engelse eigenaar zijn hypotheek niet meer kon betalen, en het huis weer eigendom werd van de bank.

Alleen weggeef prijzen ben ik hier nog niet tegen gekomen. Ik bezoek wekelijks het aanbod van executie verkopen van banken maar zie afgezien van onmogelijke projecten in het binnenland dat de banken de prijzen kunstmatig hoog houden.

Ook op veilingen bij deze banken, kunt u misschien met een kortin van 15% aan een huis of appartement geraken.

Het aanbod is groot, maar het probleem doet zich voor dat geen bank een hypotheek verstrekt.

De huidige kopers aan de Costa zijn de Russen, die met een grote zak contant geld komen en verschillende mooie objecten weten te bemachtigen.

Maar gratis of goedkoop is het zeker niet.

Ik geef u enkele links waarnu het huizen aanbod van de banken kunt vinden.

Hou er rekening mee dat boven de koopsom ca 10% overdrachts belasting moet worden afgedragen.

 Cam bank

http://www.solvia.es/?utm_source=HomeCAMLateral&utm_medium=DisplayBuscador&utm_campaign=PaginaWebCAM

 Bankia

https://www.bankiahabitat.es/inicio

Bent u echt van plan een huis te kopen aan de Costa Blanca, en wilt u enig vrijblijvend advies, kunnen wij u helpen ook in deze tijd een object te kopen.

Mocht u het idee hebben met weinig geld een mooi huis aan de Costa Blanca te kopen, blijft u dan zoeken, wij wonen hier, en hebben dit ondanks de crisis nog niet gevonden.

Wij kennen enkele super objecten van 500.000 tot 1.500.000 welke tegen gereduceerde prijzen worden aangebodenAbout Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links

http://www.spanje-vakantiewoningen.com

Categories


Recent Entries

Parkeren in Spanje
Crisis in Spanje
Huis kopen in Spanje 2012

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer