Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
sparen

Description
My Links

» Home
» My Profile
» Weblog Archives
» Friends

Einde aan het indienen van claims door gedupeerde DSB spaarders

Een half jaar hebben de gedupeerde spaarders van DSB bank de tijd gehad om hun spaartegoeden te claimen. In oktober vorig jaar haalden spaarders na een oproep van Joost Lakeman van Stichting Hypotheekleed massaal hun spaartegoeden weg bij DSB. Waardoor DSB als logisch gevolg hiervan failliet moest worden verklaard. Door het failliet laten verklaren van DSB, konden de gedupeerde spaarders aanspraak maken op het depositogarantiestelsel. Dit garantiestelsel garandeert spaartegoeden tot maximaal € 100.000 per rekeninghouder met uitzondering van achtergestelde deposito’s.

Afgelopen maandag was de laatste dag dat ex-DSB spaarders hun claim konden indienen bij De Nederlandsche Bank en dit bracht de totale claim waarde op 3.37 miljard euro. Dit moet door de overige Nederlandse banken gezamenlijk worden opgehoest. De bijdrage per bank wordt bepaald aan de hand van het marktaandeel op de Nederlandse spaarmarkt.

Volgens de zegsman van DNB zijn niet alle spaartegoeden geclaimd. En de verwachting is dan ook dat 4.8 miljoen euro dat verspreid staat over 73.000 verschillende spaarrekeningen niet geïnd gaat worden. De reden hiervoor is dat het merendeel, maar liefst 52.000 van deze rekeningen een bedrag van €10.- of minder bedraagt.

Bron: Gedupeerde DSB spaarders hebben in totaal 3,37 miljard euro geclaimdSpaar Weetjes is een onafhankelijke financiele website die consumenten informeert over het onderwerp sparen. Hier worden de verschillende spaarvormen besproken, maar ook de aanbieders. Ook kunnen gebruikers reviews lezen en schrijven over sparen.

Posted: 14:46, 23/3/2010
Comments (0) | Add Comment | Link

2009 was een turbulent jaar voor sparen en spaarrente

Sparen in 2009 was heftig en turbulent aan veranderingen, die we nu niet echt allemaal met open armen hebben ontvangen. Het begon allemaal zo mooi met de hoge spaarrentes waar de banken de Nederlandse spaarder mee wilden binnen halen. Resultaat irreël hoge spaarrentes die achteraf gezien 'too good to be true' leken te zijn. Want zoals nu blijkt zijn de hoge spaarrentes gehalveerd en zijn de koplopers van begin dit jaar MoneYou en Credit Europe zelfs afgezakt naar rentepercentages van 2.6% respectievelijk zelfs 1.6%.

Maar dat was nog niet alles, want we hebben natuurlijk ook nog het verhaal van de bank van Dirk Scheringa. DSB is de bank die bekend stond om het verstrekken van leningen aan werkelijk iedereen en alles waar ze een lening aan konden slijten. Maar in 2009 lieten ze ook de spaarders niet ongemoeid. Want alhoewel DSB niet bepaald een 'betrouwbare' bank was, in Nederland blijf je nu eenmaal onschuldig tot het tegendeel bewezen is. En zolang je niet verder kijkt dan je neus lang is, zul je echt niet weten dat DSB eigenlijk niet de partij is waar je je geld voor langere tijd wil parkeren.

Duizenden spaarders zijn hierdoor het schip ingegaan en kunnen fluiten naar hun zuurverdiende centen. Gelukkig valt DSB onder het Nederlandse Deposito Garantiestelsel zul je zeggen, maar dit garantiestelsel betekent niets voor spaarders met een achtergesteld deposito. Die zijn alles kwijt. Kortom 2009 was nu niet bepaald een florisant jaar voor de Nederlandse spaarder en wij hopen dat 2010 de spaarder veel voorspoed mag brengen. Zodat we ons geld met een gerust hart tegen een reeële rente kunnen onderbrengen bij een partij die zijn zaakjes niet verdoezelt en op orde heeft...

Bron: sparen en spaarrente in 2009

Op Spaar Weetjes staat alle relevantie informatie met betrekking tot sparen zoals de verschillende spaarrente tarieven van de verschillende aanbieders. Daarnaast worden de verschillende spaarvormen besproken, maar ook aanbieders van spaarproducten. Tevens kunt u reviews teruglezen over de verschillende spaarvormen en/of aanbieders.

Posted: 09:06, 18/12/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Achtergesteld deposito is een risicovol spaarproduct

Met het omvallen van de DSB bank is het jammer genoeg pijnlijk zichtbaar geworden dat veel mensen niet op de hoogte waren van de risico's van een achtergesteld deposito. Dit heeft als gevolg gehad dat vele kunnen fluiten naar hun geld, dit omdat deze spaartegoeden niet onder het deposito garantiestelsel vallen en zij achter in de rij moeten aansluiten bij de vele schuldeisers.

 Wat is nu precies een achtergesteld deposito? Dit is een spaartegoed, waarbij het geld niet direct opvraagbaar is. In ruil voor het voor langere tijd ter beschikking stellen aan de bank krijgt de spaarder een hogere rentevergoeding. Dit klinkt natuurlijk als muziek in de oren voor de spaarders, maar naast deze voordelen kleven er ook enkele risico's aan dit product.

Zoals eerder aangegeven valt dit spaarproduct niet onder het Nederlandse deposito garantiestelsel. Dit houdt in dat wanneer de bank failliet gaat, spaarders met een achtergesteld deposito niets terug zien van hun centen. Ook kunnen zij nog eens achteraan sluiten in de rij van schuldeisers. Het is dus overduidelijk dat de Nederlandse spaarder zich beter moet laten voorlichten over spaarproducten en moet inzien dat tegenover een hogere rentevergoeding ook aanzienlijke risico's staan.

Bron: Achtergesteld deposito is een risicovol spaarproductOp Spaar Weetjes staat alle relevantie informatie met betrekking tot sparen. Zo worden de verschillende spaarvormen besproken, maar ook aanbieders van spaarproducten. Tevens kunt u reviews teruglezen over de verschillende spaarvormen en/of aanbieders.

Posted: 10:42, 13/11/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Genoegen nemen met lagere spaarrente?

De spaarrente duikelt de laatste maanden hard naar beneden. Bij alle banken, het maakt eigenlijk niet uit waar je jouw spaarrekening hebt lopen. Het lijkt er alleen op dat de hoogte van de spaarrente nu niet meer zo interessant gevonden wordt. Dat is niet vreemd: na de drama’s met Icesave en DSB Bank willen mensen vooral zekerheid. Geen onzekere toestanden met je zuurverdiende spaarcentjes, dat is voor veel mensen nu belangrijker dan de rentevergoeding. Ook al valt je spaargeld dan gewoon onder de depositogarantieregeling, als jouw spaarbank omvalt moet je toch een tijdje wachten voordat je het geld terughebt. In de tussentijd wordt er geen rente over vergoed, dus hoeveel heb je dan gewonnen met je keuze voor een hoge spaarrente?

Natuurlijk is het belangrijk om vertrouwen te hebben in de bank waar je jouw spaargeld plaatst. Vertrouwen is de basis van de financiële dienstverlening, en die basis is de laatste tijd nogal wankel. Dus – gaat nu al het spaargeld terug naar de grootbanken? Fortis, ABN AMRO, ING, SNS en Rabobank… dat zijn de grote banken waarvan we weten dat de staat ervoor zorgt dat ze niet omvallen. Je euro’s staan daar dus kennelijk veiliger, en dat is waar het nu om draait.

Heb jij nou niet dat je daar toch een zuur gevoel van krijgt? Deze banken kunnen hun machtspositie dus kennelijk misbruiken door het vergoeden van een fors lagere spaarrente dan de kleine aanbieders. Er zijn genoeg van die kleine aanbieders waar zich nog helemaal geen problemen hebben voorgedaan. En bovendien: er zijn een paar van die kleine spaarbanken, die een scherpere rente bieden, die simpelweg onderdeel zijn van zo’n grootbank. We noemen MoneYou, dat onderdeel is van de ABN AMRO Hypotheken Groep, en ASN Bank, die onderdeel is van SNS Reaal. Dan hebben we nog de verzekeraars. AEGON doet aardig haar best qua spaarrente, en OHRA ook. Deze verzekeraars hebben een bancaire tak, de spaargelden vallen dan ook gewoon onder het depositogarantiestelsel. Kapitaal dat je opbouwt in een levensverzekering kent die garantie niet. In onze ogen zijn er genoeg mogelijkheden om met een redelijke zekerheid wel wat meer rente op je spaargeld te krijgen dan bij de algemene banken.

Maar goed, misschien heb je gewoon geen zin in gedoe met je spaargeld. Nieuwe rekening openen, geld overboeken, verschillende accounts voor internetbankieren… Er is ook wel iets voor te zeggen om je spaargeld gewoon onder te brengen bij de bank waar je jouw betaalrekening hebt lopen. Misschien kun je dan eens overwegen je betaalrekening ook eens ergens anders te plaatsen, bijvoorbeeld bij ASN Bank of Triodos Bank. Duurzame banken, die ervoor zorgen dat jouw geld verantwoord en eerlijk gebruikt wordt. Of je neemt gewoon genoegen met die lage spaarrente. Dat kan natuurlijk ook.

Bron: Genoegen nemen met lagere spaarrente?Op Spaar Weetjes staat alle relevantie informatie met betrekking tot sparen. Zo worden de verschillende spaarvormen besproken, maar ook aanbieders van spaarproducten. Tevens kunt u reviews teruglezen over de verschillende spaarvormen en/of aanbieders.

Posted: 13:30, 5/11/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Aanklacht tegen Ministerie van Financien inzake zwartspaarders

Naast de zwartspaarders die deze week door een nog anonieme tipgever ontmaskerd zijn. Wordt nu het Ministerie van Financien aangeklaagd door de manier waarop zij te werk zijn gegaan. Hoogleraar Belastingrecht Guido de Bont zet namelijk zijn vraagtekens bij de manier waarop de persoonlijke gegevens van de zwartspaarders verkregen zijn.

In ruil voor de tip wordt er namelijk een beloning uitgekeerd die in dit geval kan oplopen tot wel enkele honderduizenden euro’s. Guido de Bont geeft aan dat door het uitloven van een beloning voor een tip, misdaad in de hand wordt gewerkt en wil hier zo snel mogelijk een halt aan toeroepen.

In deze zaak gaat het om enkele honderden zwartspaarders die hun spaartegoeden bij verschillende Europese banken hadden ondergebracht. Op deze manier ontlopen zij de belastingdienst, echter door de tip krijgen zij nu te maken met een fikse naheffing en boete die wordt opgelegd door de Belastingdienst.

Bron: Aanklacht tegen Ministerie van Financien inzake zwartspaarders


Op Spaar Weetjes staat alle relevantie informatie met betrekking tot sparen. Zo worden de verschillende spaarvormen besproken, maar ook aanbieders van spaarproducten. Tevens kunt u reviews teruglezen over de verschillende spaarvormen en/of aanbieders.

Posted: 10:03, 5/11/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Door noodregeling duizenden DSB spaarders gedupeerd

Pieter Lakeman heeft zijn zin gekregen, zijn oproep heeft voor veel onrust gezorgd onder DSB klanten dat uiteindelijk heeft geleid tot een leegloop van DSB klanten. Deze klanten hebben inmense bedragen weggeboekt bij de DSB Bank waardoor de bank in grote problemen terecht is gekomen. In navolging hiervan heeft De Nederlandsche Bank (DNB) de noodregeling aangevraagd bij de rechter. Deze is afgelopen maandag door de rechter goedgekeurd. Hierdoor staat DSB onder curatele en zijn alle tegoeden die bij de DSB bank uitstaan bevroren.

De oproep van de voorzitter van de Stiching Hypotheekleed, Pieter Lakeman om alle tegoeden bij DSB weg te halen heeft uiteindelijk voor hem het beoogde resultaat gehad. Maar jammer genoeg gaat dit resultaat wel ten koste van andere DSB klanten. Niet alles valt namelijk onder het Nederlandse depositiegarantiestelsel wat op dit moment in werking is getreden.

Dit houdt in dat spaartegoeden tot 100.000 euro gegarandeerd zijn. Uitgezonderd van het depositiegarantiestelsel zijn de achtergestelde deposito en spaartegoeden van meer dan een ton. Deze gedupeerde klanten kunnen dus fluiten naar hun spaarcenten. In totaal gaat het om duizenden spaarders die geen gebruik kunnen maken van de depositoregeling. Een financiele strop voor vele klanten van DSB. De tegoeden die onder de regeling worden betaald worden ter beschikking gesteld door de Nederlandse banken die gezamenlijk de klappen moeten opvallen tot maximaal 3,5 miljardo euro.

DNB roept alle gedupeerde klanten van DSB bank op om zo snel mogelijk een nieuwe betaalrekening en/of spaarrekening te openen bij een andere bank. Tevens dient men deze wijziging in gegevens zo snel mogelijk door te geven aan derden. Dit om te voorkomen dat automatische stortingen naar de bevroren rekening bij DSB bank gaan.

Andere banken zoals Rabobank, ABN-Amro, ING en SNS bieden ex-klanten van DSB de mogelijkheid om versneld een rekening te openen zodat ze hun spaartegoeden en betaaldiensten daar onder kunnen brengen.

Bron: Door noodregeling duizenden DSB spaarders gedupeerdOp Spaar Weetjes staat alle relevantie informatie met betrekking tot sparen. Zo worden de verschillende spaarvormen besproken, maar ook aanbieders van spaarproducten. Tevens kunt u reviews teruglezen over de verschillende spaarvormen en/of aanbieders.

Posted: 09:34, 13/10/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Meer Nederlanders sparen voor een financiele buffer

Steeds meer Nederlanders zien het belang in van het aanleggen van een financiele buffer in de vorm van het opbouwen van spaartegoeden. Dit is naar voren gekomen uit een onderzoek dat is uitgevoerd door ING onder 65.200 respondenten. Opmerkelijk is wel dat zelfs in deze financiele crisis er nog steeds consumenten zijn het nut van een financiele buffer niet inzien, dit is maar liefst 36% van de ondervraagden.

Gelukkig legt de meerderheid van de consumenten wel een financiele buffer aan, wel varieert hierbij de hoogte van de spaartegoeden. 61% zet uit voorzorg 8 maandsalarissen opzij, 20% 15 maandsalarissen en 23% minder dan 5 maandsalarissen. De voornaamste reden voor het aanleggen van een financiele buffer is uit voorzorg daarnaast zijn redenen zoals het opbouwen van vermogen, sparen voor een grote uitgave of sparen voor iets anders.

De reden waarom juist nu meer consumenten sparen heeft alles te doen met de economische malaise en de onzekerheid op de arbeidsmarkt. Een andere reden is dat het kabinet ook bezuinigingen moet doorvoeren waardoor de rekening uiteindelijk toch weer terecht komt bij de consument.

Bron: Meer Nederlanders sparen voor een financiele bufferOp Spaar Weetjes staat alle relevantie informatie met betrekking tot sparen. Zo worden de verschillende spaarvormen besproken, maar ook aanbieders van spaarproducten. Tevens kunt u reviews teruglezen over de verschillende spaarvormen en/of aanbieders.

Posted: 10:30, 12/10/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Spaarders geloven niet in DSB als stabiele bank

Wat een oproep van Pieter Lakeman voorzitter van Stichting Hypotheekleed DSB allemaal wel niet kan veroorzaken. Ten eerste het feit dat er na de oproep 70 miljoen euro is weggeboekt, ten tweede dat de site onbereikbaar was. Volgens DSB was dit laatste het gevolg van hackers die probeerden de site ‘om zeep te helpen’. Volgens anderen was het DSB zelf die er op deze manier voor wilden zorgen dat niet iedereen zijn geld kon wegboeken.

En dan als klap op de vuurpijl, blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Independer dat de Nederlandse spaarder DSB als spaaraanbieder totaal links laat liggen. Waar voorheen nog percentages van 25% werden behaald moeten ze het nu stellen met een schammele 7 a 8%.

Deze terugloop is mede veroorzaakt door dhr Lakeman, spaarders twijfelen hierdoor namelijk aan de stabiliteit van DSB. De vraag is nu wat gaat DSB doen om zijn spaarders binnen te houden en om nieuwe spaarders aan te trekken. Want feit blijft dat DSB de spaarders hard nodig heeft om de uitstaande kredieten te kunnen financieren.

Bron: Spaarders geloven niet in DSB als stabiele bankOp Spaar Weetjes staat alle relevante informatie met betrekking tot sparen. Zo worden de verschillende spaarvormen besproken, maar ook aanbieders van spaarproducten. Tevens kunt u reviews teruglezen over de verschillende spaarvormen en/of aanbieders.

Posted: 12:51, 7/10/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Ook de SNS Bank heeft een boete van AFM

Al eerder waren de Postbank en de DSB Bank door de Autoriteit Financiele Markten (AFM) op het matje geroepen en kregen zij boetes opgelegd van EUR 30.000 voor de Postbank en EUR 120.000 voor de DSB Bank. Maar nu krijgt ook de SNS Bank een boete opgelegd van EUR 30.000.

De boete is door de AFM opgelegd doordat de manier waarop financieel advies wordt gegeven aan klanten tegen het licht is gehouden. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat in 13 gevallen in de periode van februari tot mei 2007 de SNS Bank over onvoldoende informatie beschikt om op basis hiervan deskundig advies te geven.

Bron: Ook de SNS Bank heeft een boete van AFM

Posted: 10:56, 21/8/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Hoge spaarrente met behulp van staatsteun

Van Lanschot Bankiers heeft in tegenstelling tot een groot aantal banken in Nederland geen staatsteun ontvangen en klaagt nu dat de banken die dit wel ontvangen hebben hogere spaarrentes uitkeren aan hun klanten.

Minister Bos van Financien neemt deze klacht serieus en start een onderzoek in om te kijken of er sprake is van oneerlijke concurrentie en of banken die wel staatsteun hebben ontvangen dit hebben aangewend om hun klanten hogere spaarrentes toe te kennen.

Bron: Hoge spaarrente met behulp van staatsteun

Posted: 10:25, 14/8/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Ongelovige burger spaart minder dan Christen

Is het geloof van invloed op het spaargedrag van mensen? Uit het onderzoek van twee economen van de Universiteit van Tilburg komt dit wel naar voren. Maar liefst 72% van de Nederlandse Christenen ten op zichte van 69% niet-gelovigen spaart er lustig op los.

De twee onderzoekers hebben onderzocht of religieuze huishoudens meer geld opzij zetten in de vorm van sparen dan niet religieuze huishoudens. En nu blijkt dat Nederlandse Christenen meer sparen dan hun ongelovige medeburgers.

 Bron: Ongelovige burger spaart minder dan Christen

Posted: 11:33, 13/8/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Wie betaald met de euro spaart meer en investeerd minder

Uit het onderzoek van Eurostat het Europees statistisch bureau is gebleken dat mensen die betalen met de euro nog steeds hun hand op de knip houden. Naast het feit dat ze minder zijn gaan uitgeven, zijn de investeringen ook omlaag gegaan. Dit komt beide de economie niet ten goede.

Bron: Wie betaald met de euro spaart meer en investeerd minder

Posted: 10:49, 31/7/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Record aantal Nederlanders spaart ondanks dalende rente

Nederlanders sparen massaal ondanks de dalende rentevergoeding op de spaarrekening. De Nederlandsche Bank heeft een recordsaldo aan uitstaande spaartegoeden in mei van 284 miljard euro gemeten, dit is een stijging van 16% ten opzichte van voorgaand jaar.

Bron: Record aantal Nederlanders spaart ondanks dalende rente

Posted: 13:56, 28/7/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Eerste online veilingsite voor spaarders

In navolging op de trend van de vele veilingwebsites die op dit moment bestaan wil Lucoro.be vanaf oktober een eBay voor spaarders gaan aanbieden in Belgie en Luxemburg. Op dit moment liggen de voorstellen bij de Commissie voor het Bank- Financie- en Assurantiewezen (CBFA), die er niet negatief tegenover staan.

Wat houdt een veilingsite voor spaarders precies in? Als particulier kun je op deze veilingsite het geldbedrag online zetten wat men wilt sparen. Vervolgens kunnen banken een bod doen in de vorm van een rente percentage dat zij bieden voor de geldsom die de particulier aanbiedt.

Wanneer men zijn geldsom geplaatst heeft op deze veilingsite zal men binnen een tijdbestek van twee uur verschillende voorstellen van banken ontvangen waaruit men vervolgens kan kiezen. Op deze manier kun je altijd de beste optie kiezen met het hoogste rentepercentage voor je spaargeld.

Er zitten wel enkele voorwaarden aan dit initiatief verbonden zo is de veilingsite alleen bestemd voor spaarders die minimaal EUR 25.000 aanbieden en berekent de site transactiekosten a EUR 6,00 of EUR 36,00 voor een jaarabonnement.

Bron: Eerste online veilingsite voor spaarders

Posted: 11:18, 23/7/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer