Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Welkom in Maaike's spinsels

En weer weg

Posted in Unspecified

Op sommige plekken blijf je lang, op andere kort. Mijn verblijf hier bij bloggers.nl was van korte duur.

Vanaf nu zijn mijn spinsels te volgen op:

 www.maaikewessels.web-log.nl

Ik hoop dat je daar ook komt lezen!

  

22:25 - 5 January 2008 - comments {0} - post comment


Zó passe

Posted in Van alles

2007 is zo passéWat nog meer passé is, is het maken van goede voornemens.  Helemaal hip is het maken van anti-voornemens. Voornemens van zaken die je vanaf nu afzweert. Een aantal zaken die voor mij (hopelijk) passé worden:

denken voor anderen en daar naar handelen ; ontwijken van moeilijkheden; wonen in dit koude,vochtige huis; logopediestudent zijn ; te weinig luisteren naar mn gezonde ik ; eetgestoord doen ; dingen doen die ik niet leuk vind;  altijd opruimen voordat mensen gepland komen;  zaken voor anderen oplossen; vergeten grenzen aan te geven enz enz.

En wat zijn jouw anti-voornemens?

13:22 - 3 January 2008 - comments {2} - post comment


Helder

Posted in Van alles

Gisteren stond ze op. Ze schoof de gordijnen van de slaapkamer open . Ze vroeg zich af of ze alles gedroomd had. Wat ze zag, was namelijk de straat. En ook de huizen achter haar. Zelfs de buurman was zichtbaar. Ze keek nog eens wat beter. Op de straat smeulde wat na: oudbakken fietsbanden, bankstellen en tuinmeubelen. De straat zelf was rood gekleurd.

Door dit alles wíst ze dat niet alles gedroomd had. Het vuur was echt geweest, evenals het vuurwerk. Maar wat haar zo verbaasde, was de helderheid waarmee ze alles zag.

Dat was de avond ervoor nl. heel anders. De gehele stad was in dichte mist gehuld. Het leek wel een spookstad. Mensen bewogen zich langzaam voort, mensen vielen in het kanaal, zagen geen onderscheid meer tussen stoep en weg en voor de ambulances liepen mensen om de bestuurder de weg te wijzen. Orientatie moest via de handen en een ingebouwd navigatiesysteem. ...

Bijzonder was het wel. Hopelijk biedt 2008 wat meer helderheid!

 

16:11 - 2 January 2008 - comments {0} - post comment


Prinsheerlijk

Posted in Beestenboel

Op derde kerstdag ging ik voor het eerst.  Met de gekregen sleutel, opende ik de deur. Ik liep de trap op, mezelf al aankondigend.  Geen enkele reactie. Zelfs niet toen ik lawaai maakte met de beroemde bak. Dan toch maar eens op onderzoek uit. Onder de bank, onder de tafel, op de vensterbank en in de kast. Het was allemaal fout.  Nog een trap op. Ha, een bult onder het dekbed. Dat biedt meestal perspectief.  Voorzichtig streek ik over de bult heen. Er volgde wat geluid als reactie. Daarna maar even wat bruter: dekbed omhoog: hoi

Slaperig werd ik aangekeken door 2 halfdichte oogjes. Ineens werd ik dan tóch herkend en werd er op schoot geklommen. Luid spinnend hebben we dat een kwartier vol gehouden.  Daarna was het toch echt etenstijd. En poes moest vanuit z'n prinsheerlijke positie komen. Helemaal de trap weer af. Maar het woord  'eten' deed wonderen.

16:44 - 29 December 2007 - comments {0} - post comment


Koelkast

Posted in Van alles

Afgelopen week kreeg ik een mail waarin ik uitgenodigd werd om mijn koelkast te laten checken op gezondheid.

Eerst kon je inschatten wat voor cijfer je koelkast zou krijgen. Ok, normaal beoordeel ik andere zaken en vaak ook niet met de beoordeling tussen 0-10. Maar ok, ik zet me over centielscores en andere zaken heen en schat mijn koelkast in op een dikke acht .

Waarom zo'n hoog cijfer? Omdat m'n koelkast vol staat met gezonde dingen . Dat mijn relatie met eten gezond is, kan ik niet volmondig bevestigen, maar dat mijn koelkast vol staat met gezonde dingen, dat wel.

Maar, ondanks de maandelijkse schoonmaak (dit moet elke week,zucht), magere yoghurt, veel groenten, fruit, soja, tofu,sojaboter, ketchup,diksap had ik maar een 7  En wat heeft mij nou de das omgedaan? Of wat heeft mijn koelkast de deur dicht doen slaan? De kaas  Want tja, gezond of niet, ik eet wel échte kaas, gewone gele kaas dus. En wel 1 á 2 plakjes per dag. Het is wat. Ik dacht dat je je de kaas niet van 't brood moest laten eten. Maar volgens deze test, moet je je de kaas uit de koelkast verbannen

16:59 - 28 December 2007 - comments {3} - post comment


The day after

Posted in Van alles

En toen waren ze weer voorbij. Volgens de commercie leven we al vanaf november toe naar deze twee dagen. Dus acht weken toeleving voor twee dagen? Dat is toch eigenlijk ook absurd? Waarom is dit nog steeds zo bijzonder? Misschien dat daarom het fenomeen derde kerstdag in het leven is geroepen.  Dat verlengt de feestvreugde en maakt de overgang naar normale dagen wat eenvoudiger. Het is ook een extra excuus om een nog een dag meer te mogen eten. Het is tenslotte kerst (daarom dus de sportschool/afvalhype in januari). Natuurlijk is het naar, geen christmassongs uit de speakers vanaf Skyradio. Dat is ronduit afkicken, niet meer meebléren met Wham en andere 'grootheden op kerstgebied' .  Het is ook de tijd om de kerstspullen naar zolder te verhuizen. Of om ze op z'n minst in een doos te doen. Maar ook dat voelt als 'afscheid nemen' (aldus de omaatjes waar ik vaak na de kerst heb gewerkt) .Afscheid van de twee dagen die de gezelligste, meest familiaire van het jaar zouden zijn. Alsof alle gezelligheid voorbij is wanneer de ballen,kerstengels, slingers en stalletjes opgeborgen zijn.  Wat een nepgezelligheid dan, als je het daar van moet laten afhangen...Natuurlijk is het huis even kaal, zonder visite en zonder de kerstspullen. Maar, er komt ook wat voor terug: nl de top 2000 op radio 2 Die begint als de kerstdagen voorbij zijn  

En in mijn huis is het nog steeds gezellig. De radio schettert, ik blér mee (geef me een titel en ik maak er wat van, heb ik met het bespreken van de top 2000 gemerkt ) , de kachel is aan en ondertussen leg ik nog even de laatste hand aan m'n studie. Vanmiddag nog lekker sporten, kleding ruilen, voor de kat van een vriendin zorgen en verder relaxen, misschien wel met een (niet) verantwoord boek voor de kachel .

16:25 - 27 December 2007 - comments {1} - post comment


Eerst log

Posted in Van alles

Ondanks de nodige blogervaring, voelt het toch als vreemd om een nieuwe blog te starten.  Maar goed, iets dat vreemd voelt, hoef je niet altijd te vermijden  

Vanaf nu dus ook hier, spinsels van mij te volgen   Spinsels die je een kijkje geven in mijn hoofd, in mijn leventje. De ene keer zal het gaan om htk (huis tuin keuken he, je snapt 'm ) spinsels of gedachten en de andere keer gaat het wat dieper.

Ik hoop hier flink wat te kunnen schrijven, mensen te laten meegenieten, meekijken en meelachen met het lezen van de stukjes.

 

16:45 - 26 December 2007 - comments {0} - post comment


Description
Ondanks de nodige blogervaring, voelt het toch als vreemd om een nieuwe blog te starten. Maar goed, iets dat vreemd voelt, hoef je niet altijd te vermijden Vanaf nu dus ook hier, spinsels van mij te volgen Spinsels die je een kijkje geven in mijn hoofd, in mijn leventje. De ene keer zal het gaan om htk (huis tuin keuken he, je snapt 'm ) spinsels of gedachten en de andere keer gaat het wat dieper. Ik hoop hier flink wat te kunnen schrijven, mensen te laten meegenieten, meekijken en meelachen met het lezen van de stukjes.
Home
User Profile
Archives
Friends
Annelies
Elske
Brenda
Martine
Jan
Sjieuwke
Recent Entries
- En weer weg
- Zó passe
- Helder
- Prinsheerlijk
- Koelkast
Hosting door HQ ICT Systeembeheer