Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
De geest van een jeugd

Confusion

Nu algemeen geweten is dat mijn fysieke leeftijd 17 jaar is, kan ik mij moeilijk langer als een klein kind voordoen. Toch moet ik toegeven dat de lokroep van het sprookjesboek gisteren niet te weerstaan was. Zo'n oud dik boek, met sprookjes van Grimm en nog enkele andere voor mij onbekende schrijvers. Dus ik neem het boek uit de kast, doe het open en begin te lezen. Ik stond ervan versteld hoe onschuldig die vele sprookjes waren: het goede wordt beloond en het slechte gestraft. In ieder sprookje zit ook wel een of ander moraal dat men zo aan de nietsvermoedende lezer kan meedelen. De meeste sprookjes zijn ook al eeuwen oud en de lessen die men eruit kan trekken zijn toepasbaar op alle tijden. Ik raad jullie aan, om ook al ben je al 70, nog eens zo'n stoffig boek vast te nemen. (liefst originele sprookjes, het is namelijk een ongehoorde cultuurschennis als men hansje en grietje voorstelt aan een computer, of roodkapje met scapa kleertjes). Kan interessant zijn!!!

 

Minder interessant was mijn examen godsdienst vandaag. Eigenlijk is de alomvattende term "godsdienst" gewoon een dekmantel voor "filosofie". Dus had ik gisteren de immense eer en het groot genoegen om te leren hoe de ontogynese de fylogenese recapituleert. Je zou voor minder gaan zweven bij zo'n moeilijke termen... Versta mij niet verkeerd, ik hou ervan om te filosoferen, maar dan wel op mijn manier. Niet op een exotherisch, maar esotherisch. Nu ik nog weet wat deze aartsmoeilijke woorden betekenen kan ik er beter van profiteren en mijn wijsheid even rondstrooien, voor ik alles terug kwijt ben.

 

Vandaag heb ik ook weer bijtende kritiek op de maatschappij. Volgens mij trekken mensen het zich veel te veel aan. Ikzelf probeer te leven volgens het "who cares?" principe. Ook het fantastische zinnetje uit de wiccan rede 'leef en laat de anderen leven', bevat volgens mij een onvoorstelbare tip voor mensen zich hele dagen ergeren, en dan nog het meest aan de kleinste futiliteiten.

Ik geef het volgende voorbeeld: Als iemand een examen niet goed gemaakt heeft, kan hij daar de rest van zijn tijd over tobben, en tenslotte doodgaan omdat hij iets aan zijn hart heeft gekregen. Een andere reactie is gewoon ermee leven dat het niet goed gegaan is en de volgende keer beter doen.

Omdat een groot deel nu waarschijnlijk zit te zuchten, te zagen en te klagen omdat ik mijn lumineuze voorbeeld weer in de examensfeer ga zoeken, zal ik nog een ander voorbeeld geven: als in je favoriete winkel op je favoriete zaterdag op je favoriete tijdstip één of andere ordinaire klant onbeleefd is tegen je favoriete verkoopster, kan dit een enorme bron van ergernis zijn. Je kunt ook de goede mentaliteit hebben, en denken dat het toch niks met jou te maken heeft en stilletjes lachen om de reactie van de verkoopster.

 

Whatever, wat kan het mij eigenlijk schelen dat vele mensen doordrammen en zich eeuwig ergeren over dingen die toch gebeuren. Zoals onze vriend Bob het zegt: "Don't worry, be happy..."

08:47 - 15/12/2005 - comments {1} - post comment

Titel

Ik vind dat we het taboe eens moeten doorbreken en de dingen moeten noemen zoals ze zijn. Gewoon omonwonden zeggen waarop het staat zou het leven veel gemakkelijker maken. Alhoewel... De vele woorden waarmee we een bepaald onderwerp inpakken zijn gewoon een deel van het spel. Als ik naar oude films kijk, lijkt het me wel leuk hoe men in adelijke kringen tegen elkaar sprak. Ook in "De Vlaamse Leeuw", de ridderlijke poëtische zinnen die men toen vertelde aan hun geliefde waren veel meer dan het "ik mis je" van tegenwoordig, al kwam het op hetzelfde neer. Ik vind dat de vooruitgang in de maatschappij helemaal nie zo'n vooruitgang is. Wat hebben we tegenwoordig nog van noemenswaardige cultuur?

"Tis geen te vetten é"

 

Nu eens over een geheel ander taboe. Seks blijft nog altijd het grootste taboe in onze wereld. En dan heb ik het niet over de afrikaantjes die rood worden als je hen aanspreekt over condooms. In onze maatschappij wordt zo veel over seks gesproken. En toch blijft het volgens mij een taboe. De seks waarover men spreekt in boeken, op internet en televisie verschilt enorm veel van de werkelijke seks. Niet dat ik het persoonlijk kan weten, maar zo zie ik het wel. Als ik zie hoe videoclips honderden bijna naakte vrouwen zij aan zij dansen vind ik het niet raar dat de helft van de mannen tegenwoordig gewoon hun geslachtsdeel achterna lopen. Seks wordt overgewaardeert en geïdealiseerd. Velen die dit lezen zouden mij waarschijnlijk vergelijken met één of andere pastoor uit voorbije jaren, maar dat is omdat ze precies zoveel beïnvloed zijn door de media. Seks hoort bij liefde, het is volgens mij een van de "hevigste" liefdesuitingen die er bestaan. Seks zonder liefde is geen seks, dat klasseer ik bij abnormaal gedrag. Waarschijnlijk is geen enkele man bestand tegen vrouwelijk schoon, en zeker niet wanneer die hem uitdaagd. Toch vind ik het maar vulgair gedrag.

Een andere vraag die bij me opkomt als het over seks gaat is: "Waarom heeft god seks uitgevonden?" Waarom was dat nu weer nodig? Om kindjes te maken natuurlijk, maar waarom moest het zo zalig zijn? Stel u eens een wereld voor waarin seks helemaal niet zo aantrekkelijk is als nu. Hoeveel tijd en geld zouden we niet kunnen besteden aan de meerwaarde van mens, ons specialiseren in kunst, hobby's,... Om dan nog maar te zwijgen over alle verkrachtingen die wegvallen, kinderen kunnen onschuldig opgroeien zoals ze zijn, vele relatieproblemen zouden opgelost zijn nog voor de nieuwe paus U kan zeggen.

Nog iemand die blij zou zijn. Hoeft hij tenminste niet meer gefrustreerd te zijn om wat hij blijkt te missen.

 

Waarschijnlijk zal ik wel anders piepen eens het mezelf overkomen is. Het zou gewoon leuk zijn als de volwassen generatie, en een groot deel van de jeugd trouwens ook, eens uit hun roes komen en een nuchtere blik zouden werpen op wat er werkelijk gebeurt.

08:35 - 12/12/2005 - comments {3} - post comment

Zondag!

Jaah tis weer een hele tijd geleden, maar dat zal wel door de stresserende, hersenslopende en zielsverminderende examens van deze periode zijn. Let vooral op de contradictie in het woord: kerstexamens. Kerst staat voor gezelligheid, warmte, familie, plezier maken, enz... Alles met een positieve bijklank dus. Examens staan voor hard werken, op uw kamer zitten (jammergenoeg alleen), leren, zweten op het examen zelf, weer leren, enz... Alles met een negatieve bijklank dus. Wie is trouwens op het idee gekomen om deze verschrikkelijke beproeving der schoolkennis "kerstexamens" te noemen. Waarom niet einde-eerste-trimester-testen? Of zoiets in deze aard natuurlijk want mijn creatieve hersendeel zit ergens verscholen onder al de kennis die ik vergaard heb voor deze eerste examenweek, kennis die nu uiteraard verder nutteloos is.

 

Wat mij telkens weer opvalt tijdens een periode van intensief leren, is dat het lijkt alsof mijn hersenen slechts voor 5% kunnen toegespitst worden op hetgeen ik aan het blokken ben. Mijn concentratievermogen is de laatste tijd enorm achteruitgegaan en het is moeilijk om iets simpels te vatten. Tijdens het lezen van een informatieve tekst in een van mijn talrijke handboeken, worden mijn gedachten telkens weer afgeleid naar iets anders. Ik lees de tekst, maar de inhoud niet. Opnieuw beginnen dan maar....

 

Daarbij komt nog dat ik mijn tijd verdoe aan totaal nutteloze zaken zoals een tekst typen op een of andere site. Oke genoeg gezeverd over de examens en de daar bijhorende complicaties die zich kunnen voordoen bij een doorsnee student. Al ben ik niet gerust in mijn concentratiestoornis. Waarschijnlijk heb ik een of andere verschrikkelijke ziekte die me langzaam aan het aftakelen is zonder dat ik het zelf weet. Een beetje adrenaline zou geen kwaad kunnen, maar hier zijn geen bruggen die hoog genoeg zijn om te benjeejumpen of gebouwen die voldoen aan de normen. Dan ga ik maar terug naar mijn doodsaaie kamertje een uur proberen mijn gedachten de vestigen op de leerstof. Wish me good luck...

15:58 - 11/12/2005

Afslanktips: daar ben je vet mee

Welkom op het eerste deel van de citaten. Enkele bv's, die onbekend wensen te blijven, hebben verschrikkelijk grappige woordspelingen gemaakt en deze heb ik voor u samengevat. In een zeverweblog zou eigenlijk iedere dag moeten geschreven worden, aangezien het een weblog is, maar omdat dit voor mij technisch onmogelijk is ga ik het andere aspect van de zeverweblog extra benadrukken: de zever. Komtie dan hé:

 • Hoe een vis aan de lijn krijgen? Zeg hem dat er telefoon is.
 • De bultenaar besefte dat hij het ergste achter de rug had.
 • De cursus lassen voor beginners is afgelast.
 • Wie A zegt, moet ook limentatie zeggen.
 • Alleenstaande dame zoekt zittend beroep.
 • Reeds twee maanden na de amputatie van zijn been steekt deze man reeds op eigen houtje de straat over.
 • De chirurg amputeerde een arm en presenteerde nadien de rekening. De patiënt riep: "Afzetter"
 • De situatie van de dakloze analfabeten is niet om over naar huis te schrijven.
 • Jamaïca is berucht om zijn tropische cyclonen, maar we moeten daar niet teveel Antillen.
 • Arafat was zijn sjaal kwijt, hij had zijn yasser over gehangen.
 • U spreekt met het antwoordapparaat van mijn man.
 • Wie veel kranten verslindt begint er op de duur erg bedrukt uit te zien.
 • Met een ouwe hoer bereik je geen flikker.
 • "Bevalt de nieuwe secretaresse?" " Ja zeker, maar we weten nog niet van wie."
 • De bijgelovige timmerman hield bij alles wat hij deed hout vast.
 • Amerikaanse buffels hebben iets bisonders.
 • Hij schoot een reuzenkemel door die tijger te missen.
 • De aan bronchitis lijdende non was altijd goed gefluimd.
 • Een appelwijntje? Mmm….ik cider naar uit.

Omdat overdaad schaadt, ben ik van plan om hier even een pauze van enkele dagen, zij het weken in te schakelen. Hoogstaande zever is moeilijk te vinden en goedkope zever is hier niet te koop. Als er teveel van iets is, is het niet meer waardevol en gaat de beoordeelde kwaliteit van de woorden dalen. Wat je met woorden allemaal niet kunt zeggen! Alles, maar dan ook alles kun je verwoorden, voor sommige dingen heb je alleen meer dan al het papier van de wereld nodig, plus meer tijd dan een mensenleven te bieden heeft. Als je dit goed gelezen hebt, kun je er trouwens van uit gaan dat het de slechte kant op gaat met de ecologie.

09:34 - 26/11/2005 - comments {2} - post comment

Kritiek op kernenergie.

Waar gaat dit naartoe met de jeugd van tegenwoordig? Ik vraag me dikwijls af in welke maatschappij we zijn beland. Ik zie heden vele kinderen (10 jaar en minder!) al met een mobiele telefoon rondlopen, terwijl ze kleren van SCAPA dragen en zo vlug mogelijk naar huis willen om aan hun hypermoderne laptop te gaan zitten. Lang leve de technologische vooruitgang! In mijn tijd droegen we jutezakken, liepen we rond met een houw om patatten uit de grond te halen en als we naar huis gingen waren we meestal moe genoeg om direct in slaap te vallen, op een geïmproviseerd bed gemaakt van stro op planken. Wij wisten tenminste wat echt geluk is! Als we 's Zondags van de kerk kwamen gingen we de familie bezoeken, 's avonds gingen we met zen allen gezellig rond het knetterende haardvuur zitten. Van tv of andere beeldschermapparatuur hadden we nog nooit gehoord, maar de radio stond altijd aan om de nakende oorlog van minuut tot minuut te kunnen volgen.

Een nieuwe trend bij de jongeren zijn de schotelantennes. Meermaals zie ik een jongere op straat met zo'n antenne op de rug, om toch maar alle tvzenders te kunnen bekijken op zijn mobiele televisie, natuurlijk ingewerkt in zijn mobiele telefoon. Vroeger mensen, liepen we rond met zakken aardappels op onze rug. En het waren geen kleintjes van een kilo zoals men dezer dagen dikwijls in de winkel ziet liggen. Nee! Zware zakken en mensen uit het hele dorp kwamen bij ons aardappelen kopen. Mijn ouders waren trots op hun werk. Het hele dorp kende elkaar, en in tijde van nood hielp iedereen de anderen.

Tot zover de redevoering van mijn teerbeminde grootmoeder.

10:25 - 13/11/2005 - comments {0} - post comment

Inleiding Schizofrenie

Wat ik met bovenstaande titel zeggen wil, is dat mijn persoonlijkheid gespleten is in meerdere delen. Mijn leven is niet volledig zever, zoals vorig artikel doet vermoeden. Aan de andere zijde van mijn leven heb ik ook nog een serieuze kant. Deze wil ik nu even belichten, opdat jullie op een zo reëel mogelijke wijze met mij kennis zouden mogen maken.

Oke mijn leven is niet geheel kattepis, en over de smaak van kattepis valt niet te discussieren. Doch heeft de rede een bepaalde waarde in mijn dagelijkse omgang met de wereld. Soms is het wel moeilijk te volgen maar uiteindelijk valt alles als een puzzel van heel veel stukjes in elkaar. Bij manier van spreken, want een puzzel valt natuurlijk niet in mekaar; dan zou de lol eraf zijn. Het puzzelen op zichzelf beschouw ik trouwens als een vrij nutteloze bezigheid. Waarom de stukjes niet gewoon stukjes laten en af en toe met elkaar verbinden als dit nodig is voor een bepaald logisch verband te zien? Waarom alles zo simpel maken dat de ingewikkelde dingen des levens het bekijken niet waard zijn?

 

Oke, ik geef het toe; wat hierboven een redevoering moest zijn om u ervan te overtuigen dat ik ook een serieuze kant heb, is uitgelopen op waarmee ik begonnen ben: zever. Om toch nog maar te bewijzen dat ik een serieuze, soms wel emotionele kant heb; ga ik hieronder de tekst plaatsen van een lied dat heel hoog aangeschreven staat bij mij. Het gaat om "I'm not in love" van 10cc. (Zeker eens kopen, of LEGAAL downloaden als ge kunt want tis echt wel een mooi liedje)

 

I'm not in love, so don't forget it
It's just a silly phase I'm going through
And just because I call you up
Don't get me wrong, don't think you've got it made
I'm not in love, no-no

I like to see you, but then again
That doesn't mean you mean that much to me
So if I call you, don't make a fuss
Don't tell your friends about the two of us

I keep your picture upon the wall
It hides a nasty stain that's lyin' there
So don't you ask me to give it back
I know you know it doesn't mean that much to me

Ooh, you'll wait a long time for me
Ooh, you'll wait a long time

I'm not in love, so don't forget it
It's just a silly phase I'm going through
And just because I call you up
Don't get me wrong, don't think you've got it made, ooh

I'm not in love, I'm not in love...

 

Tot zover mijn emotionele bijdrage. Normaal zou ik lachen met zo'n melige liedjes maar omdat ik dit echt wel mooi vind maak ik gaarne een uitzondering.

22:08 - 10/11/2005 - comments {4} - post comment

teller

Treo 650

16:57 - 9/11/2005 - comments {0} - post comment

De weblog der zever

Dit is de weblog der zever en niks dan zever. Over zeveren kun je veel zeveren, maar je kunt het ook als een serieus subject beschouwen; de creatieve, ongecensureerde kronkels der menselijke geest. In ons hoofd zit een filtertje dat alle zever tegenhoudt, om toch maar niet los te barsten in een serieuse heibel van woorden, die al dan niet kloppen. Kortom: zever.

Terug naar het geniale filtertje. Sommigen hebben serieuze gaten in dat filtertje, zodat de zever en wijsheid door elkaar stromen, en de arme individuen worden opgenomen in Beernem, waar nietsvermoedende psychologen met de handen in het hoofdhaar zitten omdat ze niet eens op het gedacht komen een nieuw filtertje te steken. Anderen houden zodanig veel zever tegen, zodat de zever het roostertje verstopt en er niks zinnigs meer uit de gapende kwijlbekken komt, en de arme individuen stellen zich veel te moeilijke levensvragen en worden depri en worden ziek en plegen zelfmoord en gaan dood. Het doodgaan kan ook al in een eerder stadium, zoals bij vele levende lijken op deze blauwe planeet. Nog andere mensen hebben weet van dit roostertje en weten het af en toe open te zwieren, alle intellectuele remmen los en spoel de zever eruit. Sommigen doen dit bewust, anderen zijn dan nog zo hypocriet die zever op te schrijven in de hoop interessante literatuur te creëren, of later de wijsheden tussen de woorden te vinden.

 

Deze woorden zijn echter nietszeggend, ze bevatten enkel de inhoud des zever. Ga ik nog een tijdje door, ken ik alle verbuigingen der adjectieven qua duitse taal. Beelden, geluiden en woorden zijn veel zeggend. Als een beeld staat te roepen: "ik ben hier" heb je een iets zeggend, het meest zeggend schepsel ter aarde: De mens. Maar woorden zijn nietszeggend als zo'n wezen ontbreekt om ze te ontcijferen. Alles is nietszeggend. Vooral woorden. Het zegt alleen iets aan de mensen die ze kunnen ontcijferen. Alles is nietszeggend. Vooral woorden, het zegt alleen iets dan mensen die ze kunnen ontcijferen. Beeld en klank zijn universeel. Woorden niet, zinnen niet, teksten niet, boeken niet, bibliotheken niet, letters niet. Het is de kunst der zever die noodzakelijk is om een gans scherm vol te schrijven met deze klinkklare onzin. En toch zit er een zeker logische gedachtengang in. Alles stroomt eruit, uncensored. En we blijven zoeken naar synoniemen. Een getypte bundel woorden moet wel een magische inhoud hebben, vooral als het weinig gebruikte woorden zijn. Nudan alles is nietszeggend, alles is zever.

Computer--> zever, school--> zever, uitgaan--> zever, geld--> zever

Zever heeft een belangrijke functie in ons leven. Met belangrijke functies dient bloedserieus te worden omgegaan. Zever is belangrijk. Zever is geen negatief woord, tenzij men het kwijl van een of andere gapende kwijlbek bedoelt.

 

Nenee ik heb het wel geobserveerd, ik had het al een tijdje in de mot en na eeneneenhalve bladzijde kom ik tot de verbazingwekkende conclusie, die weliswaar iedereen versteld zal doen staan, mets bekendheid van de conclusie. Euhm... Zever is nodig.

Zever is een levensnoodzakelijk begrip in onze maatschappij. Met begrip bedoel ik niet het woord "zever, maar de betekenis die erachter zit. Woorden zijn nietszeggend. Zo past alles perfect in het plaatje. Djeezus dit lijkt wel een les van mijn leerkracht filosofie, maar dan op mijn niveau. Er zijn verschillende niveaus van zever. Bij die leerkracht zit er teveel intellectuele logica en denkwerk in. Vergif !!!! Mijn zever is puur en onversneden.

Lang leve de zever!

13:23 - 9/11/2005 - comments {2} - post comment

Wie ben ik?

Hallo, ik ben Tim. Ik ben 17 jaar, ga naar school in Aalter (laatste jaar) en daar volg ik economie moderne talen. Ik was getrouwd, maar ben alweer gescheiden. U kunt zeer veel over mij te weten komen door de tekstjes te lezen die zich links bevinden.
User Profile

Recent Entries
- Confusion
- Titel
- Zondag!
- Afslanktips: daar ben je vet mee
- Kritiek op kernenergie.
Hosting door HQ ICT Systeembeheer