Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Sponsorloop Right 2 Play OBS Rieburch 2010

Description

Een blog over de voortgang van de sponsorloop welke wordt georganiseerd bij OBS de Rieburch in Sint Maartensdijk ten behoeve van Right to Play en OBS de Rieburch


My Links

» Home
» My Profile
» Weblog Archives
» Friends

Actief

19-01-2010

De gymlessen waren vandaag prooi voor de projectleden van Kids 4 Kids. Waar Nick nog even lekker uit heeft kunnen slapen, stonden alle wekkers voor de overige projectleden op 05:00. Om op tijd in Sint Maartensdijk te zijn moesten we namelijk vanaf Rotterdam Centraal de trein van 06.33 naar Vlissingen nemen. 08:10 kwamen we dan eindelijk aan in partycentrum Heastinge, de thuishaven voor O.B.S. de Rieburch voor de gymlessen.

Na een uitgebreide warming-up zijn de volgende spellen aan bod gekomen:

Molecullen:
Tijdens dit spel moesten alle kinderen kris-kras door elkaar rennen. Wanneer er door ons (Kids 4 Kids) een getal werd genoemd moesten alle kinderen zo snel mogelijk een groep vormen van dat getal. Bijvoorbeeld: bij het getal 4 dienden er groepjes van 4 gevormd te worden.

Het idee achter het spel is dat de kinderen leren tellen en organiseren.

Malariamug:
De malaria is één van de grootste ziektes in Afrika. Met dit spel werd een link gelegt naar deze erge ziekte. Het spel is een vorm van tikkertje, maar in deze variant zijn er twee tikkers en twee bevrijders. De twee bevrijders kunnen alle getikte spelers weer speelklaar maken door middel van een bal te spelen door de benen van de getikte speler.

Het idee achter het spel is dat de kinderen in arme landen leren dat wanneer ze ziek zijn ze naar een dokter moeten.

Onder-Boven:
De kinderen moeten een rij vormen en een bal doorgeven naar achteren.

Met dit spel leren de kinderen samen te werken.

De Draak:
De kinderen vormen een slinger waarbij het laatste kind lint aan zijn broekzak knoopte en één kind moest proberen de slinger te ontwijken en de lint te pakken van het laatste kind.

Ook met dit spel leren de kinderen samen te werken.


Posted: 19:46, 19/1/2010
Comments (1) | Add Comment | Link

Educatief

12-01-2010

Het eerste onderdeel van de sponsorloop was het educatieve gedeelte. Frank en Jeroen zijn alle klassen langsgegaan om de kinderen te informeren waarvoor zij geld ophalen. Niet alleen Right to Play wordt hiermee gesponsord, maar ook de school zelf.

Het was een leuke en lange dag, maar alle kinderen waren heel enthousiast.


Posted: 19:46, 19/1/2010
Comments (0) | Add Comment | Link

De sponsorloop

Een sponsorloop is altijd maar een sponsorloop. Om hier nieuw leven in te blazen hebben de sponsorloop omgedoopt tot evenement en dit ingedeeld in drie delen: Educatief, Actief en Sportief.

Educatief:
Tijdens dit onderdeel krijgen de kinderen van de basisschool informatie over Right to Play en de sponsorloop.

Actief:
Tijdens dit onderdeel worden alle gymlessen overgenomen door Kids 4 Kids en worden spellen gespeeld welke door Right to Play worden gespeeld.

Sportief:
Dit gedeelte is de officiele sponsorloop.


Posted: 19:27, 19/1/2010
Comments (0) | Add Comment | Link

Right to Play

Wij hebben gekozen voor Right to Play omdat de organisatie zich inzet voor sport- en spelmateriaal voor kinderen in kansarme positief. Deze organisatie past goed bij de sponsorloop.

Posted: 19:27, 19/1/2010
Comments (0) | Add Comment | Link

Start

September 2009, de start van een leuke samenwerking. Vijf studenten samen vormen projectgroep Kids 4 Kids. Kids 4 Kids organiseert voor O.B.S. de Rieburch een sponsorloop waarbij de opbrengst ten goede komt voor Right to Play en de basisschool zelf.


Posted: 19:27, 19/1/2010
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer