Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
ppo stage van 1J

Home - Profile - Archives - Friends

Broeder Ruben meldt zich

Posted on 20/3/2006 at 20:12 - 0 Comments - Post Comment - Link

Hallo lieve klasgenootjes!

 

Yahoooo, nog 1 weekje en dan vakantie! Ik ben er echt wel aan toe, ik heb het wel super naar mijn zin op mijn stage hoor. Afgelopen week moest 1 bewoner huilen omdat ik ik bijna weg ben! Zo schattig! Ik ga tegenwoordig door het leven als et bruudertjen of et jungskun! Haha! Ik hou et ook kort hoor. De verhalen komen allemaal op school wel! Ik ben toch iets beter in vertellen dan schrijven! Ik zou kijken of ik willy nog in mijn tas stoppen kan, dan gaan we mooi even lol maken! haha!

 

Tot dan!

 

Liefs Ruben


Rosan :)

Posted on 11/3/2006 at 19:51 - 0 Comments - Post Comment - Link

Haaai Lieve klasgenootjes!

 

Hoe gaat t met jullie?

Ik had echt vorige week weer het gevoel van; Ik wil weer naar school, ik wil weer kletsen met jullie en met iedereen. Weer tussen alle moaties gek doen. Nu zit ik in een team met alleen maar dames van rond en boven de 30.. Maar wel een leuk en leerzaam team. 

 

Ik zit bij de thuiszorg in Oldenzaal en heb het echt helemaal super naar mijn zin. Mijn begeleiding is goed en mijn opdrachten komen ook wel een x af  

De eerste week heb ik echt gekeken wat er allemaal gedaan werd. We gaan gewoon de auto instappen en van huis tot huis rijden en daar mensen verzorgen. Best leuk!

Ik loop met verpleegkundigen mee. Dat betekend.. ADL, medicijnen uitzetten/ geven, hier ook pufjes e.d.

 

Sommige mensen komen net uit het ziekenhuis en hebben decubituswonden. Die moeten we dan verbinden en verzorgen. Er zijn ook veel insulinepatienten die gespoten moeten worden. Bij alles word mij goede uitleg gegeven en ik mag steeds meer helpen, eerst bij ADL, maar ik heb gevraagd of ik de volgende keer een decubitus wond aan de hak mag uit gaan spoelen en verbinden. Je zit echt van dat zwarte necrotische weefsel en er moet hydro-gel op om dat los te laten. Dat laat nu bijna los en er komt dan een gat in. Best interessant, want ik heb het hele proces van wondgenezing bijna gezien.. Door de weken heen nu .

 

Verder.. Ik begin ik elke dag 's morgens om 8.00 en heb t erg naar mn zin. Heb echt veel geleerd kan ik wel zeggen. Ben ook bij terminale patienten geweest.. die waren dan 3 dagen later overleden. Dat was dan wel even naar.

Er zijn veel beginnende demente mensen.. maar ik ben nu ook bij een klein gehandicapt jongetje geweest van 8 jaar. Hij kon niets en er moest door een PEG-sonde voeding worden gegeven, gewassen, aangekleed en in rolstoel. Toen ging hij in een busje naar school. 

 

Ik heb al met verschillende afdelingen meegelopen tot nu toe: Gezinsverzorging en consultatiebureau (al die baby's.. zooooooooooooooooo schattig..kank gelijk verliefd op worden.. ) ook afspraken met alfa-hulp, maatschappelijk werk en miss. nog de dietiste.

Dinsdag loop ik met het Ulcus-team mee.. Gaan we allemaal wonden bekijken en zwachtelen. Ik mag ook nog het zwachtelen oefenen op een kunstbeen als ik het nog meer onder de knie wil krijgen. (als beginnerling dan  )

 

Nou, ik ga kappen, anders is zo'n groot verhaal niet meer leuk om te lezen..

Wil nog wel even zeggen dat ik nu wel weet dat achter elke deur een totaaaal andere leefstijl zit. Lief, koppig, chaggarijnig, alcolist, heeeel smerig stinkhuis, superluxe huis.. je komt overal!!!!!!

 

Tot heeeeeel gauw lieverds!!!

 

Liefs en een dikke kus

Rosan!!!

 


Van Ellen

Posted on 24/2/2006 at 11:48 - 0 Comments - Post Comment - Link

hee allemaal

hoe is het ermee..

met mij wel goed hoa..

z'n beetje alle mensen krijgen bij ons een soort laxeermiddel zodat ze makkelijker van hun ontlasting kunnen afkomen..

wat is er nou gebeurd..?? er is een virus uitgebroken waardoor de mensen ontzettend aan de schijt raken..

dus wat krijg je dan.. waterdunne shit..!! en met alle pech die ik had zaten alle mensen die ik moets helpen er helemaal onder..

maarjaaa.. dat hoort erbij.. handschoentjes aan.. en poetsen maar.. die mensen kunnen er tenslotte ook nikx aan doen he..

donderdag was helemaal leuk op stage..

een collega moest nog naar de stad.. ging ik met haar mee samen met 2 bejaarden..!! ik heb me dood gelachen..

liep ik daar met 2 oude vrouwtjes aan mn armen.. en allebij.. wat is het hier mooi en groot.. ik kom ogen tekort..

gaat zon vrouwtje naar een kassiere en zegt.. weet u waar mijn tas is ik ben hem vergeten en mn sleutels zitten erin en mn dochter bla bla bla..

ik schaamde me dood.. maar kon er ook wel heel erg om lachen..

naja dat was het wel weer zon beetje..

ga nu lekker met mn opdrachten verder knoeien..

 

spreek jullie snel

liefs ellen..!!


Ruud's stage!!

Posted on 16/2/2006 at 16:51 - 0 Comments - Post Comment - Link


Sandra's Stage

Posted on 16/2/2006 at 14:18 - 0 Comments - Post Comment - Link

Heey drukke klasgenootjes!!

 

Nou...zal ik dan ook maar even wat over mijn stage vertellen!

 

Ik werk in de thuiszorg en ik vind het er hartstikke gezellig en heb een goede begeleider waar ik veel van kan leren.

's middags heb ik vaak een andere begeider, omdat de mijne dan vaak vrij heeft. Maar dat vind ik niet erg, want iedereen werkt toch een beetje op zijn eigen manier en zo kan ik de makkelijkste overnemen.

 

Ik heb heel wat cliŽnten samen met de rest van het team natuurlijk. En veel van die mensen zie ik dan ook maar 1 keer in de week. Anderen zie ik dan weer elke dag.

Een paar CliŽnten op een rijtje die ik zelf het leukste of het interressanste vind:

 

Mevr. A: Is rond de 85 jaar. Ze heeft diabetes type 2 en moet elke dag 2 keer met insuline worden gespoten. Op maandag komen we 4 keer langs, omdat haar bloedsuikerspiegel dan ook nog gecheckt moet worden. Het is een heel aardige mevrouw en altijd als wij de spullen aan het klaar maken zijn, dan maakt zij voor haarzelf alvast een ontbijtje ( broodje met kaas ) klaar. Met deze mevr. zijn we altijd snel klaar.

 

Mevr. B:  Is 80 jaar. Ik weet niet goed meer wat ze heeft, maar het is een ontzettende kletskous en heel gezellig! we komen daar maar 1 keer in de week. Ze wordt dan gedouched en de haren worden dan mooi opgestoken. laatst moest ik dat doen, omdat mijn begeider niet zo goed is met haren. Maar ze was erg tevreden met het resultaat ( gelukkig ). Zondag gaat ze naar Duistsland met een vriendin, dus de volgende keer dat we weer langskomen heeft ze weer genoeg te vertellen, dat wordt weer gezellig!

 

Meneer en Mevrouw C: Zijn allebij rond de 75.  Mevr. is heel warrig en erg emotioneel. Meneer is afgelopen maandag gevallen en heeft hierdoor zijn sleutelbeen gebroken. Mevrouw was hierdoor erg van slag. Ook heeft meneer in het verleden een keer een hartinfarct gehad. Hij doet nu erg rustig aan en krijgt elke morgen hulp met wassen/douchen en aankleden, dit geld ook voor mevrouw. Een collega van mij vertelde mij gister ook nog dat mevrouw haar een keer had gevraagd 'wat is dit nou?? ' toen wees ze naar haar borsten. 'kijk wat ik hier dan heb!' 'heb jij dat ook wel?' toen mijn collega dus zei dat zij dat ook had ging ze naar haar man en liet hem haar borsten zien en zei: 'Kijk eens wat ik hier heb, mooi he! ' dit soort dingen zijn natuurlijk heel grappig om te horen, maar daardoor weet je dus ook goed dat zij alles niet meer goed op een rijtje heeft, om het maar zo te noemen.

 

Meneer D: deze heeft last van een slechte bloedcirculatie. Hij heeft ook aan zijn voeten heel wat wonden. Aan zijn hak heeft hij een gele wond, en deze moet elke dag uitgespoeld worden en opnieuw worden verbonden. Ook heeft hij een paar zwarte plekken op zijn tenen en tevens zitten daar ook kleine wondjes. Dat zwarte weefsel moet eerst nog ingroeien van de dokter voordat hij dat weg gaat halen. ( dit had ik gevraagd aan mijn begeleider, omdat wij hadden geleerd dat het zwarte 'necrose' weefsel zo snel mogelijk weg wordt gehaald ) Hij is alleen en is rond de 60. hij kan niet goed lopen en zit daardoor in een rolstoel. Vandaag heeft hij een scootmobiel gekregen.

 

Nou, dit waren de mensen waar ik nog een meeste van wist en die ik zelf het leukste vind.

Ohja, ik begin 's ochtends om 08.00 uur en moet al om half zeven mijn bed uit ( iets te vroeg voor mij ) en maak soms lange dagen van 9 uur, en andere dagen , zoals vandaag zijn maar 4.5 uur dan heb ik de hele middag mooi vrij!

 

Jullie verder nog veel succes op stage!!!

 

Groetjes en Kus, Sandra!

 

Groetjes


van basje

Posted on 15/2/2006 at 21:31 - 0 Comments - Post Comment - Link

Ik heb meer dan 20 mensen op de afdeling en kom
met allemaal in aanraking maar ik zal de interessante mensen er even
uitpikken.
Ik zit in een verzorgingshuis (bejaardentehuis van vroeger) dus het is
voornamelijk veel wassen in incontintie materiaal wat ik zie. Er is er 1
met decutbitus en dat is dan nog een plekje van 2 cm ook, rood, maar wel
diep en wordt behandeld in het ziekenhuis omdat die plek er al langer dan
een jaar zit. okay mijn favo bewoners:

mr. O: Valt gemiddeld 2 keer per dag. maandag toen ik binnenkwam was hij
net afgevoerd naar het ziekenhuis --> 5 (!!!) gebroken ribben, waarvan 2
oude breuken waar hij noooit over geklaagd heeft. Vanochtend heeft ie ook
al weer 2 keer op de grond gelegen....ook praat hij heel moeilijk wat mij
doet denken aan de laatste uren van mijn eigen opa, want die praatte ook
zo toen. Verder is ie onwijs eigenwijs, en bekend met hypotensie. vandaag
had ie een tensie van 58/27 of zoals ze hebben noemen: geen waarneembare
tensie. hij zakte op dat moment ook wel weg en wat heeeel bleek. Op een
gegeven moment waren we er van overtuigd dat hij het einde van de dag niet
ging halen, maar toen ik om half vier weg ging ging het al weer een stuk
beter en had ie ook al weer gegeten enzo.
hij is 88 jaar...

mvr. V: is ondertussen 93 en mijn "slachtoffer" voor opdracht een. het
leuke aan haar is dat ze al haar eigen tanden nog heeft. verder heeft ze
een versleten knie en is ze een beetje warrig maar niet bijzonder. Ze vind
mij echt onwijs lief, en ik krijg elke keer als ik bij haar binnenkom een
chocolaatje aangeboden (die ik elke keer afsla!) ook is ze een beetje
depri omdat ze nog steeds niet over het verlies van haar zoon aan
longkanker 5 jaar geleden is. ik heb dat vandaag aangehaald en na dat
gesprek was ze heel erg opgelucht...

men. S: hoe oud die is weet ik niet.... hij heeft zwaar overgewicht en is
zwaar diabeet en daarbij ook nog eens zo goed als blind. (wat zijn vrouw
niet wilt geloven, heel zielig om te zien) hij schrikt elke keer als je
hem aanraakt ookal zeg vantevoren waar je hem gaat aanraken. met hem heb
ik ook een leuke band. hij zei maandag tegen mij dat hij kon horen dat ik
niet van Twente kom (zoals ze dat hier zeggen) dus ik zei dat ik uit
ugchelen kwam en hij werd meteen blij, want dat kende die omdat ie in
Nunspeet gelegerd is geweest tig jaar geleden. dus nu is het elke keer als
ik binnenkom: "Hey daar is mn meisie van de Veluwe!" wel leuk.

en als laatste,
men. W: Dit is echt een zielig geval. hij is echt compleet vel over been.
z'n dochter doet de was voor hem alleen komt die ong. een keer per maand
en hadden we vandaag dus geen schone handdoeken voor hem. gelukkig kon ik
nog 1 schone bloes vinden voor m. Ook ben ik een beetje bang voor hem. hij
heeft echt hele enge gezichtsuitdrukkingen, en ik heb aangegeven dat ik
niet alleen naar hem toe wil.

De meeste mensen hier zijn heel lief en gezellig. en bewoner zal ik echter
nooit zien omdat hij gťťn stagaires wil...

Verder geldt hier de regel "rechts aanhouden" met de rollators... lachen
man.. hoor je van die oudjes op de gang schreeuwen: " Hey, rechts
aanhouden!!!"

Ik ben ook al boos geweest op enkele collega's omdat ik als "oud vuil"
behandeld werd. ze wisten niet dat ik een hbo-er was, dachten dat ik
eerste jaars niveau 3 was. toen ik dat duidelijk had mocht en kon ik
opeens veel meer dingen doen...
mijn werkbegeleider werkt op therapeutische basis omdat ze door d'r
zwangerschap bekkeninstabiliteit heeft, dus da's ook leuk...... (not!)
De band met het team is nu goed, alleen loopt er binnen de afdeling
niemand die aan kwaliteitszorg doet... (btje jammer voor mij! :P )

De oudste op de afdeling is dus 93 en de jongste op het moment is 52, maar
dat is een tijdelijke opname. de jongste zonder hem is 79...
Ook ben ik al druk bezig met mijn opdrachten en kan ik dit weekend opdr.
1, 2 en 3 afmaken. dus dat schiet lekker op. EN ik ben erachter gekomen
dat ik later NIET in een verzorgingshuis wil werken...

Nou weer een lang verhaal,
liefs,
bastienne

van basje!!!

Posted on 15/2/2006 at 21:28 - 0 Comments - Post Comment - Link

hey iedereen,
ik dacht dat dit misschien wat handiger zou zijn!!!! Aangezien hij nog zichtbaar is voor iedereen die maar wil, moeten we voorlopig wel even rekening houden met de privacywet!!! maar dat moet je anders ook....
dus nog even voor de duidelijkheid....
- geen namen van mensen.
- geen instellingen noemen (anders kunnen mensen het alsnog uitzoeken!)
- en spreek vooral met respect over de mensen. (behalve als het natuurlijk echt een ontzettende pain in the @ss is!!!!!)
liefs,
bastienne

Hosting door HQ ICT Systeembeheer