Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Stage Goedhart motoren
voortgangsverslag week 8

Posted at 22:39, 3/11/2011

afsluitende week!

In week 8 waren wij weer met 4 verkopers waardoor er minder te doen was. Hierdoor kreeg ik veel tijd voor mijn rapport en dit kwam dus erg goed voor mij uit. Deze week had ik nog wel een aflevering staan en dit heb ik vrijdag gedaan. Dit was het enige van de werkzaamheden als verkoper die ik nog niet helemaal alleen kon omdat je hierbij het kenteken op naam moet zetten wat nog vrij lastig is.
Ik heb mij niet meer beziggehouden met de social media uitwerken voor het bedrijf omdat ik hier de tijd niet voor kreeg van het bedrijf en het druk had met mijn rapport af te ronden.

Ik heb erg veel geleerd tijdens deze stage, het telefonere met klanten, het goed inplannen van opdrachten, en het verkopen als belangrijkste leerdoel.
Ik heb zelfstandig 4 motorfietsen weten te verkopen wat voor mij toch echt de hoogte punten waren van mijn stage omdat het hier over grootte bedragen gaat. In deze branche valt het mij alleen wel op dat je heel erg veel moet praten al wil je wat verkopen. Het valt ook op dat veel mensen die binnen komen al zoveel over een motor hebben gelezen op internet dat ik hen al helemaal niets meer hoefde uit te leggen.
Ik heb het erg naar mijn zin gehad en zelfs nog een baan aangeboden gekregen als verkoper. Ik ga hier alleen  niet in verder en houd het nu nog even bij mijn huidige baan als kleding inkoper en verkoper.

Mijn stagebegeleider was erg tevreden over mij hoe ik de afgelopen weken bij hun in het bedrijf heb meegelopen en heb meegewerkt. Hij en alle andere verkopers zijn erg benieuwd naar de aanbevelingen die ik heb opgesteld in mijn rapport en ik heb afgesproken dat ik deze zal komen presenteren en duidelijk toe zal komen lichten.

Laatste dag

Posted at 15:01, 29/10/2011

Dit is me laatstje dagje op mijn stage, heb het heel erg naar mijn zin gehad en erg veel geleerd. Het is nu best lekker weer en dus weer druk in de showroom! Heb in totaal 5 motorfietsen verkocht dus dit is zeker boven mijn verwachtingen!!!

week 8

Posted at 15:28, 25/10/2011

aan de laatste week begonnen!!!!

Het is nu echt herfst buiten en dus ook erg rustig, hierdoor kan ik veel aan mijn rapport werken!


voortgangsverslag week 7

Posted at 15:09, 25/10/2011

Week 7 is een erg drukkke week geweest, normaal zijn wij hier met 4 verkopers maar deze week waren wij met 2 verkopers. Hierdoor was het voor ons doen erg druk en moest ik mij grotendeels maar zien te redden doordat ik veel telefoontjes kreeg en veel klanten moest helpen. Aan het eind van de week werd het ook weer mooi weer waardoor het extra druk werd. ik heb vrijdag een supersport motor (YAMAHA R6) verkocht en zaterdag nog een supersport motor (HONDA CBR 1000RR). Dit maakte mijn week van hard werken natuurlijk helemaal goed.

Door deze drukte heb ik mij deze week niet bezig kunnen houden met de social media waar ik mij in het verdiepen ben.

Ik heb wel mijn tijd kunnen nemen om aan het rapport te werken. Ik heb al veel geschreven en ben nu ongeveer op de helft met het schrijven van het concept rapport. deze week heb ik daardoor echt geleerd om alles goed in te plannen. ik moest buiten het schrijven van het rapport ook nog tijd vrij houden om de mailtjes van klanten en andere vragen te beantwoorden en dit heb ik allemaal goed ingepland. Het plannen is ook een leerdoel waar ik echt nog aan moest werken maar ik vind dat mij dat nu wel makkelijk afgaat.

Tijdens het gesprek met mijn bedrijfsbegeleider kwamen wij er eigenlijk achter dat deze 7 weken verschrikkelijk snel zijn gegaan. Hij had geen punten die ik nog kon verbeteren want vond dat ik klanten goed te word stond en daar geen moeilijkheden bij had. Ik heb ook gezegt dat ik de aankomende week meer tijd ga besteden aan mijn rapport omdat het deze week afgerond moet worden.


voortgangsverslag week 6

Posted at 08:34, 18/10/2011

In week 6 was goed te merken dat het rustiger werd qua klanten bij Goedhart motoren. Hierdoor was er ook minder te doen en heb ik meer aan het verslag kunnen werken. Deze week heb ik motoren uitgezocht die bestemd waren voor de handel. Deze motoren gingen naar een andere motorzaak waar een grote veiling was georganiseerd. Ook heb ik zaterdag een motor aan een klant afgeleverd, hier komt veel bij kijken omdat het kenteken op naam gezet moet worden, de betaling voltooid moet zijn, er een verzekering afgesloten dient te worden en er informatie over het voertuig gegeven moet worden, qua onderhoud en inrijden.

Verder heb ik mij beziggehouden met social media, ik heb contact gehad met HS publicity die het reclame werk doen voor Goedhart motoren. Nu ben ik samen met HS publicity bezig om social media te introduceren bij Goedhart motoren omdat dit zeker voor de toekomst iets is wat erg belangrijk kan zijn voor een bedrijf.

Goedhart motoren laat dit helemaal aan mij over dus ik ben heel vrij om de facebook pagina op mijn manier in te richten.

Verder heb ik deze week offertes voor klanten opgesteld en veel telefonisch contact met klanten gehad.

 

Deze week heb ik dus meer tijd voor mijn rapport gehad, ik heb daarom de afgenome enquetes al ingevoerd in SPSS en ben nu begonnen met het schrijven van mijn rapport. Hiervan heb ik geleerd dat het toch wel even wennen is om een rapport helemaal in je eentje te schrijven en dat je al het werk dus goed moet inplannen. Ook heb ik geleerd dat je echt goed moet nadenken over de vragen van een enquete omdat je anders na het afnemen erachter komt dat je nog betere vragen er in had kunnen stoppen.

 

Deze week heb ik weer veel telefonisch contact gehad met klanten, dit was een leerdoel wat ik nu steeds beter onder de knie krijg. Ook toon ik nu veel initiatief omdat ik heb voorgesteld om social media in dit bedrijf te gaan introduceren, hier reageerde het bedrijf heel positief op.

Verder toon ik verschillende gedragsstijlen tegenover de klanten, omdat je eerst even moet aanvoelen wat voor type klant het is en dan daar een beetje op in moet gaan spelen.

 

Deze week is mijn stagebegeleider van school weer langs geweest, hierbij hebben wij de tussentijdse beoordeling even doorgenomen samen met mijn bedrijfsbegeleider en mijn beantwoorde deelvragen even bekeken. Verder gewoon goed bijgepraat en alle vragen die ik nog had zijn beantwoord. Hierbij is afgesproken dat als ik nog verdere vragen had, ik mijn stagebegeleider moest mailen.

Tijdens het wekelijkse gesprek met mijn bedrijfsbegeleider hebben wij het gehad over mijn vooruitgang en of ik het nog naar mijn zin heb op de stage. Hierbij hebben we vooral gekeken naar de aankomende twee weken waarin ik mijn rapport moet gaan afronden. De bedrijfsbegeleider had geen opmerkingen waar ik nog op moest letten.

 


stage week 6

Posted at 08:31, 18/10/2011

zaterdag is het erg druk geweest, weinig verkocht maar wel heel veel mensen in de winkel. soms is het hier meer een plek waar motorrijders bijeenkomen om gezellig motoren te kijken en hierover te praten.


Social media

Posted at 15:38, 12/10/2011

Goedhart motoren heeft mij toegezegt om mij te gaan richten hoe zij Social media kunnen gaan gebruiken. Ik ben nu in contact met hun reclame bureau en ben aan het orienteren wat zij kunnen gaan doen in de toekomst en hoe zij bijvoorbeeld facebook moeten gaan gebruiken om het ook zinvol te maken.

meer hierover volgt nog!!!!!!


Voortgangsverslag week 5

Posted at 15:20, 12/10/2011

Na het mooie weer van week 4 is het nu echt herfstachtig en dus ook rustig bij Goedhart Motoren. Ik heb deze week vooral in de showroom gewerkt en dan kan gedacht worden aan de showroom weer op orde brengen. Verder heb ik meerdere klanten via de telefoon geholpen en daarvan vragen beantwoord. Deze vragen waren niet tijdens het telefoongesprek te beantwoorden dus heb gegevens genoteerd en ben via overleg met mijn collega's tot een antwoord gekomen waarna ik de klant terug belde.

 

Ik ben begonnen met het afnemen van mijn enquete en heb op zaterdag al meer dan 50 enquetes af kunnen nemen. Verder heb ik deze week de deelvragen beantwoord waardoor ik dus al een stuk dichter tot het schrijven van mijn rapport kom. Door mijn deelvragen beantwoord te hebben is het mij allemaal heel duidelijk en ben ondertussen al op een paar mooie aanbevelingen gekomen. Ook klanten hebben mij op ideeën gebracht wanneer ik vertelde dat ik voor een stage bezig ben.

 

Ik voel mij nu echt als werknemer in dit bedrijf, ik kijk overal eigenlijk mee maar doe ook de werkzaamheden die de andere verkopers doen. Ik probeer bij klanten toch wel echt wat te verkopen en dit is volgens mij wel echt het ondernemend vermogen wat hierbij komt kijken, om er alles aan te doen je doel te bereiken en proberen uiteindelijk een deal te sluiten.

 

tijdens het wekelijkse gesprek met mijn stagebegeleider heb ik de onbrekende informatie verzameld die ik nog miste om sommige deelvragen volledig te kunnen beantwoorden. Het is heel interresant om achter al die informatie te komen, zeker met betrekking tot bijvoorbeeld de promotiekosten.

 

Voor Woensdag 12 oktober rond 13:30 uur heb ik een afspraak staan met mijn stagebegeleider van school, hierbij zullen wij de tussentijdse beoordeling bespreken.

 


Voortgangsverslag week 4 + rapportage tussentijdsebeoordeling

Posted at 15:00, 12/10/2011

Deze week heb ik weer nieuwe taken gekregen, als er telefoon is voor de verkoop afdeling dan krijg ik deze vaak doorgeschakeld en moet ik vragen beantwoorden via de telefoon of een afspraak maken voor bijvoorbeeld een proefrit. Ook heb ik weer een motorfiets verkocht en deze afgeleverd aan de klant. Ik heb hierbij geleerd hoe je een motorfiets afleverd en op naam zet van de klant. Ook weet ik nu hoe ik online een motorverzekering kan afsluiten voor een klant.

Ik ben deze week weer bezig geweest met de enquete om goede vragen op te stellen en heb deze besproken met Berry Goedhart zelf en met mijn stagebegeleider.

Deze week ben ik met een motor van Goedhart motoren langs geweest bij 2 grote concurrenten van Goedhart om zo te kijken hoe zij het daar doen. Hierbij heb ik gelet op de klantvriendelijkheid, presentatie, de prijzen van de motorfietsen, en de eerste indruk die ik van de bedrijven kreeg.

ook ben ik begonnen met het beantwoorden van mijn deelvragen.

Ik merk wel dat ik vooruitgang boek als ik kijk naar mijn leerdoelen, ik werk zelfstandig en los nu zelf mijn problemen op. Ook denk ik ondernemend omdat ik verbeter punten binnen het bedrijf zie en deze kaart ik dan ook aan bij mijn collega's.

tijdens het wekelijkse gesprek met mijn begeleider was hij erg positief en had hij eigenlijk geen punten die ik nog verder kon verbeteren. Hij heeft ook een tussentijdse beoordeling gegeven en hier heb ik alleen maar voldoende of hoger gehaald. Bij sommige punten kon hij nog niet echt een beoordeling geven zoals het punt of ik kritisch genoeg was. Bij de punten waar hij nog geen antwoord op kon geven heeft hij daarom een voldoende neergezet. Tijdens de evaluatie werd duidelijk dat ze bij Goedhart motoren erg tevreden over mij zijn en benieuwd zijn naar het eindresultaat. Voor mijzelf heeft deze tussentijdse beoordeling zeker nut gehad omdat ik hierdoor kon kijken waar ik zelf nog op moest letten.


stage week 5

Posted at 15:55, 4/10/2011

vorige week was het erg mooi weer voor de tijd van het jaar en daardoor dus ook lekker druk gehad! Vorige week ook de eerste motor afgeleverd aan een klant, en hier komt toch nog erg veel bij kijken.

Sinds vorige week neem ik ook de telefoon op en krijg ik veel klanten aan de lijn die vragen hebben en waar ik dan een antwoord op moet gaan geven.

Vandaag was het alleen erg rustig en heb dus aan mijn rapport gewerkt en in de showroom alles bijgewerkt. Wel veel telefoon gehad.


voortgangsverslag week 3

Posted at 10:59, 29/9/2011

voortgangsverslag week 3

 

in week 3 ben ik enorm gegroeid qua activiteiten. Deze week heb ik voor het eerst een motor verkocht. hier was ik natuurlijk heel blij mee en uiteindelijk heb ik deze week 2 nieuwe motorfietsen verkocht. Ik heb geleerd hoe je een order op moet stellen voor een klant en heb de klant eigenlijk in het hele proces van de verkoop geholpen en ben samen met de klant tot een prijs gekomen die voor Goedhart Motoren erg positief was. Ik heb hiervan geleerd dat je goed moet luisteren naar de klant en hier op in moet spelen. Het is eigenlijk een spel om de klant wat te verkopen met daarbij zelf een mooie winst te behalen en de klant ook tevreden te stellen.

 

Deze week heb ik veel deskresearch gedaan, ook heb ik een enquete opgesteld en ga hier in week 4 beginnen met deze af te nemen. Volgende week wil ik langs bij de concurrenten om zo te kijken hoe zij daar te werk gaan. Hierbij krijg ik een motor van Goedhart beschikbaar als vervoer.

 

Ik heb deze week zeker aan mijn leerdoelen kunnen werken want heb ook al telefonisch contact met klanten opgenomen, en zelfs klachten van klanten in behandeling genomen. Dit zijn toch wel zaken waarvan ik niet had verwacht dat ik dit met deze stage zo snel zou doen.

 

Deze week is ook de stagebegeleider van school langsgeweest voor een kennismakingsgesprek, hierbij hebben we het over de opdracht gehad en dat ik mij meer moet gaan richten op de concurrentie in de motorverkoop. Verder heb ik een rondleiding gegeven door het bedrijf.

 

Tijdens het wekelijkse gesprek met mijn bedrijfsbegeleider hebben we doorgenomen hoe ik het tot nu toe vind gaan en ik vind het eigenlijk heel afwisselend en dat trekt mij wel. De stagebegeleider was ook tevreden over mijn gang van zaken en vond het erg goed dat ik 2 motoren heb weten te verkopen.

 

Ik plan zelf mijn tijd in om te werken aan het project maar doordat ik nu een beetje vast loop heb ik veel zin in volgende week om op onderzoek uit te gaan bij de concurrenten.

 

 


stage week 4

Posted at 10:21, 29/9/2011

Het is lekker weer buiten en dat betekent drukte bij Goedhart motoren. Gelukkig nog wel genoeg tijd om aan mijn opdrachten te werken. Morgen op de motor naar de concurrenten Arie Molenaar en Hans van Wijk. Vorige week zelf al 2 motoren verkocht waarvan ik er zaterdag al één ga afleveren aan een klant.

Gister ook al veel telefonisch contact gehad met klanten, dit vond ik leuk om te doen.

 


Voortgangsverslag week 2

Posted at 09:35, 21/9/2011

VOORTGANGSVERSLAG WEEK 2

In week 2 is er veel van mij verwacht. Ik heb veel klanten geholpen maar soms afgestaan aan collega's omdat ik op sommige momenten de benodigde kennis nog miste. hiervan heb ik geleerd om naar goed naar klanten te luisteren en proberen deze klanten van dienst te zijn.

Ook heb ik mij beziggehouden met de nieuwe folder van Goedhart motoren. Dit gaf mij toch wel het gevoel dat ik serieus genomen word binnen dit bedrijf. Ik moest onder andere kijken of ik nog punten kon vinden in de folder waarvan ik vond dat dit anders moest. hierbij werd er naar mij geluisterd want dit werd dan ook echt aangepast.

Ik heb ook geleerd hoe ik een order voor een klant op moet stellen, dit is best lastig dus hier ga ik in de komende weken nog aan werken.

verder heb ik gewerkt aan het PVA, een opzet voor het rapport gemaakt, een omgevingsanalyse opgesteld en informatie over het bedrijf bij mijn stagebegeleider opgevraagd.

Wekelijkse gesprek

Tijdens het wekelijkse gesprek met mijn stagebegeleider heb ik het gehad over week 2. Bij goedhart motoren zijn zij erg tevreden over mij, hij zij dat ik alles goed oppak en overal interesse in heb. Dit vind ik zelf eigenlijk ook wel, alleen vind ik het nog erg moeilijk om klanten te helpen omdat ik nog sommige kennis van motoren mis. Hier wil ik dus nog meer bij geholpen worden. Verder vind ik het wel heel goed bij alle bedrijfsactiviteiten betrokken word, zoals het organiseren van motor proefritten. Zeker doordat de werkzaamheden heel afwisselend zijn leer ik veel op een dag. De stagebegeleider vond ook dat ik aan de verwachtingen voldeed van een HBO student omdat ik heel zelfstandig te werk ging de afgelopen twee weken.

Verbeterpunten voor aankomende week:

- meer aangeven als ik hulp nodig heb.

- proberen om ook werkelijk een motor te gaan verkopen. (ondernemend te werk gaan)


Voortgangsverslag week 1

Posted at 09:50, 15/9/2011

 

Week 1 ( 6 t/m 10 september)

 

Activiteiten die ik gedaan heb in deze week:

-         prijskaarten maken

-         overleg over de nieuwe folder

-         proefritten weggegeven en de mensen hierbij geholpen

-         meegelopen met de verkopers

-         klanten informatie gegeven over de verschillende motorfietsen

-         motoren gefotografeerd voor op de site

-         gekeken wat de mogelijkheden zijn voor dit bedrijf qua social media

 

Het was allemaal heel afwisselend maar heb wel veel gedaan en dus erg veel in een week geleerd.

Mijn doelstellingen om nog te leren zijn om telefonisch contact te hebben met mensen die naar Goedhart motoren bellen en om zelf een motor te kunnen verkopen.

In wekelijkse gesprek was de stagebegeleider heel tevreden over week 1. Verder hebben we het tijdens dit gesprek gehad over de geschiedenis en over de huidige situatie van dit bedrijf. Erg belangrijk is natuurlijk om te weten welke doelstelling het bedrijf hanteert en dit is toch wel dat de klant centraal staat, en dat deze bij aankoop van een motor gewoon de garantie krijgt dat het product goed is. Kwaliteit is dus ook erg belangrijk.

Afgesproken is dat de stagebegeleider van de Hogeschool Rotterdam dinsdag 20 om 12:00 uur langskomt voor het stagebezoek.


stage week 2

Posted at 11:33, 13/9/2011

Vorige week een erg drukke week gehad, heel veel geleerd in zo'n korte tijd! Zaterdag druk bezig geweest met klanten en nu weer begonnen aan een nieuwe week.

Heb net een nieuwe opdracht gekregen om dit bedrijf bekend te gaan maken in de social media zoals facebook en twitter.

Morgen heb ik het wekelijkse gesprek met mijn stagebegeleider.


Plan van aanpak

Posted at 10:11, 9/9/2011

het plan van aanpak is klaar en naar mijn stagebegeleider gestuurd


stage week 1 dag 3

Posted at 11:20, 8/9/2011

vandaag begonnen met PVA.

nu weer verder met de motor verkoop, jammer van het slechte weer.


stage week 1 dag 3

Posted at 07:59, 8/9/2011

Vandaag beginnen aan het rapport, opzet van PVA al gemaakt!

nu al veel geleerd en best vermoeiend zo'n stage!

Hosting door HQ ICT Systeembeheer