Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Cango Wildlife Ranch - Oudtshoorn

3/4/5/6-07-2014 De laatste dagen!

{ 19:49, 6/7/2014 } { 0 comments } { Link }

3-07

Het was donderdag. Nog 2 dagen te gaan. 8 uur stonden we klaar op de Ranch om voor de laatste keer naar Grey stone en Botha street te gaan. Eerst gingen we naar Grey stone. Naar de Cheeta's. Daar gingen we alle dieren bij langs. Ook gingen we nog op de foto met Mikayla. Daarna gingen we naar Botha street. Naar de tijgers. Ook hadden we verrijking voor ze. Voor Shevar, Sharuhk en Sabre hadden we pignata's gemaakt van ezelhuid. Voor Rani, Gina en Sultan hadden we dozen met ezelsoren en staarten. Shevar en Sharuhk zijn 2 volwassen oranje mannetjes van een andere dierentuin. Sabre is de eigen man van de Ranch die wit is. Rani is vrouwtje en oranje. Gina is een wit vrouwtje met haar zoon Sultan. Hij is door Gina opgevoed en is de broer van Suri en Sitara die met handopfok zijn opgevoed. Allemaal waren ze erg geinteresseert in hun verrijking. Toen was het tijd voor koffie.

Na de koffie gingen we encouters doen met Pippa en Peyton. Toen was het lunch. Ben had voor lunch kippen nuggets met patat en Claire had hetzelfde al Ben.

Na de lunch gingen we verrijking doen voor de grote katten. Claire had verrijking voor de Naji en Ashura (luipaarden). Ze had dozen met stro van de geiten. Ben had hetzelfde, maar dan voor de Nevada en Taji (tijgers).

Toen dat klaar was hadden we de laatste Town Trip. 's Avonds gingen we voor de laatste keer uiteten bij Buffelsdrift. Ben had als voorgerecht de soep van de dag en Claire de capacho. Als hoofdgerecht hadden we allebei struisvogel en als nagerecht de chocolade vulkaan. Verder hebben we die avond tv gekeken en gingen daarna naar bed.

4-07

De laatste dag was aangebroken. Helaas. Echter gingen Tina, Jitske en jammer genoeg ook Philipp weg. Om 10 uur namen we afscheid van hen. Voor die tijd maakte Ben het vossen verblijf schoon en ook de ramen van de terrariums is het Snake park. Claire moest om 8 uur het voor klaar maken voor de dieren. Toen was het Thea Time.

Na ook de laatste Thea Time, gingen Ben, Claire en Alex encounters doen met alle dieren. We zijn op de foto geweest met de Minnie, Mia, Oakley, Ozara, Suri, Sitara, de servals (waar we de namen nog niet van weten) en de lemuren. We gingen niet op de foto met Pippa en Peyton, want daar hadden we al genoeg foto's van.

Toen was het tijd voor de laatste lunch. Ben had een trammazzini met kip en mayo met patat en Claire had hetzelfde als Ben.

Na de lunch zagen we Benice (klasgenoot) op de Ranch. Zij kwam een dagje kijken op de Ranch met de andere stagaires van haar stage bedrijf. White Shark Africa in Mossel Bay liep ze stage. Wij gingen eerst papier mache ballonen maken en vissen vangen in het aquarium in de tempel met Alex. Cichliden moesten we vangen. Die gingen naar het aquarium in het huis van de eigenaren. We vingen 1 vis. Daarna zochten we Benice op en keken naar haar terwijl zij encounters deed met Minnie en Mia en Pippa en Peyton. Daarna nog even gepraat en toen was het tijd om naar huis te gaan. 's Avonds hebben we gegeten en voetbal gekeken.

5-07

Uitslapen. Lekker lang. Het was zaterdag. Om 11 uur gingen we naar de souvenir shop in het dorp. Daarna gingen we in het huisje een film kijken met zn allen. Om 3 uur gingen we nog even naar de Ranch om onze mok op te halen en ons laatste rondje over het park te doen. 's Avonds gingen we voetbal kijken. Kijken naar de spannende wedstrijd van ons landje. Op naar de halve finale!

6-07

Lekker uitslapen. Vandaag gingen we onze spullen pakken. Inpakken en klaarmaken voor de terugreis. Alex en Alyssa vandaag weg. Nu was Ben de enige man in huis (is hij echter wel gewent van thuis haha). Verder deden we vandaag niet veel. Ben keek voor de laatste keer formule 1 via skype. Ook checkten we al online in voor onze vlucht. Die komt nu wel heel dicht bij. 's Avonds hadden we voor de laatste keer een vuur gemaakt en gingen ook voor de laatste nacht naar bed. We zijn klaar voor de terugreis! Nederland, we zien je in dinsdag!30/1/2-06/07-2014 De eerste dagen van laatste week

{ 15:26, 3/7/2014 } { 0 comments } { Link }

30-06

De laatste week is aangebroken. Om 8 uur moest Claire beginnen met het klaarmaken van het voer. Ben moest 8 uur beginnen met de grond spitten in de tempel, Lemur island en het schoonmaken van de zwijnen. Daarna ging Ben de beoordelingsformulieren uitprinten en bracht ze naar Narinda die ze in ging vullen.

Toen hadden we Thea Time. Na de thee ging Claire bonden met de vossen. Ben was CPF fotograaf. Ben maakte foto's van 2 mensen in 1,5 uur omdat het zo rustig was. Toen hadden we lunch. Claire had voor lunch de hashbrown burger met patat en Ben had de trammazzini met kip en mayo met patat.

Na de lunch gingen alle vrijwilligers grote stenen ophalen op Grey stone, om die vervolgens in een aquarium te doen in het huis van de eigenaren. Ook moesten Ben en Claire daarvoor grind wassen. Om 3 uur ging Ben de kinderboerderij schoonmaken en Claire hielp daarbij. 's Avonds keken we voetbal en zaten bij het vuur.

1-07

Dinsdag begon Ben om 8 uur. Hij moest schoonmaken bij de luipaarden, tijgers en leeuwen. Claire begon om half 9 met het schoonmaken bij CPF. Daarna hadden we pauze.

Na de pauze gingen Philipp, Alexander, Claire en Ben encounters doen met de dieren. Daarna was het lunch. Ben had voor lunch de vienna hot dog met patat en Claire had een trammazzini met kip en mayo met patat.

Na de lunch gingen Claire, Philipp en Ben verrijking maken voor de Taji en Nevada, Suri en Sitara, en Oakley en Ozara. We gaven ze ijsblokken uit de vriezer. Ze waren hier erg speels mee.

Om 3 uur gingen we op Town Trip. 's Avonds keken we voetbal en gingen naar bed.

2-07

Vandaag begon Claire om 8 uur op Grey stone met het helpen bij het voeren van de cheeta's. Ben begon om 8 uur met het schoonmaken van de kinderboerderij samen met Tamblyn. Ook mocht Ben samen met Alexander tussendoor de cheeta walk doen (het uitlaten van de cheeta's op de Ranch) Met Oakley en Ozara een rondje maken over de Ranch. Daarna hadden we Thea Time.

Na de pauze ging Claire fotograaf spelen bij CPF en fotografeerde indiaase mensen. Ben ging bonden met Philipp. Ook deden ze de slangen encounter met de boa constrictor. Toen hadden we lunch. Claire had de kleine spare ribs met patat en Ben had de kippen nuggets met patat.

Na de lunch gingen Philipp en Ben de pignata's maken voor de tijgers en leeuwen de volgende dag. 5 in totaal. Claire ging verrijking maken voor de cheeta's op Grey stone die ook de volgende dag werden gegeven.

Om 3 uur ging Ben de Rodent room schoonmaken en Claire ging de kinderboerderij schoonmaken. Daarna konden we naar huis. 5 minuten nadat we thuis waren, verzwikte Philipp zijn enkel. We hebben hem op de bank gelegd en ijs op zijn enkel gedaan. Hij was erg dik. 's Avonds hebben we om het vuur gezeten en een film gekeken.26/27/28/29-06-2014 Stage opdrachten afmaken

{ 19:56, 30/6/2014 } { 0 comments } { Link }

26-06

Lekker langer blijven liggen. Vandaag gingen we met onze stage opdrachten aan de gang. Half 9 begonnen we en waren er mee bezig tot Thea Time. Ook na de thee gingen we ermee bezig. Het regende de hele dag. Dus na de lunch gingen we naar huis. Ben had een trammazzini met kip en mayo met patat en Claire had een cheese burger met patat. Thuis gingen we ook nog met onze opdrachten aan de gang en om 3 uur gingen we op Town Trip. 's Avonds gingen we uiteten bij Buffelsdrift. Ben had de soep van de dag, beef, en een chocolade volkaan als toetje. Claire had de soep van de dag, lamsnek, en een chocolade volkaan als toetje. 's Avonds hebben we om het vuur gezeten.

27-06

Laatste dagje voor het weekend. Ben en Claire begonnen allebei om half 9 met CPF. Hier hebben we een uur gezeten en niks gedaan. Toen gingen alle vrijwilligers gedag zeggen tegen Lucas en Victoria, want die gingen naar huis. Toen hadden we Thea Time.

Na de thee gingen Claire, Philipp, Alexander en Ben encounters doen. We gingen in bij Suri en Sitara. Toen hadden we lunch. Claire had voor lunch een trammazzini met bacon en ei met patat en Ben had vienna worst met patat.

Na de lunch gingen we een grote houten doos geven als verrijking voor de Caracals. Ook deden we er een geurtje op. Daarna gingen we alle dieren bij langs op de Ranch voor verrijking. We gaven ze allemaal hetzelfde geurtje. De tijgers waren vooral geinteresseert in dit geurtje. De servals waren minder geinteresseert en de rest was niet geinteresseert.

Om 3 uur ging Ben in zijn eentje de kinderboerderij schoonmaken. Claire ging de Rodent room schoonmaken. 's Avonds hebben we  een drankspel gedaan. Het was een gezellige avond.

28-06

Lekker uitslapen. Kijken hoe Sarah Jo is, want ze was goed dronken van het drankspel van gisteravond. Het was een rustige dag. Claire, Philipp, Alexander en Ben gingen naar de Ranch voor encounters, maar het was te druk dus hebben we geluncht en zijn terug gegaan naar het huisje. Verder hebben we niet veel gedaan en hebben 's Avonds voetbal gekeken.

29-06

Nederland moest vanavond weer spelen. Maar eerst zeiden we 's ochtends gedag tegen Sarah Jo, Pauline en Carina, want die gingen naar huis. Verder die dag heeft Ben samen met pa geskypt en TT terug gekeken via skype. Daarna hebben Claire en Ben hun stage opdrachten afgemaakt. 's Avonds hebben we de spannende wedstrijd van Nederland gekeken. Daarna zijn we naar bed gegaan.23/24/25-06-2014 Meelopen met de curators

{ 16:34, 27/6/2014 } { 0 comments } { Link }

23-06

7 uur ging de wekker. Het weekend was voorbij. Vandaag gingen we meelopen met Craig voor een van onze opdrachten. 8 uur begonnen we op de Ranch. Eerst gingen we naar Grey stone om de cheeta's te laten rennen. Daarna zijn we naar de geiten en de caralas gegaan. Toen gingen we terug naar de Ranch. We deden een rondje op de catwalk om de verblijven en de katten te controleren. Toen hadden we Thea Time.

Na de thee gingen we naar de tijgers op Botha street. We gingen een verblijf schoonmaken en vrij maken van staal etc. zodat de tijgers erin kunnen. Toen gingen we terug naar de Ranch om de poot van Nevada (snow white tiger) te behandelen. Toen was het tijd voor lunch. Claire had voor lunch een chickenrap met patat en Ben had een trammazzini met mayo en kip met patat.

Na de lunch gingen we de ratten in de rodentroom sorteren op geslacht. Toen gingen we verrijking geven aan de grote katten. Om 3 uur gingen we naar Grey stone om de cheeta's te voeren. Ook gingen we stro in het nachtverblijf van de caralas leggen. 's Avonds hebben we naar het Nederland elftal gekenen tegen Chili.

24-06

Om 7 uur gingen we ons bed uit. Vandaag was de 2e dag dat we mee gingen lopen met de curators. Vandaag deden we dat met Delano. Om 8 uur gingen we eerst met hem alle dieren checken die onder zijn afdeling vallen (voornamelijk zoogdieren). Daarna gingen we naar de keuken om de voerbestelling op orde te maken. Daarna was het tijd voor thee.

Na de thee gingen we de zwijnen opmeten. Deze zouden gaan vertrekken naar een andere dierentuin en we hadden de maten nodig voor de vervoerskisten. Na het opmeten kregen we uitleg over papierwerk. Ook gingen we informatie opzoeken over de mannetjes walaby die na de lunch behandelt zou worden aan een abses in zijn bek. Toen was het lunch. Claire had voor lunch een trammazzini met bacon met patat en Ben had voor lunch kippen nuggets met patat.

Na de lunch gingen we eerst weer alle dieren checken op de afdeling. Ook gingen we met z'n 3en bonden bij de vossen totdat de dierenarts kwam. Toen gingen we mee naar het walaby verblijf. De dierenarts had 2 dossisen nodig om de walaby te verdoven. Toen de walaby verdooft was, werd hij gewogen en geholpen aan zijn abses.

Toen was het tijd voor Town Trip. Na de trip gingen we eten, voetbal kijken, kaarten en naar bed.

25-06

7 uur ging de wekker weer. Vandaag was de laatste dag dat we een curator zouden volgen. Vandaag deden we dat weer met Craig. Eerst gingen we naar Grey stone om de cheeta's weer te laten rennen. Daarna gingen we gelijk door naar Botha street om de tijgers daar te voeren. We mochten Rani even gedag zeggen door haar de aaien. Nadat we terug kwamen op de Ranch, deden we het rondje over de catwalk om alles te controleren. Toen was het tijd voor koffie.

Na de koffie gingen we naar het huis van de eigenaren om een aantal aquaria en terraria op te meten voor het nieuwe carecentrum. Toen was het tijd voor lunch. Claire had voor lunch calamari met patat en Ben had boerewors (afrikaans gerecht) met patat.

Na de lunch gingen we een zaag proberen te maken om het vlees te snijden. Helaas was dat niet gelukt. Ook gingen we de cheeta's weer voeren op Grey stone. Toen was het tijd om naar huis te gaan. 's Avonds hebben we gekaart en zijn naar bed gegaan.21/22-06-2014 Quad rijden

{ 15:34, 24/6/2014 } { 0 comments } { Link }

21-06

Weekend. Lekker uitslapen. De hele dag hebben we niet erg veel bijzonders gedaan.

 

22-06

Vandaag ging de wekker om half 9. De reden hiervoor was dat we vandaag gingen quad rijden!

Om half 10 vertrokken we bij ons huis vandaan. We hebben best een tijdje rond gereden aangezien onze hostess niet precies wist waar het was. Na een telefoontje met de man die met ons ging quad rijden hebben we de goede locatie gevonden. (Moet toegeven dat het ook niet erg duidelijk stond aangegeven). Na het helpen met de quads van de auto te halen en de instucties konden we eindelijk aan onze adventure tour beginnen!

In het begin vond Claire het nog wel heel erg wennen met de quad. Bij een van de eerste afdalingen reed ze dan ook al de bosjes in. Na wat hulp van een van de 2 mannen die met ons meeging kon ze de bosjes uitkomen en verder gaan met de tour. Na een tijdje kwamen we bij een hek, en na dit hek zou dan ook het echte adventure gedeelte beginnen. Dit vooral omdat er veel steile heuvels waren die we op en af moesten. Claire vond het naar beneden gaan wel altijd erg spannend en had dan ook altijd beide remmen wel vast. Na een tijdje hadden we ons verste punt bereikt en moesten we natuurlijk weer terug. Alleen de terugweg ging niet helemaal zoals gepland. Na een tijdje kwamen we langs een zwerm vliegen, tenminste dat dachten we. Na een tijdje hadden we weer een korte stop zodat iedereen bij kon komen die wat verder achter waren gebleven. Het bleek dat de zwerm ' vliegen'  een zwerm bijen was geweest en 2 andere mensen meerdere keren waren gestoken! Helaas moesten we daarna nog een keer langs de zwerm, alleen nu werd Claire gestoken net onder haar knieholte. Dit deed erg zeer en Ben zag dat de bijen hier veel groter waren dan die in Europa. Met pijn in haar been, omdat de spijkerbroek er telkens tegenaan kwam, ging we verder met de tocht terug. Nadat Claire nog 2x de bosjes in was gereden kwamen we op ons eindpunt aan.

Verder die dag heeft Ben met Alexander formule 1 gekeken via skype. Verder hebben we niks bijzonders gedaan die avond.18/19/20-06-2014 3 snelle dagen

{ 12:44, 21/6/2014 } { 0 comments } { Link }

18-06

Woensdag ochtend 7 uur ging de wekker. Vanavond moet Nederland weer voetballen tegen Australie. Samen met de andere vrijwilligers en Tamblyn (Australische volunteer host) gingen we die wedstrijd kijken, maar eerst moest er gewerkt  worden. Ben begon woensdag om 8 uur met het klaarmaken van het voer voor de dieren. Claire begon half 9 met het schoonmaken van de vossen en de ramen van de slangen.

Na de thee gingen alle vrijwilligers helpen met het opruimen van de mesthoop. Toen hadden we lunch. Claire en Ben hadden voor lunch een trammazzini met bacon en ei met patat.

Na de lunch ging Claire verrijking maken voor de cheeta's. Ze had jelly eggs voor ze. Ben zou gaan tuinieren bij lemur falls, maar dat was niet nodig dus ging hij helpen verrijking maken voor de cheeta's op Grey stone voor de volgende dag. Dit bestond uit toilet rollen met ezelhaar, gewikkeld in kranten met bloed erover heen. Om 3 uur ging Ben met Delano mee om schoon te maken bij de Maraboes. Claire ging om 3 uur de Tool room schoonmaken.

's Avonds gegeten en gauw naar het andere huis om Nederland te kijken. Het was erg gezellig en gelukkig hadden we gewonnen. Daarna waren we terug gegaan naar ons eigen huisje. Toen heeft Ben de wedstrijd tussen Spanje en Chili gekeken met Alexander (Zweedse vrijwilliger). Daarna lekker naar bed.

19-06

8 uur begon Claire op de Ranch met het klaarmaken van het voedsel van de dieren. Ben mocht dit om half 9 gaan voeren. Daarna was het tijd voor thee en koffie.

Na de pauze gingen Ben, Claire en nog een aantal vrijwilligers planten planten in het verblijf van Oakley en Ozara, omdat het verblijf te kaal was. Daar gingen we mee bezig tot de lunch.

Voor lunch hadden we aardappel pure met een vlees - deeg uit de oven zoals een frikandelbroodje. Helaas moesten we een half uur lang wachten op ons eten. Er waren nu meer problemen met de nieuwe lunch wijze dan de oude dus besloten ze dat het weer terug veranderd werd.

Na de lunch gingen we verrijking maken. Ben en Philipp deden dat voor Suri en Sitara. Claire deed dat voor de luipaarden. Ook deed ze het voor Taji en Nevada. Voor allemaal had de boomstammen met verschillende geuren erop. Ze waren hierin erg geinterresseert.

Om 3 uur gingen we op Town Trip voor de bootschappen. 's Avonds gingen we uiteten naar Buffelsdrift. Ben en Claire hadden allebei een struisvogel fillet. Dit is erg lekker. Om 9 uur waren we thuis en gingen we de wedstrijd van Urugay tengen Engeland kijken. Daarna gingen we naar bed.

20-06

Claire en Ben mochten allebei beginnnen om half 9 dus de wekker ging om kwart over 7. Allebei begonnen ze met CPF. We maakten het verblijf schoon van Oakley en Ozara, de servals en Suri en Sitara. Toen was het Thea Time.

Na de pauze ging Ben het water van de zwijnen blad vrij maken. Claire ging na de pauze de reptielen voeren met Conwell (de werknemer). Toen was het lunchtijd. Eindelijk hadden we ons oude menu weer terug. Ben had voor lunch trammazzini met tonijn en mayo met patat en Claire had voor lunch pittige pasta.

Na de lunch gingen Claire, Philipp en Ben verrijking maken voor de grote en kleine tijgers, leeuwen en de luipaarden. Allemaal kregen ze een doos met stro en een geurtje erin. Katten houden van katronnen dozen dus de verrijking was geslaagd.

Om 3 uur ging Ben samen met Lucas de Rodent room doen. Daarna gingen alle vrijwilligers helpen met het zand brengen naar het verblijf van de stokstraartjes. Toen was het half 5 en hadden we weekend.

's Avonds gegeten, voetbal gekeken en gekaart. Ook hadden we bijna het huis in de fik gestoken. Het vuur uit de openhaart was zo warm geworden, dat het hout dat om de pijp is heen gebouwd begon te branden (domme afrikanen). Dus heel snel gooiden we het water over de brandende plekken in het hout en maakten het vuur uit. Toen dat klaar was konden we rustig slapen.14/15/16/17-06-2014 Rustig weekend

{ 16:16, 18/6/2014 } { 0 comments } { Link }

14-06

Lekker uitslapen. Na genieten van die mooie wedstrijd van Nederland. Lekker rustig klaarmaken en ontbijten. Helaas gingen Selina en Noemi vandaag weg. We namen afscheid van ze. Verder die dag hebben we niks boeiends gedaan.

15-06

Ook nu weer lekker uitslapen en lekker rustig aan doen. Vandaag gingen Kathryn, de amerikaanse Claire en Tahlia weg. Nadat Ben afscheid van hun genomen had ging Claire mee met hun om ze af te zetten op het vliegveld in George. Verder hebben we ook die dag niks boeiends gedaan.

16-06

Om 7 uur ging de wekker. Claire moest 8 uur beginnen. Ben hoefde half 9 pas aan de schoonmaak. Claire begon met het schoonmaken van de big cats (tijgers, leeuwen en luipaarden). Ben mocht om half 9 beginnen met het schoonmaken van de encounter verblijven zoals de beide cheeta's en de tijger welpjes. Na het schoonmaken, was er genoeg tijd over en genoeg mensen om met de tijger welpjes te lopen (letterlijk uitlaten aan een riempje). Daarna hadden we Thea Time.

Na de Thea Time gingen Ben en Claire bezig met hun stageopdrachten. Ze gingen vragen stellen aan Tammy. Zij werkt in het park en heeft alles te maken met promotie, social media etc. Helaas hadden we niet alle vragen bij ons dus moesten we die een andere keer doen.

Na bonding hadden we lunch. Helaas hebben ze ons menu veranderd. Van 25 of meer opties naar 2 opties (vegetaries en vlees optie). Dus Ben en Claire hadden allebei een trammazzini met kip en mayo met patat.

Na de lunch hadden Ben en Claire allebei verrijking. Ben maakte samen met Philipp verrijking voor de tijgers op het fokcentrum. Al het eten dat ze kregen werd in kartonnen dozen gedaan. Ze waren hier erg actief mee. Claire maakte een pignata voor de leeuwen van (zelf gesneden) ezel huid. Er was geen tijd om dit te geven dus deed ze de voorbereiding voor de volgende dag. Toen gingen we ook nog met z'n 3en verrijking maken voor de cheeta's op Grey stone. Dit deden we met toiletrollen met stro van de geiten erin met papier eromheen gewikkeld. Dit zouden we de volgende dag geven.

Om 3 uur deden we met z'n 3en nog even een snelle schoonmaak op de kinderboerderij en konden daarna naar huis. 's Avonds hebben we bij het vuur gezeten en gingen naar bed. Helaas konden we nog steeds geen WK kijken want de schotel deed het niet.

17-06

7 uur ging de wekker weer. Claire en Ben moesten allebei naar Grey stone om te helpen met het voeren. Ook gaven we de verrijking aan de cheeta's. Toen wij er waren deden ze niks met de verrijking. Na Grey stone hadden we Thea Time.

Na Thea Time gingen Ben en Claire weer bezig met hun stage opdrachten. Nu gingen ze de andere vragen stellen aan Tammy. Nadat we klaar waren met de vragen hadden we lunch.

Ook nu weer hadden we 2 keuzes. Een kipburger of een vegetariese burger. Ben en Claire kozen voor de kipburger met patat.

Na de lunch ging Ben Philipp helpen met verrijking voor Suri en Sitara (tijger welpjes). We hadden een kartonnendoos met 1 stuk ezelhuid met wat stro en een stuk hout. Ze waren hier erg actief mee bezig. Claire ging haar pignata verder afmaken en gaf het aan te leeuwen. De leeuwin vond dit erg leuk en kreeg de pignata. De leeuw had een stuk huid met wat ezeloren.

Om 3 uur gingen we voor Town Trip. 's Avonds gingen we kaarten met een aantal en naar bed.11/12/13-06-2014 Op de helft!

{ 23:15, 13/6/2014 } { 0 comments } { Link }

11-06

De wekker ging. 7 uur was het. 8 uur moest Ben klaar staan op de Ranch. Claire mocht 9 uur paraat staan. Ben begon met het schoonmaken van de Tempel, zwijnen en de flamingo's + lemur island. Claire begon met CFP en ging de tijger welpjes uitlaten. Toen hadden we Thea Time.

Na de thee mocht had Ben training observation bij de otters. Dit was erg interressant. Claire mocht na de thee de reptielen gaan voeren. Toen hadden we lunch. Ben en Claire hadden voor lunch een trammazzini met bacon en ei met patat. Deze zijn erg lekker!

Na de lunch gingen Ben en Claire verrijking maken. Claire had verrijking voor de Caracals maar dat ging helaas niet door. Ben had verrijking voor de Taji en Nevada. Ze kregen kartonnen dozen. Dit vinden voornamelijk katten erg leuk! Om 3 uur ging Claire samen met Ben de toolroom schoonmaken.

Toen dat klaar was, konden we naar huis. 's Avonds hebben we weer om het vuur gezeten en lekker naar bed gegaan.

12-06

Ben kon eindelijk uitslapen! helaas ging we wekker wel om 7 uur want Claire moest wel 8 uur beginnen. Claire begon met Grey stone cleaning. Ben begon om half 9 met CPF. Hij ging samen met Carina en Tahlia het verblijf van Suri en Sitara schoonmaken (tijger welpjes). Toen was het tijd voor thee.

Na lekker te zijn opgewarmt, gingen Ben en Claire bezig met de stage opdrachten. We gingen vragen stellen aan de directie over onze opdrachten.

Toen hadden we lunch. Claire had kippen schnitzel met patat en Ben had ook kippen schnitzel met patat. Na lunch gingen we verrijking maken. Ben deed dat voor de leeuwen. Hij had voor hen palm bladeren met verschillende geuren erop, zoals bloed en vlees kruiden. De leeuwin was het erg speels mee en de leeuw was goed bezig met de zijn reukvermogen. Claire ging na de lunch verrijking doen voor de Caracals. Ze had kartonnen dozen voor ze. Cleopatra (vrouwtjes Caracal) gebruikte de doos als kattebak. Verder deden ze er niet veel boeiends mee.

Toen gingen we naar Town Trip voor onze bootschappen voor het weekend. Nadat we klaar waren gingen we naar huis, eten, om het vuur zitten en naar bed.

13-06

Vrijdag. Nog 1 dagje en dan weekend. De wekker ging om 7 uur want Claire moest om 8 uur beginnen. Ben mocht weer om half 9 beginnen. De ochtendtaak van Claire was het voeren van de cheeta's op Grey stone. Ben begon om half 9 met animal feeding op de Ranch. Toen hadden we Thea Time.

Na wat warms, had Claire bonden. Ze ging bonden met de lemuren op lemur falls. Ben had reptile feeding na de koffie. Dit deden we tot de lunch.

Voor lunch had Claire een trammazzini met kip en tomaten met patat en Ben had calamari met patat.

Na de lunch gingen we verrijking maken. Claire had verrijking voor Oakley en Ozara. Ze had kartonnen dozen met stro en bloed erin. Uiteraard vinden ze de dozen erg leuk. De inhoud kijken ze bijna niet naar, maar het bloed vonden ze wel interressant. Ben had verrijking voor Suri en Sitara. Hij had kartonnen dozen met dunne lapjes met paardenhuid met stro en stukken hout van de palmbomen. Helaas werd de verrijking niet gegeven, omdat het te druk was met encounters vandaag.

Om 3 uur ging Ben met de amerikaanse Claire het eten voorbereiden voor de cheeta's op Grey stone voor de volgende dag. Na 10 minuten waren we klaar. Toen konden we onze pizza ophalen in de keuken want we aten 's avonds pizza. Toen konden we lekker naar huis.

's Avonds gingen we met z'n allen naar het huis van de eigennaren. Die zijn op een 6 weekse cruise dus we konden daar gezellig met z'n allen zitten. We hebben drank spellen gedaan, gepoolt en uiteraard ons land aangemoedigd tijdens de wedstrijd. We hadden niet verwacht dat we met deze uitslag zouden winnen. Het was dus een goed begin van de weekend, een volle maan en een goede vrijdag de 13e! Slaap lekker!9/10-06-2014 2 jaar samen

{ 17:30, 10/6/2014 } { 0 comments } { Link }

9-06

Het weekend was voorbij, maar dat weerhield het er niet van dat dit een speciale dag was. We zijn vandaag 2 jaar samen. Dat moesten we vieren. 's Avonds gingen we met alle andere vrijwilligers uiteten.

Ben moest 8 uur beginnen met Grey stone cleanup. Claire kon om half 9 beginnen met het voeren van de dieren. Hierna hebben we pauze gehad en dus tijd voor koffie en thee.

Na de pauze kon Ben samen met Carina weer terug naar Grey stone om de konijnen schoon te maken. Om half 12 waren we al weer terug op de Ranch, want de konijnen waren aardig voor ons geweest en hadden dus niet veel troep gemaakt. Claire moest na Thea Time spitten bij de flamingo's en de kinderboerderij een snelle schoonmaak geven. Om 11 uur kon ze naar de otters voor trainingobservation.

Toen hadden we lunch. Ben had voor lunch een beef sirlion met patat en Claire had een mixed grill met patat.

Na lunch ging Ben voor fotograaf spelen bij CPF. Hier kwamen eerst 2 nederlanders. Na even een praatje gemaakt te hebben waren hun klaar. Later kwam een indiaanse vrouw die naar de cheeta's wilde. Echter was ze erg bang. Toen we voor het hek van de cheeta's stonden, wou ze terug, maar nadat de werknemers haar gerust stelde ging ze toch naar binnen. Na vele minuten dufde ze dan eindelijk de hand van de werknemer los te laten om alleen op de foto te gaan. Nadat ze klaar was, had ze het helemaal gezien en wou nu met beide cheeta's op de foto terwijl zij en de cheeta's op de grond lagen. Uiteraard ging dat niet gebeuren. Toen kwamen 2 indiaase jongens. Ook zij wouden naar de cheeta's. Ze hielden de hele tijd elkaar vast en schrokken van iedere beweging van de cheeta, waardoor ook zij erg nerveus begonnen te worden. Ook zij gingen uiteindelijk dan toch op de foto. De werknemers en Ben moesten hun lach inhouden, want het was geen gezicht. De jongens waren blij toen ze (levend) uit het verblijf stapte.

Claire daar in tegen had een minder leuke taak. Ze moest tuinieren bij Lemur falls. Bianca (onze volunteer host) zei dat ze aan de mensen van CPF moest vragen hoe en wat ze moest doen. Echter wisten de mensen van CPF het ook niet. Dus Claire ging met Sarah Jo (amerikaanse stagaire) maar dode bladeren weghalen om de tijd een beetje te doden.

Om 3 uur ging Ben de dieren voeren. Claire ging om 3 uur de Toolroom schoonmaken. Toen waren we klaar en konden naar huis.

We ontmoette 1 van de nieuwe vrijwilligers die waren gekomen in ons huis. De andere 2 verbleven in het andere huis. Die zouden we 's avonds zien tijdens het dinner.

We maakten ons klaar en gingen weg. Het was een erg gezellig restaurant.

Claire had als voorgerecht mosselen en Ben had stokbrood. Als hoofdgerecht had Claire lam en Ben spare ribs. Toen had Ben een pannenkoek met banaan en ijs als toetje en Claire had niks.

Het was een geslaagde avond.

Toen we thuis kwamen hielden we nog een kleine tennisbalgevecht (Lucas, Philipp en Ben). De dames waren aan het schuilen in 1 van de slaapkamers. Daarna gingen we naar bed.

10-06

7 uur ging de wekker. 8 uur stond Ben weer paraat op de Ranch. Hij ging samen met Carina de kinderboerderij schoonmaken. Claire moest om half 9 beginnen met de vossen en daarna het glas schoonmaken van de slangen op Snake park. Ben en Carina helpen hierbij. Toen was het Thea Time.

om half 11 ging Claire met Selina mee om de konijnen schoon te maken bij Grey stone. Ben ging encounters doen met de tijger welpjes en de cheeta's. Daarna lekker lunchen.

Ben had voor lunch kippen schnitzel met patat en Claire had een trammazzini met tonijn en patat. Na de lunch was het tijd voor verrijking. Claire ging verrijking maken voor de stokstaart samen met de andere Claire (amerikaanse). Ben ging samen met Philipp verrijking maken voor de Nevada en Taji (snow white en de white tigers) en voor de vossen. Voor de vossen hadden we hout blokken met parfum erop. Ze waren hier erg actief mee bezig. Ze schuurden hier de hele tijd tegen aan om hun geur aan de blokken te krijgen.

Voor de tijgers hadden we kartonnen dozen (verrassend) met stro en wat zout erin. 1 van de dozen hadden we boven op een rots gezet en de andere in het water gelegd. Eerst waren ze actief bezig met de doos op de rots. Terwijl ze ermee bezig waren, was er een tour bezig en 1 van de indiaase mensen liet zijn zonnebril vallen in het verblijf dus we moesten ze weer opsluiten om de zonnebril te pakken. Nadat dat klaar was, lieten we ze weer vrij. Nu gingen ze met volle snelheid op de doos in het water af. Echter gingen ze het water niet in. Ze kregen het te pakken via de kant en renden achter elkaar aan voor de doos. Toen was het afgelopen.

Om 3 uur gingen we voor Town Trip om onze bootschappen te doen. Rond etenstijd (wanneer Ben al had gedoucht) gingen beide douchjes kapot. Ze bleven maar lopen terwijl de kranen dicht waren en het water was koud. Nadat Tamblyn gekomen was om ons eten te brengen belde ze Delano (werknemer van de Ranch en tevens haar vriend) op en besloten ze het warme water af te sluiten. Nu stopten de douchjes met het verspillen van water, maar de mensen die nog moesten douchen, konden dat mooi doen in koud water (onder andere Claire haha). Ze heeft haar haar gewassen onder de kraan met koud water.

Verder waren alle extra verwarmingen vergehaald door Bianca, omdat ze te veel stroom zouden verbruiken, maar dat maakte het wel stervens koud in de huis- maar ook de slaapkamers. Dus tijd voor een vuurtje. 's Avonds zaten we met z'n allen bij het vuur tot we naar bed gingen.7/8-06-2014 Rijden op de dieren

{ 15:35, 9/6/2014 } { 0 comments } { Link }

7-06

Eindelijk lekker kunnen uitslapen. We konden nu lekker rustig aan doen. Lekker ontbijten en klaarmaken voor de volgende activiteit: de struisvogelboerderij. Om 10 uur vertrokken we naar de oudste struisvogelboerderij van de wereld. Toen we aan kwamen kregen we een kop koffie en konden die rustig opdrinken in de zon.

Na de koffie begonnen we met de tour. Eerst kregen we een race voertuig te zien. Dit was een kar die werd getrokken door 4 struisvogels. 2 vrouwtjes voorop en 2 mannen erachter. Echter heeft dit voertuig nooit meegedaan aan de race, want ten eerste bevatte hij geen remmen en ten tweede werkte het stuurmeganisme andersom. Dus als je naar links stuurde, gingen de wielen naar rechts.

Daarna gingen we naar de broedmachine. Hier broeden ze de eieren van de struisvogels uit. Ook kregen we alle soorten veren te zien van een struisvogel. De verschillende veren op het lichaam, vleugel en de staart, maar ook het verschil tussen de mannelijke en de vrouwlijke veren.

Nu gingen we naar 2 kuikens. Ze waren net 20 tot 30 hoog. Ook mochten we deze donsballetjes vasthouden en konden ermee op de foto. Vervolgens liepen we naar een schuur waar de dusters van struisvogelveren werden gemaakt. 1 van de personen die daar werkte, kon zo'n duster maken in 25 seconden. Het enige dat ze nodig hebben zijn veren, een houten stok, ijzerdraad en spijkers.

Nu was het tijd om de struisvogels te voeren. Voordat we ze gingen voeren was het verstandig dat iedereen zijn ringen af deed. Dit betaalde zich af. We voerden ze mais, maar ze pikken heel snel en krachtig. Soms ook om je vinger heen, waardoor je je ringen kwijt kon raken.

Na het voeren gingen we naar een ander deel van de boerderij waar je op de eieren van een struisvogel kan staan. 1 zo'n ei bevat 27 kippeneieren en kan een gewicht dragen tot 120 kilo. Het was erg indrukwekkend.

Nadat we op de eieren hebben gestaan, gingen we naar de plek waar we daadwerkelijk struisvogel konden rijden. Uiteraard hebben we dat gedaan. De werknemers vingen de struisvogel en deden een jute zak over de kop zodat ze niet meer weg zouden rennen. Daarna begeleidden ze het dier naar een trap. Vervolgens moest je je strak aan de vleugels vasthouden en je benen goed klemmen tegen de borst van het dier. Dan halen ze de zak van de kop en begint het dier te rennen. De werknemers rennen mee en houden je tegen als je eraf valt. Deze dieren kunnen tot 80 km per uur rennen.

Nadat wij erop hebben gezeten gingen de werknemers een kleine race houden. Ze reden 100 meter op de rug van het dier. Toen dat klaar was gingen we terug naar het begin van de boerderij om de souvenier shop in te gaan. Daar kregen we nog een stuk maag van het dier te zien. Dat was ook gelijk het einde van de tour.

Na de tour hebben we daar geluncht (uiteraard struisvogel) en na de lunch gingen we terug naar het huisje, want we moesten gelijk door naar Buffelsdrift om olifant te gaan rijden.

We gingen samen met Philipp, Selina en Carina. Pas als je naast de dieren staat merk je pas hoe groot ze zijn. Mannetjes kunnen tot wel 4,5 meter hoog worden en vrouwtjes tot 3,5 meter hoog.

Claire en Ben gingen samen op een olifant en reden voorop. Het was erg indrukwekkend. Bij iedere boom braken ze een tak af om onderweg op te eten.

We reden 45 minuten om een meer heen. Hier waren ook spingbok en mangoeste te zien. Na de rit, mochten we ze voeren. We mochten het voedsel in de mond stoppen en ze grepen het ook met de slurf. Na het voedsel lieten ze ook een paar trucjes zien, zoals een voetbal schoppen en gooien. Voordat we weg gingen, groette de olifanten ons nog door middel van trompetteren. Toen gingen we terug naar het huisje.

's Avonds bestelden we met z'n allen pizza. Verder hebben we gezellig bij het vuur gezeten en een film gekeken.

8-06

Lekker uitslapen. Vandaag hebben we niks geplant. Voor ontbijt hadden we overgebleven pizza. Verder hebben we gedag gezegd tegen Carla, want haar tijd zat erop. 's Avonds gingen we bbq-en bij het huis van de eigennaren. Verder hebben we niks boeiends gedaan en gingen optijd naar bed voor de nieuwe werkweek.4/5/6/-06-2014 Op safari!

{ 21:16, 6/6/2014 } { 0 comments } { Link }

4-06

Ben en Claire stonden 8 uur paraat op de Ranch. Ben ging naar Grey stone om een oud verblijf schoon te maken. Dit deed hij met Lucas tot Thea Time. Claire daar in tegen ging de leeuwen, tijgers en de luipaarden schoonmaken. Na Thea Time gingen Ben en Claire bonden met de vossen en de Cheeta's tot lunch tijd.

Voor Lunch had Claire de trammazzini met bacon en ei met patat en Ben had struisvogel burger met patat. Na de lunch gingen we verrijking maken voor de tijger cubs en voor de cheeta's. De tijgers kregen een doos met zwarte peper en de cheeta's een paper mache balls met stro er in. Ze waren hier erg blij mee en waren heel actief.

Om 3 uur ging Ben naar de mest hoop om die aan te stampen. In tussentijd begon het te regenen. Om half 4 moest Ben met Kathryn naar de flamingo's om takken en boomstammen te sjouwen. Na een lekker natte modderbad genomen te hebben, waren we klaar en konden naar huis. 's Avonds hadden we de houtkachel aangestoken en kropen lekker warm ons bedje in want de volgende dag gaan de op safari!

5-06

Op safari! 8 uur vertrokken we met de bus naar Mossel Bay. Na even verdwaald te zijn geweest (vrouwen achter het stuur ....... ) kwamen we kwart over 10 aan op Gondwana game reserve. Een gebied van 1100 hectare. Voordat we de safari begonnen, zagen we al zebra's, een nijlpaard, blauwe gnoe, impala, springbok en een elandantilope.

Toen begonnen we aan onze safari! Eerst gingen we naar de leeuwen. Na een tijdje zoeken hadden we ze gevonden. 1 man en 4 vrouwtjes. Ze waren aan het schuilen in de bosjes tegen een harde koude wind. Toen gingen we richting de olifanten. Onderweg ging onze auto kapot. 10 minuten lang hebben we gewacht op een nieuwe auto. In tussentijd werden we voorzien van drankjes (bier, vodka, cola etc.) en food survival pakket dat bestond uit gedroogde mango, chips en gehaktballen.

Na 10 minuten vervolgden we onze reis. We zagen eerst 3 giraffen. Toen gingen we een berg op waar we bavianen tegen kwamen. Ook konden we in de verte een olifant zien. Toen reden we de berg weer af en kwamen, na een stukje rijden, zebra's, hartebeesten en neushoorns tegen. Na goede foto's gemaakt te hebben, gingen we terug richting het begin. Op de weg terug kwamen we dezelfde olifant tegen. Het was een grote volwassen man. Hij was alleen. Echter stopten we hier helaas niet voor om foto's te maken, omdat andere mensen uit de auto naar de wc moesten, maar we hebben hem wel van mooi dichtbij kunnen zien.

Toen waren we klaar en gingen voor Town Trip naar Mossel Bay om bootschappen te doen. Toen we klaar waren reden we terug naar huis. We zouden 's avonds gaan bbq-en, maar omdat het weer begon te regenen kregen we het eten thuis gekookt en wel. Het was erg lekker. 's Avonds ook weer het vuur aangestoken, omdat het heel hard afkoeld en de kou het huis binnenkomt. Na lekker te zijn opgewarmt bij het vuur gingen we naar ons koude bed.

6-06

De laatste dag voor weekend. Claire moest beginnen om 8 uur met Grey stone feeding om de cheeta's daar te voeren tot Thea Time. Ben mocht om half 9 beginnen. Hij moest de vossen schoonmaken (5 minuten werk) en de ruiten van snake park schoonmaken. Toen was het Thea Time.

Na de thee ging Claire met andere vrijwilligers bonden bij de cheeta's en de lemuren. Ben daar in tegen ging hard aan het werk. De bomen werden gesnoeid. Alles moest worden opgeruimd. Lekker heen en weer kruien. Om half 12 moest Ben even de lege voorbakken van die dieren ophalen (1 minuut werk). Daarna kon Ben weer helpen met het kruien van de takken.

Lunch. Ben had voor lunch een trammazzini met tonijn en patat en Claire had pasta. Na de lunch werden alle takken als verrijking gegeven aan de dieren. Aan de takken zaten nog scherpe randjes die er eerst afgesneden moesten worden. Hier waren Philipp en Ben erg druk mee terwijl de andere vrijwilligers de verrijking uitdeelde. Toen Ben en Philipp klaar waren, konden ze de verrijking geven aan de servals en de luipaarden. Ze waren hier echter niet heel actief mee.

Na de verrijking gingen alle vrijwilligers kijken bij het slangen voeren in Snake park. Na het voeren ging Ben Philipp helpen met de tool room schoonmaken. Daarna hielp Philipp Ben met de snelle schoonmaak van de kinderboerderij. Toen ze klaar waren gingen alle vrijwilligers nieuwe nummers kiezen voor de nieuwe werkweek. Daarna konden we naar huis. Weekend! Thuis maakten we een vuur, want het koelde snel af. We aten wat en keken gezellig met z'n allen een film. Lekker rustig aan gedaan en lekker naar bed. Morgen gaan we olifant rijden en naar een struisvogel boerderij!2/3-06-2014 Nieuwe vrijwilligers

{ 21:26, 3/6/2014 } { 0 comments } { Link }

2-06

Weekend was voorbij. 8 uur op de Ranch beginnen. Ben ging naar Grey stone om de cheeta's te voeren en de waterbakken schoon te maken. Claire had animal feeding en mocht dus de dieren op de Ranch gaan voeren. Toen was het Thea Time.

Na de pauze gingen Ben en Claire een snelle schoonmaak doen bij de kinderboerderij en de grond spitten bij de flamingo's. Daarna hadden we training observation bij de otters, maraboes en de nijlpaarden. Dit was erg interressant om naar te kijken! Deze training doen ze om gemakkelijk de gezondheid van de dieren te kunnen checken. Daarna lekker lunchen. Ben had de callamarie met patat en Claire had kippen schnitzel met patat.

Na de lunch hadden Ben en Claire verrijking. Dit deden we voor de servals. We hadden een slangenvel aan de gegeven. Na 1 minuut was dit helemaal verwoest. Om 2 uur moesten we naar de zoological manager om onze stage opdrachten door te nemen. Daarna heeft Claire emmers schoongemaakt, samen met Tamblyn een mierenval gemaakt en bij de zwijnen schoongemaakt. Ben gingen met Carla encounters doen met de cheeta's. Daarna gingen ze de knaagdieren ruimte schoonmaken. Toen was het tijd om naar huis te gaan.

Toen we thuis kwamen, waren er nieuwe vrijwilligers gearriveerd. 2 amerikaanse meiden. In het andere huis een nederlandse en een australiaanse waren nieuw. 's Avonds gegeten en op de bank gewacht tot het tijd was om te slapen.

3-06

Claire moest om half 9 beginnen dus die kon nog iets langer blijven liggen. Ben daar in tegen stond om 8 uur al in de Tempel grond te spitten, daarna het zwijnen verblijf schoongemaakt en toen lemur island gedaan. Claire begon met de vossen en toen ze klaar was heeft ze samen met Ben de ruiten van de slangen schoongemaakt.

Na de Thea Time heeft Claire de konijnen verblijven schoongemaakt op Grey stone (die nog steeds heel veel schijten). Ben was cpf fotograaf dus die mocht foto's maken van verwende indiase mensen. Ze waren hiermee erg druk dus het was zo lunchtijd. Voor lunch had Claire salade en Ben kippen schnitzel met patat.

Na de lunch gingen Ben en Claire verrijking maken voor de tijgers. Ze hadden een grote kartonnen doos met stro van de konijnen en de geiten erin, met kruiden en zwarte peper erin. Dit vonden ze erg leuk. Ze waren hier actief mee bezig en waren hierin erg geinterresseert.

Daarna ging Ben helpen met het eten klaarmaken voor de cheeta's op Grey stone. Om 3 uur hadden we Town Trip dus tijd voor bootschappen.

's Avonds gingen we uiteten, omdat Selina jarig is. Het eten was erg lekker. Ben had een struisvogelbiefstuk en Claire afrikaans wild. Daarna lekker naar bed.30/31/1-05/06-2014 De lange werkweek is voorbij!

{ 20:32, 1/6/2014 } { 0 comments } { Link }

30-05

8 uur stond Ben weer paraat op de Ranch. Eerst de otters schoonmaken en toen de dwerg nijlpaarden. Dit was erg gauw klaar dus kon Ben het glas nog even schoonmaken in het Snake park. Claire mocht uiteraard om half 9 beginnen. Ze begon met animal feeding tot Thea Time.

Na Thea Time hadden Claire en Ben bonding. Dus brachten ze hun tijd door bij de foxes. Daarna moesten ze de lege voerbakken ophalen uit de verblijven. Daarna lekker lunchen. Ben had een typisch Zuid-Afrikaans gerecht genaamd boerewors met patat en Claire had callemarri met patat.

Na de lunch ging Ben verrijking maken voor de zwijnen. Dit bestond uit een doos met vers stro erin en wat sterke kruiden. Ze vonden het erg leuk en waren actief bezig met hun neus. Claire had verrijking gemaakt voor de tijgers. Dit bestond ook uit een doos met vers stro en kruiden, maar ook een houtblok uitgeholt met kruiden. Echter waren ze alleen maar geinterresseert in de doos.

Om 3 uur was Claire cpf fotograaf. Dat houdt in dat ze foto's moet maken van de mensen die een encounter willen met de dieren. Ben moest samen met Philipp de tool room schoonmaken.

's Avonds gingen we met alle vrijwilligers uiteten. Ben had een Sirlion en Claire had lam.

Daarna nog even film kijken en naar bed.

31-05

Weekend! Eindelijk uitslapen! Na het uitslapen zijn Claire, Ben en Carla naar de Ranch geweest om even te kijken voor souvenirs. Toen we terug kwamen gingen Lucas en Ben naar een rugby wedstrijd van sommige werkers van het park. Dit was erg leuk en erg gezellig. Claire ging Ice Age 4 kijken.

Toen we terug kwamen hebben we gegeten en gingen we een film kijken bij Carla en Carina. Dit zijn vrijwilligers die in het huis van de eigenaren van het park zitten (uiteraard een erg mooi en groot huis met alles erop en eraan). Na de film terug naar huis en lekker naar bed.

1-06

Lekker onze slaap ingehaald in dit weekend dus we stonden fris en fruitig op. 10 uur Ramona vaarwel gezegd want haar tijd zat erop. Om half 11 gingen we met Carla, Victoria en Rea naar het dorp om te kijken voor souvenirs. We zijn hierin geslaagd. Ook hebben we nog even geluncht bij Wimpy. Dit is een half fast food en half normaal restaurant. Dit was erg lekker. Claire had een Cheese burger en Ben had lam.

Na de lunch zijn we naar huis gegaan en op de bank geploft. Het was erg warm dus we waren erg lui. 's Avonds lekker pizza gegeten (alweer) en kaarten geschreven om op te sturen. In de avond met z'n allen een film gekeken en toen naar bed. Wekkertje gaat om 7 uur want om 8 uur moeten we paraat staan op de Ranch.28/29-05-2014 bezige bijtjes

{ 20:05, 29/5/2014 } { 0 comments } { Link }

28-05

Uiteraard moesten we weer om 8 uur beginnen dus de wekker ging om 7 uur. Ben ging 's ochtends naar Grey stone, om de cheeta's te voeren. Claire was tot Thea Time bezig met het uitlate van de welpjes en het harken van Cubland.

Na de Thea Time ging Ben kijken bij de training van de cheeta's. Claire ging na Thea Time reptielen voeren. Alles behalve de slangen en de grote krokodillen.

Als lunch had Claire een struisvogelhamburger met patat en Ben een kipburger met patat.

Na de lunch gingen we op de foto met de Tegu's Dit is een hagedissensoort. De zijn erg tam en je kunt er dus vanalles mee doen (leuke huisdieren van +- 1,5 meter).

Daarna gingen we verrijking maken. Claire deed het voor de leeuwen. Ze had 2 ezelstaarten verstopt in het verblijf en ze verspreidde bloed door het verblijf heen. Ben heeft Claire daarbij geholpen. De leeuwin had veel interresse in de staarten, maar de leeuw toonde helaas geen interresse.

Om 3 uur ging Ben het eten voorbereiden voor de cheeta's op Grey stone voor de volgende dag. Ook ging hij het knaagdierenhok schoonmaken (water bijvullen). Daarna gingen Ben en Claire naar cpf voor een encounter met de volwassen cheeta's genaamd Mini en Mia.

's Avonds lekker uitgerust van deze dag.

29-05

Claire moest 's ochtends om 8 uur beginnen dus die moest er wat vroeger uit dan Ben, want die mocht eindelijk een keer om half 9 beginnen. Ben ging samen met Ramona de verrijking voor de Caracal maken die ze om 1 uur zouden geven. Claire moest de Tempel, zwijnen en lemur island schoonmaken.

Na Thea Time ging Claire met Kathryn naar Grey stone om de konijnen schoon te maken (die ze nu een stuk minder leuk vind). Ben had bonding time en ging voor een encounter met de tijger en de cheeta welpjes.

Voor lunch had Claire spagetti en Ben een bacon beef burger met patat.

Na de lunch gingen Ben en Claire naar Grey stone om verrijking te geven aan de Caracals. Het vrouwtje toonde interresse, maar het mannetje bleef chagrijnig in het nachthok liggen. Daarna gingen we met alle vrijwilligers naar het breeding centre van de tijgers om verrijking aan hun te geven. Ze kregen een pinata gemaakt van dierenhuid met daarin wat hooi. Ze waren hier erg actief mee bezig.

Toen was het 3 uur en gingen we op Town Trip naar de winkel om bootschappen te doen. Daarna lekker douchen en bankhangen tot het tijd was om naar bed te gaan. Morgen optijd op want Ben moet (alweer) 8 uur beginnen.26/27-05-2014 vroeg op!

{ 18:49, 27/5/2014 } { 0 comments } { Link }

26-05

Ben moest om 8 uur klaar staan op de Ranch dus de wekker ging vroeg. De dieren moesten gevoerd worden dus hij was bezig tot Thea Time. Claire daar in tegen mocht om half 9 beginnen en kon dus langer blijven liggen. Claire mocht tot Thea Time lopen met de cheeta en tijger welpjes (uiteraard met werknemers erbij) en het cheeta verblijf aanharken. Na de Thea Time kregen we een nieuw rooster, omdat het weekend verandert was van donderdag en vrijdag, naar zaterdag en zondag, dus deze week werkten we 7 dagen lang.

Na Thea Time ging Ben naar Grey stone om alweer de konijnen schoon te maken (nog steeds scheiten die, jammer genoeg, heel erg veel). Claire mocht het cheeta verblijf schoonmaken, waar de kleine cheeta's komen en nieuwe lori's loslaten in de avairy (waar bijna alle vogels zitten).

Toen hadden we lunch. Claire had calamari met patat en Ben had schnitzel met patat.

Na de lunch gingen hebben Claire en Ben verrijking gemaakt voor de ringstaartmaki's op lemur island en voor de stokstaartjes. Voor de maki's hadden we een ruif met bamboe blaadjes en voor de stokstaartjes hadden we een kartonnendoos gevuld met zand en allerlei insecten. Ze waren er erg lang mee bezig.

Aan het eind van de dag ging Ben die dieren weer voeren en Claire hielp daarbij nadat ze het maraboe verblijf had schoongemaakt. Toen we klaar waren gingen we nog even naar de maki's op lemur falls voor een encounter.

's Avonds aten we lasagne (mis het avondeten van thuis wel) en keken we een film met de rest van de groep. Daarna lekker naar bed.


27-05

Wederom moest Ben weer om 8 uur beginnen, maar dit keer moest Claire ook. Ben heeft de kinderboerderij schoongemaakt. Claire heeft de otters en nijlpaarden schoongemaakt en toen ze klaar was hielp ze Ben. Toen was het tijd voor een kopje thee of koffie.

Na de Thea Time gingen Claire, Carla en Ben naar de bat earded foxes voor bonding. Daarna lekker lunchen en Claire en Ben hadden allebei een tazammini met kip, gedroogde tomaten en mozzerella met patat.

Na de lunch zou Ben gaan tuinieren op lemur falls, maar mocht van de Tamblyn (volunteer host) helpen met de verrijking. Claire had bloed in een flesje voor de otters. Ze waren druk bezig met het bloed. Daarna gingen we mee met Carla. Zij had geluiden van internet van ringstaartmaki's en liet ze dan horen bij de maki's op lemur falls. Een van deze geluiden was een noodkreet / een alarm. Hier reageerden de maki's erg vel op en waren gelijk op hun hoede. Na de verrijking gingen we nog even een encounter doen met de servals en de cheeta welpen.

Toen het 3 uur was, gingen we naar de winkel met alle vrijwilligers. Na dat we bootschappen hebben gedaan, hebben we quiche gegeten (best lekker) en 's avonds hebben we gehangt op de bank. Ook nu weer optijd naar bed, want we moeten werderom morgen weer om 8 uur beginnen.24/25-05-2014 Eerste echte werkweek

{ 20:44, 25/5/2014 } { 0 comments } { Link }

24-05

8 uur moest Ben beginnen dus de wekker ging om 10 over 7. Klaarmaken en gaan. Hij mocht de tijgers en de leeuwen verblijven schoonmaken. Daarna naar de tijgers bij het breeding center. Het was niet heel veel werk. Daarna naar Grey stone om de Cheeta's te voeren en water te geven. Na Thea Time terug naar Grey stone om de konijnen verblijven schoon te maken (wat kunnen die beesten schijten!!!!). Voor lunch had Ben een broodje worst met tomaten en uitensaus met patat. Na de lunch verrijking maken voor de ringstaartmaki's en samen met Claire verrijking geven aan de Cheeta's. Om 3 uur de kinderboerderij schoonmaken (5 minuten werk) en voor de rest van de tijd een beetje rondlopen in het park.

Claire moest half 9 beginnen dus die kon iets langer blijven liggen. Eerst de kinderboerderij schoonmaken en toen gelijk door naar de wallabies om daar schoon te maken. Toen was het Thea Time. Daarna had Claire bonding dus ging ze naar de kinderboerderij om met de jonge geitjes te knuffelen (letterlijk knuffelen). Ook moest er nog schoongemaakt worden bij de flamingo's. Hier moest voornamelijk de spiegels worden gelapt (mooi voor later!). Toen lekker aan de spaggeti tijdens de lunch. Tijd voor de verrijking dus heeft Claire jolly eggs voor de Cheeta's geregeld en Ben hielp daarbij. Ook daarna terug gegaan naar de kinderboerderij om wederom weer te knuffelen met de jonge geitjes.

's Avonds pas om half 7 uitgehongerd aan het diner, omdat het te laat was klaargemaakt. Toen lekker naar bed na een rustige, warme dag.

25-05

Een hele hectische ochtend. Philipp moest om 8 uur beginnen dus hij kreeg er weinig van mee. Lucas en Vistoria waren ziek, Melina en Angelique gingen naar huis en arme Ella had een bloedneus vanaf half 4 die niet stopte. Rea, Noemi en Kathryn waren dood op. Ella, Lucas en Victoria gingen naar het ziekenhuis en Claire ging met Ella mee. Rea en Noemi sliepen verder tot Thea Time. Kathryn, Selina, Romana en Ben gingen wel aan het werk. Alleen Carla en Carina hielden zich aan het programma, want eerst moest het belangrijkste gebeuren, namelijk de kinderboerderij moest schoon gemaakt worden en de dieren moesten worden gevoerd. Toen was het Thea Time en kwamen Rea en Noemi terug.

In tussentijd gingen het al een stuk beter met Lucas en Victoria, die de rest van de dag thuis mochten blijven. Ella daar in tegen moet vannacht in het ziekenhuis blijven. Claire reed samen met iemand van de Ranch heen en weer om Ella's spullen te pakken en naar haar toe te brengen in het ziekenhuis.

Ben moest de voederbakken van de dieren verzamelen die al leeg waren (5 minuten werk). Toen ging hij samen met Carla encounters doen met de tijger welpjes en de bat earded foxes.

Toen was het lunch tijd en ook Claire was nu op de Ranch. Tijdens lunch bespraken we met Bianca (1 van de 3 volunteer hosts) dat we een boekje gingen kopen voor Ella, waar we allemaal iets in schreven en dat we bloemen gingen kopen, om het vervolgens aan haar te geven tijdens spreek uur om 3 uur. Dus hiervoor mochten we om 2 uur al weg. Tot die tijd hebben we encouters gedaan met de Cheeta's.

Op weg naar het ziekenhuis hebben we de bloemen gekocht en zijn we met z'n allen naar Ella toegegaan om te kijken hoe het met haar was. We liepen de kamen binnen en je kon haar al meteen beter zien worden. We bleven een tijdje, praatte met haar, wenste haar beterschap en gingen vervolgens terug naar het huisje.

's Avonds met de rest een film gekeken en toen naar bed. Iedereen was moe van deze hectische dag.23-05-2014 Cage diven deel 2!

{ 18:49, 23/5/2014 } { 0 comments } { Link }

Lekker uitslapen en wakker worden van het gebrul van de tijger. Dan nog een keer omdraaien en toen het kwart over 11. Uitgeslapen en wel lekker rustig ontbijten. Lucas, een duitse vrijwilliger (leuk voor het wk!) kwam naar ons toe en vroeg of wij ook mee gingen cage diven met de krokodillen op de Ranch. Dus we pakten onze tas in, en liepen om 12 uur naar de Ranch. Bij de ingang konden we zo doorlopen en liepen naar 1 van de 2 krokodillen verblijven waar je kan cage diven.

Toen we aan kwamen stonden een aantal vrijwilligers er al, waaronder Lucas. De eerste 2 mochten de kooi in, maar alleen Lucas wou als eerste en Ben maakte het niet uit dus zij gingen als eerste. Ze maakten zich klaar en stapte de kooi in. Ze werden het water in gehezen met een kraan. Echter was het water stervens koud. Dus al bibberent zakten ze het water in. De krokodillen waren niet erg actief. 1 kwam langs de kooi zwmmen. Dan pas zie je hoe bijzonder zo'n dier is, net zoals de haaien. Ze werden iedere keer naast de krokodil gezet, om die goed te kunnen bekijken. Na een tijdje vonden ze het wel mooi geweest en wouden graag het koude water uit, maar de man die de kraan bestuurde liet ons er nog niet uit (voor de grap). Dus dat was nog meer kou lijden. Uiteindelijk kwamen ze er toch uit. Gelukkig was het erg warm en scheen de zon waardoor het opwarmen wat sneller ging, maar dat ging niet zonder een douche.

Op gewarmt en wel liepen we terug naar het huisje. De rest gaat morgen cage diven, omdat het dan nog warmer wordt dan vandaag. 's middags hebben we de was gedaan en lekker geluierd. 's avonds gingen we met z'n allen films kijken. Morgen moet Ben om 8 uur beginnen en Claire om half 9 dus optijd naar bed.22-05-2014 Cage diven!

{ 21:16, 22/5/2014 } { 0 comments } { Link }

We hebben weekend maar de wekker ging om kwart voor 7 want we gingen namelijk cage diven met haaien in Mossel Bay! Zwemkleding aan en op naar Mossel Bay met in totaal 8 vrijwilligers.

Na een trip van ongeveer 1,5 uur (82 km) kwamen we aan in Mossel Bay, liepen de winkel (voor het cage diven waar we ons moesten aanmelden) binnen en gingen aan het ontbijt terwijl we naar een documantaire over haaien keken die in Mossel Bay leven. Na het ontbijt kregen we een uitleg over hoe het in zijn werking ging. Daarna liepen we naar de boot.

Op de boot aangekomen, voerden we naar seal island (dit is een eiland met alleen maar seals dat voor de kust van Mossel Bay ligt). Om dit eiland zijn er bijna altijd witte haaien te vinden. Vandaag hadden wij dit geluk na al ongeveer 5 minuten wachten. Toen kregen we een uitleg over de kooi. De kooi werd klaar gemaakt en vast gemaakt aan de zijkant van de boot. Toen konden de eerste 5 zich klaar maken voor het avontuur en Ben zat bij de eerste 5 samen met andere vrijwilligers. Hij trok een wetsuit aan en stapte de kooi in. De mannen op de boot hadden koppen van tonijnen als aas, vastgemaakt aan een touw en gooide het voor de kooi neer in het water. De haaien kwamen hier opaf en zo kon je de haaien goed zien onder water.

Na een tijdje waren de volgende aan de beurt. Op de boot kon je niet alleen op de 'begaande' grond toekijken, maar ook vanaf bovenaf. Hierdoor kon je hele mooie foto's maken en dat is ook gelukt.

Claire zat bij de 3e en laatste groep om de kooi in te gaan. Hierbij waren ook meerdere haaien om de boot te vinden. De haaien botsten tegen de kooi en beten het een aantal keer. Na een tijdje waren ook zij klaar en gingen we terug naar de haven. De mannen legde de boot aan de stijger en we liepen terug naar de winkel. Hier kregen we lunch en de filmpjes te zien die die ochtend waren gemaakt. Het was een hele mooie ervaring die je niet snel vergeet.

Na het cage diven gingen we nog even een Town Trip doen (dit is een trip waar je recht op hebt om je eten en drinken te kopen voor het weekend, of andere spullen die je nodig hebt). Dit deden we ook in Mossel Bay.

Om half 3 gingen we weer terug naar het huisje. Van de reis merkte niemand wat, want iedereen lag te slapen. Om 4 uur waren we terug bij het huisje.

Om half 7 gingen we met alle vrijwilligers uiteten bij de Flaming Ostrich. Dit was dus een struisvogel restaurant met heerlijke gerechten. We hebben beide struisvogel fillet gegeten. Toen zijn we terug naar het huisje gegaan en genoten nog even na van deze mooie dag.21-05-2014 Aan de slag

{ 21:16, 21/5/2014 } { 0 comments } { Link }

07:15. De wekker ging voor onze 3e stage dag. Rustig ontbijten en klaarmaken voor vandaag. Om kwart over 8 gingen we naar de Ranch, want we moesten half 9 klaar staan. Eerst namen we nog even foto's van de mooie slangencollectie van het park, die onder andere bestaat uit: albino tijger python, pofadder, groene boompython, groene anaconda, groene mamba, zwarte mamba en nog een aantal.

Toen we klaar waren gingen we met iemand van het park mee naar grey stone. Dit is het gebied van het breeding center, dat zich aan de andere kant van de weg bevindt. Hier broeden ze voornamelijk met cheeta's. We kregen hier een rondleiding en kregen veel informatie over de dieren. Alle cheeta's zijn voor het broeden en zijn dus 'wild'. Je kunt er niet bij in, maar bij 1 cheeta kon dat wel en dat deden we ook. Het was een mooi volwassen vrouwtje met grote, intimiderende ogen. We gingen met haar op de foto en dat was ook gelijk het einde van de rondleiding op grey stone. Toen was het Thea Time.

Na de Thea Time ging Claire naar het lemuur eiland en naar de kinderboerderij voor het zogehete bonding time. Hierbij kun je banden met de dieren en interactie met ze opzoeken. Daarna ging ze verrijking maken. Een papier-mache bal voor de grote katten.

Ben ging na de Thea Time als fotograaf spelen bij de animal encounters voor de mensen die op de foto wouden met de cheeta's, servals, lemuren of de tijgers.

Toen was het tijd voor de lunch. Claire had een gebakken schnitzel met patat en Ben had een gegrilde schnitzel met patat.

Na de lunch gingen we verrijking maken voor de luipaarden. Toen hebben we de verrijking gegeven en bleven ook nog even kijken naar de verrijking van de leeuwen en de volwassen tijgers. Daarna gingen we het knaagdieren hok schoonmaken (waterflessen bijvullen, waar we heel moe van werden.. ). Toen dat klaar was (5 minuten) gingen we naar de kinderboerderij met de rest van de vrijwilligers wachten tot onze dag erop zat.

's Avonds aten we wat en bleven wat langer op want we hadden weekend. We maakten alles klaar voor morgen, want dan gaan we namelijk cage diven met haaien in Mossel Bay!19/20-05-2014 De eerste dagen

{ 19:05, 20/5/2014 } { 1 comments } { Link }

19-05

Wakker worden met regen is nou niet echt het Afrikaans gevoel, totdat je naar buiten kijkt en de natuur + het tijger verblijf ziet vanuit je slaapkamer! We stonden op, gingen onze tanden poetsen en ging ontbijten. We maakten ons klaar en deden de kleren aan die we hadden meegenomen en hadden gekregen. Om 9 uur kwam Tracy (onze volunteer host) binnen. Ze vertelde ons over de regels en hoe alles in zijn werking ging. Toen we klaar waren gingen we eindelijk naar de Ranch!

Op de Ranch aangekomen stelde Tracy ons aan iedereen voor (het waren veel te veel namen om te onthouden en we waren zelfs de namen van de andere vrijwilligers vergeten...). Toen was het 10 uur en dat betekend: Thea Time. Dus we gingen thee of koffie drinken en hadden dus pauze (want we waren al zo moe van al dat onthouden van die namen). Tijdens de Thea Time kregen we een lijst met wat we 's middags wouden eten. Dus Claire nam een broodje met tonijn en mozerella met patat en Ben nam een mixed grill met patat (verrassend!).

Na de Thea Time kregen we een rondleiding van Wendall. Hij liet ons het hele park zien en gaf ons veel info over de dieren alshoewel niet alles klopte. Tijdens de rondleiding ging het regenen en werd het wat fris. Aan het einde van de rondleiding, ontmoette we nog meer mensen en gingen naar huis, want als het regent kun je hier niet werken dus zijn alle vrijwilligers vrij! We aten onze lunch in het huisje op en deden de rest van de dag niet veel nuttigs, omdat het bleef regenen. In de avond begon het ook te onweren. Het ging zo hard, dat ze dat nog nooit eerder hadden meegemaakt. Ook 's nachts bleef het onweren en regenen.


20-05

In de ochtend was het droog, maar wel bewolkt. Om half 9 moesten we op de Ranch zijn en maakten ons dus daarvoor klaar. Onze werkschoenen staan altijd buiten dus de kans op kikker in je schoen is aanwezig. Dus altijd je schoenen checken voor de zekerheid en dat betaalde zich bij Ben af. Er zat een kikker in die er met moeite uit kwam.

Op de Ranch aangekomen, gingen we verder met onze rondleiding door het park om de rest van de mensen en de werkplaatsen te zien. In tussentijd maakten we ook foto's voor onze eigen mokken voor de Thea Time. Ook hebben we de grote baas en zijn vrouw van het park ontmoet. Het zijn super aardige mensen en ze zijn erg blij dat wij hun park hebben uitgekozen voor onze stage. Toen hadden we Thea Time met onze eigen mokken.

Na de pauze gingen we met de dieren op de foto! We gingen op de foto met cheeta's, tijgerwelpen, servals, lemuren en reptielen. Dit was erg gaaf! Dit hebben we gedaan tot ongeveer 2 uur. Maar van 12 tot 1 hadden we lunch waarbij Claire een cheese burger met patat had en Ben een bacon burger met patat. Na de foto's gingen we kijken bij de verrijking die gemaakt was voor de dieren. Iedere dinsdag om 3 uur gaan we met alle vrijwilligers naar de supermarkt om eten en drinken te halen. Toen we terug in het huisje kwamen gingen we eten en luieren in de avond.{ Last Page } { Page 1 of 2 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Links


Categories


Recent Entries

3/4/5/6-07-2014 De laatste dagen!
30/1/2-06/07-2014 De eerste dagen van laatste week
26/27/28/29-06-2014 Stage opdrachten afmaken
23/24/25-06-2014 Meelopen met de curators
21/22-06-2014 Quad rijden

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer