Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Verslag exploratieweek 1

Dinsdag 27 november 2007

{ 15:12, 27/11/2007 } { 0 comments } { Link }

De exploratieweek heeft zijn eindpunt bereikt.

Vandaag werd de laatste hand gelegd op de map.  Elke opdracht kreeg dezelfde opmaak en het geheel werd afgedrukt.  Normaal was dit laatavondwerk voor Steffie en Lien, maar wegens problemen met computer en printer werden ze gedwongen om hun uitslaap-ochtend op te geven en een stressie morgend tegemoet te gaan.

Toen eindelijk alles afdrukt en in de map gestoken was konden we beginnen aan het ophangen van ons visueel dagboek. Vol spanning gingen we dan de andere visuele dagboeken bekijken en natuurlijk vergelijken. Toen er uiteindelijk een jurylid aankwam werd het tijd om ons weekwerk voor te stellen en toe te lichten waar nodig. Het einde is in zicht!

Nu nog even het blogje verder in orde maken en de online-enquête invullen en klaar is kees!

Het was een leerrijke week en hopelijk wordt al ons harde werk beloond.

 Maandag 26 november

{ 15:08, 26/11/2007 } { 0 comments } { Link }

Het weekend zit erop. Gedaan met de vrijheid, de pret, het feesten en al waar u zich in het weekend mee bezighoudt.

Maadag, 10 uur op de Plantijn Hogeschool werd er al ijverig gewerkt door "de reclameerders". Cara en Sandy maakten sociologie af (Elchardus, wees op je hoede!). In tussentijd in de zelfwerkruimte werkte Tom de eerste stap van de hoofdopdracht af.  

 In het lecotorenlandschap werd er door Lien en Stephanie heel hard gewerkt aan het visuele dagboek. Last but nog least, in het EMI zat ons Reshum heel alleen de straatenquête te verwerken.

Allemaal samen hebben we ons laatste middagmaal verorberd en genoten van elkaars gezelschap.

Tegen een uur of twee, zijn we er allemaal opnieuw ingevolgen. Met zijn drieën, Lien, Steffie en Cara, werd de laatste hand aan het viuseel dagboek gelegd. Sandy en Reshum werkten psychologie af en onze Tom wou alles tot in de puntjes in orde hebben en keek alles nog eens na.

Drie uur in de middag. Alles is gebeurd. We konden met een gerust hart naar huis vertrekken.

Morgen nog een laatste dag te gaan.  We kunnen stellen dat het een fantastische ervaring was en dat we superintressante en leuke mensen hebben leren kennen.

Leve de reclameerders.

 

 

 Vrijdag 23 november

{ 15:14, 24/11/2007 } { 1 comments } { Link }

De laatste dag van de week.

We dachten het wat rustiger aan te doen maar niets is minder waar! Lien en Stephanie begonnen ijverig aan de moodmap (jeeej, wat plakken en knippen) terwijl Sandy medialeer voor haar rekening nam en zo heel Het Laatse Nieuws heeft geanalyseerd. Tom werkte ijverig voort aan de hoofdopdracht, stap 2. Cara en Reshum trokken de straat op om onze enquête af te nemen. Sloeg dat tegen seg. Er zijn zoveel ongeintresseerde mensen. Bovendien was het bij wet verboden om 5 kleine meningsvragen te stellen in de stadsfeestzaal. Wat is er met mening van vrijheidsuiting gebeurd?

Na anderhalf uur buiten te hebben gestaan, trokken we terug naar Plantijn om onze gegevens te verwerken. Hoewel het een vroege vrijdagmorgend was (niet waar Reshum?) hebben we doorgewerkt tot laatste om alles af te hebben. Bijna slaagden we hierin. Maandag nog even de puntjes op i zetten, alles nalezen, psychologie maken én het visueel dagboek afwerken en klaar is kees.

Nu eerst genieten van ons weekend!

Even een flauw mopje om af te sluiten:

Brus-sel-  hal-le-  vil-voor-de,

Voila, tis gesplist!

 donderdag 22 november

{ 15:21, 22/11/2007 } { 0 comments } { Link }

Dag 2 is weer voorbij. En wat hebben we veel gedaan! Elk van ons is erin gevlogen:

Reshum en Sandy hebben het interview van Nederlands op zich genomen. Tom heeft economie volledig afgehandeld (wat een vent toch?).  Cara heeft zich eerst beziggehouden met Frans, maar na vele frustratie heeft Sandy het van haar overgepakt. Cara heeft zich dan weer volledig gestort op Stap 3 van de hoofdopdracht en heeft de straatenquête van morgen voorbereid. Lien en Steffie hielden zich bezig met de taak van engels, die nu enkel nog maar een photoshopbeurt vereist! Over het moodboard van Commerciële communicatie werd door hen ook al stevig gebrainstormd. Steffie en Tom hebben tegen het eind van de dag gezocht naar vakliteratuur over het onderwerp, die ze morgen gaan verwerken.

Geen moment rust dus voor "de reclameerders"!Woensdag 21 november

{ 15:40, 21/11/2007 } { 0 comments } { Link }

Onverwachts en vol spanning begonnen we aan onze 1e dag. Het werd een dag vol avontuur. Eenmaal aangekomen in de school ontmoetten we elkaar, voor wat een goed team zou moeten worden. Na een zwakkere start door gebrek aan ruimtelijk inzicht, trokken we de stad in. Gebouwen zoeken stond op onze opdrachtenlijst. Jammer dat de Georges, lokale gids van het stad Antwerpen, dood is, want hij zou ons zéker antwoord hebben kunnen geven op alle vragen aldus senjoren uit café 'Den Engel".

De hoofdprijs ging jammergenoeg fataal aan onze neus voorbij maar we gaven de moed niet op. "Wij hebben toch de beste teamspirit" klonk het in koor.

Ijverig als we zijn, hebben we ons aan het voorpaginablad gezet van ons visueel dagboek. Het werd een doordachte én handmatige versie van een intressant onderwerp.

Na een welverdiende middag pauze (mét het exploratieweekbroodje) volgde een lezing met algemene informatie over de komende dagen.

Om morgen meteen te kunnen beginnen, hebben we onmiddellijk de taken verdeeld en het webblog opgezet.

Na hevige problemen met betrekking tot het blog, konden we een vermoeiende dag afsluiten.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  May 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Links


Categories


Recent Entries

Dinsdag 27 november 2007
Maandag 26 november
Vrijdag 23 november
donderdag 22 november
Woensdag 21 november

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer