Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Stewardess Mandy (werken als stewardess!!!!) Hoe word je stewardess? Stewardess worden!!!

Home - Profile - Archives - Friends

10 vragen aan een stewardess

Posted on 8/5/2017 at 11:18 - 0 Comments - Link

Hoi allemaal,

Nu ik tijdelijk niet meer vlieg heb ik veel tijd om vragen over het werk van een stewardess te beantwoorden. Hier zijn 10 vragen en de antwoorden. Veel leesplezier!

1)Hoeveel weken van te voren krijg je een rooster toegestuurd?

Dat ligt aan de luchtvaartmaatschappij waar je voor vliegt. Bij airlines krijg je vier, vijf of zes weken van te voren het werkrooster toegezonden. vakanties zijn een half jaar van te voren zichtbaar in je online rooster. Je weet dus ruim op tijd waar je aan toe bent.

2)Hoeveel verdient een stewardess?

Het salaris van een stewardess hangt af van de functie, het aantal jaar dat ze voor de luchtvaartmaatschappij werkt en de luchtvaartmaatschappij waarbij je vliegt. Bij sommige airlines ontvang je een vast bedrag per maand ongeacht het aantal vluchten. Andere luchtvaartmaatschappijen hebben een salaris gebaseerd op een basissalaris en een extra inkomen bestaande uit de exacte vlieguren. In dit laatste geval kun je dus op lange afstandvluchten extra veel verdienen.

3)Wie betaalt het hotel als je moet overnachten?

Dat doet de luchtvaartmaatschappij.

4)Ik heb wel eens gehoord dat je zakgeld krijgt om eten te kopen als je in een hotel overnacht, klopt dit?

Ja, voor vertrek krijg je zakgeld mee. Dit gebruik je voor de lunch en diner, film of andere uitstapjes. Je mag het zakgeld gewoon houden. Dus als je niet zoveel uitgeeft, hou je hier ook nog iets van over.

5)Moet je een stewardess opleiding volgen?

Het is niet verplicht maar geeft je een enorme voorsprong op andere sollicitanten (heb ik zelf gemerkt).

6)Welke buitenlandse talen moet een stewardess spreken?

In iedergeval Engels

7)Ben je vaak moe als stewardess?

Ja, na een vlucht wil ik altijd een paar uur slapen. Maar de bestemmingen geven mij energie! Dus na een paar uur uitrusten ga ik toch weer op pad met mijn collega"s.

8)Mag je je eigen rooster samenstellen?

Ja, bij veel luchtvaartmaatschappijen is dit mogelijk.

9)Welke luchtvaartmaatschappijen zijn leuk om voor te werken?

Bijna alle maatschappijen zijn leuk om voor te werken. Elke luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen voordelen en nadelen, bedrijfscultuur en type collega's. Ga zelf op onderzoek uit om te kijken welke bedrijfscultuur bij je past.

10) Waarom zijn er elk jaar zoveel sollicitanten voor de vacature stewardess?

Omdat het een top beroep is. Het is nog steeds een droom voor velen. En dan reageren er gewoon veel nieuwe stewardessen op de vacature voor stewardess. Op een gegeven moment heeft klm wel meer dan 4000 reacties op de vacature cabin attendant (stewardess) gehad. Nou, je snapt wel dat de concurentie dan groot is!

Lees op mijn blog maar eens alle tips door. Dan kom je een goed eind. Verder zou ik altijd een goede vakopleiding voor stewardess aanraden. Je wordt (mits bij een goede school) veel eerder uitgenodig voor een sollicitatieprocedure. Mijn wens was om stewardess te worden. Ik ben op zoek gegaan naar een opleiding die mij het vak kon leren. Ben erg blij met die stap. Op de volgende sites staan stewardess opleidingen:

www.roc.nl

www.iata.org

http://stewardessworden.jouwpagina.nl

www.opleidingstewardess.nl

Ik hoop dat jullie vragen wederom zijn beantwoord. Ik vind het heel leuk om vragen die jullie hebben over het werk wat ik doe te beantwoorden dus: Feel Free! Stel je vragen maar en ik geef antwoord!

Het gaat je goed! Ik hoop dat je ook snel je droombaan zal vinden!

Liefs, Mandy


Stewardess en zwanger zijn

Posted on 8/5/2017 at 11:07 - 0 Comments - Link

Vandaag ga ik het hebben over het werk van een stewardess en zwanger zijn.

Want ik heb supergoed nieuws!!! Ik ben namelijk vijf maanden zwanger!!! Mijn vriend en ik zijn dolblij. We hadden niet kunnen bedenken dat het zo leuk zou zijn om een babietje te verwachten! Ik heb besloten om tijdens mijn zwangerschap 'op de grond'te gaan werken. Ik werk dus nu als floorwalker. Ik ontvang en begeleid de passagiers van en naar hun toestel. Het is heel leuk werk. Ik heb intensief contact met de passagiers en zie af en toe nog een 'bekend' gezicht van de cabinebemanning. Ik werk namelijk achter de douane en breng de hulpbehoevende passagiers naar de gate waar hun vertrekkende toestel klaarstaat. Mijn 'oude' collega's zijn dan de vlucht aan het voorbereiden. Bij het aan boord brengen van de passagier kom ik dus nog wel eens een cabinecollega tegen. Anyway; ik heb het naar mijn zin op de grond.

Ik krijg wel eens vragen over het werk van een stewardess en zwanger zijn. Ik zal je hierover het e.e.a. uitleggen:

Als je zwanger bent mag je als stewardess gewoon doorvliegen. Je kunt gewoon je werk in het vliegtuig blijven doen. Je kunt er ook voor kiezen om 'vervangend werk' te doen.

'Vervangend werk' in de luchtvaart werkt zo: je kiest een functie uit op kantoor of op de luchthaven Schiphol. Het percentage dat je vliegt, werk je nu op kantoor of op Schiphol. Op kantoor werk je veelal bij de afdeling indelingen/klantsupport/reserveringen/uniformverstrekking. Als je er voor kiest om op Schiphol te werken dan werk je als grondstewardess. Op kantoor draag je je eigen kleding. Op Schiphol draag je je cabinepersoneel uniform. Je krijgt dus niet een speciaal grondstewardessen-uniform voor de paar maanden dat je op Schiphol werkt. Meestal bestaat je werkzaamheden uit het ontvangen en begeleidingen van passagiers. Een soort passagemedewerker/floorwalker dus.Je werkt op Schipho in wisseldiensten. Op kantoor werk je gewoon (halve) dagen. De kantoortijden worden hier aangehouden. Waar je als zwangere stewardess voor kiest, hangt af van je persoonlijke leefomstandigheden. Kan je elke dag naar Schiphol komen of wil je liever blijven vliegen zodat je maar n keer per week naar Schiphol hoeft te reizen?

Oppas regelen als je werkt als stewardess

De ouders van mijn vriend, mijn ouders, mijn broer en zijn vrouw; ze zijn allemaal even enthousiast over de komst van de baby. Stuk voor stuk willen ze graag oppassen als n van ons tween moet vliegen (vriendlief werkt ook voor een luchtvaartmaatschappij). Ik besef dat we daar veel geluk mee hebben. Het allerbelangrijkste als je na je zwangerschapsverlof weer aan de slag gaat, is de oppas voor het kind.

Pff....ik moet er nu nog niet aan denken om van huis te gaan als de baby er is.....maar aan de andere kant....misschien vind ik het juist wel fijn om even de boel de boel te laten en weer aan de slag te gaan. Het werk is immers uitdagend genoeg!

Ik heb geen idee hoe het voor mij zal uitpakken. Of ik makkelijk van huis kan gaan om te werken of dat ik last van heimwee krijg. Volgens Marit, een goede vriendin en collega van KLM, went het heel snel om van huis te gaan na de geboorte van je kind. Marit is moeder van twee kinderen. Sam van 8 en Maaike van 4. Natuurlijk is het veel geregel zegt ze, maar dat geldt voor elke baan.

Marit heeft het gevoel heel veel thuis te zijn. Het is natuurlijk ook zo dat stewardessenin wisseldiensten werkenwaardoor er overdag veel vrije tijd is.

Heb je nog geen kinderen? Dan kan je naar de sportschool, de stad in, vrienden ontmoeten, boodschappen doen. Met kinderen sta je dus vaak op tijd op het schoolplein. Simpelweg omdat je vrij bent, als anderen werken.

Huwelijk


Nee, wij gaan niet trouwen....:-) Nog niet althans. Maar ik heb vorigemaand een heel leuk huwelijksfeest meegemaakt. Nadine en Marcel zijn getrouwd in Utrecht! Marcel is een studie-genoot van mijn vriend. Samen hebben ze op de vliegersopleiding gezeten. Nadine is een hele lieve collega van KLM. Zij passen perfect bij elkaar. Ze zijn een leuk stel om te zien en ik wens ze dan ook alle geluk toe!

De dag was met recht een sprookje. Nadine zag er top uit!

Er waren veel vlieg-collega's gekomen. Stewardessen van Transavia (waar Nadine ook heeft gevlogen en nog vriendinnen aan over heeft gehouden) en collega-vriendinnen van KLM (waar Nadine sinds een paar jaar werkzaam is). We hebben met de KLM vriendinnen een heel leuk liedje in elkaar geflantst en na de nodige drank (niet voor mij-want zwanger) konden we het liedje goed brengen.Verder was er een foto-reportage op een groot scherm met foto's van de vliegreis waar ze elkaar hebben ontmoet. Ja, ze hebben elkaar (net als veel collega's) tijdens een KLM-reis ontmoet.

New York shopping tips

Ik had al maanden geleden een uitnodiging ontvangen. Dus op n van mijn laatste reizen voor mijn zwangerschap heb ik een hele mooie jurk gekocht in New York.

Ik vind vliegen naar New York heerlijk!Twee of driedagen lang shoppen! Ik bezoek altijd de volgende winkels: Macy's, Whole Foods Market (voor mijn glutenvrije producten) enVictoria's Secret. En natuurlijk ga ik in de avonduren uit eten in Meatpacking District. Een hip uitgaans district. Waar je verschillende barretjes en restaurants kunt vinden.

Tot later!

Liefs, Mandy


Werken bij Transavia of KLM?

Posted on 9/5/2016 at 09:20 - Link

Werken bij Transavia of KLM?

Wil je werken bij Transavia of KLM? Verschillende collega's die nu bij KLM werken, hebben eerst bij Transavia gewerkt. Het werken voor Transavia is heel anders dan voor klm. Je hebt natuurlijk andere bestemmingen en type vliegtuigen en ook de service aan boord is anders. Welke maatschappij bij je past dat moet je zelf gaan onderzoeken. je kunt bijvoorbeeld de websites bekijken of blogs van stewards en stewardessen lezen. Zo krijg je een goede indruk over het werken bij Transavia en het werken bij KLM. Het verschil is logisch want de ene luchtvaartmaatschappij is een chartermaatschappij en de andere luchtvaartmaatschappij is een lijndienstmaatschappij.

Ik werk nu al jaren voor KLM en als type vliegtuigen heb ik allerlei type vliegtuigen gevlogen. Dat wil zeggen dat ik op alle type vliegtuigen heb gewerkt. Voor elk type vliegtuig moet je examen doen. Dit is een jaarlijks terugkerend examen. Het examen bestaat uit open en meerkeuze vragen. Dit is ook zo als je bij Transavia, Tui of een andere luchtvaartmaatschappij waar je voor kunt werken. Als je bij Nederlandse luchtvaartmaatschappijen vliegt dan werk je veelal op een boeing of airbus. Enkele types zijn: boeing 737, boeing 747, airbus 380 en boeing 777. De boeing 777 is een nieuw model vliegtuig.

Het uniform van beiden luchtvaartmaatschappijen is ook heel anders. Transavia heeft een frisse groene kleur en KLM heeft een blauw uniform. Beiden uniformen vind ik even mooi. Beiden luchtvaartmaatschappijen hebben een broek als onderdeel van het uniform. Het werken met een broek aan boord is ook fijn. Al moet het je wel staan. Sommige stewardessen hebben een lijf waarbij de broek echt niet staat. Een rok staat hun veel mooier. Trouwens, Etihad en Emirates hebben ook mooie uniformen. Hun stewardessen lopen supergoed gekleed rond. Ik bekijk ze dan ook altijd graag als ik ze tegenkom in het buitenland op een luchthaven of op Schiphol. Want als je voor KLM of Transavia werkt, kom je stewards of stewardessen van andere luchtvaartmaatschappijen ook vaak tegen in hotels of vliegvelden.

Weet jij het al? Werken bij Transavia of KLM?

Heb jij al een indruk voor welke luchtvaartmaatschappij jij wilt werken? Wil je werken bij Transavia of KLM? Ik denk dat het goed is om van te voren je te orriënteren welke luchtvaartmaatschappij bij je past. Zo voorkom je terleurstellingen. Want het werken als stewardess is superleuk, maar je moet wel bij het bedrijf passen!

Veel liefs,

Mandy

 

 

 

 


Nieuwe vacature stewardess, werken voor Emirates en tips stewardess

Posted on 28/1/2016 at 15:06 - Link

Hoi Allemaal,

Ik heb al z0 lang niet meer mijn blog geschreven. Dit komt omdat ik afgelopen maanden onbetaald verlof heb genomen. Ik heb een tijdje niet gevlogen maar ander werk gedaan. Gelukkig werk ik bij een werkgever waarbij je een tijdje onbetaald verlof kunt nemen. Dat betekent dat je niet werkt en dus ook niet betaald krijgt. Ik heb gebruik gemaakt van mijn contacten die ik tijdens mijn vluchten heb gelegd. Ik heb anderhalve maand gewerkt in Koh Samui. Daar heb ik in een resort van een Duitse vriend gewerkt. Ik kon er goedkoop heen vliegen met mijn kortingstickets.

Ik ben terug via Dubai gevlogen, waar ik mijn goede vriendin Layla heb ontmoet. Zij werkt voor de buitenlandse luchtvaartmaatschappij Emirates. Het was goed om haar daar te zien. Ze woont in een prachtige flat. Na 4 jaar Emirates wil ze aankomende maart definitief naar Nederland komen om vervolgens in Nederland een leuke baan (misschien als stewardess, misschien gaat ze iets anders doen...) te vinden. Ik heb Layla leren kennen op één van mijn eigen vluchten naar Dubai. We raakten aan de praat toen zij bij mij in het gebied zat (het gebied wat je als stewardess serveert) en ik vond het zo stoer dat ze helemaal naar Dubai ging om daar voor Emirates als stewardess te werken, dat ik haar heb gevraagd om contact te houden. Via facebook contact gehouden en uiteindelijk is hieruit een leuk contact ontstaan!

In Dubai hebben we natuurlijk de mall of Emirates bezocht en een toertje door 'de woestijn' gemaakt. Verder veel en lekker gegeten en gesproken over onze belevenissen als stewardess.

Ik heb een heerlijke tijd gehad. Palmbomen en strand in Thailand, de markt en mijn vriendin in Duabi. Maar nu sta ik weer te popelen om te gaan werken als stewardess. Ik wil mijn blauwe uniform weer aan! Ik ga volgende week weer beginnen. Mijn rooster bestaat uit een aantal Europa-vluchten en overnachtingen in Europa. Na mijn 2 weken Europ-vluchten, vlieg ik naar Washington D.C. (even lekker shoppen en sightseeing) om daarna een reserveblok te hebben. Tijdens het reserveblok ben ik verplicht om (nadat ik ben opgeroepen) mij zo snel mogelijk te melden bij de meldingsbalie om een zieke collega te vervangen. Reserve staan is spannend want je weet nooit waar je die dag heen vliegt. In mijn koffer heb ik altijd zomerkleding en winterkleding zitten.

Zo werd een vriend van mij opgeroepen voor een 4-daagse Havana reis. Heerlijk om in de kou toch nog naar een warm gebied te gaan. En 4 dagen in Havana is niet niks!

Toevallig zag ik een vacature voor grondstewardess KLM open staan. En ook de Transavia stewardess vacature staat open. Beiden zijn echt leuke vacatures dus wie weet is het wat voor jou!

Ik heb hier nog wat antwoorden op vragen die ik gesteld krijg:

Vlieg je altijd met een groep vaste stewards en stewardessen?

nee, je vliegt eigelijk altijd met mensen die je niet kent.

Heb je wel eens iets gevaarlijks meegemaakt?

Nee, nooit. Stewards en stewardessen zijn heel goed getraind op het gebied van flight safety en security.

Wat is je leukste bestemming?

Heb ik écht niet! Ik vind alle bestemmingen zijn eigen charme hebben.

Heb je een tip voor mensen die als stewardess willen werken?

Ga er voor! Het is de leukste baan ter wereld. Je kunt als steward of stewardess werken vanaf 18 jaar en een maximale leeftijd is er niet!

Ik wens jullie allemaal een topdag toe!

Veel liefs, Mandy

 

 


Vliegen op europese bestemmingen als stewardess, wil je ook werken als Transavia stewardess?

Posted on 27/8/2015 at 10:24 - Link

De Europa-vluchtjes


Als je werkt bij KLM, Transavia, KLM Cityhopper of Arkefly   zal je ook europese vluchten maken. Je vliegt dan bijvoorbeeld naar Madrid, Rome of Milaan. Ook de Griekse eilanden en de Canarische eilanden zal je aandoen. De service die je aan boord geeft, hangt af van de bestemming, lengte van de vlucht en de luchtvaartmaatschappij waar je voor werkt. Zo kun je de passagiers voorzien van (gratis) broodjes en drankjes maar soms ga je alleen met koffie/thee en koek langs. Heel incidenteel worden er nog warme hapjes op Europa-vluchten geserveerd.

Veelal vlieg je een op-en-neertje. Dat wil zeggen dat je op één dag zowel de heenvlucht als terugvlucht doet. Daarna maak je veelal nog een vlucht naar een Europese bestemming waar je dan wel blijft overnachten óf je bent vrij en gaat naar huis toe.

Mocht je ook willen werken als stewardess? Elk jaar houden de charter luchtvaartmaatschappijen selectierondes. Bij Transavia is de minimale leeftijd om te solliciteren 18 jaar.

Bij deze nog wat antwoorden op vragen van jullie:

Anita wil weten hoe het rooster van een stewardess in elkaar zit:

Ik heb er volgens mij al een keer over geschreven maar ik beantwoord het graag nogmaals. Je krijgt van 4 tot 6 weken van te voren je rooster toegestuurd. Veelal kun je van te voren bekend maken aan de indelers wat je het liefst wilt vliegen. Soms houden ze er rekening mee en soms helaas niet. Simpelweg omdat iemand op bepaalde dagen toch moet vliegen. Er kunnen geen vliegtuigen aan de grond blijven omdat de stewardessen massaal met kerst thuis willen zijn.

Donald vroeg naar een goede school voor een luchtvaartopleiding:

Een goede luchtvaartschool is TAT beroepsopleidingen. Zij zijn zelfs erkend door IATA. Dat is de internationale organisatie voor luchtvaart. Bij IATA zijn maar liefst 200 luchtvaartmaatschappijen aangesloten. Waaronder KLM, Transavia, Cityhopper, Emirates, Lufthansa, British Airways en nog veel meer gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. Ga je daar naar school dan kan ik je garanderen dat de kwaliteit echt hoog is. Ik heb er zelf opgezeten een aantal jaar geleden. Nog steeds kom ik af en toe op school om te praten over het vliegen. Al veel leerlingen van deze school hebben een baan als steward/ stewardess gevonden.

Veel plezier!

Liefs, Mandy

 

 

 


De trainingen van een steward en stewardess

Posted on 29/4/2015 at 09:20 - Link

Hallo allemaal!

 

Ja, het zomerseizoen begint bijna! Dus alle stewards en stewardessen krijgen weer hun training!

Veel vriendinnetjes die ik nog ken van vroeger van mijn stewardessenopleiding zijn alweer ingedeeld voor de jaarlijkse training door de luchtvaartmaatschappij waar ze voor werken. Als je op de grond werkt dan krijg je regelmatig een training over dangerous goods, de nieuwe procedures of een nieuwe check-in training. Het houdt je natuurlijk wel scherp. Maar de trainingen zijn altijd wel intensief.

Als je als steward of stewardess vliegt dan moet je ook jaarlijks één of twee flight safety dagen doorlopen en aan het eind van de dag of s'ochtends aan het begin van de dag doe je een examen. Slaag je? Dan mag je je werk als stewardess voortzetten. Zak je? Dan moet je helaas naar kantoor om uit te leggen waarom je bent gezakt en mag je niet vliegen totdat je het examen wel haalt.

Mijn vluchten voor de komende weken

Ik ga a.s. vrijdag naar San Franscisco. Heerlijk een vierdaagse reis maken. Ik heb al een boodschappenlijstje samengesteld. Ik shop graag in de USA. Leuker en goedkoper en bovendien heb ik de tijd om lekker even op mijn gemak rond te neuzen. Verder ga ik heerlijk uit eten in één van mijn lievelingsrestaurants aan het water (Fishermans Wharf).

Na de San Fransico reis heb ik een aantal dagen vrij. In die vrije dagen heb ik dus mijn Flight Safety dag en examen op Schiphol. Ik maak in de ochtend een schriftelijk examen en in de middag oefen ik met een nepvliegtuig een evacuatie. Altijd wel een leuke dag, al blijft zo'n examen wel spannend!

De dag na mijn Flights Safety examen staat een Bangkok reis gepland. Ik heb wel een 7-daagse reis gekregen. Dit komt niet veel meer voor. Dus heb ik even een geluk! We verblijven in Bangkok in een prachtig hotel aan een grote rivier. Midden in de stad. Ik ga veelal per klein bootje van plaats naar plaats om de stad te bezichtigen.

Na de Bangkok-reis heb ik weer een paar dagen vrij. Om vervolgens weer kris kras door Europa te vliegen. Never a dull moment dus! ;-)

Oh, ja...bij deze antwoord op een vraag van lezeres Maartje, die zich afvroeg of je het hotel zelf moet betalen:

Dat doet de luchtvaartmaatschappij, Maartje. Je verblijft met je collega's altijd in een hotel wat wordt betaald door de luchtvaartmaatschappij. Ook het vervoer wordt betaald!

Veel liefs, Mandy

 


Vacature voor grondstewardess nieuw

Posted on 11/3/2015 at 11:58 - Link

Hallo allemaal,

Even snel een klein berichtje: ik zag dat mijn oude school een hele leuke vacature voor grondstewardess heeft geplaatst . Vloeiend spreken van Engels en Nederlands is verplicht. Je gaat op de grond allerlei taken verrichten bij de check-in en gate. Leuk, Leuk, Leuk!

Succes met solliciteren!

Hava a nice day!

Groetjes, mandy


deeltijd werken als stewardess en vragen over mijn werk als stewardess

Posted on 8/3/2015 at 22:43 - Link

Hallo allemaal,

Ik heb veel te lang niets meer van mij laten horen...sorry sorry sorry...ik ga weer mijn best doen om je op de hoogte te houden van al mijn vliegervaring als stewardess.

Ik heb afgelopen maanden lekker de wereld rond gevlogen. Inmiddels hebben we wel wat nieuwe collega's erbij gekregen maar niet zoveel als dat ik had gedacht. Jammer, want ik gun het iedereen om de vleugels uit te slaan. Weet je dat Trans ook aan het werven is? Vlieg je kris kras Europa door. En je mag al beginnen met 18 jaar.

Ik werk tegenwoordig deeltijd. Ik heb besloten dat ik minder vaak van huis wil maar nooit het vliegen op wil geven. Het werk in een vliegtuig vind ik heerlijk. Ik ben 67% gaan vliegen. Je kunt kiezen tussen 50, 67 of 80% als je deeltijd wilt werken. Ik kan zelf de data waarop ik wil vliegen opgeven, dat is makkelijk want dan kan je het goed combineren met bijvoorbeeld een studie, een andere baan of gezin. Ik heb een leuke baan erbij gekregen als receptioniste in een taleninstituut. Ik werk op oproepbasis maar dat is juist fijn want zo is het extra goed te combineren met mijn werk als stewardess. Ik ben nu sinds een maandje werkzaam bij mijn tweede werkgever en het bevalt mij. Maar ik verlang toch elke week weer naar een vluchtje. Voor je werk de landsgrenzen overgaan is ideaal. Beetje rondkijken, met collega's op pad en daarna weer happy naar huis vliegen.

Ik heb helemaal geen mailtjes meer beantwoord dus hier komen een aantal vragen die jullie mij hebben gestuurd en de antwoorden:

- hoe ver van te voren weet je je rooster? Ik weet mijn rooster 4 weken van te voren. Voor elke luchtvaartmaatschappij is dit weer anders.

- heb je geen last van heimwee? En zo ja, wat doe je eraan? Ik heb geen last van heimwee maar ik weet dat sommige collega's dit wel af en toe hebben. Zij nemen foto's mee of een kussentje/kaarsjes of iets anders om de hotelkamer mee op te vrolijken.

- hoe kom je bij een buitenlandse maatschappij te werken zoals emirates? Je kunt kijken op hun site wanneer er open dagen zijn.

-maak je meer kans op een baan als stewardess als je een opleiding volgt voor stewardess? In principe maak je denk ik wel meer kans omdat je weet waar je het over hebt als je op gesprek gaat bij luchtvaartmaatschappijen. 

-wat is de minimale eis qua leeftijd? Je moet minimaal 18 jaar zijn om te kunnen werken als steward of stewardess.

-werk je in een vaste groep? Nee, je werkt altijd met andere mensen in grote of kleine groepjes (afhankelijk van het type toestel)

Mocht je vraag er niet tussen zitten; ik kom nog een keer terug op de blog om alle andere vragen te beantwoorden.

See you soon, liefs, Mandy

 


Vacature KLM stewardess en solliciteren voor stewardess

Posted on 20/10/2014 at 10:58 - Link

Hoi Allemaal,

 

Nou, KLM krijgt er eindelijk weer een aantal leuke collega's bij ! Fijn hoor, dat er nu weer nieuwe vacatures voor stewardess bij KLM zijn. Ik vind het een hele leuke baan en gun het iedereen die ook de wereld rond wil reizen dat hij/zij ook wordt aangenomen bij KLM. Je werkt altijd in een team van (veelal) enthousiaste mensen en je zorgt ervoor dat het passagiers aan niets ontbreekt. En dan nog eens bij Nederlands grootste luchtvaartmaatschappij! KLM bestaat dit jaar alweer 95 jaar en ondanks dat het af en toe slecht gaat in de luchtvaart zijn al die KLM-ers er toch in geslaagd om KLM te laten voortbestaan. Nu komen er binnenkort nieuwe KLM-stewards en stewardessen bij. Je vliegt dan op Europa-vluchten maar ook op Intercontinentale vluchten. Bijzondere baan is het wel. Je bent veel van huis en ook de onregelmatige werktijden moet je leuk vinden. Ik heb gehoord dat er duizenden sollicitatiebrieven zijn gestuurd. Mensen mogen deze dagen op gesprek komen. Je moet sterk in je schoenen staan als je wilt werken als stewardess/steward dus dat wordt o.a. ook gecheckt tijdens de selectieprocedure voor stewardess/steward. Sommige sollicitanten hebben al gewerkt voor andere luchtvaartmaatschappijen. Dat kan natuurlijk ook; dat je eerst werkt bij een andere airline en daarna bij KLM gaat vliegen.

Je hoeft trouwens geen vliegervaring te hebben, hoor! Ik ken genoeg mensen die zonder vliegervaring maar met een goede dosis zelfvertrouwen zijn gaan vliegen bij KLM. 

Ik heb nu trouwens vakantie en heb mijn uniform dus even in de kast gehangen. Over twee weken trek ik weer mijn pakje aan en serveer ik met alle liefde koffie en thee op grote hoogte!

Liefs, Mandy


Vacature KLM stewardess Cityhopper

Posted on 2/9/2014 at 21:41 - Link

Hallo allemaal,

Toen ik na de landing even met een collega koffie aan het drinken was op Schiphol-Centrum, hoorde ik dat er een vacature voor KLM stewardess bij Cityhopper open staat. Wat leuk!

Indien je wilt solliciteren voor de vacature Cabin Attendant bij KLM Cityhopper kun je nu via de website van KLM gaan solliciteren. Je gaat dan een sollicitatiegesprek in en je moet wat leuke opdrachten doen. Wie weet wordt je wel een collega van mij!

Je mag al solliciteren vanaf 18 met een HAVO en MBO-3!! 

Echt gaaf hoor!

Ik heb de afgelopen tijd veel gevlogen. Wat op zich prima is met al die regen in Nederland. Vandaag thuis gekomen van een NAD-vlucht (Noord Atlantische Bestemming) kwam ik een oud vriendinnetje van school tegen. Zij vliegt inmiddels bij Transavia en we zijn samen koffie gaan drinken om eens bij te praten. Ik was enorm vermoeid maar toch ook wel hyper omdat ik het toch wel heel speciaal vond haar te ontmoeten op het bemanningcentrum. Fijn bijgepraat en er voor gezorgt dat we elkaars nummers hebben voor verder contact. Toen met de bus naar het parkeerterrein gegaan waar ik mijn auto heb gepakt en naar huis ben gereden. Ik was héél moe na thuiskomst maar heb een paar uur geslapen. Vanmiddag meteen boodschappen gedaan, mijn koffer uitgepakt en mijn uniform buiten laten 'luchten'. Ik heb wat mails beantwoord en de kranten van afgelopen dagen doorgenomen. Nu ga ik even ontspannen en tv kijken met een kop thee.

Moch je willen reageren op de vacature van KLM Cityhopper voor Stewardess, gewoon doen!

Veel liefs! Mandy


De zomerdrukte op Schiphol bijna voorbij

Posted on 20/8/2014 at 08:25 - 0 Comments - Link

Hallo allemaal,

 

Nog even de laatste loodjes en de zomerdrukte op Schiphol is weer voorbij. Het aantal rijen wachtende passagiers zal minder worden en de collega's achter de check-in balies krijgen het ook weer rustiger.

Aan boord merk ik ook altijd direct dat de zomervakantie voorbij is. Het aantal lege stoelen in het vliegtuig wordt groter. Er kunnen weer passagiers naar andere stoelen worden verzet omdat ze graag naast elkaar willen zitten en als er eens een tv'tje of audio-systeem kapot is, kan de passagier ook naar een andere stoel.

 

Ik heb een super zomer gehad. De eerste helft van de zomer was het in Nederland ook heel mooi weer. En ik heb leuke reizen gemaakt. Met een vriendin een paar dagen naar Milaan. We vliegen alletwee en hadden na een grote reis een aantal dagen vrij in Nederland. We besloten om tickets te kopen naar Milaan en daar een paar dagen te winkelen. Ik vind het een geweldige stad. Rondslenteren door het stadscentrum, heerlijk eten en mooie winkels bekijken. Natuurlijk ook lekker shoppen! Ik ben toen ik net als stewardess werkte veel naar Milaan gevlogen. Soms op en neer en soms bleef ik daar met de bemanning overnachten.

 

Na de vlucht ga je dan met z'n allen naar een hotel. Daar krijg je een hotelkamer. Je spreekt meestal af om in de namiddag iets met elkaar te gaan drinken. Vervolgens ga je veelal met elkaar uit eten. Mocht je liever je eigen plan trekken, kan dit natuurlijk ook.

Zo heb ik al heel veel gezellige momenten op bestemmingen gekend!

Liefs, Mandy


Werken als stewardess

Posted on 15/7/2014 at 10:32 - 0 Comments - Link

Hoi Allemaal,

 

Ik ben deze zomer flink wat uurtjes in het vliegtuig te vinden. Mijn rooster laat veel leuke tripjes zien. Ook wel wat lange, vermoeide vluchten. Maar zeker ook een aantal vluchten waarbij ik met mijn collega-stewards en stewardessen een aantal nachten mag overnachten in mooie hotels. Ik vind het elke keer weer geweldig om mijn koffer in te pakken en mijn uniform aan te trekken...Wat zou mijn werkdag mij nu weer brengen? Hieronder vertel ik in een notendop wat mijn werk aan boord van een vliegtuig allemaal inhoud:

Mijn werk aan boord van een vliegtuig

Aan boord check ik direct of alle vliegveiligheid-items die noodzakelijk zijn om een goede vlucht te maken, aan boord zijn. Daarna maak ik de galley (keukentje) klaar voor gebruik. Soms zet ik al koffie. Daarna stappen de passagiers in. Na instappen check ik de veiligheidsriemen en of de stoelen rechtop staan. 

Tijdens de vlucht

 Ik zorg ervoor dat de passagiers een plezierige vlucht beleven. Ik ruim tijdens de service de cabin op, de galley hou ik schoon, ik check de toiletten. Ik geef passagiers te eten en te drinken. Soms breng ik kussentjes, medicijnen etc indien passagiers daarom vragen. Ik deel koptelefoontjes en soms ook kranten uit. Samen met mijn collega's ben ik verantwoordelijk voor de verkopen aan boord.

Na de vlucht 

Na de vlucht ga ik naar een hotel voor één of een aantal overnachtingen. Indien de vlucht niet zo lang is geweest, vliegen we weer terug. Dan maak ik de cabine schoon en tel ik of de aantal maaltijden kloppen. Als ik uiteindelijk op het parkeerterrein van schiphol uitgeput in mijn auto stap, ben ik altijd voldaan!

Liefs, Mandy


Zomerseizoen en het werk van een stewardess

Posted on 3/6/2014 at 13:19 - Link

Hallo allemaal,

Het zomerseizoen 2014 staat weer voor de deur. Alle stewards en stewardessen worden ingezet om de drukte op Schiphol aan te kunnen. De vluchten zitten overvol en de wachtrijen op Schiphol zijn lang. Vooral voor personeel van luchtvaartmaatschappijen is het hard werken in deze periode. Als je als zomerstewardess in dienst bent, maak je veelal je eerste vluchten in het voorseizoen zodat je op en top inzetbaar bent in het hoogseizoen.

 

Ik heb afgelopen maanden weer aardig wat bestemmingen aangedaan. Ik heb leuke en minder leuke vluchten gehad. Ik heb met gezellige en minder gezellige collega's gevlogen ;-).

Mijn bestemmingen zijn geweest: Calcary, Rio, New York,Johannesburg en Atlanta. Ik heb flink gewinkeld, ben naar musea geweest, stranden bezocht en heerlijk op terrasjes gezeten. Elke keer als ik van huis vertrek, geniet ik van het vooruitzicht om een aantal dagen in een totaal andere omgeving te zijn. Ik vloog laatst met een collega die een aantal maanden onbetaald verlof had genomen (zonder salaris een paar maanden vrij). Ze heeft het vliegen enorm gemist en zag opeens weer de meerwaarde van het vliegen in. 

 

Een dag voordat ik ga werken, zorg ik dat mijn koffer is ingepakt en mijn uniform klaarhangt. Ik pak ook mijn handbagage al in. Zo kan ik met een gerust gevoel vertrekken!

 

Ik heb verschillende vriendinnetjes die ook vliegen en ik check dan ook regelmatig of we niet 'per ongeluk' op dezelfde vlucht staan. Ik bekijk dan via de computer hun roosters. Het is mogelijk om met vrienden en vriendinnen vluchten aan te vragen. Zo kan het voorkomen dat ik samen met een goede vriendin richting het midden-oosten of verre oosten vertrek! Heerlijk op de hotelkamer bijpraten en veel leuke uitstapjes maken. Het maakt het werk aan boord ook een stuk makkelijker én gezelliger omdat je elkaar al kent!

 

Ik hoop dat we een mooie zomer tegemoet gaan. En dat ik één van jullie wellicht tegenkom als passagier of bemanning!

Liefs, Mandy


Werken als grondstewardess op Schiphol

Posted on 16/3/2014 at 10:04 - 0 Comments - Link

Hallo allemaal,


Het is al een tijdje geleden dat ik een post heb geplaatst. Ik heb de afgelopen maanden de wereld rondgevlogen en allerlei steden aangedaan. Mijn vliegschema is afwisselend geweest dus de tijd vloog letterlijk voorbij. Mijn schema bestond uit o.a. een leuke Johannesburg, een Toronto en een Mexico-reis. Ook heb ik een keer reserver gestaan. Toen werd ik opgeroepen voor een vlucht naar Bahrein.

Ik wil allereerst mijn nieuwe collega's in de luchtvaart heel veel succes toewensen met het nieuwe zomerseizoen. Jullie gaan een te gekke tijd tegenmoet. Waar jullie ook terecht zijn gekomen.....transavia, arkefly of de nieuwe lichting bij KLM. Van harte welkom in de wereld van de luchtvaart.

Er zijn momenteel veel vacatures voor grondstewardess op Schiphol. Menzies en Aviapartner zijn op zoek naar floorwalkers, check-in agents en gate-agents. Misschien iets voor diegenen die wel graag de lucht in willen maar dit nog niet durven of nog niet voldoende werkervaring hebben! Het zijn superleuke functies. Toen ik een tijdje niet kon vliegen i.v.m. ziek en zeer, mocht ik van mijn werkgever ook op de grond werken als grondstewardess. Een jeetje, wat een enorme leuke functies heb je op de grond. Ik vond het geweldig om onderdeel uit te maken van de enerverende wereld op Schiphol. Weet je trouwens dat de juiste werkervaring steeds belangrijker wordt voor luchtvaartmaatschappijen? Dus wil je ooit als stewardess op de grond of in de lucht werken zal je werkervaring in de luchtvaart of in het toerisme op moeten doen. Je kunt ervoor kiezen om een opleiding te volgen waar een stage aan vast zit (bijvoorbeeld een mbo- vier jaar en hier loop je 2 keer 5 maanden stage of een particuliere opleiding met een stage, deze opleidingen duren maar hooguit 6 maanden).

Anyway, ik vond destijds het werk op de grond een hele leuke ervaring waar ik weer veel van heb geleerd. Ik kan deze ervaringen weer goed tijdens mijn werk als stewardess gebruiken.

Vandaag ben ik vrij en geniet ik van het mooie weer in Nederland. Alhoewel ik afgelopen tijd genoeg in het warme weer ben geweest (voordeel van het werken in de lucht als stewardess) en regelmatig buiten op terrasjes heb gezeten (terwijl het in Nederland echt koud was!) verlang ik ook weer naar het mooie weer in Nederland. Vanuit mijn flat kijk ik uit over een mooi park en ik ga er zo even lekker hardlopen.

Gezond leven is belangrijk als je werkt als stewardess. Onregelmatig werken op grote hoogte zorgt ervoor dat je huid snel verouderd. Goed voor jezelf zorgen is daarom extra belangrijk. Veel water drinken,fruit eten en voldoende sporten om in balans te blijven!

Groetjes, Mandy

 


Sollicitatierondes bij Transavia voor stewardess

Posted on 2/1/2014 at 09:38 - Link

Transavia is deze weken weer bezig met het werven van nieuwe stewards en stewardessen!

De selectieprocedure bestaat uit meerdere rondes. Veel sollicitanten vallen af en je moet je echt even verdiepen in de selectieprocedure. Dat doen gelukkig ook veel sollicitanten. Je geeft je op via een link op de website van een uitzendburo. Je krijgt een uitnodiging voor een eerste gesprek. Kom je hier goed uit de bus dan zal je worden uitgenodigd voor andere selectierondes. 

Zelf vlieg ik al jaren voor een lijndienstmaatschappij. Overigens met veel plezier.

Ik heb al met verschillende collega's gevlogen die eerder bij Transavia of Arkefly hebben gevlogen als steward of stewardess. Dit zijn leuke luchtvaartmaatschappijen om bij te gaan werken. Het is hard werken en de vliegschema's zijn best pittig. Maar velen van de stewards en stewardessen van Transavia en Arkefly stromen naar een paar jaar door naar KLM. Dit jaar heeft KLM ook weer een aantal stewards en stewardessen van Transavia uitgenodigd voor een interne sollicitatieprocedure. Transavia is onderdeel van KLM. Dus een kennisje van mij (Daniëlle) stroomt na 10 jaar Transavia door naar KLM. Helemaal leuk om in de toekomst een keer samen te vliegen. Ik hoop dat ze net als ik, de 777 gaat vliegen, dan kunnen we samen op safari in Zuid-Afrika of een keer shoppen in Mexico.

Ik gun haar het allerbeste en ik was dan ook echt blij dat ze ook bij 'mijn maatschappij' komt werken.

Als je voor KLM-Cityhopper werkt stroom je naar een aantal jaar automatisch door naar de 'grote' KLM. Werk je bij Arkefly moet je gewoon als externe solliciteren maar een voordeel is natuurlijk wel dat je veel werkervaring als stewardess hebt opgedaan.

Verder vlieg ik veel met mensen die bij Emirates of Britisch Airways hebben gewerkt. Een aantal jaar buitenland ervaring is ook wel handig voor op je CV en je staat natuurlijk met een dijk aan ervaring in het gangpad van zo'n Boeing.

Ik wens jullie allemaal een heel gelukkig 2014 toe! Veel vliegplezier en voor diegenen die nog geen baan als steward of stewardess hebben; all the best! en hopen voor een leuke job als steward of stewardess bij een luchtvaartmaatschappij!

Heel veel liefs, Mandy


Mijn reis uit Johannesburg, stewardess en een partner hebben, IPB-en

Posted on 12/12/2013 at 16:20 - 1 Comments - Link

Hallo allemaal,


Ik heb een maand onbetaald verlof gehad. Dus even niet geschreven over het wel en wee van mijn stewardessen-bestaan.

Ik ben op een lange vakantie geweest naar Indonesië. Ik kan met IPB-tickets goedkoop de wereld rondvliegen dus dat doe ik regelmatig. IPB=Indien Plaats Beschikbaar (de tickets voor luchtvaartpersoneel). Als je een ticket naar een bestemming koopt kun je met een vliegtuig mee als er plaats in het vliegtuig is. Indien er plaats is, hoor je dit aan de gate en stap je het vliegtuig in. Indien er geen plaats in het vliegtuig is, neem je een andere vlucht of ruil je je ticket weer in voor geld.

Ik vloog naar Jakarta via Singapore en dat ging goed. Het was wel even spannend of ik mee zou komen maar gelukkig gaf de KLM-collega van de grond mij bij de gate een stoelnummer.

De vlucht Ams-Singapore zat ik zelfs in comfort zone. Heerlijk filmpje gekeken en ik heb zelfs even geslapen.

Op Singapore Airport heb ik de vlucht naar Jakarta genomen. Ik kan ook IPB-reizen met Singapore Airlines (met heel veel luchtvaartmaatschappijen kan je met korting reizen). Dus ik vloog met Singapore Airlines naar Jakarta.

In Jakarta heb ik een oud-collega'tje van KLM opgezocht. Zij is jaren purser geweest en woont nu in de buurt van Jakarta (zo'n twee uur rijden) en heeft daar een hostel. Erg leuk om daar te zijn!
Veel gekletst en vlieg-verhalen verteld.
Nadat ik drie dagen bij Gina heb verbleven, ben ik naar Bali gevlogen voor een korte vakantie aan het strand. Heerlijk ...zon, zee, lekker eten en lieve mensen...ik heb genoten!

Ik verbleef in een hotelletje aan het strand. In de avonduren een bbq en overdag wat luieren. Brommertje huren of gewoon een boek lezen.

Ik ben dit keer alleen gegaan maar partners kunnen ook met korting reizen (kids ook). Dus als je als steward of stewardess werkt, kun je met het hele gezin met korting vliegen! Elke luchtvaartmaatschappij heeft weer andere regels m.b.t. het met korting reizen. Maar over het algemeen betaal je niet veel voor een ticket of soms voor een hele pakketreis (dus een reis én verblijf met korting).

In een vorige comment vroeg iemand mij hoe mijn partner denkt over het vliegende bestaan. Hij vindt het heel leuk voor mij dat ik zoveel zie en meemaakt. Hij is hartstikke trots dat zijn vriendin bij als stewardess de wereld overvliegt. Hij plukt ook regelmatig de vruchten van mijn stewardessen-bestaan omdat hij ook als ik werk gewoon mee kan vliegen. Ik mag ook werkend mijn partner (of eventueel kinderen boven de 12) gewoon meenemen.

Ik kom net terug uit Johannesburg (Zuid-Afrika) en ik had een vijf-daagse reis! Dus mijn vriend is gewoon meegegaan. Wel even puzzelen met zijn werk maar uiteindelijk zat hij bij mij op de vlucht en hebben we leuke dagen beleeft in Johannesburg! Ik heb een auto gehuurd en samen met een ander stel (zij werkt als stewardess, hij ook met een IPB-ticket mee) zijn we op safari gegaan. In de bemaninning hadden wel vijf collega's iemand meegenomen! Zij komen alleen mee als er plaats in de cabine is (dus een lege stoel). Als dat niet zo is, dan hebben de partners pech en gaan zij weer naar huis.

Vliegen en een partner hebben

Natuurlijk zijn er ook nadelen voor de thuisblijvers. Je bent niet altijd in de weekenden en feestdagen thuis. Dus een sociaal leven voor je vriend is een pré.

Maar daar staat wel weer tegenover dat je heel veel andere voordelen hebt.

Je kunt voordelig reizen en je onregelmatige werktijden kunnen ook een voordeel zijn. Jij bent ook thuis op momenten dat andere mensen aan het werk zijn. Indien je een gezin wilt, is het ook fijn dat je niet persé hoeft te werken van 9 tot 5 maar flexibel bent in je werkuren.

Je hebt als stewardess genoeg vrije dagen dus het is voor je partner ook fijn dat er altijd wel iemand thuis is i.v.m. eventuele kindjes.

Ik zou zeggen; probeer het om te werken als stewardess. Bevalt het niet? Kun je altijd nog stoppen maar dan heb je wel je droom waargemaakt!

Groetjes en liefs,

Mandy!

 


vrije tijd van een stewardess

Posted on 14/10/2013 at 12:46 - 1 Comments - Link

Hallo beste mensen,


Ik kreeg een vraag van een lezer van mijn blog over de vrije dagen als je werkt als stewardess of steward.

Je hebt  soms vrij als andere mensen werken en werkt soms als andere mensen vrij zijn. Ik heb genoeg vrije tijd. Na een vlucht heb ik veelal één, twee of meer vrije dagen op de bestemming. Voorbeeld: als ik naar Johannesburg vlieg heb ik daar 2 dagen vrij. Dat heet een vier-daagse. Ik heb daar dan twee dagen om de stad in te gaan, op safari te gaan of uit te rusten bij het zwembad.

Na een reis heb ik altijd een aantal vrije dagen in Nederland. Ik bezoek dan familie en vrienden en slaap lekker lang uit. Ook boodschappen doen of naar de sportschool gaan is fijn als je in wisseldiensten werkt. Altijd rustig in de supermarkt of sportschool ;-)

 

Met de feestdagen werken hoort bij een beroep in wisseldiensten. Maar met de feestdagen werken heeft altijd iets leuks! Er heerst op Schiphol toch een speciale sfeer. In december staan er overal kersbomen en hangen er grote kerstklokken. Tegenwoordig zijn de vliegtuigen niet meer met kersttakken versiert (i.v.m.de vliegveiligheid) maar het cabinepersoneel krijgt vaak wel een kleine broche met een afbeelding van een kerstman of boompje om op het uniform te dragen.

Ook met de kroning van onze koning kreeg het cabinepersoneel een oranje strikje om te dragen. Zo konden we toch nog een beetje de kroning meevieren!


Of het werken in wisseldiensten je bevalt ligt aan heel veel factoren. Als je persé bij elk feestje wilt zijn en geen verjaardag over wilt slaan, dan is werken in de luchtvaart niets voor je. Want, hoewel je veel kunt regelen qua rooster, zul je toch ook af en toe echt moeten werken op zondagen en feestdagen! Maar als je een goede combinatie weet te vinden tussen je werk als stewardess en je privé-leven heb je een heel leuk leven!

Veel liefs, Mandy!♥


Europa vliegen of Intercontinentaal vliegen

Posted on 6/10/2013 at 10:22 - Link

Soms vragen mensen mij weleens of ik het leuker vind om intercontinentaal (buiten Europa) te vliegen of binnen Europa te vliegen. Het maakt mij niet zoveel uit. Natuurlijk is het heerlijk om in Bangkok aan het zwembad te liggen en heerlijk op terras in Singapore aan een Singapore Sling te zitten. Maar Europa is ook zo'n mooi werelddeel. Bovendien vlieg je op Europa altijd korte vluchten en dat is ook wel eens fijn. Je 'stapt de passagiers in' en je doet de service en met een paar uur ben je heel ergens anders. En de bestemmingen op Europa zijn helemaal ok! Ik heb gevlogen naar London, Berlijn, Kopenhagen en Madrid. En dat ik n week! Overal stond een heerlijk hotelbedje klaar en heb ik genoten van een rondwandeling door de stad. Soms kwam ik met mijn collega's 'laat binnen' . Dat wil zeggen; met n van de laatste vluchten binnen komen op een bestemming en dan heb je natuurlijk niet zoveel tijd om de stad in te gaan. Maar ik heb ook wel dagen ertussen zitten dat ik wl lekker met mijn collega's de stad in kan.

Veel liefs, Mandy

Kopenhagen (lekker uit eten bij de haven!) ;-)


Werken als stewardess bij een buitenlandse maatschappij

Posted on 27/8/2013 at 08:30 - 0 Comments - Link

Hoi Allemaal,

Ik ben vorige week naar New York gevlogen. Ik ging op dag 1 heen, dag 2 had ik vrij en op dag 3 vloog ik weer naar huis. In de ochtend van dag 4 kwam ik thuis aan. Dit heet een vierdaagse reis. Na de vier dagen heb ik twee dagen vrij. ;-)

Ik stond in de lobby van het hotel in New York (waar de crew van mijn luchtvaartmaatschappij verblijft) toen ik een van een andere luchtvaartmaatschappij nederlands hoorde praten. Het was Freddy werkzaam bij Air Canada.

Freddy is jaren geleden naar Canada verhuisd en werkt nu alweer 18 jaar bij Air Canada. Leuk om eens te horen wat zijn schema's zijn en hoe het is om te werken bij een canadese luchtvaartmaatschappij. Mijn maatje met wie ik in de galley werkte (Mariska) en ik zijn met Freddy uit eten geweest in één van de leukste restaurants van New York. Tot laat in de avond hebben we het gezellig gehad. Toen een yellow cab genomen en naar de hotelkamer gegaan waar ik als een blok in slaap viel.

New York, Mariska en Freddy; jullie zijn geweldig!!

   Liefs Mandy


Een zomerseizoen van een stewardess

Posted on 14/8/2013 at 05:23 - 0 Comments - Link

Hallo allemaal,

 

Het is nu hartje zomer en dat is te zien aan boord van de vliegtuigen waar ik werk! Als steward of stewardess heb je altijd te maken met het zomerseizoen. Gelukkig kunnen we bij  de maatschappij waar ik werk wel zomervakantie opnemen maar er zijn ook luchtvaartmaatschappijen waar je dat niet kunt als luchtvaartpersoneel. Dan kan je na het hoogseizoen vakantie opnemen.

 

Druk is het wel om te vliegen in de zomermaanden. De zomerdrukte laat niet veel ruimte over om te schuiven met vluchten dus het schema moet gevlogen worden. Op mijn rooster stonden een paar aardige 'pittige' vluchten. Maar door enthousiast te blijven naar de passagiers toe hou ik het wel vol.

 

Gezinnen met kids, ouderen, packpackers en zakenmensen. Ik heb ze allemaal aan boord tijdens het hoogseizoen. Omdat 'mijn luchtvaartmaatschappij' zowel zakenreizigers als toeristen vervoerd is er veel afwisseling aan boord. Geen passagier is hetzelfde en dus is geen vlucht hetzelfde. En het leuke is om tijdens het werk als stewardess gewoon tijd te maken om een praatje te maken met deze passagiers. Er is niet altijd tijd voor. Soms zijn de vluchten volgeboekt en hebben we weinig tijd aan boord. Dan is het 'rennen en vliegen'om de service aan boord af te krijgen.

 

 

Zelf ben ik twee weken op vakantie geweest naar een grieks eiland. Relatief dichtbij huis en wel een heerlijk zonnetje. Prima dus! En héél leuk om mijn collega's te ontmoeten van andere luchtvaartmaatschappijen. In dit geval vloog ik met transavia.

Jullie fijne vakantie toegewenst en voor mijn vliegmaatjes: nog even en de zomerdrukte is weer voorbij!!!!

Liefs, Mandy

 


zomerdrukte, volle vliegtuigen en vliegen als stewardess

Posted on 1/7/2013 at 12:27 - 0 Comments - Link

Vanmorgen met een volle bak (andere naam voor vol vliegtuig) aangekomen in Amsterdam. Jeetje,dat was wel even aanpoten vannacht! De zomervakantie is begonnen en dat merk je aan de volle vluchten.

De passagiers

Ik vloog vannacht van Dubai naar Amsterdam. Een paar dagen geleden ben ik heen gevlogen. Toen zat het toestel helemaal vol met nederlanders die eindelijk vakantie hadden (de grote vakantie is begonnen voor een deel van het land), dus veel gezinnen met kleine kinderen aan boord.

Op de terugweg zaten we ook vol. Een aantal 'expat' families (nederlandse families die voor werk langere tijd in het buitenland verblijven) en veel zakenlui.

De service aan boord van het vliegtuig

Na de start hebben we een drinkservice gegeven, de kinderen kregen een speeltje van de luchtvaartmaatschappij (veelal een zakje met een memory spelletje, potloodjes en een kleurboekje). Na de drinkservice kwamen we langs met diner. De maaltijd bestond uit een plateau met salade, zoet dessert, warm broodje en een warme maaltijd. De warme maaltijd is meestal pasta, vlees f kip.

De maaltijden aan boord van de economy class


Ik vind het vliegen hartstikke leuk. Ik kan veel van mezelf kwijt in het werk wat ik doe. Ik praat veel met passagiers en ik doe altijd leuke verhalen op. Ik vind het super om met collega's leuke dingen te doen. En dat kan gelukkig als we vrij zijn en in een hotel verblijven. Soms verblijven we n nacht in een hotel en soms ook meerdere nachten.

luxe hotels


De kamers zijn altijd luxe. En veelal aan de rustige kant van een hotel gelegen. Je moet immers wel uitgerust voor de vlucht verschijnen. Alcohol drinken voor de vlucht is uiteraard niet toegestaan. Als je het wel doet, kan ontslag volgen.

Ik ben nu een aantal dagen vrij. Ik ga vanavond lekker een uurtje sporten. Gewoon wat aerobics, niets bijzonders. Maar sporten zorgt ervoor dat ik snel over mijn jetlag heen kom!

Veel liefs, Mandy

Beetje krap tijdens de vlucht...ik werk liever dan dat ik op een passagiersstoel moet zitten. Ik ben niet echt geboren voor een lange zit van een aantal uur...:-)


Stewardessen feestje, backpacken, onebtaald verlof en de vlucht vanuit Kuala Lumpur

Posted on 24/6/2013 at 20:32 - 0 Comments - Link

Hoi allemaal,

Eindelijk weer thuis na een lange reis naar Kuala Lumpur. Ik heb genoten in het warme Maleisi. Maar nu is het ook weer heerlijk om thuis te zijn! Het werken naar huis vond ik wel meevallen.

Pauze aan boord van het vliegtuig

De vlucht zat nagegenoeg vol en de vlucht is lang. Maar doordat we deze vlucht af en toe lange pauzes hebben kunnen nemen is het aan boord wel vol te houden. Ik heb tijdens de eetpauze een rijstmaaltijd gegeten. Die delen we uit aan de passagiers. Soms hebben we maaltijden over en die eten wij dan op.

Ook is er nog apart voor ons een trolley vol broodjes en fruit aan boord. De inhoud van de trolley delen we met de hele bemanning.

Gezond eten is belangrijk. Evenals veel water drinken als je vliegt. Ik drink elke vlucht zeker een liter water op!

Ik had aan boord van het vliegtuig nog twee 'backpackers' zitten. Deze jonge mensen wilden een jaar lang rondtrekken in Thailand, Indonesi en Maleisi.
Hartstikke leuk natuurlijk. Ik heb zelf ook rondgetrokken als backpacker voordat ik ging vliegen. En ook tijdens de begintijd bij deze luchtvaartmaatschappij ging ik regelmatig met rugzak op pad. Ik nam dan regelmatig onbetaald verlof of ik ging tijdens mijn vakanties op reis. Zo ben ik naar Vietnam geweest. En door Australi gereist. Vorig jaar nog met backpack en vriendin door Argentini gereist. Doordat we allebei als stewardess werken mogen we ook met korting tickets kopen. Dat kwam ons goed uit!

Verre reizen maken als stewardess!

Zowel priv als voor het werk! Een voordeeltje van werken als stewardess is dat je goedkoop kunt reizen, je veelal leuke passagiers aan boord treft (je tijdens het werk al veel leuke contacten opdoet) en buiten het hoogseizoen om vaak onbetaald verlof kunt krijgen (om te reizen bijvoorbeeld). Ik heb een aantal goede reistips ontvangen van mijn passagiers. Ik ontmoet zoveel passagiers dat er altijd wel met een aantal 'een goede klik' is.

Veel liefs, mandy

P.s Elk jaar houden mijn vliegvriendinnen en ik een stewardessenfeestje. We komen dan bij elkaar in een kroeg in Nederland en praten hl lang bij over onze avonturen! De aankomende week staat er weer n op de agenda. Volgens mij hebben alle meiden vrij kunnen regelen dus we zijn er allemaal!!!


Eindelijk weer eens naar Kuala Lumpur! Stewardess in Maleisi!

Posted on 17/6/2013 at 09:38 - 0 Comments - Link

Hallo allmaal,

Nog niet helemaal bijgekomen van de superleuke reis naar Shanghai, pak ik mijn koffer alweer in om naar Kuala Lumpur te vliegen. Een 7-daagse reis nog wel naar een tropische bestemming! Heerlijk om mijn koffer vol te gooien met slippertjes en zomerjurkjes.

De zomer heeft hier op zich laten wachten .... dus ik verlang naar mooi weer, een luxe hotel met een heerlijk zwembad....In de avonduren fijn uit eten met collega's. En na het eten gezellig stappen. De avonden zijn altijd zo lekker lang in de tropen!

Misschien bezoek ik nog een keer naar de Batu Caves, dit is een heilige plaats. Een heuvel met meerdere grotten. De grootste en bekendste is Batu Caves. De grot is 400 meter lang en 100 meter hoog. Bekend zijn de apen die daar rondlopen.

Ik ben aan het begin van mijn vliegende bestaan eens naar de Batu Caves geweest. Toen had ik een 9-daagse reis naar Kuala Lumpur. Ik vond het een leuke excursie. Welke collega heeft er zin om mee te gaan????

Wat is een 9-daagse reis precies? Hoeveel vlieg je dan?

9-daagse reis = op dag 1 begint je werkrooster en vlieg je van amsterdam naar kuala lumpur, op dag 8 vlieg je van kuala lumpur naar huis en op dag 9 kom je aan in amsterdam. Dag 9 telt ook als werkdag en zo kom je dus aan de naam een 9-daagse reis.

Soms vlieg je tijdens die negen dagen ook nog een keer vanuit Kuala Lumpur naar een andere stad in de regio en weer terug. Dit noem je een 9-daagse met een op-en-neertje.

De rest van de dagen ben je vrij om te doen wat je wilt!!! Je bent dus gewoon vrij!

Stewardessen van Malaysia Airlines

Bemanning van Malaysia airlines

De stewardessen van Airasia, ook een luchtvaartmaatschappij uit Maleisi


Ik ga verder met het inpakken van mijn koffer en boordtas (tas die je meeneemt aan boord van het toestel als handbagage). De boordtas krijg je bij sommige luchtvaartmaatschappijen van het bedrijf zelf en bij sommige luchtvaartmaatschappijen moet je de boordtas zelf aanschaffen in de kleur van de maatschappij waar je voor werkt.

Nou, toekomstige stewards en stewardessen, ik wens jullie een fijne dag verder! Wie weet zie ik jullie in de toekomst als grondstewardess op Schiphol of als cabinepersoneel (stewardess/steward) in de lucht!

Nog even n foto van mijn collega'tjes uit Maleisi: :-)

LIefs, Mandy


Uitrusten na een gezellige en drukke reis!

Posted on 10/6/2013 at 15:12 - 0 Comments - Link

Hai hai,

Uren borrelen met mijn beste vliegvriendinnetje!!!

Ik ben weer thuis na een aantal dagen Shangai met mijn vliegvriendinnetje Manon. Goh, wat was het weer gezellig om samen te werken! En wat hebben we op de bestemming genoten! Onze hotelkamers lagen naast elkaar dus in de avonduren konden we uren op de kamer borrelen en kletsen.

 

De reis naaar huis verliep ook goed. Het toestel zat niet helemaal vol, iets van 30 open stoelen. Het is af en toe fijn om wat plaatsen over te hebben omdat je dan passagiers die het nodig hebben, extra ruimte kunt geven. Zoals families met kids, zieke passagiers etc. Je kunt (als het vliegtuig) niet helemaal vol is geboekt ook makkelijker mensen een andere plaats geven, indien ze dit willen.

Na een lange vlucht stonden onze vriendjes al op ons te wachten.  Op Schiphol hebben we met z'n vieren nog even een kopje koffie gedronken en onze vriendjes verteld over onze avonturen. Lieve Manon, op naar de volgende reis die we samen zullen gaan maken! Bedankt voor de onvergetelijke reis naar Shanghai!

xxxxxliefs, Mandy


Groetjes uit Shangai van Manon en Mandy

Posted on 6/6/2013 at 10:38 - 0 Comments - Link

Hoi allemaal,

Ik ben gisteren aangekomen in Shanghai met Manon, een lief vliegvriendinnetje. Heerlijk om samen in China te zijn!

De vlucht zat (zoals gewoonlijk gewoon weer vol) en we hebben echt hard gewerkt. Samen in de galley werken (wat onze wens was) is gelukt.

Na een lange vlucht aangekomen in Shanghai. Even geslapen en toen iets gedronken in de stad. Veel bijgepraat en gelachen ;-)

Het tijdsverschill met Nederland is + 6 uur. Wij hebben dus al een hele dag achter de rug! We hebben heerlijk gewinkeld op Nanjing Road (Shanghai's meest bekende winkelstraat). Erg gelachen toen we een chinees duidelijk wilden maken welke maten T-shirts we zochten, flink gescoort wat betreft kado'tjes voor familie en vrienden. Morgen nog een stel gympen op de kop tikken en mijn shoppinglist is weer afgewerkt.

Nu zijn we even op de hotelkamer aan het relaxen, zodadelijk met de taxi naar een marktje omdat Manon persé een zilveren armband wil scoren en dan is het wel weer genoeg geweest voor vandaag.

Liefs, Mandy (en Manon)


Deze stewardess gaat naar Shanghai!

Posted on 2/6/2013 at 13:31 - 0 Comments - Link

Hoi allemaal,

Over een paar dagen vertrek ik met een leuk vliegvriendinnetje naar Shanghai! We hopen dat we met elkaar mogen werken in de galley. Het is nog even afwachten waar de purser ons in zal delen. Ik hoop op een gezellige vlucht waarbij we natuurlijk tussen de bedrijven door al af en toe een beetje bij kunnen praten. We hebben elkaar zoveel te vertellen!

Na de drankjes en het uitdelen van de maaltijden is het altijd tijd voor de stewards en stewardessen om ook eens te gaan zitten. In de galley zitten we op klapstoeltjes of containers en eten dan onze maaltijd op. Op deze momenten kunnen we dan heel even bijpraten. Tijdens de vlucht  is het veelal gewoon te druk en ben ik vooral met de passagiers bezig...

In Shanghai gaan we heerlijk lang shoppen en in de avonduren gezellig ergens eten!
Ik heb er zin in!

Veel liefs, Mandy!

Shanghai

Stewardess ervaringen

Posted on 1/6/2013 at 11:33 - 0 Comments - Link

Hoi allemaal,

Als je wilt weten hoe het is om te werken als stewardess, lees dan dit blog over mijn werk als stewardess

De voordelen van het beroep van stewardess zijn:

wisselende diensten (rooster), veel reizen, samenwerken met leuke collega's, internationale werkomgeving.

Ik vind het heel fijn om in wisseldiensten te werken. Geen dag is hetzelfde en als anderen werken ben ik lekker vrij. Rustig naar de sportschool of de stad in!

Het werken in wisseldiensten brengt ook met zich mee dat ik ook werk op dagen dat echt heel Nederland (voor mijn gevoel ) vrij heeft. Dagen zoals de kerstdagen, paasdagen en koninginnedag.

Andere nadelen van het beroep stewardess:

  • de vermoeidheid
  • steeds wisselende collega's (dit vind ik juist weer heel leuk aan het vak )

Mijn advies om om te gaan met de vermoeidheid na een (nacht)vlucht is: gezond leven en eten. Weinig tot geen alcohol en veel fruit eten. Natuurlijk hoort sporten er ook bij.


Vermoeid terug uit Los Angeles


Ik lig na een lange vlucht het liefst de hele dag groggy in bed of op de bank.
Ik kwam laatst van een Los Angeles vlucht thuis. Ik kon net nog de deur openen van mijn flatje...mmm zó heerlijk om thuis te zijn! Ik ben meteen onder de douche gestapt en op bed gaan liggen. Ik heb geslapen tot 4 uur in de middag! Ik had om twee uur de wekker gezet maar ik was zo moe dat ik de wekker uit heb gedrukt en gewoon verder heb geslapen.

In Los Angeles een tourtje gedaan langs het bekende HOLLYWOOD bord. Leuk!!!!


En in the Cheesecake Factory heerlijke cheesecake gegeten!


Slapen in de trein...


Een collega-stewardess vertelde dat ze na een vlucht zó vermoeid was dat ze in de trein in slaap was gevallen. Ze werd anderhalf uur later pas wakker, oeps...terwijl ze na een half uurtje 'treinen' al uit moest stappen....balen...moest ze het hele eind weer terug... Nu kan ze er wel om lachen...Dus denk je erover om stewardess te worden? Lees mijn blog eens door! Het beroep van stewardess is enorm leuk. Je maakt veel mee, je ziet zoveel verschillende plaatsen op de hele wereld! Natuurlijk is er de vermoeidheid en het werken in onregelmatige roosters. Maar wat is het een supergaaf bestaan!
Ik heb inmiddels veel vliegvriendjes en vliegvriendinnetjes erbij gekregen. Door de jaren heen hebben we enorme leuke reizen gemaakt. Naar alle delen van de wereld. Ik vind het een wereldbestaan!

Enkele collega-stewards en stewardessen van Continental Airlines uit de V.S.

Liefs en fijn weekend toegewenst , Mandy

Als stewardess naar Sao Paulo

Posted on 29/5/2013 at 11:23 - 0 Comments - Link

Mijn laatste vlucht ging naar Sao Paulo, Brazilië. Na ongeveer 13 uur vliegen kwam ik samen met mijn vliegende collega'tjes  aan op luchthaven Guarulhos (de luchthaven van Sao Paulo).


Vliegveld Guarulhos


Samen met collega's hebben we aan boord hard gewerkt. Het toestel zat helemaal vol. Wat natuurlijk voor de luchtvaartmaatschappij een goede zaak is. Ik werkte samen met een aantal leuke, vrolijke collega's wat zijn effect had op de goede samenwerking aan boord. Iedereen had zin in een gezellige reis. Passagiers voelde de goede sfeer aan en gaven na afloop van de vlucht de bemanning flink wat complimentjes!


Zo zie je maar....als je zelf positieve energie in de vlucht steekt, komt het vanzelf weer terug!


Sao Paulo


Mijn collega-stewardessen en ik hadden twee dagen vrij in Sao Paulo. Dagen die we hebben gevuld met leuke uitjes. We zijn heerlijk uit eten geweest, een museum bezocht en hebben fijn gewikkeld in het stadsdeel Jardins  .


Je moet de stad leren kennen. Op het eerste gezicht lijkt het of Sao Paulo niet veel te bieden heeft. Maar er zijn best leuke plaatsen om naar toe te gaan, als je deze plaatsen maar kent...ik had aan boord tijdens de vliegreis van een passagiere een lijst met leuke restaurantjes en bezienswaardigheden opgekregen. Deze passagiere had een tijdje in Sao Paulo als model gewerkt. Het was leuk om haar als gast aan boord te hebben en al haar tips over Sao Paulo te ontvangen.

Liefs, Mandy

Nieuwe stewardessen en proefvluchten

Posted on 27/5/2013 at 13:21 - 0 Comments - Link

Hallo allemaal,

Een oud-klasgenootje van mij is aangenomen bij Jetairfly. Jetairfly is een chartermaatschappij in België. Gefliciteerd, Julie!


De interne training

Als je wordt aangenomen als stewardess dan krijg je altijd een interne training. De interne training is enorm zwaar. Een interne training noemt men ook wel INI.

Proefvluchten

Elke interne training sluit men af met proefvluchten. Dit zijn vluchten waarbij de nieuwe steward of stewardess gaat 'meekijken' . Je werkt dus wel mee maar je bent dan als stewardess nog niet verantwoordelijk voor de vliegveiligheid.
Dit zijn altijd hele bijzondere momenten voor nieuwe stewards/stewardessen. Je krijgt dan eindelijk de beloning waar je zo hard voor hebt gewerkt; je gaat de lucht in als een 'echte' steward of stewardess! Een uniform aan, je koffer ingepakt en daar ga je........

Een spannende tijd!

Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat de selectieprocedure voor stewardess, de aanname, medische testen en de interne training spannende tijden zijn.
Als je dan eindelijk het commando: Cabin Crew- take your seats hoort ben je natuurlijk mega-blij!

Zo dus ook mijn oud-klasgenootje Julie. Ze komt uit België en is na haar stewardessen-opleiding op de grond bij Servisair gaan werken. Na een jaar als grondstewardess te hebben gewerkt dan toch nog de lucht in voor Jetairfly. Leuk hoor!

Speciaal voor Julie en anderen die het leuk vinden om eens naar het uniform van Jetairfly te kijken: een foto van je nieuwe collega-stewards en stewardessen!Veel plezier Julie!
Liefs, Mandy

minimale leeftijd om stewardess te worden

Posted on 1/5/2013 at 10:05 - 0 Comments - Link

Leeftijd stewardess

Hoe oud moet je zijn om te mogen werken als stewardess? Dat is een vraag die veel mensen mij stellen.
Vanaf 18 jaar kan je als stewardess solliciteren. Elke luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen minimale leeftijdseis, dus informeer bij je favoriete airline wat de regels zijn die zij hebben opgesteld m.b.t. de minimale leeftijdseis voor hun cabinepersoneel. Een maximale leeftijdsgrens is er niet. If you fit the job, you can take it...

Stewardess met vermoeidheid, nachtvluchten en paasontbijt

Posted on 24/4/2013 at 20:49 - 1 Comments - Link

Hallo allemaal, Ik heb een hele tijd niet kunnen inloggen op mijn account..helaas...maar inmiddels is de bug opgelost en kan ik weer bloggen. En ik zal jullie vanaf nu weer up-to-date houden met het leven van mij als stewardess. Ik heb voor het laatst met de paasdagen geblogt. Ik had toen een hele gezellige vlucht gehad met een lieve purser die voor iedereen bij het ontbijt (zo'n 40 minuten voor de landing hadden wij nog tijd om iets te eten) een chocolade-eitje op het plateau had gelegd. Alle collega-stewards en stewardessen kregen een chocolade ei en een ontbijtje met een croissant en jam. Hartstikke attent natuurlijk. De purser is de leidinggevende van de cabine-bemanning. Inmiddels ben ik al naar Bahrein gevlogen, ik had een drie-daagse Bahrein reis, daarna een Bonaire gevlogen (via Curacao naar Bonaire - een stop van 2 dagen op Bonaire) en een keer Reserve Thuis gestaan. Reserve Thuis staat elke steward of stewardess eens in de zoveel tijd. Je krijgt een Reserve Thuis lang van te voren aangekondigd op je rooster dus je weet lang van te voren waar je aan toe bent. Ik werd opgeroepen voor een drie-daagse reis naar Toronto en een vierdaagse Almaty. Kortom: de afgelopen weken heb ik weer veel luchthavens en hotels aangedaan. Gelukkig voel ik mij overal ter wereld wel thuis. Bovendien heb je tegenwoordig Skype en internet dus is het contact met het thuisfront een eitje. Ook de collega's waar ik mee vloog waren bijna allemaal gezellige, spontane mensen. Er zat op n reis een wat oudere chagrijnig stess tussen. Ze was moe, had zowel op de heenreis als terugreis vervelende passagiers, ze kon niet meer goed tegen het onregelmatige leven, collega's waren waardeloos etc. Wat doe je hier nog? Dacht ik op een gegeven moment. Neem ontslag en geef je plek aan een ander die wel enthousiast is over het werken aan boord van een vliegtuig. Maar ja, deze 'rotte appeltjes' zitten soms ook in de bemanning. Nu is het alweer bijna Koninginnendag. Ik ben vrij en vlieg begin Mei naar Sao Paulo. Ik heb deze reis aangevraagd met een goed vriendinnetje. Ik ken haar al jaren! Ik heb haar leren kennen op de basis-cursus. Eenmaal bevriend op de INI blijf je veelal elkaars vliegmaatjes. We hebben samen al heel wat van de wereld gezien. Omdat je als stewardess altijd met 'onbekende' collega's vliegt (we hebben inmiddels meer dan 5000 collega's rondvliegen) is het ontzettend gaaf om met een bekende samen te werken. Aan boord hebben we altijd de grootste lol. Natuurlijk blijven we wel professioneel want dat is ons beroep. Je blijft altijd netjes tegen passagiers. Tijdens de laatste reis die we samen maakten zei een passagier: ik kan zien dat jullie lol hebben in het werk. Jullie stralen helemaal. We gingen toen een vier-daagse Mexico maken. Natuurlijk straalden we want wie kan nu zeggen dat ze voor hun werk naar Mexico gaan en k nog eens met een vriendin! Deze week heb ik te dealen met de keerzijde van het werken als stewardess. Ik heb veel gevlogen en weinig rust genomen in mijn vrije dagen thuis. Ik heb weinig bijgeslapen zoals we dat in de vliegerij noemen. Als je werkt als stewardess dan moet je gewoon goed naar je lichaam luisteren. De verre bestemmingen, klimaatveranderingen, tijdsverschillen, de lange vluchten en de nachten doortrekken laten natuurlijk hun sporen achter. Belangrijk is het om goed te eten, weinig alcohol te drinken en veel te sporten. Ik heb veel gegeten i.v.m. allerlei feestjes en te weinig gesport. Ik heb de afgelopen week daarom al drie keer de sportschool bezocht en veel water gedronken en hl gezond gegeten. Nu maar hopen dat de opgebouwde vermoeidheid snel het lichaam verlaat. Ik ga nu lekker naar mijn bedje. Ik blog jullie helemaal bij over de laatste weken. Dat belooft ik! Veel liefs, Mandy

Stewardess en werken met de feestdagen

Posted on 2/4/2013 at 09:04 - Link

Werken tijdens de feestdagen kan vervelend zijn. Want soms heb je gewoon zin om lekker bij familie en vrienden thuis te blijven. Maar als je wilt werken als stewardess zal je daar aan moeten wennen. Mijn ervaringen tijdens de feestdagen Maar als ik eenmaal op het bemanningencentrum aankom en ik mij aanmeld voor een vlucht, krijg ik altijd weer zin om weg te gaan. Samen met collega's maken we er toch altijd wel weer een feestje van. Koninginnedag vieren in Bangkok met oranje sjaals en oranjebitter, kerstmis in Accra of New York, paasdagen in donker Afrika en met de hele bemanning voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal kijken in een hotellobby. Ik heb het allemaal al een keer gedaan en ik moet zeggen; achteraf valt het altijd weer mee om weg te zijn geweest. Ik heb nog nooit een feestdag in het buitenland gevierd waarbij ik geen leuke bemanning mee had om op terug te vallen en zelf een klein feestje mee te vieren. Groetjes, Mandy

Deze stewardess gaat weer terug naar school...

Posted on 12/3/2013 at 21:21 - 0 Comments - Link

Helaas is dit artikel verwijderd door een foutje bij Bloggers. Ik schrijf graag een andere keer weer over mijn talencursussen die ik volg.

Stewardess in Dubai

Posted on 8/3/2013 at 11:30 - 0 Comments - Link

Hallo allemaal,

Vandaag teruggekomen uit Dubai. Het was een hele leuke reis. Ik heb gevlogen met een collega die naast haar werk als stewardess ook nog werkzaam is als visagiste voor tv-producties, tijdschriften etc... Ik ontmoet aan boord van het vliegtuig niet alleen interessante passagiers met de meest uiteenlopende verhalen. Maar ook heel veel getalenteerde collega's die naast hun vliegende bestaan nog een carrière hebben.

 

Het vliegen is ook zo leuk! Eens gekozen voor de luchtvaart, betekent veelal dat je in het wereldje wilt blijven. Dus veel collega-stewardessen kiezen ervoor om naast het vliegen ook nog een studie te volgen of een andere baan te zoeken. Zo blijf je toch altijd met één been in de wereld van de luchtvaart staan en hoef je niets te missen van de luchtvaart-dynamiek!

 

Dubai was geweldig! Ik heb een tourtje gemaakt, in het zonnetje een boek gelezen en lekker met mijn vliegcollega's uitgebreid ontbeten. Het hotel is mooi en de kamers zijn van alle gemakken voorzien.

De vlucht naar huis ging goed. We hebben als een echt team gewerkt. Door het onderling gezellig te hebben, 'trek' je elkaar door de nacht heen.

Ik ben nu weer thuis. De koffer is allang uitgepakt. Dit doe ik vrijwel altijd meteen na thuiskomst. Zo hoef ik niet de hele dag naar mijn koffer te kijken. Want zodra ik eenmaal thuis ben en heb geslapen, komt alle vermoeidheid eruit en schiet ik in een absolute Ik-doe-niets-meer modus.

Lekker op de bank hangen in een jogging-broek en even geen passagiers en collega's waar ik sociaal tegen hoef te doen! Hoe leuk het werken als stewardess ook is...iedereen heeft tijd nodig om zichzelf weer helemaal op te laden!

Liefs, mandy

 


Mijn koffer voor de vlucht inpakken en van alles in de koffer meenemen, tips!

Posted on 4/3/2013 at 23:25 - 0 Comments - Link

Om rustig van huis te vertrekken, pak ik altijd een dag voor vertrek mijn koffer in. In mijn koffer zitten altijd de standaard dingen zoals toilettas, slippers (ook voor onder de douche in mijn hotelkamer), een goed boek, tijdschriften en oude artikelen (die ik nog graag wil lezen maar waar ik  thuis geen tijd voor heb).

 

Verder heb ik er altijd een tasje inzitten (type toilettasje) met daarin wat cup-a-soup zakjes, theezakjes, kurketrekker, schaartje, medicijnen etc...eigenlijk alles waarvan ik maar half denk; misschien heb ik het wel nodig!

 

De theezakjes en cup-a-soup zakjes zijn handig voor als je ooit midden in de nacht (jetlag) naar het plafond ligt te staren, klaarwakker en de wekker zegt: 03:00....dan is een lekker soepje, liga'tje, crackertje een welkome afleiding! Het duurt anders uren voordat je aan kan schuiven aan het ontbijtbuffet!

 

Een kopje thee kan je altijd zetten want elke hotelkamer heeft een waterkoker!

 

MMM...heb al uren wakker gelegen van de jetlag...dat hoort erbij!

 

Natuurlijk is het ook altijd fijn voldoende maskertjes mee te nemen, kan je in de ' verloren' uurtjes even relaxen met een maskertje!

 

In mijn koffer gaan ook voldoende setjes kleding mee. Altijd één setje om lekker uit te gaan, één setje om een flinke dagtour te maken (incl. wandelschoenen) en veelal neem ik ook wel mijn sportkleding mee.

 

Of de koffer dan nog niet vol zit?

 

Neeeeeee!!!!

 

Er kan altijd nog wat bij!

 

 

Liefs en een fijne avond verder!

Mandy


drie daagse dubai, rooster en overige vragen

Posted on 3/3/2013 at 17:46 - 0 Comments - Link

Hallo allemaal,

Ik heb best wat vragen van jullie gehad en zal proberen alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden:

Jaqueline; bedankt voor het complimentje, fijn dat je mijn blog zo graag leest!

Leonie: het werkrooster krijgt een steward of stewardess veelal vier tot zes weken van te voren (afhankelijk van de maatschappij)

Karin 86; Leuk dat je bij Trans bent aangenomen! Ik koop mijn stewardessen schoen altijd op Schiphol. Als je op Schiphol werkt krijg je daar ook korting met je schiphol-pas. Alle kleuren en maten aanwezig en voor een prima prijsje.

Wieke: als je op de basiscursus zit, krijg je uitgebreid les over hoe het rooster zelf samen te stellen, hoe het rooster te lezen etc. Je zal trouwens een te gekke tijd tegemoet gaan. Het is hard werken op de basiscursus maar oh..zo leuk! Je gaat zes weken samen met enthousiaste collega'tjes aan de slag. Succes hoor!

Drie-daagse Dubai

Ik vertrek over een paar dagen naar Dubai. Ik heb een drie-daagse DXB op mijn rooster. Dat betekent dat ik op dag 1 heen vlieg, in de avond ben ik vrij en slaap ik in het hotel, de volgende dag heb ik vrij tot een uur of 8 in de avond. Op mijn vrije dag ontbijt ik samen met collega's in het hotel, ik maak een sightseeing tourtje of ik lig op een ligbedje in de zon. Een paar uur voor calling ga ik altijd naar mijn kamer om nog even te rusten. Dan is er calling en vlieg ik weer naar huis. Op dag drie kom ik weer aan op Schiphol. En duik ik na een lange nacht werken lekker in mijn eigen bed!

Tot later!

Liefs, Mandy

 

 

 


Interview met mandy de stewardess

Posted on 19/2/2013 at 10:41 - 3 Comments - Link

Ik krijg soms een vraag ( veelal van basisschool leerlingen) om aan een interview deel te nemen. Ik zeg meestal nee want ik heb door mijn vliegende bestaan (letterlijk en figuurlijk) niet altijd de tijd en puf om ook nog eens (naast het bijhouden van mijn blog) in te gaan op deze verzoeken. Onlangs kreeg ik per mail een vragenlijst toegestuurd, die ik niet kon weigeren. De vragenlijst komt van Chantal en Liv, ze hebben een mooie foto van zichzelf, als stewardess bijgevoegd. Vandaar eenmalig een inimini-interview:

Wat vindt u leuk aan het stewardess zijn?

Ik vind het heel leuk om met verschillende passagiers en collega's in contact te komen. Ook vind ik het super om veel te reizen.

Welk eten vindt u het lekkerst aan boord van een vliegtuig?

Ik vind de pasta altijd lekker en in de business-class snoep ik soms van de bonbons die we uitdelen.

Heeft u weleens iets spannends meegemaakt?

Nee, ik vind niet zo snel iets spannend. Maar passagiers kunnen soms best schrikken van turbulentie. Turbulentie kan heel heftig zijn. Alle stoelriemen moeten dan vast worden gemaakt en de stewards en stewardessen zijn aan boord om te controleren dat dat dus ook echt gebeurt.

Oh, ja, als een passagier plotseling heel ziek wordt, vind ik het ook wel spannend. Maar gelukkig is het nog altijd goed afgelopen.

Welke passagiers vindt u het leukst om aan boord te hebben?

Ik vind het heel leuk om kinderen aan boord te hebben. De meeste kinderen vermaken zich goed. Ze kijken film, eten iets en spelen vaak een spelletje.

Heeft u eens een bekende nederlander aan boord gehad?

Jazeker! Ook die mensen vliegen de wereld rond. Soms voor vakantie en soms voor het werk. Ik heb zelfs weleens een echte nederlandse prins aan boord van het vliegtuig gehad!

 

Chantal en Liv, bedankt voor de leuke foto waar jullie opstaan als twee echte stewardessen! Ik hoop dat jullie voldoende antwoorden hebben gekregen!

Liefs, Mandy


Stewardess van Amsterdam naar Bonaire

Posted on 19/2/2013 at 09:21 - 3 Comments - Link

Hallo allemaal,

Ik vlieg over een paar dagen naar Bonaire. We vliegen van Amsterdam via Curaçao  naar het mooie eiland Bonaire.

De vlucht zal een uur of  duren naar Curaçao en daar stappen wat passagiers uit. De cockpit en cabinebemanning vliegt daarna verder naar Bonaire. In het hotel krijgen we de gelegenheid om uit te rusten. Zwembad, strand, lekker eten en dan na twee dagen weer uitgerust naar huis.

 

Duiken en strand op Bonaire

Ik heb een aantal jaar geleden een langere bonaire reis gehad. Ik heb toen gedoken met twee galley-maatjes (de twee collega's die in dezelfde galley/keukentje werken). Het was een heerlijke reis!

Overdag duiken (heb ooit mijn duikbrevet gehaald in Maleisië) en in de avond aan het strand bbq-en en een biertje drinken.

 

Gezelligheid aan boord van het vliegtuig; want we gaan op vakantie!!!!

En wat héél leuk is aan de bonaire en Curaçao-reizen: de passagiers zijn altijd zo gezellig. Bijna iedereen gaat op vakantie en heeft zin om te relaxen. Dus de stemming is bijna altijd goed. Natuurlijk is het druk aan boord van het vliegtuig. Een drankje hier en een borreltje daar. Veel tax-free verkopen en soms lijkt het wel één grote staande receptie....waar je met je karretje maar moeilijk doorheen kan komen. Met een fllinke dosis humor sla ik mij er altijd doorheen. En altijd beleefd blijven als steward of stewardess. En wat ook héél belangrijk is, is dat je het samen met collega's leuk hebt.

Een volle kist en goedkoper reizen

Het vliegtuig zit vrijwel altijd bommetje vol. Een volle kist noemen we dat in de luchtvaart.

 

Veel collega's nemen familieleden en vrienden mee op reis. Als je bij een luchtvaartmaatschappij vliegt,kan je goedkoper reizen. Dat is een leuk voordeeltje van het werken voor een luchtvaartmaatschappij.

Elke luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen regels voor personeel m.b.t. gratis of goedkoper reizen.

Liefs, Mandy


British Airways vacature voor mixed fleet

Posted on 17/2/2013 at 09:53 - 0 Comments - Link

British airways vraagt cabin crew.

Lijkt mij een hele leuke maatschappij om voor te werken. Natuurlijk zie en spreek ik wel eens cabinepersoneel van British Airways hotels waar ik verblijf als ik aan het werk ben voor mijn luchtvaartmaatschappij. We delen op een aantal bestemmingen dezelfde hotels.

De belangrijkste hubs en thuisbases van British Airways zijn London Heathrow en London Gatwick. Als je besluit om voor BA te gaan werken en je wordt uitgekozen voor de mixed fleet van BA is één van de bovenstaande luchthavens je thuisbasis.

British Airways heeft een wereldwijd netwerk en is een betrouwbare maatschappij.

Hieronder enkele foto's van BA stewards en stewardessen.

BA is de afkorting van British Airways. Zoals KLM de afkorting KL heeft, Airfrance de afkorting AF en Transavia.com de afkorting HV. Als je ooit een toeristische opleiding of een opleiding in de luchtvaart hebt gevolgd, ken je ongetwijveld de codes wel.

 

BA is de grootste luchtvaartmaatschappij in het verenigd koninkrijk en een van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Europa! Een onderdeel van het uniform is het bekende hoedje.

BA vliegtuigen en BA crew

 

 


Vacature klm cityhopper steward/ stewardess en werken naar Atlanta

Posted on 15/2/2013 at 13:15 - 0 Comments - Link

KLM Cityhopper heeft een aantal weken geleden een vacature geplaatst voor stewardess. De selecties zijn wel zwaar heb ik gehoord maar als je er door komt, heb je ook wat!

 

Je vliegt voor een respectabel luchtvaartmaatschappij. Je doet europese bestemmingen aan en samen met je collega's zorg je ervoor dat passagiers tevreden van boord stappen. En je draagt je blauwe uniform met trots!

 

Ja, ik vind het super dat ik eerdaags leuke nieuwe collega'tjes erbij krijg. Nieuw bloed. Mensen die graag willen vliegen als stewardess zou ik adviseren om ervoor te gaan! Je werkt de eerste paar jaar voor de cityhopper en daarna stroom je door naar de 'grote'KLM.

 

Ik ben zelf afgelopen dagen in Atlanta geweest (USA). Lekker met een leuke collega gewinkeld in een maga-mall. Daarna met wat collega's uit eten geweest met een heerlijke cheesecake toe.

 

foto: Atlanta airport

 

De volgende ochtend met een grote kop starbuckscoffee opgestaan en genoten van een heerlijke bak met fruit gegeten.

Tip: Zorg als steward of stewardess goed voor jezelf. Eet voldoende fruit en drink voldoende water. Koffie en alcohol is geen aanrader om over een jetlag te komen maar...soms is een kop koffie heerlijk....en zonder is het voor mij veelal lastig op te starten....

Dus in een hotel drink ik graag een grote cappuccino bij het ontbijt!

Met een kop koffie overleef ik elke jetlag!

 

Na het ontbijt nog heel even een kleine wandeling gemaakt en daarna nog even geslapen voor 'calling'. Calling is het tijdstip waarop je wordt gebeld op je hotelkamer. Een half uur na calling moet je beneden in de lobby zijn in uniform en met de juiste make-up op. Een uur na calling stap je met je collega's in de bus die je naar de luchthaven brengt.

Ik vloog naar huis met een bijna 'volle bak'. De kreet 'volle bak' zal je als cabin attendant veel horen. Dat betekent dat het toestel vol zit. Gelukkig maar want een volle bak betekent een goed inkomen voor de luchtvaartmaatschappij die dag.

De bemanning was goed op elkaar ingespeeld en we hebben een hele goede nachtvlucht met elkaar gemaakt. We werkten als één team en ik daardoor is het makkelijk om een nacht  'door te halen'.

Je maakt eens een kop koffie voor je collega's, soms neemt iemand iets lekkers mee om uit te delen. Zo 'trek' je elkaar door een nachtvlucht heen.

Tijdens een nachtvlucht vind ik het leuk om even in de cockpit te praten. De cockpit collega's zitten immers ook een hele nacht voor zich uit te staren. En dan zijn ze maar wat blij met cockpit-bezoek door cabine-collega's.

Veel liefs en voor diengenen die zijn aangenomen bij KLM Cityhopper en alle andere collega's:

Many happy landings toegewenst!

Mandy

 

 


« Last Page :: Next Page »
Hosting door HQ ICT Systeembeheer