Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
STOP Reclames op TV

Vervolg op 2e blog.

Beste Lezers,

De term kijk en luistergeld dat ik gebruikt heb in mijn vorig blog is een veel vuldig gebruikte term die vroeger gebruikt werd, en vandaag de dag nog als een soot  "Term" gebruikt wordt om aan te geven dat er simpelweg betaald moet worden voor het kijken van TV.

Vandaag de dag betalen we geen kijk-luistergeld meer, maar wel nog het vast recht (verschilt per gemeente) en dan natuurlijk digitale TV abbonnementen. Ik gaf eerder in mijn blog aan dat wij als kijkers betalen voor wat we zien. Dit deden we vroeger en dat doen we nog steeds. Nu is de vorm alleen anders geworden.

Vandaag de dag kun je een betere beeld & geluidskwaliteit krijgen door digitale TV.. Echter de reclames zijn inderdaad voor de commerciele omroepen een fundament van bestaansrecht. Zij leven op deze reclame (min of meer)... En wij als kijkers worden gedongen (want we hebben geen keus) om meer naar reclame te kijken vooral door films heen. En of er nu 5, 10 of 15 reclame blokken zijn per film. Wij nederlanders ergeren ons hier gruwelijk aan, maar er wordt geen actie ondernomen, omdat er niemand is die het initiatief hiervoor neemt.

De bedoeling van deze blog is het verzamelen van jullie menig hierover. De vragen die ik graag beantwoord zou willen hebben zijn:

1) Hoe sta jij tegenover het feit dat wij moeten accepteren dat commerciele omroepen hun reclamebeleid aanpassen, en jij eigenlijk hier niks aan kan doen.

2) Een optie om deze reclames te omzeilen is het aanschaffen van andere digitaal pakket waar reclames niet nodig zijn om de zenders in de lucht te houden.. Is het logisch dat wij dit automatisch moeten accepteren en gewoon doen (ook denkende aan de mensen die dit niet kunnen bekostigen)

3) Wat zou voor jou een toegestaan reclameblok zijn? (dus in bijvoorbeeld 1 uur tijd)..

4) Hebben de reclameblokken invloed op jou keuze voor het kijken van een tv zender?

5) En als laatste ... Aan welke reclames erger je je gruwelijk...

Groetjes

Edwin

12:02 - 18/12/2009 - comments {0} - post comment

De eerste reacties!!!

Beste Bloglezers..

 

Nadat ik gisteren mijn eerste blog geschreven had, en polshoogte heb genomen van collega’s, vrienden en familie stond ik niet versteld over hoeveel mensen de mening met mij delen. Wat ik raar vind is dat nog niemand actie heeft ondernomen. Op het moment dat ik begon met het vragen wat ze nu van al die reclames vonden op internet kreeg ik reacties die ik al verwachtte. Iedereen ergert zich er gruwelijk aan, maar niemand doet verder iets dan klagen hierover.

 

Ik kan mij natuurlijk voorstellen dat het niet prioriteit nummer 1 heeft op je “to-do list”, maar je hoort pas geklaag op het moment dat mensen achter de buis gaan zitten. Grappig is dat!!..

 

Maar in Nederland schijnt dit vrij normaal te zijn.. We klagen, maar geen actie ondernemen. Nederland is echt een voorbeeld van een land met lammetjes. Wij laten best veel over ons heen gaan voordat de Nederlander eens actie gaat ondernemen. Het klagen gaat gewoon maar door uiteraard… LOL. Ik zou zeggen. Klaag op plekken waar je publiekelijk je stem kunt laten horen. Deze blog is hier ideaal voor… Zodra deze blog opgepikt wordt door verschillende zoekmachines zal het lopen als een trein.

 

Ik hoop op jullie steun en vertrouwen… Samen kunnen we laten zien dat we sterk in de schoenen staan. Want immers. De stem van 1 persoon wordt genegeerd. De stem van meer dan 100 mensen wordt al beter gehoord.

 

10:42 - 14/12/2009 - comments {0} - post comment

Stop onzinnige reclames!! Wij betalen ervoor!

Vandaag had ik het idee om eens lekker achter de tv te zitten, van een rustige avond te genieten, samen met mijn vriendin op de bank. Normaalgesproken kijkt mijn vriendin 's avonds (bijna elke) zondag enkele series op tv. Tot mijn grote frustratie blijkt echter, dat sommige zenders zoals Veronica en dergelijke tussenpozen voor het uitzenden van reclames heeft verkort. De laatste 2:00 heb ik even geteld hoelang het duurt voordat er weer een reclame kwam en hoe lang dat deze reclame’s duren, nou ik kan je zeggen dat minimaal om de 8 minuten de 10 minuten alweer een reclameblok kwam.

Het 's avonds tv kijken is voor mij een rustgevende bezighei, maar sinds de laatste paar weken is tv kijken voor mij niet meer rustgevend maar meer frustrerend. Natuurlijk heb je vele reclames erbij zitten met veel humor waar je ook af en toe mee kan lachen. Echter, reclames over tampons en maandverband of over de herhaaldelijke reclames over nieuwe producten die ik toch nooit gebruik, beginnen langzaam te vervelen en ik vraag me dus echt af is dit werkelijk wel toegestaan dat een kijker gedwongen wordt hiernaar te kijken?

Als je gaat  kijken naar de zenders die in Amerika zijn, dan hebben ze meestal in een talkshow de zin nog niet eens afgemaakt of er is weer opnieuw reclame. Zoals het uitziet zal dat in de Korte toekomst in Nederland ook gebeuren. De vraag is uit het eindelijk, hebben de kijkers enige vorm van inspraak of invloed wat ze wel en niet te zien krijgen? Het antwoord volgens mij is gewoon keihard nee.

Natuurlijk kun je zeggen als je de reclames niet wil zien kun je of even doorzappen, en je kijkt naar wat anders of je gebruikt je tv alleen nog maar om DVD's te kijken of iets dergelijks. Maar ik ben van mening dat wij als belastingbetalers en als personen die kijk- luistergeld betalen invloed mogen hebben over wat er op tv uitgezonden wordt, immers, zonder kijkers en geen hogers kijkcijfers en slagen de programma niet en een zender uiteindelijk ook niet.

Bij deze strijd, of beter gezegd in deze strijd naar het reduceren van reclames op tv, ben ik op zoek naar mensen die dezelfde mening delen als mijzelf. Aan de hand van deze blog  wil ik mijn frustratie uitten, en wil ik dat andere mensen deze frustraties ook kunnen uiten. Wellicht dat deze blog iets kan uitmaken in een strijd tegen Stop reclames op tv!

Ik weet dat reclames op tv een grote bron van inkomsten zijn voor de zenders, en dat reclames nooit voorgoed zullen verdwijnen. Maar ik hoop wel dat middels deze blog onze omroepen wakkergeschud worden en zullen inzien dat dit niet normaal is.

 

 

10:22 - 13/12/2009 - comments {2} - post comment

Description
Sinds korte tijd is het aantal reclames welke mediazenders uitzenden ver 3 voudigd.. Soms nog meer. Wij als kijkers betalen kijk en luistergeld. Maar worden gedwongen om dit te tollereren.. Help mee in de strijd tegen reclame!

«  April 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Home
User Profile
Archives
Friends

Recent Entries
- Vervolg op 2e blog.
- De eerste reacties!!!
- Stop onzinnige reclames!! Wij betalen ervoor!

Friends
Hosting door HQ ICT Systeembeheer