Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Botox injectie (Strabismus)

Dag 8

{ 20:14, 31/8/2011 } { 1 comments } { Link }
Wat een drama!! Het dubbelzicht trekt steeds verder naar het midden. Voorheen zag ik het alleen als ik helemaal naar rechts keek maar nu een tikje naar rechts en er is al dubbelbeeld. Ik kan dit zelf redelijk recht zetten door mij op mijn rechteroog te concentreren. Dit kost erg veel moeite en moet er ook mijn volle aandacht bij hebben. Uit nood heb ik me vandaag opgesloten in het magazijn op werk omdat alles veelste snel gaat voor me. Mijn hersenen kunnen het niet meer bij benen. Als ik stil zit en rustig kijk gaat het goed maar als ik mijn hoofd veel beweeg of veel heen en weer moet kijken wordt ik erg duizelig en gedesoriŽnteerd. De arts heeft me gewaarschuwd dar mijn ook als bijwerking eerst naar de andere kant gaat hangen en dan op de 14de dag recht zal staan. Ik denk dat dat ook de reden is waarom mijn dubbelzicht steeds verder naar het midden trekt. Hopelijk trekt het dubbelzicht zich tot de 14de dag iets terug zodat mijn hersens daarna rustig kunnen wennen. Ik moet mezelf wel voor ogen houden (lol) dat tot de 14de dag van alles met mijn ogen en dus ook hersenen gebeurt en mijn hersens geen kans hebben aan een bepaalde stand te kunnen wennen. Hopelijk gaat dit na de 14de dag beter. Mijn oog staat wel mooi recht nu en ben er ook wel super blij mee. Heb nu zelfs het idee dat mijn rechter oog zelfs iets naar binnen staat, misschien omdat mijn linker oog nu mooi recht staat. Ik denk dat mijn oog de komende dagen de verkeerde kant op zal gaan hangen en het dubbelzicht ook erger zal worden maar kan pas echt iets zeggen na 2 weken. Tot die tijd even doorbijten want wie mooi wil zijn.. moet dubbelzien ;) Morgen lekker vrij en een beetje leren. Hopelijk doet dat mijn hersenen een beetje goed en mij ook!

Dag 5 tot 7

{ 20:04, 31/8/2011 } { 0 comments } { Link }
Zondag de hele dag niks gedaan. Merkte toch wat hinder van mijn ook. De "dode" hoek die ik had aan de rechterkant veranderde in licht dubbelzicht. Gewoon negeren en niet teveel naar rechts kijken. Stiekem toch naar rechts kijken hoe het eruit ziet en of er verbetering in zit. Je kunt het vergelijken dat je het beeld hebt en er wordt naast dat beeld een spiegel geplaatst. Erg vervelend. Mijn diepte zicht is erg afgenomen. Kan moeilijk dingen inschatten. Als kinderen tot 10 jaar een operatie krijgen hebben de hersenen de mogelijkheid zich daarop aan te passen en de 2 individuele beelden samen te voegen in de hersenen. Na de leeftijd van 10 jaar zijn de hersenen op dat gebied uitontwikkeld en zullen de hersenen de nieuwe beelden van het luie oog niet meer kunnen samen voegen wat dus dubbelzicht geeft. Er kunnen een paar dingen gebeuren in de hersenen. De hersenen kunnen de beelden van het "luie" oog weer gaan uitschakelen en terug gaan naar de oude zicht situatie maar dan wel met de juiste oogstand. De hersenen kunnen het luie oog ook het dominante ook maken. In mijn geval is dat zeer slecht want ik zie nog maar 13% met mijn linker ook en zou ik extreem achteruit gaan in mijn zicht. Mijn hersens maken mijn goede oog dan het luie oog. dit zou heel slecht zijn. In de loop der tijd zouden mijn hersenen ook kunnen wennen aan het dubbelzicht en zal het een gewoonte van de hersenen worden. Ik ben erg benieuwd wat mijn hersenen gaan kiezen!

Dag 4

{ 19:58, 31/8/2011 } { 0 comments } { Link }
Op vrijdagavond ben ik met mijn vriend de stad in geweest. Ze hadden een popquiz in de lokale pub. Had wel even zin in wat leuks en ben uiteindelijk toch meegegaan. Het was echt heel gezellig en leuk, ondanks dat we 5de zijn geworden van de 11 teams. Het was erg leuk en erg laat geworden. De volgende dag had ik al vrij vroeg met een vriendin afgesproken in de stad. Half 10 was achteraf wel aan de vroege kant (lol). We zouden voor skeelers shoppen en mijn vriendin moest om 11 uur weer weg dus ben ik ook maar weer naar huis gegaan om nog een klein dutje te doen. Heb een dekentje gepakt en ben op de bank gaan hangen. Beetje film kijken en merkte dat ik als ik helemaal naar rechts keek ik minder zicht had aan die kant. Dacht ben vermoeid ga nog wel even slapen. Na een uurtje slapen weer film gaan kijken maar de klachten hielden aan. Nu zag ik ook duidelijk dat mijn linker ook aan de wandel ging. Nog niet heel erg maar er zat beweging in. Spannend!! Dit was het begin. hier had ik op gewacht!

Dag 1 tot 4

{ 19:52, 31/8/2011 } { 0 comments } { Link }
De eerste dag na de ingreep heb ik niks gemerkt. Wel licht gedesoriŽnteerd maar bijna niet merkbaar. Aan mijn ook kon ik ook nog niks opmerken. Hij stond nog niet rechter en had ook nog niet het idee dat ie aan de wandel ging. Elke ochtend wakker en in de spiegel kijken, niks.. Flinke domper. Ik ben me toch maar eens gaan verdiepen in de werking van Botox. Mijn arts had me wel verteld dat ik 14 dagen duurde voordat de botox op sterkte was maar dan had ik toch al iets moeten merken? Na wat informatie te hebben opgezocht werd mij het een en ander duidelijk. Botuline toxine is een bacterie die eiwitten aanmaakt in het lichaam. Deze worden tussen de 3 en 14 dagen aangemaakt. De eiwitten zorgen ervoor dat er eiwitten worden aangemaakt zodat de signalen tussen de zenuw en de spier wordt verzwakt en wordt geblokkeerd door de aangemaakte eiwitten. Toen was mij al een een stuk meer duidelijk. Geduld is een schone zaak!!!

Botox injectie: de ingreep

{ 19:30, 31/8/2011 } { 0 comments } { Link }
Op 29 juli werd ik gebeld. Het oogziekenhuis, ze hadden datum voor me. 23 augustus moest het worden. Die dag gelijk vrij gepland op werk. De tijd wist ik nog niet maar zou ik per brief krijgen. Een paar dagen later had ik inderdaad een brief. Om half 11 zou ik aan de beurt zijn. Gelijk ben ik op het internet gegaan opzoek naar informatie over de ingreep. Helaas is hier weinig over bekend en kon geen informatie vinden van mensen die dit ook hebben gehad. Na een aantal filmpjes op Youtube was mij duidelijk hoe de ingreep in zijn werk ging. Maar meer dan dat wist ik ook niet. Ik zal in het kort uitleggen wat de ingreep inhoudt. De botox zorgt ervoor dat de oogspier wordt verlamd. Door een kleine injectie boluline wordt dit gerealiseerd. Deze kleine prik doet ABSOLUUT geen pijn en er worden goede verdovende druppels gebruikt. Aan de hand van de vorm strabismus (recht draaiend of linksdraaiend) wordt de naald in de ooghoek gestoken. Bij mij is dat in hoek van de neus omdat mijn linker oog naar rechts draait. Er worden eerst 2 stickers op het voorhoofd en de wang geplaatst. Deze worden op een apparaat aangesloten die de spier gaat zoeken. Op deze manier hoeven er geen mesjes of hechtingen aan te pas komen. Als dat op zijn plek zit wordt je gevraagd naar je andere ooghoek te kijken. Bij mij werd het liggen uitgevoerd. Gelukkig komt er een oogspijder aan te pas waardoor ik mijn rechter oog dicht kon houden en de naald niet heb gezien. Als je naar de andere ooghoek draait wordt de naald aan de kant van je traanbuis door het hoornvlies in het oog gestoken. Er wordt gevraagd of je dan weer naar binnen kan kijken. Het apparaat gaat dan aangeven wanneer de arts met de naald in de spier zit. Als dat zo is gaat hij luid piepen en wordt de botox losgelaten. Dit doet GEEN pijn en voelt hooguit vervelend. De naald moet vervolgens 30 seconden in de spier blijven om te zorgen dat de naald leeg is. Er mag geen verdwaalde botox in het oog terecht komen. Het zijn overigens de langste 30 seconden die ik heb gehad in mijn leven (lol)! Daarna wordt de naald verwijderd en kan je weer naar huis. Het oog is licht wazig en er moet een nieuwe controle afspraak gemaakt worden na 6 weken. Ik stond werkelijk waar met 10 minuten weer buiten. Ik voelde niks en merkte niks. Mijn oog was niet rood. De rest van de dag gewoon lekker thuis gezeten en alles gedaan wat ik normaal ook kon. Hoofdpijn had ik wel ( ook van de spanning denk ik ). Dag er na gewoon kunnen werken niks gemerkt van de ingreep.

Even voorstellen!

{ 19:03, 31/8/2011 } { 0 comments } { Link }
Mijn naam is Marry en ik ben nu 24 jaar oud. Al vanaf mijn geboorte heb ik Strabismus (scheelzien), ook wel een lui oog genoemd. Als klein meisje veel in het ziekenhuis geweest voor mijn oog, Vabaf dat ik anderhalf ben draag ik al een bril. Mijn moeder heeft er bewust voor gekozen mij in het verleden niet te laten opereren. Ik was erg bang voor artsen en ziekenhuizen. De operatie zou uiteindelijk 2 of 3 keer herhaald moeten worden en mijn moeder zag dat niet zitten met bang meisje. De rest van mijn leven heb ik hiermee rond gelopen zonder te weten dat ik als volwassene er alsnog aan geholpen kon worden. Per toeval kwam ik een forum tegen met mensen die hun verhalen vertelde over hun operatie in volwassenheid. Ik wist niet beter dan dat je alleen geopereerd kon worden als kind. Ik ben op onderzoek uit gegaan en kwam erachter dat het een vrij algemene ingreep is onder volwassen mensen. Niet veel later heb ik een afspraak gemaakt bij mijn huisarts om een verwijzing te krijgen naar het ziekenhuis. Deze kreeg ik echter niet. Mijn huisarts stuurde mij weer weg met het gegeven dar een operatie te veel risico's met zich mee zou brengen. Verslagen ben ik weer naar huis gegaan en heb het daarbij gelaten. Wat moet ik doen? second opinion? zelf het ziekenhuis benaderen? niks hielp of bracht echt een oplossing. Ik wilde zo graag een oogarts spreken. Als ik van hem hoorde dat het niet kon zou ik me daarbij neer leggen maar dan had ik het in ieder geval geprobeerd. Een paar maand later belde mijn moeder me op. Ze was bij de opticien geweest voor een nieuwe bril maar ze konden haar oogsterkte niet goed krijgen dus hebben ze haar geadviseerd naar de oogarts te gaan. Ze wezen haar erop dat het Zonnestraal ziekenhuis in Hoogeveen mensen aanneemt zonder verwijzing van een huisarts. Dit was goed nieuws!! Meteen heb ik het ziekenhuis gebeld en kon ik al snel terecht. Eerst wat testen en ze zouden mijn gegeven uit het ziekenhuis opvragen dan zou ik weer een oproep krijgen. Na een paar weken kreeg ik inderdaad een oproep. Goed nieuws, ze wilden een operatie overwegen. Ik kreeg twee keuzes. Een definitieve operatie of een nieuwe methode uit proberen: botox. Botox verlamt tijdelijk de oogspier. Hetzelfde effect wordt gecreŽerd als met een operatie maar is dit niet permanent. Zo kunnen ze kijken hoe de hersenen op de nieuwe oogstand gaat reageren en of een operatie dan zinvol is met betrekking tot dubbelzicht. Ik heb voor de botox gekozen en dat is waar de komende blogs over zullen gaan. Er is maar weinig Nederlandse informatie beschikbaar over deze ingreep en ik wist zelf ook niet wat ik kon verwachten. Ervaringen kon ik niet vinden op internet dus vandaar dat ik dit zelf opschrijf voor iemand die het misschien mag krijgen en er meer over zou willen weten.

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Links


Categories


Recent Entries

Dag 8
Dag 5 tot 7
Dag 4
Dag 1 tot 4
Botox injectie: de ingreep

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer