Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Stress!

Top 10 oorzaken stress

{ 11:03, 10/2/2012 } { 0 comments } { Link }
Hieronder een lijstje van veel voorkomende stress oorzaken.


1. Overlijden van naaste
2. Ontslag
3. Verhuizing
4. Scheiding
5. Ziekte
6. Huwelijk
7. Belangrijke gebeurtenis (examens e.d.)
8. Slaapgebrek
9. Overwerken
10.Verantwoordelijkheid


Tips tegen stress

{ 10:17, 2/2/2012 } { 0 comments } { Link }
Heb je last van een gevoel van onrust in je lichaam? De kans is er dat je last hebt van stress, een vorm van spanning. Of je er nu regelmatig of af en toe last van hebt maakt niet uit; het blijft een vervelend verschijnsel. Het kan je humeur beïnvloeden en kan helder nadenken belemmeren.


Stress altijd negatief iets?

Al heeft het woord ‘stress’ doorgaans een negatieve lading, hoeft de oorzaak ervan niet negatief te zijn. De komst van een positieve gebeurtenis kan ook een gevoel van spanning brengen.Doorgaans zorgt vooral langdurige inspanning, gepaard met gebrek aan rust, uiteindelijk voor stress in negatieve zin. Ook angst, bijvoorbeeld voor het verliezen van je baan, kan spanning bezorgen. Oorzaken van stress worden ook ‘stressoren’ genoemd.


Langdurende stress brengt zowel aan lichaam en geest schade toe. Gevolgen die al snel te merken zijn, zijn onder andere hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid. Nervositeit, overspannenheid (het niet meer tot rust kunnen komen) en depressie kunnen andere volgen zijn.


Wat kan je doen tegen stress?

Hoe lang stress aanhoudt is per persoon en per situatie verschillend. Toch zijn er bepaalde factoren die deze onrust kunnen verminderen.


Ten eerste is een goed ritme een mooie start. Onregelmatigheden in het dagelijks leven kunnen extra prikkels veroorzaken die het kalmeren niet ten goede brengen. We willen weg van de invloeden die de stress doen aanhouden. Nu hoeft niet alles volgens een strak schema gedaan te worden, want ook dat kan prikkels met zich meebrengen. Vooral regelmatig en gebalanceerd eten is belangrijk. Zorgt dat je elke belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt, en geen honger lijdt of te vol zit na de maaltijd.


Gezonde levensstijl vermindert kans op stress

Iets anders dat vaak wordt aangeraden is een gezonde leefstijl. Hierbij moeten zaken als alcohol, roken en koffie zoveel mogelijk achterwege gelaten worden. Probeer echter niet in een keer te stoppen. Zeker bij een verslaving kan het plotseling stoppen met het gebruik voor andere negatieve bijzaken zorgen. Probeer beetje bij beetje je ongezonde gewoontes te verminderen. Vooral op lange termijn kan dit toekomstige klachten voorkomen. Ga ook eens een uurtje sporten. Je zult zien dat je, je een stuk fijner voelt en slapen makkelijker zal gaan. Mocht slapen niet lukken, kan je altijd proberen een kopje kruidenthee te drinken ter ontspanning.


Praten helpt

Socialiseren kan zowel een positief als negatief effect hebben. Praten over problemen kan opluchtend zijn en ook plezier hebben met iemand is positief. Het gebrek aan sociale contacten, of het gevoel van verplichtingen nakomen (bezoeken van verjaardagen, cadeaus vinden) kunnen juist meer stress veroorzaken. Doe wat voor jou het fijnst is en waar je denkt behoefte aan te hebben. Zoek het contact op en als je het vermijdt, vind er wat voor in de plaats (bijvoorbeeld het schrijven in een dagboek, of hobby’s).


Rust en regelmaat

Het belangrijkste tegen stress is waarschijnlijk voldoende rust. Niet alleen nachtrust (wat vaak moeilijk te krijgen is bij spanning), maar ook rust in het dagelijks leven. Neem de tijd om je hoofd leeg te maken. Neem als het mogelijk is een zo lang mogelijk periode voor jezelf om alles op een rijtje te zetten. Probeer je te concentreren op bovenstaande zaken. Probeer elke dag: goed en regelmatig te eten, een goede nachtrust te krijgen en tijd door te brengen met vrienden of wat leuks te doen voor jezelf. Het resultaat zal vanzelf komen.

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Links


Categories


Recent Entries

Top 10 oorzaken stress
Tips tegen stress

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer