Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
stage jaar 2

Description
«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

weekoverzicht 26 t/m 30 september

Ik merk nu dat ik veel taken op me krijg en dat ik wordt behandeld als een volwaardige collega. In het begin was het natuurlijk even wennen aan het bedrijf. Ik ken nu de normen en waarden van H&M. Ik ben actief bezig op de werkvloer, ik draai echt mee. Je wordt er zelf actief actief bij betrokken.

Met meer verantwoordelijkheid bedoel ik bijkomende werkzaamheden zoals controleren bij retour en na  het controleren mijn handtekening zetten op de bon en vervolgens in de counterbox doen. Meer weten over de goederen in het magazijn. 

Ik vind dat ik de basiskennis heb opgedaan en ben benieuwd naar de administratieve handelingen van H&M.


Posted: 08:25, 3/10/2011
Comments (0) | Add Comment | Link

weekoverzicht 19 t/m 24 september

Om het verhaal kort te maken; ik heb deze week niet veel gedaan. Ik heb weer kassa gedraaid, ingehangen en gevakt. Ik moet zeggen dat ik er wel steeds beter in wordt. Die dingen zijn een kwestie van oefenen.

Verder klanten geholpen en ik leer steeds meer over het bedrijf zelf. Ik vind dat wel interesant  om te weten; hoe het bedrijf zich heeft ontwikkeld en zich verder ontwikkeld.

In de vierde week mag ik op het kantoor stagelopen. Ik hoop dan veel te leren.  


Posted: 08:12, 3/10/2011
Comments (0) | Add Comment | Link

Weekoverzicht 12 september t/m 16 2011

Maandag 12- 09-11 Vandaag had ik kassatraining van 13.00 tot 15.00 uur. Naast kassatraining is vriendelijkheid en bijverkoop heel belangrijk. Hieronder staan de volgende zinnen dat gezegd moet worden tijdens de aankoop. 1. Hallo! 2. Had u alles kunnen vinden? 3. Bent u nog ge´nteresseerd in een lipgloss of nagellak? 4. Wilt u het bedrag afronden voor giro 555? 5. Bedankt voor uw aankoop en donatie, tot ziens! Vervolgens ging ik weer verder met vakken en inhangen. dinsdag 13-09-11 Vandaag mocht ik de tweede kassa draaien. Ik had een paar fouten gemaakt, maar dat was normaal voor de eerste keer. Althans dat werd gezegd door de vaste medewerksters van H&M. Ik heb geleerd dat je er de tijd voor moet nemen en niet alles snel snel moet doen. Ik heb liever dat ik het langzaam doe dan snel, zo maak ik dan minder fouten. Zo werk ik ook prettiger. Later stond ik bij de paskamers om de klanten van dienst te zijn. Aan het einde van de dag moest ik een afdeling gaan vakken en kreeg daarbij een compliment van Lucille (vaste medewerkster van H&M). Ze vond dat het er keurig uitzag. woensdag 14-09-11 In de ochtend begon ik met inhangen van kleding. Bij inhangen moet je precies weten waar die specifieke kleding hangt. Anders duurt het lang, want die kleren moeten voor een bepaalde tijd ingehangen worden. Vervolgens was ik weer kassa aan het draaien. De bedoeling van deze week is veel kassa draaien, oefenen en steeds minder fouten maken. Ik heb ook het gevoel dat ik steeds beter word met het meedraaien van een kledingwinkel. donderdag 14-09-11 Vandaag had ik de eerste kassa tot 14.00 uur gedraaid. Vervolgens klanten geholpen en ingehangen. Aan het einde van dag moeten de kassa's geteld worden. Ik had mijn eigen kassa geteld. Ik vond dat wel leuk om te doen. Gelukkig had ik geen kasverschil. vrijdag 16-09-11 Vandaag liep ik stage bij de lingerie afdeling. Ik moest daar inhangen en vakken. Vervolgens ging ik weer kassa draaien. Na de kassa ging ik spijkerbroeken sorteren en stickeren en aan het einde van de dag ging ik aan mijn opdrachten werken.

Posted: 14:37, 18/9/2011
Comments (0) | Add Comment | Link

weekoverzicht 5 t/m 9 september

Reflectieverslag stage H&M ( Hennes&Mauritz)

Maandag 5 september. Mijn eerste stagedag bij de H&M. Op de eerste dag ben ik voorgesteld aan iedereen op de werkvloer en kreeg een rondleiding van het pand. Ik heb geleerd dat H&M volgens concepten werkt. Dit houdt in dat de collecties onderverdeeld worden in concepten. Je hebt bijvoorbeeld de Classic, Lo.g.g., Everyday en de Bib afdeling. Classic staat voor nette, chique kleding en Bib staat voor grote maten. Dit betekent dat H&M per winkel kiest voor de beste concepten voor het type klant in die regio of plaats.

Mijn eerste taak was inhangen van kleding in de winkel: In het magazijn staat een rek vol met kleding en die kleding hang je weer terug in de winkel. Mijn tweede taak was: Vakken, is de rekken netjes houden. Mijn derde taak was: Bij de paskamer staan en klanten helpen/advies geven. Verder moest ik ervoor zorgen dat de gepaste kleding weer terug gehangen werd op de juiste plek in de winkel.

Per vloer is er een verantwoordelijke die het dagelijkse werk regelt. Dit doet de departementmanager. De storemanager heeft als taak de volledige winkel te organiseren. Ik loop stage bij verschillende afdelingen. Ik vond het moeilijk om dat te doen, omdat ik nog niet weet waar alle kledingsoorten hangen. Ik heb geleerd dat je altijd met de klanten mee moet lopen en je moet weten waar alle kleren hangen. Zo niet, dan vraag je het aan je collega. Ik had wel een informatieboekje gekregen om alles nog door te lezen. Bij de H&M zijn ze ervan overtuigd dat je het meeste leert door te doen en veel vragen te stellen. Ik kijk hoe mijn ervaren collega’s de klanten opvangen en ik stel vragen als ik iets niet weet.

Iedere afdeling heeft zijn eigen telefoontoestel. De telefoon wordt gebruikt voor de klantenbediening of het verbinden van de klant naar de juiste afdeling. Naast de telefoon hangt er een lijst waarin de telefoonnummers van de hoofdkantoor en H&M vestigingen zijn beschreven. Voor klantenbediening geef je altijd de prijs, kleur en de artikelnummer door.

Donderdag 8 september had ik een gesprek gevoerd met Sandra (stagebegeleider). Het gesprek ging over mijn taken op de werkplek. Ik vroeg aan haar of die taken niet te laag zijn voor een Hbo’er.  Me stagebegeleider vind dat ik eerst de basiskennis moet opdoen en vervolgens stap voor stap de hogere taken uitvoeren, bijvoorbeeld kassa’s draaien en meelopen met 1 manager.  De hogere taken mag ik dan in het tweede maand uitvoeren. Vanaf volgende week maandag krijg ik 1 uur de tijd om aan mijn opdrachten te werken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 


Posted: 08:56, 7/9/2011
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer