Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Columns

2/1/2009 - Een dagje Wimbledon

Een dagje Wimbledon.

 

Als kind had ik altijd al de droom om eens naar Wimbledon te gaan.

In die tijd zat ik aandachtig voor de buis gekluisterd en volgde de verrichtingen van tennissterren zoals McEnroe, Lendl en Becker. Daarnaast zijn de typisch Engelse entourage en het mooie groene gras een verademing om naar te kijken en de aardbeien met slagroom al evenzeer.

Daarom besloot ik eindelijk om dit jaar met een goede vriend naar Wimbledon te gaan. Op Ebay vond ik twee redelijk betaalbare kaartjes voor Court 2, beter bekend als de ‘graveyard’. Een baan waar menig geplaatste speler al in de eerste ronde sneuvelt en naar huis kan. Na het reserveren van de vliegtickets en een hotel in Londen gingen we afgelopen maandag, de dag waarop het toernooi begint, vol goede moed uit Nederland op weg naar Londen. Na een reis van vier uur zaten we eindelijk op onze zitplaatsen.

De ambiance was geweldig en het uitzicht was perfect. We zaten op drie meter van de tennisbaan; je kon het prachtige gras bijna ruiken. Geheel in stijl betraden Martina Hingis en Olga Savchuk de baan en lieten ons weergaloos tennis zien. Ik had kippenvel op mijn armen; dit is waar ik al die jaren naar had uitgekeken. Ik was dolgelukkig. Een kind zou zich niet beter kunnen uiten.

Na drie kwartier tennis verdween echter mijn vreugde en kwam er een angstige blik voor in de plaats. Het begon te regenen en de wedstrijd werd gestaakt. En tot overmaat van ramp is het blijven regenen. Na heel de dag op het park te hebben rondgehangen om al etend en drinkend de tijd door te komen met de goede hoop op beter weer, werd er tegen de avond omgeroepen dat er niet meer getennist zou worden. Ruim 1000 euro en acht uur reizen voor drie kwartier tennis. Ik kon wel janken.

Maar het is me wel duidelijk; ook wij zijn gesneuveld in de eerste ronde en kunnen naar huis. De legende van de ‘graveyard’ leeft nog steeds…….

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

2/1/2009 - Economie versus welvaart

Economie versus welvaart.

 

Volgens de regering gaat het momenteel erg goed met Nederland. De economie is groeiende en de werkeloosheid daalt. De media doet er nog een schepje bovenop en zegt dat de welvaart en de koopkracht stijgen. RTL 4 laat winkelende mensen zien met boodschappentassen en tegelijkertijd wordt verteld door een verslaggever dat mensen meer te besteden hebben en meer uitgeven. Alleen zeggen ze er niet bij van welk geld. Dat het beter gaat met de economie en staatskas is duidelijk, maar de welvaart gaat helaas toch echt achteruit.

Als ik aan vrienden, familie, collega’s, buren of wie dan ook vraag hoe het met hun financiële situatie staat krijg ik alleen maar te horen dat de mensen hun hoofd boven water proberen te houden. Spaarcentjes worden geplunderd, leningen worden afgesloten en rood staan is de normaalste zaak van de wereld. Zowel de man als vrouw moet tegenwoordig blijven werken om de vaste lasten te kunnen verwerken. Niet alleen vanwege een hypotheek of auto, nee, alles wordt gewoon duurder.

Vroeger kon de man of vrouw nog thuis zijn bij de kinderen. Het kind werd na school opgevangen met een kop thee en het kon zijn verhaal kwijt. Tegenwoordig is er vaak niemand thuis en het kind wordt aan zijn of haar lot overgelaten. Verklaart dat misschien ook de verwaarlozing van de jeugd? Of de kwaliteit van de jeugd? Als ik kinderen van nu zie schrijven of hoofdrekenen krijg ik tranen in mijn ogen. En echt niet van enthousiasme!

De komst van de euro zou toch alles verbeteren? Laat me niet lachen. De gulden is toch echt de euro geworden hoor. En waar blijft de beloofde lastenverlichting? Sterker nog, de lasten worden alleen maar hoger. Ziekenfondspremies reizen de pan uit met nu ook nog een eigen risico. Een huizenmarkt die totaal ontregeld is waardoor starters of alleenstaanden geen huis kunnen kopen. Een benzineprijs die werkelijk te gek voor woorden is. En als het salaris nou ontzettend zou stijgen om alles te compenseren! Nee, dat gebeurt echter bij de meeste van ons jammer genoeg niet.

Als je puur kijkt naar het woord welvaart en wat het betekend dan hebben wij het natuurlijk in vergelijking met een ontwikkelingsland erg goed. We hebben een (huur)huis, auto, baan, eten en drinken terwijl verschillende gebieden in de wereld niet eens water hebben! Dat is te triest voor woorden en een immens probleem. Nederland tast daarom erg vaak in de buidel om andere culturen of landen te helpen en dat is een goede zaak. Maar gebeurt dit de laatste tijd niet wat erg vaak? Zijn we hierin niet een beetje doorgeslagen?

Nederland opereert naar de buitenwereld alsof zij het meest welvarende land is op aarde. Is er ergens in de wereld een natuurramp dan staat het altijd vooraan met een buidel geld. Veertig miljoen euro voor hulp na een aardbeving, 50 miljoen voor ontwikkelingshulp en ga zo maar door. Kijk toch eens wereld, hoe sociaal wij zijn! Een beetje tè sociaal misschien? Ik word er persoonlijk niet goed van dat Nederland elke keer vooraan staat! Sla eens wat jaren over met hulp en gebruik dat geld voor de gezondheidszorg of belastingverlaging. En waarom hebben wij eigenlijk nog voedselbanken als de welvaart zogenaamd stijgt? Nee, ik ben het vertrouwen voorlopig kwijt in de beloftes van onze regering en verwacht dan ook geen stabilisering of verbetering van ‘onze’ welvaart. Ook ik probeer voorlopig mijn hoofd boven water te houden maar ondanks mijn zwemdiploma blijkt dat erg moeilijk….

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

2/1/2009 - Amerikaans zorgstelsel

Amerikaans zorgstelsel

 

Bent u het ook onderhand een beetje zat met ons zorgstelsel?

Ik wel. En ik vind ook terecht!

Nederland had tot een paar jaar terug een prima zorgstelsel. Zeker in tegenstelling tot de meeste andere landen. We waren als gebruiker tevreden en trots op het feit dat we geen Amerikaanse zorgstructuur hadden. Een stelsel waarbij de verzekeringspolissen voor velen onbetaalbaar zijn en de medische en farmaceutische kosten de pan uit rijzen. En waarbij mensen die gehandicapt zijn of een ander mankement hebben er buiten vallen. Miljoenen mensen in de Verenigde Staten lopen rond zonder verzekering omdat het gewoon niet te betalen is. Ik weet niet of u het onderhand ook door heeft, maar Nederland gaat diezelfde kant op.

Eind 2006 werd ons stelsel “particulier of ziekenfonds verzekerd” afgeschaft en kwamen verzekeraars met nieuwe polissen. Om klanten te winnen kwamen zij tevoorschijn met stuntprijzen. Verschillende mensen stapten over naar een andere zorgverzekeraar terwijl de rest van de bevolking de aanbieding van zijn verzekeraar acceptabel vond en bleef zitten waar hij zat. Beide groepen waren echter wel in de veronderstelling dat ze een goede keuze hadden gemaakt en er daadwerkelijk met de lagere premie op vooruit waren gegaan! De overheid heeft deze switch begeleid met campagnes en gaf hiermee de bevolking een veilig en vertrouwd gevoel. Althans, dat dachten we. Want wat doet de overheid nadat iedereen zich heeft gesetteld en met tevredenheid gebruik maakt van zijn nieuwe polis? Een eigen risico invoeren van 150 euro per verzekeringnemer.

Slimme zet! Eerst wachten tot de rust is wedergekeerd na het switchen van zorgverzekeraar en dan ineens komen met een verplicht eigen risico! En alsof dat nog niet genoeg is doen de zorgverzekeraars er een schepje bovenop met het verhogen van de zorgpremie! Waar is het eind? Met de steeds slechter wordende economie zie ik het somber in en verwacht dat veel mensen hun premie niet meer kunnen betalen en onverzekerd gaan leven. Is dit wat de overheid wil? Een Amerikaans zorgstelsel?

Persoonlijk maak ik me grote zorgen en voel ik me door dit alles flink belazerd! En dan druk ik me nog netjes uit! Als klap op de vuurpijl heb ik ook nog een verzekeraar die in de offerte van alles beloofd maar als ik uiteindelijk gebruik wil maken van zijn diensten wordt me een beetje arrogant gezegd dat de naam van mijn behandelaar niet op hun lijst voorkomt en dat ik dus pech heb! “Had je de kleine letters maar moeten lezen”, kreeg ik telefonisch te horen. Dit geeft dus aan dat ze zelf al weten dat ze de mensen oplichten met mooie offertes. Ik heb nota bene het meest luxe pakket! Daarnaast heb ik een apotheek die me probeert af te schepen met medicijnen van een alternatief merk. Dus ik moet meer premie betalen om goedkopere medicijnen te krijgen? Ik dacht het niet! Want waar blijft dat geld? Vult de apotheker zijn zakken of heeft hij prijsafspraken met de zorgverzekeraar gemaakt en verdelen ze samen de winst. Het moet niet gekker worden. Maar ja, dat roepen ze in Amerika ook al jaren…..

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

2/1/2009 - Richting aangeven

Richting aangeven.

 

Ergert u zich in het verkeer ook zo vaak aan het geen richting aangeven? Het lijkt wel alsof het met de dag erger wordt. Het op de fiets geen hand uitsteken is door ons landje al jaren geleden geaccepteerd. We kijken er dan ook niet raar van op als we weer eens staan te wachten op een fietser die niet laat zien welke kant hij of zij uitgaat. We vloeken wel een keertje, maar vreemd vinden we het allang niet meer.

Deze rage van geen richting aangeven is nu ook overgeslagen op automobilisten. Een groot deel van hen is geïnfecteerd met dit hippe virus. Jong, oud, ervaren of beginner, in elke categorie komt het voor. Zelfs rij-instructeurs vergeten erop toe te zien dat hun leerlingen de richtingaanwijzer gebruiken. Vreemd dacht ik eerst, totdat ik merkte dat ze het zelf ook niet doen in hun vrije tijd. Daarnaast is richting aangeven bij het verlaten van een rotonde voor sommige hetzelfde als een cursus chinees voor beginners; “we snappen er niets van”.

En dan heb je nog de groep ‘wij geven wel richting aan, maar doen het pas als het eigenlijk niet meer nodig is’. Eerst van richting veranderen en dan wachtend voor het stoplicht alsnog snel even het knipperlicht aanzetten. Of afslaan en pas in de bocht richting aangeven. Is het pure laksheid, snappen we het echt niet of praten we teveel en vergeten we daarom af en toe richting aan te geven? Ik hoop het laatste maar vrees voor het eerste.

Voor al diegene die überhaupt niet weten waar ik het over heb; richting aangeven in de auto doe je met de richtingaanwijzer. Deze is te vinden aan de linkerkant van het stuur. Bij verandering van richting zet je hem aan. En het grappige is, hij gaat ook vanzelf weer uit.

Eigenlijk best makkelijk, toch?

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Weblog met zelfgeschreven columns over allerlei onderwerpen met een knipoog naar de humor!

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer