Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Aanschaf zonneboiler

Aanschaf zonneboiler

18:30, 19/5/2010 .. 0 comments .. Link

Een paar weken geleden kwam er een vriendelijke meneer aan de deur die me wat vragen stelde over een zonneboiler. Hij was van SunEfficiency. Omdat ik er ooit al een keer over had gedacht om dit in ons huis toe te passen, heb ik de meneer binnen gelaten zodat IK hem wat vragen kon stellen. De antwoorden die ik kreeg waren best positief. Zo wist ik dus niet dat de subsidie die je krijgt op de panelen maar tot 2011 loopt. Dat je verschillende panelen hebt. Waarbij het verschil is of ze wel of niet warmte vast houden. Bv in de winter herfst maar ook lente kan de zon wel schijnen maar als de temperatuur te laag is, verwarmen ze niet het water. Terwijl vacuümbuizen de warmte wel vasthouden waardoor de zonneboiler ook met lage temperaturen werkt.

Wat deze meneer ook aangaf was dat wanneer ik alle lampen in mijn huis zou vervangen door LED lampen, dit mij ook een besparing van meer dan 200.- euro per jaar zou opleveren.

Vervolgens kwam ik natuurlijk terecht bij de prijs! De aanschaf van een zonneboiler is nog steeds een groot bedrag en dit pas na 7 a 8 jaar terug te verdienen zag ik niet zo zitten. Totdat deze meneer mij iets voorstelde. Wat nu als ik u een lease constructie laat zien die u tussen de 0.- en 12.- euro per maand kost, zei hij. Uiteraard sceptisch als ik ben vroeg ik meteen naar het addertje onder het gras want dit leek me allemaal weer te mooi om waar te zijn. Hij legde het me uit. Wanneer u een volledig pakket neemt, dat wil zeggen: een zonneboiler van 500 liter met 3 zonnepanelen en alle lampen in uw huis laat vervangen door LED lampen, dit uitkomt op 5999.- euro. Wanneer we daar de subsidie afhalen 1700.- euro komt u uit op 4299.- euro. De lease maatschappij rekent maximaal 8%, dit is ook afhankelijk van uw situatie, waardoor u uitkomt op een looptijd van 120 maanden van 52.- euro. Omdat u in uw situatie meer dan 500.- euro per jaar gaat besparen op uw energie nota is een rekensommetje snel gemaakt. 500 delen door 12 maanden is meer dan 40.- euro per maand die u bespaart. 52.- euro maandelijkse looptijd min die 40.- euro die u bespaart komt uit op 12.- euro per maand. Maar omdat een zonneboiler gezien wordt als woningverbetering krijgt u van de belasting ook nog wat terug waarbij het goed kan zijn dat u zelfs op 0.- extra per maand uitkomt. Wat denkt u daarvan?

Nou dat klonk me dus als muziek in de oren. Daarom heb ik ook meteen een deelname formulier getekend waarbij ik me tot niets verplichtte. De volgende dag zou een account adviseur bij me langs komen om het een en ander te regelen betreffende de lease constructie.

’s Avonds op het afgesproken tijdstip stond er inderdaad een adviseur op de stoep. Onder het genot van een kop koffie legde hij mij de constructie nog eens haarfijn uit. Wat hij toen vroeg was ik me niet eens van bewust. Hij vroeg me of ik misschien ergens anders nog leningen had lopen. Neckermann, Wehkamp etc. Ja was mijn antwoord. De adviseur rekende me voor dat ik eventueel ook deze in de lease constructie kon meenemen waarbij de percentages die gebruikt worden bij dit soort hoge percentages van 12 naar 8% gaan. Na een offerte waarin ik alle verdere openstaande bedragen had mee genomen kwamen we uit op een rentepercentage van 7% waardoor ik nu maar 61.- euro per maand betaal in plaats van de 52.- voor de boiler, 40.- voor Wehkamp, 35.- voor Neckermann en nog 2 kleine posten. Dit was dus een besparing van meer dan 20.- euro per maand en dan heb ik het niets eens over wat de besparing van het energiezuinige pakket mij gaat opleveren.

Daarop heb ik natuurlijk meteen volmondig JA gezegt. Na alles getekend te hebben zou ik binnen 2 dagen bericht krijgen over de installatie met 8 dagen bedenktijd.

Twee dagen later kreeg ik telefoon of ik over 11 dagen tijd had zodat ze alles konden installeren.

 

Precies 2 weken nadat de meneer van SunEfficiency aan de deur was geweest ben ik nu in het bezit van 3 zonnepanelen op mijn dak. Lijkt net op een extra dakraam. Een boiler van 500 liter naast mijn eigen elektrische boiler en wat slangen en buizen in mijn huis. Ze hebben ook een filter bij mijn kraan beneden gezet met een klein boilertje waardoor ik nu in 1 tel warm water heb in plaats van eerst de warme kraan 20 seconden te moeten laten lopen voordat ik warm water heb. Al mijn lampen in huis zijn door de installateurs vervangen door LED lampen. Kon zelfs nog de kleur en sterkte kiezen. Totaal 27 lampen. Nu ga ik zelf de meterstanden eens bijhouden en kijken wat dit mij op gaat leveren. De verwachting is dat ik het eerste jaar 600.- euro bespaar en dat dit elk jaar meer en meer gaat worden, omdat die energie- en gasprijzen toch weer zullen gaan stijgen.

Dus mocht u ook van plan zijn om een zonneboiler of iets dergelijks aan te schaffen kan ik maar 1 ding aanraden. Neem contact op met de adviseur van SunEfficiency Dhr. J. Rombouts 06-15656165 of mail j.rombouts@sunefficiency.nl en vraag hem u dit alles uit te leggen. U zult er zeker geen spijt van hebben. Dat heb ik ook niet en ik ben echt niet in de situatie dat ik zomaar even wat kan investeren.

Klik HIER voor de folder.

 

Ik hou u op de hoogte van mijn meterstanden.

 

Groeten. P. de LeeuwAbout Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Aanschaf zonneboiler

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer