Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Sydo's Media Blog

Sony Vegas' renderproblemen

22:20, 13/3/2010 .. 0 comments .. Link
Het is erg vervelend om er na dagen aan een video gewerkt te hebben achter te komen dat Sony Vegas niet wil renderen! In sommige gevallen loopt de computer direct vast als je op Save hebt geklikt, in andere gevallen stopt Sony Vegas ermee als het halverwege of zelfs nog verder is. Uit eigen ervaring heb ik een aantal projecten kunnen redden door onderstaande dingen toe te passen.

Als opnieuw renderen niet lukt zijn er een aantal dingen die je kunt proberen: Begin bovenaan het lijstje!

- Computer opnieuw opstarten
- Alle andere programma's die je aan hebt staan afsluiten, sowieso downloadprogramma's en virusscanners.
- Bij Windows Taakbeheer de prioriteit van vegas**.exe verhogen naar Hoog. **staat voor je versie, bijvoorbeeld vegas80.exe als je versie 8.0 hebt.
- Let goed op wanneer Sony Vegas begint vast te lopen, is dit bij een overgang? Een foto? Een special effect? Maak de resolutie van de foto's in je project evengroot als de resolutie van de video, en sla het op als .png. Vegas accepteert dit formaat veel beter dan JPEG! Verwijder eventuele 3D overgangen en vervang ze door iets simpel als dit kan.
- Probeer eens een klein deel apart te renderen door het te selecteren, en bij render as... aan te geven dat alleen het geselecteerde gedeelte gerenderd mag worden. Later kun je de aparte delen in een nieuw project importeren waarna je het opnieuw kunt opslaan.
- Als dat niet lukt kun je proberen 1 spoor per keer te renderen (titels wel includeren, anders krijg je ze er later niet meer overheen)

Probeer deze dingen eens als Sony Vegas er weer geen zin in heeft. Als dit ook niet lukt? Dan weet ik het helaas ook niet meer. Tips zijn uiteraard welkom!

Google Adsense

13:04, 29/10/2009 .. 0 comments .. Link

Dat we geld kunnen verdienen door emails te lezen weten we nu door een oudere post. Dit kan echter ook gemakkelijker, zonder al dat geklik. Met Google Adsense ben je in een mum van tijd 70 euro rijker, tenminste... als je veel bezoekers op je website hebt.

Zo werkt het: Bedrijven willen graag meer pageviews op hun website hebben, en daarom hebben ze de hulp van Google ingeroepen. Het bedrijf betaalt een bedrag aan Google, en Google zorgt ervoor dat de website eigenaar waar het google-balkje op staat betaald krijgt als er op de advertentie geklikt wordt.

Maar krijgen website eigenaars dan zo veel geld voor een keer klikken? Het geheim zit hem in Google AdWords. Dat programma plukt steekwoorden van je website, en zoekt daar relevantie reclame bij. Zo is de kans groot dat het bedrijf bezoekers op hun website krijgt die daar ook echt willen zijn, en misschien wel van hun diensten gebruik gaan maken. Voor gerichte bezoekers willen bedrijven natuurlijk wel betalen.

Hier valt natuurlijk mee te sjoemelen. Als je via een ander IP-adres op het reclamebalkje op je eigen website klikt krijg je ook betaald, of als je andere mensen vraagt dit te doen. Zo zijn heel wat mensen aan geld gekomen, en hierdoor zijn ook heel wat bedrijven geld kwijt geraakt. Maar dat is het risico van het soort reclame, een reclameblok in de krant leest ook niet iedereen.De revolutie van de videocamera

12:08, 29/10/2009 .. 0 comments .. Link
Digitale videocamera's hebben de analoge camera's helemaal verdrongen. En terecht, want de mogelijkheden zijn veel groter, en de prijzen tegenwoordig laag.

Naast de goede digitale kwaliteit van de opnames is de mogelijkheid om de videobeelden op de computer te bewerken een groot voordeel van digitaal filmen. Natuurlijk is het ook mogelijk om beelden van een analoge camera op de computer te krijgen, maar dit is veel ingewikkelder, het kost veel tijd en de kwaliteit is ook nog eens niet geweldig. Bij een digitale videocamera kan je met behulp van een firewire of usb kabel snel je beelden naar de computer transporteren.

De opnames mogen dan digitaal zijn, de meeste videocams maken nog steeds gebruik van een tape als opslagmedium. Digitale Mini-DV tapes worden daarbij het meest gebruikt. De dvd is als opslagmedium in opmars geweest, maar wordt nu weer overtroffen door de harde schijf. Bij het opnemen op DVD's wordt natuurlijk geen gebruik gemaakt van grote dvd's die gebruikt worden voor speelfilms, maar van kleinere dvd's met een diagonaal van 8 centimeter. Deze kunnen ondanks hun kleine formaat gewoon gelezen worden in een dvd-speler of in een computer. Dit heeft als groot voordeel dat de gemaakte opnamen makkelijk elders bekeken kunnen worden (na het finaliseren van de dvd). Het opnemen op harde schijf is op dit moment het nieuwst. Zelf heb ik ook een camera met harde schijf aangeschaft en het werkt prima. Het grote voordeel is dat je elke scene kunt verwijderen als je er niet tevreden over bent. Dit was bij een tape niet mogelijk, tenzij je steeds terug wilde spoelen. Soms zat op de helft van een tape nog een clip die je daar wou laten, waardoor je de hele tape niet kon gebruiken. Dit heb ik ook vaak bij mezelf gezien. Het resulteerde in het steeds maar weer aanschaffen van nieuwe bandjes, wat na een tijdje ook te duur wordt.

Aan dit gemak hangt nog wel een prijskaartje. De dvd-camera's zijn vanaf zo'n 340 euro te koop, terwijl je voor een voordelige maar goede mini-dv camera soms maar 180 euro kwijt bent. Een camera met harde schijf is goedkoper dan een dvd-camera, namelijk rond de 280 euro.. Een ander nadeel is dat het bewerken van de gemaakte opnamen die op dvd of op de harde schijf staan lastiger is dan je zal denken. De beelden moeten eerst worden geript of gekopieerd worden en daarna worden geconverteerd naar avi voor je ze kunt bewerken.


Gratis geld

22:06, 28/10/2009 .. 1 comments .. Link
Gratis geld verdienen op internet.

Het klinkt onmogelijk voor mensen die niet al te vaak op het wereldwijde web komen, maar het bestaat zeker wel. Een aantal jaren geleden kreeg ik via via een link naar een website waar ik schijnbaar gratis geld kon verdienen. Ik geloofde er niks van, maar meldde me toch aan omdat dat gratis was. Nadat ik mijn eerste e-mail gekregen had kreeg ik door hoe het werkte.

Adverteerders zoeken steeds nieuwe manieren om bij de consumenten te komen, dus via een 'GPT' (Get Paid To...) was het proberen waard. Adverteerders betalen geld aan de website, die de reclame aan de leden aanbieden in ruil voor een kleine vergoeding, meestal van slecht 1 a 2 cent. Om deze vergoeding te ontvangen moet het lid op een speciale link klikken. Als dit gedaan is wordt hij of zij direct naar de site van de adverteerder geleid, en automatisch wordt de klikvergoeding dan bijgeschreven. Door deze manier van adverteren blijven de advertentie meer steken dan bij bijvoorbeeld pop-ups, maar na een tijdje leest het lid van de site er gewoon overheen.

Het klopt dus wel, gratis geld krijgen via het internet, maar 2 eurocent is niet veel. Vaak moet je wachten totdat je een bedrag van rond de 10 euro bij elkaar gespaart hebt. Het 'GPT-bedrijf' betaalt dan vrijwel uit. De losse mailtjes zijn niet veel geld waard, het totaalplaatje wel. Als je je voor meerdere websites aanmeldt kan je je inkomsten vermenigvuldigen. Dit heb ikzelf ook gedaan, en dan 2 jaar heb ik al ruim 200 euro uitbetaalt gekregen.

Tweehonderd euro, voor slecht het klikken op links in je email!

Wilt je het zelf ook proberen om te kijken of het waar is?

http://www.euroclix.nl:80/app?Ref=155867


The Hangover

13:31, 28/10/2009 .. 0 comments .. Link
Het is alweer een hele tijd geleden dat ik deze film voor het eerst gezien heb. Volgens mij was het begin juni dit jaar, in de Verenigde Staten, met Amerikaanse vrienden. De preview vond ik er erg grappig uitzien, en dat was dan ook de reden waarom ik naar 'The Hangover' ben geweest.

'The Hangover is een comedy van Todd Philips over een man die gaat trouwen, maar zijn beste vriend laat dit niet gebeuren voordat hij een vrijgezellenfeest heeft gehad. Daarom gaan vier vrienden de dag voor de bruiloft een avond naar Las Vegas. Eenmaal aangekomen in hun superdeluxe hotelkamer drinken ze nog gezamenlijk een jagermeister, en dan kunnen alle remmen los! De volgende ochtend worden ze verspreid door hun hotelkamer en vinden ze vanalles: van baby's in een kast tot een tijger in de badkamer. Verder is het een ongelooflijk grote bende. Omdat er iets in hun drankje is gestopt weten ze helemaal niets meer van wat er gebeurt is. Met zijn drieen (want de bruidegom zelf is verdwenen) proberen ze te reconstrueren wat er gebeurt is om de bruidegom terug te vinden voordat de bruiloft begint.

Afgelopen week heb ik dezelfde film nogmaals gezien, alleen toen met een Nederlands vriend. Wat mij vooral opviel was dat er veel 'Amerikaanse humor' in zat. Bepaalde grappen (zoals een van de vier vrienden die een woord verkeerd uitspreekt) lagen sommige Amerikanen dubbele om, terwijl er hier gewoon overheen gekeken werd. Natuurlijk heeft dit met de taal te maken, maar dat lijkt mij niet de enige reden, want het cultuurverschil speelt natuurlijk ook een grote rol. Uit onderzoek is gebleken dat Amerikanen graag van grappen houden waar mensen flink overdrijven. Ook onderwerpen over zwaarlijvigheid en domheid blijken de kijkers in Amerika veel leuker te vinden dan mensen van andere culturen.

Uiteraard blijft de film grappig voor beide culturen, misschien kan de ene er meer om lachen dan de ander, maar laten we maar zo denken: De film is niet voor niets in Amerika geproduceerd.


About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Sony Vegas' renderproblemen
Google Adsense
De revolutie van de videocamera
Gratis geld
The Hangover

Friends

DerekWoudstra
Marjan21
Mariette
evariha
sharpns
ietsmetmedia
Hosting door HQ ICT Systeembeheer