Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Belevenissen in het land van Jip en Janneke. Home | Profile | Archives | Friends
Wat er zoal in mijn hoofd rondspookt en ik zeer slecht onder woorden breng.

ya ya ya ya ya!15 June 2008
zo, dat was weer eens een briljant stukje songtekst van the offspring. waarom? het beschrijft mijn gevoel van het afgelopen weekend. het weekend wat vrijdag al een beetje begon.

vrijdag was op mn studentenvereniging een dienstenveiling, de opbrengst gaat naar een vet coole introductieweek. ik stelde twee diensten beschikbaar; een gewone cake bakken en een spacecake bakken. vooral de spacecake bracht nogal wat op, en ik was daar zeer blij mee. ik ga dan ook mijn uiterste best doen om de cake dinsdag gebakken te hebben zodat de koper op zijn verjaardag de visite kan trakteren.
helaas pindakaas moest ik al vrij vroeg haken, want ik moest de laatste trein naar haarlem nog halen. vanaf haarlem ben ik naar huis gefietst, een afstand die ik schat tussen de 10 en 15 km, ik fietste er een half uur over.

zaterdag was de beste dag van het weekend. wat was er aan de hand? twee dingen:
1 beeckestijn pop
2 ik die toestemming had om foto's te maken en mij voor de dranghekken te bevinden

nogmaals hulde aan de organisatie! ik hoop echt dat de foto's mooi en goed zijn geworden want dan ga ik er waarschijnlijk wel mee exposeren.
beeckestijn pop is een gratis festival, één van de kenmerken van een festival is dat je nooit alle bands kunt zien optreden. ik heb de mainstage wat links laten liggen, en hield me vooral op bij het oxy-podium, waar ik zeeeeer goede bands heb gezien; als zij niet doorbreken..., en bij het kabouterpodium, wat vooral eigenlijk een soort chill-out plek was voor hippies. ik noem even de beste bands, die je zeker in de gaten moet houden:

grumble, een punkband uit ijmuiden, het was bijna echte punk. bijna, omdat ik vind dat je punk niet op een gibson les paul speelt. maar dat ben ik, afgezien daarvan is het gewoon keiharde echte punk.

blue velvet, uit volendam. dat ze uit volendam komen zegt al genoeg; ze maken goede muziek. het is een beetje pop-rock achtig. zeer fijn om naar te luisteren

the tunes. oooh, the tunes. dit vond ik echt de beste band. wat ze spelen noemen ze zelf folk-roll, en ik vind dat die term wel klopt. het swingt, het is vrolijk, het is mooi... weet je, ik wil ze eigenlijk wel boeken als ik ooit een groot feest ga organiseren.

de shit. is echt de shit. ze zijn onder invloed van de space-echo, deze 3-mans band; drums, bass en orgel. en zo gek als een deur wat het optreden heel leuk maakt om naar te kijken. halverwege het optreden kregen ze een gouden plaat uitgereikt, wat dan ook zeker meer dan genoeg zegt over hoe goed de muziek is. mocht je ze ooit willen boeken; zorg dat je melk hebt.

deze bands, die ik de beste van het festival vond, stonden allen op het oxy-podium.

dan hebben we de zondag nog. gelukkig kon ik deze dag wel uitslapen.. soort van, ware het niet dat de kerkklok mij iedere zondag wakker maakt omdat die een kwartier lang blijven bellen.
op naar zaandam, naar de kade on the damned te bekijken en beluisteren. ze waren goed, zeker als je je bedenkt dat het 4 oude mannen zijn die staan te spelen. het concert was wel erg kort, wat ik toch wel jammer vond. wat ik ook jammer vond was dat ze het liedje 'video nasty' niet gespeeld hebben, dat is namelijk het nummer waarmee ik ze ontdekt heb; met dat nummer hebben ze namelijk een gastoptreden in the young ones. maar gelukkig speelde men wel 'jet boy, jet girl' en daar werd ik toch wel heel blij van.
minder blij werd ik van de agressie pit. er was een 'normale' pit (voorzover zulk gedrag normaal is) en een beetje aan de zijkant voor het podium een agressie pit. ik dacht eerst dat het nog een normale was. wat noem ik een agressie pit? dat mensen heel boos en woest op je af komen, het lijkt alsof ze je in elkaar willen meppen, en je dan in de pit douwen, of je nu wil of niet. en de pit was nogal gewelddadig, dus erger dan normaal, maar ik wilde mijn goede plek voor het podium niet prijsgeven dus bleef ik eigenwijs staan. met alle gevolgen van dien; morgen ben ik blauw.

ik merk trouwens ook wel dat ik een ouwe lul (v) aan het worden ben. en een hippie.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

en dan...11 June 2008
alle voorbereidingen zijn getroffen. mijn camera en mijn lenzen zijn er klaar voor. ik kan 3x36 foto's maken in kleur, en als backup neem ik ook nog eens 3x36 zwart-wit rolletjes mee; je weet immers nooit.
ik heb een lenzen drager, dat wilzeggen: een zeker persoon die mijn tas draagt. de lenzen zijn nogal zwaar, aangezien ze allemaal van glas zijn en ik ook een telelens tot mijn beschikking heb. maar, geen zorgen, mijn lenzendrager kan het wel hebben; hij heeft aan wedstrijdzwemmen gedaan dus hij heeft de kracht er wel voor.
nu is het wachten tot de dag daar is, dan kan ik me melden bij de backstage-ingang op het veld en krijg ik het oh-zo magische polsbandje wat betekend dat ik foto's mag maken en waarschijnlijk ook access all area inhoudt.
de enige onstabiele factor is het weer, maar daar heb ik rekening mee gehouden (qua asa). nu maar hopen dat het droog blijft, dat is echt het belangrijkste =)
zaterdag is het zover. mijn eerste echte 'optreden' als fotograaf. ik vind het zeer tof van de organisatie dat ze mij toestemming hebben gegeven.
hulde aan beeckestijn festival!
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

waar ik al die maanden op heb gewacht10 June 2008
het nieuwe album van the offspring is nog niet uit, maar, niet getreurd, omdat ik een geregistreerde fan ben, mag ik m nu al kopen via amazon. daar kon ik ook al stukjes beluisteren.
en, ik moet zeggen, het valt mij bar tegen.
ik heb echt uitgekeken, afgeteld tot de releasedatum, en dan krijg je zoiets te horen, terwijl het 'better than ever' zou moeten zijn.
misschien moet ik niet zo hard oordelen, en de nummers gewoon leren beluisteren. als ik het dan nog steeds niks vind is het met recht echt kut.
ben benieuwd.
een concert van hun is trouwens wel echt een aanrader om naartoe te gaan. maar helaas staat nederland niet op de lijst. tot nu toe; misschien verandert dat nog =)
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

broodschrijven9 June 2008
wat is er voor nodig om een goede schrijver te zijn, afgezien van het correct gebruiken van hoofdletters? iedereen lijkt tegenwoordig wel er stellig van overtuigd te zijn dat ze kunnen schrijven. tegenwoordig -nou ja, het is al een tijdje aan de gang- wordt iets vrij snel tot literatuur gedoopt. maar wat is literatuur nou eigenlijk?
een woordenboek leert ons tegenwoordig niets meer, wij zijn veroordeeld tot wikipedia, waar 's lands wijsten hun kennis beschikbaar stellen. ik quote:
'Het woord literatuur (ook wel litteratuur of (de) letteren) heeft verschillende, dicht bij elkaar liggende betekenissen. De ruimste is dat literatuur de verzameling is van alle teksten, zowel geschreven als in mondelinge vorm. Literatuur wordt ook wel in een enge betekenis gebruikt, waarbij zij tegenover lectuur is gesteld. In die zin zou literatuur de hoge, elitaire vorm en lectuur de lage, populairdere vorm van teksten aanduiden. Waar literaire auteurs vaak een boodschap willen overbrengen, en dat op een artistieke wijze willen doen, zijn schrijvers van lectuur gericht op het schrijven van teksten die vooral ter ontspanning gelezen worden.'
(http://nl.wikipedia.org/wiki/Literatuur)
ik heb het dus over literatuur in enge betekenis. men vindt een giphart een literair werk; ik ben van mening dat het in dezelfde lectuurbak moet liggen als de bouqetromannetjes.
ik dwaal af, om terug te komen op mijn vraag; wat is er voor nodig om een goede schrijver te zijn?
je moet verdomd goed in staat zijn om je gedachten onder woorden te brengen -daar faal ik al keihard- en je moet, heel belangrijk, de taal naar je hand kunnen zetten.
het schijnt dat schrijvers veel meer woorden gebruiken in het dagelijkse taalgebruik dan het klootjesvolk. dat betekent niet zozeer dat ze meer onzin uitkramen, maar dat ze wat kieskeuriger zijn over hun woordgebruik.

ga ik schrijven? nee, ik heb daar echt het talent niet voor. ik vind het fijn om op deze wijze mijn gedachten te ordenen, maar ik zie mezelf mijn brood ermee niet verdienen.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer