Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
stage lectoraten

Description

Op deze weblog kunnen jullie het proces lezen van mijn onderzoeksstage bij de lectoraten Publieke Meningsvorming van Hogeschool INHOLLAND in Diemen.


My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
*My Photo Album

coachgesprek

Hai hai

zo ik kom net terug van een coach gesprek. Ik liep zoals eerder al vernoemd vast met het adviesrapport.

 

Ik vermeldde aan mijn coach dat ik het best lastig vondt met het rapport. Gelukkig bevestigde hij mij, dat het ook allemaal best pittig is. Dat is altijd prettig om te weten, dat het inderdaad dus best lastig is.

Hij heeft me verder op weg geholpen, door inhoudelijke tips en de zaken die er in de tekst moeten komen te staan. Kortom ik mag weer in alle vele rapporten door andere leerlingen reeds gemaakt, gaan neuzen en deze doorspitten

 

Verder zal ik inderdaad een uitloop hebben van 2 weken met mijn stage. Wel is de uiterlijke deadline gezet op het einde van de maand. Dan moet het adviesrapport af zijn en ingeleverd.

Nog even bikkelen, en dan zomervakantie

 

Tevens zal dit mijn laaste bericht zijn op deze weblog. Hopelijk vonden jullie het leuk mij gevolgd te hebben deze afgelopen 10 weken tijdens mijn stage bij het lectoraat Publieke Meningsvorming.

Succes iedereen en tot ziens!

 


Posted: 12:16, 21/6/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

hooikoorts attack

Goeiemorgen.

Het is vandaag een zeer broerige dag, en ik heb zware last van hooikoorts

Gisteren heb ik bericht gekregen van mijn coach, en morgen hebben we afgesproken. Gelukkig maar, want ik zit een beetje vast betreft de voortgang van mijn adviesrapport.

Morgen vertel ik jullie hoe de meeting is verlopen, en dan weet ik ook weer meer.

Vooralsnog ga ik vandaag een poging doen om verder te gaan met het adviesrapport.

Groetjes tal


Posted: 08:15, 20/6/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

maandagmiddag

Het is weer begonnen de werkweek. Zo ik ben bijna klaar met mijn stageplan, daar ben ik echt superblij mee. Alleen nog even de lay-out wat sappiger maken.

Helaas zit ik even vast met mijn adviesrapport. Hopelijk heeft m'n coach morgen even tijd voor me. Ik heb hem gemaild, maar helaas is hij vrij vandaag.

Officieel zit ik in mijn laatste stageweek, maar hoogst waarschijnlijk zit ik hier tot het einde van de maand.

Super spannend, na het vele zoeken van een andere part time baan heb ik er een gevonden. Vanaf begin augustus zal ik gaan beginnen in een ondersteunende functie op kantoor. De locatie vind ik helemaal super, namelijk in het WTC  Momenteel werk ik in de weekenden namelijk in een kleding boetiek. Erg leuk, maar niet echt een aanwinst op mijn CV.

En eindelijk de weekenden vrij. Vond het een pittige periode, door de week stage lopen en in de weekenden ook werken.

Ik ga weer even door.

Tot van de week!!

 


Posted: 11:20, 18/6/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

Vrijdagochtend

 Goeiemorgen allemaal.

Vandaag weer verder aan m'n stageopdrachten werken en het adviesrapport.

Ik ben digitaal geabbonneerd op het nrc handelsblad en kreeg vanmorgen een mail binnen. De titel van het artikel is 'Fatsoen en respect centraal in beleid'.

Voor mijn stage lees ik deze artikelen, alles wat actueel is en er maar een beetje mee te maken heeft. Het leuke ervan is dat je updated bent van alles wat zich momenteel afspeelt in de maatschappij. Want ook al is het niet de relevante informatie, je moet het eerst screenen om dat te weten.

Nu ga ik weer aan de slag met de resultaten van het onderzoek. Baal er wel van dat m'n coach er vandaag niet is, ivm een aantal vragen die ik heb.

 

Fijn weekend iedereen

 


Posted: 08:35, 15/6/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

Stageverslag

Vandaag ben ik weer lekker aan het door werken met mijn stageplan/verslag. Gelukkig heb ik het tijdens mijn stage beetje bij beetje bijgehouden.

Ik had de voorkennis al van mede studenten, die tegen me zeiden dat ik tijdens mijn stage ook aan het stageplan zelf moest werken. Momenteel ben ik dus van een aantal competenties, concrete voorbeelden erbij aan het schrijven.

 

Verder nog even online gesnuffeld naar relevant nieuws, maar helaas zit het er vandaag niet in.

Fijne dag allemaal


Posted: 14:51, 14/6/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

maandagochtend

Een frisse nieuwe week is weer begonnen. Deze week worden er weer tropische temperaturen verwacht.

Op donderdag 14 juni organiseert het Centrum Media en Gezondheid i.s.m. de
Media Academie in Hilversum de Dag van de Soap 2007. Hiervoor zijn alle betrokkenen van Inholland

ook uitgenodigd. Wat houdt deze dag nu in?

Soap- en dramaseries kunnen een geschikt middel zijn om sociale en maatschappelijke thema's zoals gezondheid en raciale tolerantie bespreekbaar te maken en zelfs gedragsverandering te stimuleren: de zogenaamde Entertainment-Education strategie.

Producenten, regisseurs, schrijvers, maatschappelijke organisaties en onderzoekers praten en discussiëren op tijdens deze Dag van de Soap over de 'Sociale Impact van Soaps'.

Het is vrijwillig om hieraan deel te nemen, helaas zal ik niet gaan ivm het vele werk wat ik nog moet doen. Het is de gehele dag in Hilversum.

 

Wat erg leuk is, is dat er altijd verschillende dingen georganiseerd worden vanuit dit project. Er hebben deze afgelopen 5 maanden al meerdere 'dagjes' of bijeenkomsten plaatsgevonden. Bijvoorbeeld de onderzoeksdag in Rotterdam, en ook heb ik met m'n coach een vergadering bijgewoond van AT5 en de gemeente.

Tot snel.

 

 


Posted: 08:01, 11/6/2007
Comments (1) | Add Comment | Link

woensdagochtend

Goeiemorgen iedereen,

gisteren had ik een gesprek in Maarssen bij een uitgeverij, Blauwmedia. Het was een mogelijke afstudeerplek op de sales afdeling. Momenteel ben ik nog bezig met m'n stage 3e jaar, maar deze zal spoedig eindigen. Dus leek het me verstandig om alvast te anticiperen door middel van het zoeken  naar een alvast toekomstige afstudeerplek.

Aangezien ik mijn ervaringen met jullie deel, wat er allemaal in mijn stage periode aan bod komt leek het me leuk om dit ook met jullie te delen.

 

Had het gesprek bij Blauwmedia met de directeur en zijn assistente. Het waren zeer prettige mensen. Helaas had de directeur het zo expliciet over cijfers constant, dat ik een beetje een soort van telemarketing-idee erbij kreeg.

Voor mezelf had ik al besloten dat ik het niet zou doen. De volgende dag belde de assistente van de directeur me op, met de mededeling dat ik welkom was.

Na even met haar gekletst te hebben bevestigde zij mijn gevoel over de telemarketing vorm van werken.

Ik heb hen vriendelijk bedankt voor de moeite&tijd en uitgelegd dat de stage niet bij mij past. De ervaring van deze 'sollicitatie' gesprekken is heel leerzaam. Ten eerste krijg je een beetje een beeld wat er allemaal gevraagd word tijdens deze gesprekken, en ten tweede ben je elke keer minder zenuwachtig.

 

Al met al weer een leuke ervaring. Ga nu weer verder met mijn adviesrapport West Side.

 

Fijne dag!!


Posted: 08:10, 6/6/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

maandag

Goeiemorgen allemaal,

vorige week was het nogal druk, en heb ik jullie 1x op de hoogte gesteld van de stand van zaken. Deze week zal ik het daarom 3x doen.

 

Net een coachgesprek gehad, en vandaag ga ik verder aan de slag met citaten uit de verschillende rapporten. De bedoeling is dat ik er uitspraken uit haal, gebaseerd op op de thema's multiculturalisme, stadsgevoel, discriminatie en allochtonen.

Verder zal ik deze citaten weer kunnen gebruiken in mijn eigen adviesrapport bij bevindingen. Dit onderdeel van de stage is erg leuk. Het is interessant om te zien wat mensen hun ideeen en meningen zijn.

Ga nu snel aan de slag, want aan het einde van de dag heb ik ook nog een gesprek in utrecht bij een uitgeverij om eventueel te gaan afstuderen. Ik ben alvast vooruit aan het plannen hihihi betreft m'n studie.

Tot morgen!


Posted: 10:23, 4/6/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

Het is vandaag alweer donderdag. De dagen vliegen voorbij. Inmiddels zit ik alweer in m'n 17e stage week. Er zal wel een kleine uitloop zijn van ongeveer 2 weken.

Gelukkig had ik daar al rekening mee gehouden.

 

Vanmiddag had ik een coachgesprek. M'n  coach wilde de stand van zaken weten. Heb verteld dat ik momenteel een kleine achterstand op de huidige planning heb. Verder zal ik hem a.s. maandag helpen met nieuwe citaten uit de adviesrapporten te halen. De respondenten hebben over verschillende thema's uitspraken gedaan.

Vorige keer heb ik citaten gemaakt van alle uitspraken die over AT5 zijn gedaan, maar deze keer word het een ander onderwerp. De respondenten die de uitspraken hebben gedaan komen merendeels uit Amsterdam-West. Als 'buitenstaander' is het interessant om de interviews te lezen. Je krijgt even een vluchtige kijk in mensen hun belevingswereld.

Volgende week vertel ik jullie er meer over.

 

Fijne dag allemaal

 

Alvast fijne avond 


Posted: 13:42, 31/5/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

lang weekend

Afgelopen woensdag zou ik een coach geprek hebben. Helaas is deze niet door gegaan.

Volgende week ga ik nog een laatste keer een duik nemen in de gemaakte excelbestanden. Deze moet ik op gegevens nog een keer controlleren. Het proces van deze opdracht heb ik meegenomen in mijn stageplan betref competenties. Er hebben zo vaak diverse verzoeken en veranderingen plaatsgevonden, dat ik er lichtelijk stress van kreeg.

Als men het doel van excel niet begrijpt, is het nog niet onbegonnen werk. Dus heb ik het bij de competentie flexibiliteit&stressbestendigheid erbij gevoegd.

Ik ga nog even door met mijn taken hier, en ik wens jullie een fijn lang weekend!


Posted: 10:52, 25/5/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

morgen meeting coach

Vorige week had ik een coachgesprek, en moest ik mijn contextanalyse voorleggen.

Hier en daar waren nog wat verbeterpunten, maar in de grote lijn zag het er goed uit, volgens m'n coach dan.

De komende periode heb ik elke woensdag een meeting met m'n coach om alles omtrent het eindproduct door te nemen en te bespreken. Zelf vind ik het prettig om met regelmaat samen te komen, en tevens feedback te ontvangen.

Morgen is er weer een meeting. Ik houd jullie op de hoogte


Posted: 13:05, 22/5/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

Schandalig

Vandaag is er een artikel uitkomen in de telegraaf over een joods echtpaar wat vlucht voor buurtterreur in de Amsterdamse buurt Bos en Lommer.

Na jarenlange dreigementen en pesterijen heeft het echtpaar de ring in de handdoek gegooid. Ze verlaten de buurt en verhuizen elders.

Op de deur van het echtpaar zouden regelmatig hakenkruizen en arabische leuzen zijn gekrast, auto is besmeurd en de banden werden lek gestoken. Ga zo maar door.

Waar zijn we in godesnaam mee bezig anno 2007. Wat is er gebeurd met deze 'multiculturele samenleving'???

Wederzijds begrip en respect moet toch van twee kanten komen?!! Zonder te generaliseren, want gelukkig ken ik  zelf tevens ontwikkelde marrokaanse/arabische mensen, verwacht men dat Nederland(ers)begrip en respect voor het islam heeft, maar andersom dan??!!

Andersom geldt dit mechanisme ook.

Het moet een wisselwerking zijn, anders zal uiteindelijk de 'multiculturele samenleving' een utopisch fenomeen gaan worden.

Wat maakt het uit of iemand joods, homo of wat voor achtergrond dan ook heeft.....Dat is juist het mooie van onze samenleving, de diversiteit.

 

Persoonlijk word ik er echt verdrietig en bedroefd van....

 

 


Posted: 10:41, 16/5/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

Korte werkweek

Goeiemorgen,

deze week is maar een kort weekje. Donderdag en vrijdag is er hemelvaart en pinksteren. Momenteel ben ik bezig met het eindproduct, en dat is een adviesrapport uitbrengen over ' Westside'. De hamvraag hierbij is: 'Draagt deze soap bij aan de discussie multiculturalisme, en werkt het middel als soap'.

 

Op dit moment ben ik bezig met de contextanalyse, het in kaart brengen van multiculturalisme in grote steden. Persoonlijk vind ik het zeer interessant. Gisteren diverse informatie op internet gevonden. Het is een onderwerp waar zoveel informatie over te vinden is. Dat ik me gisteren even moest orienteren, want er moeten toch soms keuzes worden gemaakt.

Er waren goede artikelen te vinden bij de Volkskrant, Trouw en Het Vrije Volk. Overigens vond ik het allemaal wel redelijk deprimerend wat ik las over zaken zoals integratie...

Is het dan zwartgallig?? Als je de rapportage van het Sociaal en Cultureel Planbureau leest dan niet. Er is een aanmerkelijke achterstande in cognitieve ontwikkeling en taalvaardigheid. Met als gevolg dat de toegang tot de betere banen is afgesloten.

Oorzaken? Er zijn er vele waarom deze kwestie nu en zeker ook in de toekomst een groot probleem is en vormt. Tevens moeten de allochtonen jongeren ophouden met zich slachtoffer te voelen van deze maatschappij. Ze moeten van de slachtofferrol af om een identiteit te vinden. Dit zal in hun eigen voordeel uitpakken, want pas dan kom je echt vooruit. Overigens lees je dit ook in 'het islamdilemma'. Dit boek is geschreven door een Canadese moslimma.

 

Maar genoeg voor vandaag, ik ga weer verder.

Fijne dag iedereen!

 


Posted: 07:52, 15/5/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

maandagochtend

Hai hai,

heeft iedereen een ontspannen weekend gehad?

Momenteel ben ik me aan het verdiepen in het blad 'de pers'. In de categorie nieuws staat een artikel over de turkse politiek ivm de verkiezingen in juli. Er was een demonstratie aan de kust bij Izmir. In juli komen er namelijk verkiezingen, en de turkse bevolking is angstig voor de islamisering in de samenleving. Als de islamisering namelijk doorzet en meer macht krijgt zullen vele vrijheden worden ingetrokken. En dat terwijl men daar nu juist zoveel vrijheid heeft. Vrouwen studeren, dragen wat ze willen enz net als in nederland eigenlijk.

Voor mijn stage moet ik op de hoogte zijn van o.a. dit soort actuele zaken. Deze informatie verwerk ik weer in mijn uiteindelijke adviesrapport. Er word van mij, als stagaire, namelijk verwacht zelf een beeld te vormen van 'het multiculturalisme' in de algemene zin van het woord. Verder mag ik de informatie toepassen hoe ik denk dat ze het beste van pas kan komen.

Ik ga weer even door, fijne dag !

Groetjes tal


Posted: 10:47, 14/5/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

Geheugen even opfrissen

Vandaag zit ik weer eens alleen op mijn stageplek. Overigens is dit niet iets nieuws, want ik zit merendeels alleen. Het vergt dan ook een bepaalde mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

In de afgelopen periode heb ik door middel van digitale media veel informatie verzameld. Vandaag is zo'n dag dat ik de verzamelde informatie opnieuw even doorlees, om m'n geheugen even op te frissen  De onderwerpen gaan over regiosoap & multiculturalisme.

Morgen is het weer zaterdag. Weekend betekent voor mij altijd weer werken  Zowel zaterdag als zondag ben ik aan het werk, elk weekend. Momenteel begin ik het best pittig te vinden, bijna zeven dagen in de week werken. Maar ja nog even m'n tanden erin bijten, en voor ik het weer weet is het voorbij

Fijn weekend allemaal


Posted: 14:18, 11/5/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

anticiperen

Deze week heb ik opnieuw een coachgesprek gehad. Er word dan geevalueerd hoe de afgelopen stage periode tot nu toe is verlopen. Er had zich in een situatie een spontaan leerproces voorgedaan. tijdens deze stage heb ik gewerkt met excel. Van tevoren wer er vermeld dat ik alleen maar de gegevens hoefde in te voeren. Na afloop bleek dat er toch getabellisseerd moest worden. Gelukkig had ik daar al rekening mee gehouden, met de manier van invoeren in de excelbestanden. Zodat ik tegen het einde alleen maar de formule hoefde toe te passen. Op dat moment had ik goed geanticipeerd. 

Het was een competentie waar ik me nog niet bewust mee had bezig gehouden. Prettig ervan is dat je weer vooruitgang boekt, en tevens jezelf beter leert kennen. Tijdens deze stage heb ik weer wat meer geleerd over mijn eigen capaciteiten.

Mijn coach was tevreden, en ik daardoor ook


Posted: 13:27, 10/5/2007
Comments (1) | Add Comment | Link

Fanatiek

Zo is iedereen een beetje bijgekomen van koninginnedag??

Het is officieel meivakantie, maar ik ben fanatiek vanmorgen om half 9 toch maar aan de slag gegaan.

Deze week moet ik een begin gaan maken met mijn eindproduct oftewel een adviesrapport . Voor alsnog weet ik nog niet precies de opbouw van het rapport. In de loop van deze stage heb ik zoveel informatie verzameld overactualiteiten van de orde van de dag, maar ook bijvoorbeeld over de achtergrond van regiosoaps en multiculturalisme in grote steden.

Zelf vind ik het zeer interessante onderwerpen. Het gevaar in al het onderzoeken is alleen wel dat je zoveel informatie tot je beschikking hebt, dat je zowel de breedte als de diepte in kan gaan betreffende de info.

Hopelijk kom ik deze week verder in mijn denkprocessen

Ik houd jullie op de hoogte.


Posted: 08:11, 2/5/2007
Comments (1) | Add Comment | Link

het gesprek met m'n coach

 

In het kort zijn er een aantal zaken naar voren gekomen die nog of afgerond moeten worden en/of een begin mee moet worden gemaakt. Om mee te beginnen was ik al begonnen met een contextanalyse. In deze analyse staan de twee subonderwerpen regiosoap&multiculturalisme in de grote stad centraal.

Een laatste check up doen betereft de aangemaakte data in excel.

Een begin gaan maken met het uiteindelijke advies rapport.

Maar eerst ga ik aankomend weekend naar Barcalona   echt tegek, heb er super veel zin in!!

Ik wens jullie een heel fijn weekend, aan het weer zal het in ieder geval niet liggen!


Posted: 09:39, 26/4/2007
Comments (3) | Add Comment | Link

de werkweek is weer begonnen

Goeiemorgen allemaal,

zo het weekend zit er weer op. In de weekenden werk ik ook altijd, en deze maandag ben ik best moe.

Inmiddels  begin ik vandaag aan mijn  12de stage week. Strax een coachgesprek om de voortgang door te nemen, en een nieuwe planning te maken. Ik hou jullie op de hoogte hoe de verdere week verloopt!

Groetjes

tal


Posted: 08:10, 23/4/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

Dit is mijn nieuwe weblog

Welkom allemaal!

De komende weken zal ik jullie op de hoogte houden van mijn onderzoekstage bij het lectoraat Publieke Meningsvorming. Het project waar ik me mee bezig hou is de reallity soap West side. Dit project is tot stand gekomen door de samenwerking van de gemeente Amsterdam en AT5.

Ik wens jullie veel lees plezier!

Graag zie ik jullie comments tegemoet

 


Posted: 15:09, 19/4/2007
Comments (3) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer