Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Road to Horecamen

Week 7: eentonig werk

19:39, 24/10/2011 .. 0 comments .. Link

Om nog even terug te komen hoe week 7 is verlopen.

Afgelopen week was een saai weekje voor me. De klanten bleven weg en het weer was nog veel slechter. Je merkt wel dat tijdens de horeca het heel erg eentonig werk is en dat er weinig afwisseling is. Wel kon ik hierdoor wat meer met het personeel en klanten die kwamen kon je achteraf ook een leuk gesprek mee wisselen. Ik had de baas een klein stukje van mijn onderzoek laten zien en die was erg enthousiast over de bevindingen die ik tot nu toe heb gedaan.

Bij hem is het vaak heel erg op de basis gericht omdat hij een beetje ''ouderwets'' nog is. Dus door bepaalde methodes van mijn marktonderzoek te laten zien, vond hij heel erg leuk.

Mijn laatste weekje gaat hier nu in en mijn onderzoek is bijna afgelopen. Volgende zal dus ook mijn laatste logje zijn en ik hoop dat iedereen iedergeval genoten heeft met lezen van mijn stageverslagen

Met vriendelijke groet, Talal el Hachioui



Alweer week 6

19:33, 24/10/2011 .. 0 comments .. Link

Beste mensen,

Het is alweer een tijd geleden dat ik gelogd heb, dit heeft vooral te maken met dat ik het heel erg druk heb. Echter ben ik tijdens mijn stage wel heel erg hard aan mijn leerdoelen aan het werk. Om ze nog even kort op te sommen

- horecaervaring opdoen

- leren hoe je je personeel het best kan motiveren

- Wat er allemaal komt kijken om een eigen onderneming te beginnen.

Mijn 1e doel is in feite al voltooid en voelt erg leuk aan. Ik merk dat ik het toch wel heel erg leuk vind om in de horeca te werken. Om keihard bepaalde uren te knallen en vervolgens te genieten dat je toch wel hard gewerkt hebt en een goede omzet heb kunnen behalen spreekt mij dus erg aan.

Toch heb ik ook gezien dat de baas kampt met veel problemen(ziekmeldingen, leveranciers die te laat komen en bijvoorbeeld ook problemen met kapotte scooters), dit is niet heel erg bevordelijk voor een vlot verloop. Helaas hoort het er wel bij, wat je heel goed kan zien is dat het personeel heel erg zelfstandig is en als de baas afwezig is hun hun werk goed doen. Dus dat de baas vaak even wat agressiever reageert heeft dus eigenlijk wel een positieve invloed.

Al met al, heb ik het nog steeds heel erg naar me zin.

Mvg talal el hachioui, horeceman!



Steeds beter

13:26, 11/10/2011 .. 0 comments .. Link
Een hele goedemiddag lezers, Allereerst sorry dat ik iets te laat heb geŁpdatet maar door de zware werkdagen ben ik zo vermoeid. Nu ik wat maaltijden heb geleerd en de personeelsleden steeds beter leer kennen gaat het ook veel beter. Wat ik heel erg goed kan zien tijdens mijn stage is dat het team heel erg sterk staat maar echter de communicatie soms de wensen doet achter laten. Wat je heel goed dus kan zien is dat strenge regels niet een betere werkprestatie moet geven, persoonlijk motiveert het mij wel. Het was deze week gemiddeld druk en kon daardoor steeds wat extra dingen leren. Mijn horecaervaring begint steeds meer te groeien en ik heb het erg naar me zin. Wat ik heel erg leuk vond was mijn gesprek met de kok. Die vertelde mij dat hij een tijdje in de scheepsbouw heeft gewerkt en hij daar de tijd van zijn leven had. Hij behoedde mij dat ik beter een onderneming niet in de horeca kan starten aangezien je sociale leven er aan kapot gaat. Dit is zijn persoonlijke ervaring ervan. Het deed mij wel heel erg en vond het ook heel erg jammer dat het voor hem zo is afgelopen, want het is echt een hele aardige man. Deze week zal ik er keihard tegen aan moeten, maar dat doe ik wel met een glimlach. Bedankt voor het lezen iedereen.

Talal word kok

11:08, 2/10/2011 .. 0 comments .. Link
De week begon heel erg rustig en we dachten dat het weer een rustige week ging worden net als vorige week. Echter naarmate de zon meer ging schijnen, hoe meer klanten er kwamen om is even lekker uit eten te gaan. Ik was ook heel erg blij aangezien ik nu mocht laten zien dat ik een goeie hulp kon zijn tijdens een wat drukkender periode. Helaas was de baas er niet want die had een vakantie ingepland en komt ongeveer op 11 oktober weer terug. Dus ik kreeg de kans om samen te werken met de 2 koks en die hebben mij veel geleerd op gebied van horeca en ook vooral koken. Ze lieten mij diverse gerechten zien en hoe ik die het snelst kan klaarmaken. Ik mocht ze ook nog is helpen met de voorbereiding op het avondmaal waarbij ik bij veel ingrediŽnten/producten uitgelegd kreeg waarvoor ze dienden. Ik begin het hier steeds leuker te vinden en dat heeft mede te maken door het leuke personeel dat er werkt. Ze zijn allemaal heel erg open en vriendelijk. Dit was weer mijn update en volgende week hopen we op een nog drukkere werkweek

Rustig weekje

11:55, 26/9/2011 .. 0 comments .. Link
Heey iedereen, Deze week was helaas aardig rustig in het restaurant maar dit heeft mij er niet van weerhouden om mijn stage goed te benutten. Ik heb deze week dan ook veel naar de interne comunnicatie van het personeel gekeken. Hierbij viel mij op dan mensen elkaar niet zo goed begrijpen. De reden hiervoor is dat de baas itiliaans spreekt en slecht nederlands. Ook heeft de baas weinig begrip voor fouten die gemaakt kunnen worden. Maar toch vind ik de mentaliteit dan wel weer heel sterk, want dit zorgt er dan weer voor dat het personeel op hun hoede blijven. Ik mocht deze week ook helpen met koken en heb dus af en toe was lasagna en spaghetti/macaroni gemaakt. Vond ik echt heel erg leuk om te doen, aangezien ik ook nog wat feedback kreeg over hoe het nog beter kan. Dus je leert er wel heel erg van. Volgende week zal ik mijn meer gaan focussen op de concurrentieanalyse en natuurlijk helpen in het restaurant/keuken. Ik zal dan ook waarschijnlijk tijdens mijn stage af en toe naar de concurrenten gaan en daar rondneuzen. Vandaag is dan mijn vrije dag eindelijk en ga even lekker bijkomen en dan vanaf morgen er weer hard tegenaan. Bedankt voor het lezen, Talal el Hachioui, Horecaman

Drukke werkweek

12:05, 19/9/2011 .. 0 comments .. Link
In alle drukte bij restaurant la mamma heb ik nu eindelijk tijd om mijn weblog bij te houden. Kleine impressies van het bedrijf: - Klein - Sfeervol - Gezellig - Na de drukke uren,lekker informeel - Smakelijk eten - Echte itilianen - Koks staan open voor nieuwe ideeen. Ik begon dinsdag lekker met werken en begon om ongeveer 2 uur en werkte tot 10 uur. Zo gaan alle uren behalve in het weekend dan wordt er nog meestal 1 uur aan vast geplakt. Ik mocht eigenlijk best veel doen en zelfs 1 x pizza bezorgen omdat ik die ervaring toch eigenlijk wel wou opdoen en het mij heel leuk. Goeie eerste keer voor mij gevoel dus. Verderest mocht ik veel in de bediening ook helpen omdat er een personeelslid ziek is. Vind het nog wel moeilijk want ik ben een beetje onhandig eigenlijk. Echter zag de baas wel dat ik goed mijn best deed. Aankomende week zal ik vooral werken aan mijn kookskills omdat ik dat vroeg om te leren aan de baas. Hij vond het prima, hij zei tegen me dat we eerst lekker basis eten gingen koken en daarna mischien wat vlees/vis gerechten. Wat je goed kon opmerken is dat vanaf 2-4 de baas heel rustig is en veel grapjes maakt maar na 4 uur tot met 10 uur kan hij heel erg boos worden op zijn personeel. Ik vind hem zelfs een beetje perfectionistisch. Toch werkt iedereen keihard omdat zei ook dezelfde instelling hebben. Al met al een goede 2de week gehad en ik heb het heel erg naar me zin hier. En ik kan niet wachten tot ik weer morgen kan werken. Met vriendelijke groet, De horeceman

Wekelijkse verslag met begeleieder week 1

12:10, 8/9/2011 .. 0 comments .. Link

Dit was de eerste dag dat ik met ze mocht werken. Voordat ze me alles gingen leren wou de directeur eerst een gesprek met mij. Het was een hele aardige man en vind het ook vooral leuk om te werken. Hij heeft 3 zaken allemaal in de buurt van elkaar.
Hij vertelde me wat hij allemaal verwachtte en zei dat hij mij volledig wou helpen om mij leerdoelen te gaan behalen.

Hij vertelde dat de 1e week vooral leren zou zijn. Hij leerde met de kassa werken,afeasen en kennis maken met het personeel. Ook zou hij minimaal 2 uur over laten om aan mijn Project te laten werken. Verder werk ik ongeveer 40 uur per week verdeeld over minimaal 5 dagen. Ik zal 3 dagen in het weekend werken en 2 dagen doordeweeks.

Volgende week heb ik nog een gesprek met hem. Deze week werk ik 2 koks en die leren mij steeds meer nieuwe dingen. Waar ik naar uitkijk is wanneer ook mag helpen met koken want dat is toch stiekem ook wel een droom van me.

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Week 7: eentonig werk
Alweer week 6
Steeds beter
Talal word kok
Rustig weekje

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer