Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Onze 2de exploratieweek

Home - Profile - Archives - Friends

Eindelijk ons bos staat er!!!!!!!!

Posted on 24/4/2007 at 11:56 - 0 Comments - Post Comment - Link

We kunnen weer goed ademhalen nu, want ons bos staat er eindelijk. Zuivere lucht!!! Oftewel onze opdrachten zijn klaar!!

Ons digitaal portfolio is overlopen, de straatinterviews zijn nu volledig geanalyseerd en besproken. De laatste details aan alle opdrachten zijn aangepast.

 

De hapjes voor de jury zijn gemaakt... we zijn er klaar voor!!!

Laat maar komen die houthakkers, we houden ze wel tegen ;-)

 


Hier en daar nog wat bijplanten...

Posted on 23/4/2007 at 14:30 - 0 Comments - Post Comment - Link

Eén dag voor het einde en we zijn al zo goed als klaar. De verschillende onderdelen van de poster worden vandaag eindelijk opgekleefd. Na een hele tijd over de compositie van de onderdelen te hebben gediscussieerd.

 

We hebben eindelijk een campagne van 20 jaar oud gevonden voor filosofie. Deze gaan we zo dadelijk dan ook bespreken. We zullen onze hersentjes eens op volle toeren laten filosoferen.

We hebben Tim De Mulder eindelijk te pakken gekregen en deze heeft ons alle details over de campagne "Schoon van A" gegeven voor de vakopdracht van economie.

Nu zijn we even aan het overleggen wat voor lekkers we de jury morgen gaan voorschotelen, en ze zullen verwend worden hoor.

De radiospotjes van Engels zijn ook opgenomen, dit gebeurde met veel gelach en geroep, maar ze staan erop.

 

 In het EMI hebben we snel op alle schermen de lichtsterkte wat verlaagd, dit om een lager elektriciteits verbruik te bekomen. We hopen dat onze medeleerlingen dit niet zullen merken, maar zo hebben we voor vandaag onze goede daad weeral gehad natuurlijk ;-).


Bijna een bos!

Posted on 20/4/2007 at 11:52 - 1 Comments - Post Comment - Link

Onze derde en laatste dag voor deze week zit er op!

Vanmorgen stonden we weer allemaal paraat om klokslag 10 uur. Er stond heel wat op het programma. Om 11 uur hadden we een eerste ontmoeting met onze begeleider, mevrouw Polders. Deze gaf ons nog wat praktische tips voor ons interview van die namiddag.

Sofie Van Loon en Femke vertrokken om half 1 naar "den Hannekesnest" op het Eilandje, waar ze een afspraak hadden met de milieuambtenaar van de stad Antwerpen. Terwijl zij rustig in het zonnetje met een goeie pint erbij een interview afnamen, ging het er hier in het EMI heel wat hectischer aan toe.

Recht, Geschiedenis en Duits werden afgewerkt en er kwam schot in de zaak wat betreft onze posterpresentatie. Om 4 uur werden de pc's in het EMI afgesloten en konden we huiswaarts keren. Iedereen heeft zijn lijstje met opdrachten voor dit weekend mee naar huis genomen, zodat we maandag weer met volle moed kunnen verderwerken!

Tot zo ver het groene nieuws!

Tot maandag.

PS: De weerman voorspelt mooi weer met veel zon. Vergeet je zonnepanelen niet te installeren: zo bespaar je heel wat kostbare energie! Think green!


En de 2de boom staat...

Posted on 19/4/2007 at 18:46 - 0 Comments - Post Comment - Link

Na weer onze step en springbal te hebben genomen stonden we deze morgen weer vroeg klaar.

Bart begon meeteen aan de opdracht van Recht, waarna hij verder ging met de opdracht van geschiedenis. Sofie Van Loon en Femke hebben het interview opgesteld dat Jelle en Femke morgen middag gaan afnemen bij de milieuambtenaar van Antwerpen.
Jelle heeft verder gewerkt aan de opdracht van PRV die Sofie De Keghel was begonnen. Femke en Sofie hebben daarna de vakopdracht van PRV nog gemaakt. Een logo voor Eco-Huis => House of nature is gemaakt en de basisschetsen voor de posterpresentatie zijn klaar.

Morgen staat dus nog het interview en de posterpresentatie boven aan ons lijstje. Daar rond zal nog aan de andere opdrachten gewerkt worden.

 


De eerste boom is geplant...

Posted on 18/4/2007 at 18:51 - 0 Comments - Post Comment - Link

We waren deze morgen helemaal klaar voor de 2de exploratieweek.

Aangezien ons thema MILIEU is zijn we natuurlijk allemaal op ecologisch-verantwoorde wijze naar de school gekomen. Jelle, Sofie en Femke namen de step. Chérine, Sofie en Bart kwamen al stuiterend op hun springbal de schoolpoort binnen.

Om 9:30 mochten we naar de 1ste gastspreker gaan luisteren. Om 11:00 volgde de 2de. Het luisteren naar deze gastsprekers heeft ons zeker en vast geholpen met onze keuze voor volgend jaar.

Om 13:00 was het dan zover, de inleiding voor onze week. Onze kaftje met de opdrachten lag al ongeduldig op ons te wachten bij het nummer 20. We waren wel wat teleurgesteld dat de opdrachten niet op gerecycleerd papier waren gedrukt, maar wij zijn er zeker van dat de school dit goed gaat maken. Na een korte uitleg van Mevr. De Greef zijn we dan meteen naar het EMI gegaan, waar onze gereserveerde computers klaar stonden. Daar aangekomen hebben we alle opdrachten eerst doorgenomen. Dan hebben we de opdrachten verdeeld, we gaan een aantal opdrachten samen doen en een deel apart.

Na ons 4uurtje hebben we ons afval netjes gerecycleerd.

We zijn dan al gestart met wat algemeen zoekwerk rond ons thema voor de verschillende opdrachten.

Ons interview ligt al een tijdje vast dus dat is al in orde.

Vanavond gaat iedereen thuis nog wat informatie opzoeken, zodat we er morgen weer meteen kunnen invliegen.

 

Voor alle medestudenten nog een korte boodschap:
Denk niet alleen aan jezelf,
denk ook aan het milieu,
denk aan later,
TALK GREEN


Hosting door HQ ICT Systeembeheer