Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Tandartsassistent

2/3/2012 - Het beroep Tandartsassistent(e)

Tandheelkunde is je vakgebied, waarbij je werkveld breder is dan alleen de tandartspraktijk. Zo kun je ook aan de slag binnen onder andere de afdeling mond- en kaakchirurgie in een ziekenhuis, bij een tandheelkundig centrum of een mondhygiënist.
Als tandartsassistent ben je met veel verschillende werkzaamheden bezig. Je voornaamste taak is het assisteren van de behandelend arts. Je staat dus veel met de arts, maar ook met de patiënt in contact. De tandarts gebruikt verschillende gereedschappen, jij zorgt ervoor dat deze klaarliggen en steriel zijn. Ook stel je de patiënt op zijn gemak en geef je instructies over mondhygiëne. Andere van je assisterende werkzaamheden zijn het nemen van afdrukken, verzorgen van fluoride-behandelingen en testen. Ook houdt je de administratie bij en plan je afspraken in.

 

Verschillende soorten werkvelden

- Tandartsenpraktijk

- Gezondheidscentrum

- Jeugdtandverzorging

- Ziekenhuis of particuliere kliniek

- Tandheelkundig centrum kazerne

- Afdeling mondheelkunde en kaakchirurgie.

 

Taken

- Organiseren van werkprocessen

- Handelingen tandheelkundige zorg

- Assisteren bij tandheelkundige handelingen

- Voorlichting en advies geven

- Ontvangen en introduceren van de zorgvrager

 

Verantwoordelijkheden

De assistent zorgt ervoor dat de patiënt voor de behandeling informatie toe gestuurd heeft gekregen en volledig weet waar de behandeling over gaat. De patientendossier invullen. De patiënt binnen laten komen en op z’n gemak stellen. Gewenste instrumentarium klaar hebben voor behandelingen en tijdens behandeling de tandarts assisteren en je zorgt ervoor dat de tandarts zijn werk goed kan uitvoeren. Na de behandeling geef je de patiënt nog wat laatste informatie mee en tips om het gebit te verzorgen je maakt een vervolgafspraak, en vervolgen de behandelkamer klaar voor de volgende patiënt.

 

Loopbaanmogelijkheden

Na de 2 jarige opleiding tandartsassitent kun je gelijk beginnen met werken. Als je nog verder wilt studeren dan kan dat altijd in verschillende richtingen op het HBO. De voorkeur ligt meestal toch bij mondzorgkunde, maar je kunt ook andere richtingen op

 

 Eigen beeld

Dit beroep vind ik wel bij mij passen, want ik ben jong en ik heb veel energi. Bij dit beroep moet je ook lang werken en heb je ook veel energie nodig en je bent constant bezig. De werkveld (kaak)chirurgie heeft bij mij de voorkeur, omdat ik geïnteresseerd ben naar die extreme gevallen en dat patiënten door mij beter kunnen functioneren in het mondgedeelte. De zelfstandige handelingen spreken mij vooral aan. Ik wil dan ook graag naar Mondzorgkunde om mondhygiëniste te worden waar ik zelf mensen kan behandelen.

 

Hoe ziet mij toekomst eruit

Eerst wil ik mijn opleiding afronden en als dit mij heel goed bevalt (wat het tot nu toe is) dan heb ik toch wel de voorkeur om door te studeren bij Mondzorgkunde. Ik vind me zelf nog te jong om gelijk te gaan werken en vindt leren helemaal niet erg. Ik ben een HBO-er en wil graag op dat niveau terug komen. Ik zie mezelf later graag in een ziekenhuis werken dan een praktijk omdat je ernstigere gevallen tegen komt, alhoewel je in een gewone praktijk meer een band schept met de mensen.

 

Ook lijkt het me leuk om na een tijd me te laten omscholen tot docent. Zo kan ik les gaan geven op scholen aan mensen die tandartsassistent willen worden. Iets wat jezelf nu ook doet, want het is erg belangrijk dat het goed en met veel aandacht wordt gegeven waardoor jezelf ook die passie krijgt.

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

About Me

Een weblog over de Routekaart en Loopbaan over een tandartsassistent.

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends


Hosting door HQ ICT Systeembeheer