Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Tanja de Bruin

Het is bijna zo ver

09:34, 27-Dec-2010 .. 0 comments .. Link

Ik ben aan het aftellen: donderdagmiddag begint mijn vakantie. Vrijdag tas inpakken, zaterdag naar een hotel op Schiphol en zondag vliegen naar Singapore. Daar heb ik voor 3 nachten een hotel geregeld. Ik ga de stad (nog een keer) op mijn gemakje bekijken. En dan ga ik bijna 4 weken rondtrekken in Maleisië.

Althans: dat is nu het plan. Deze keer heb ik helemaal niks geregeld, behalve dan de vluchten en het eerste hotel. Alles ligt dus open. Ik heb weliswaar 4 mogelijke routes gemaakt, maar het kan ook zo maar een vijfde worden. Maleisië is vrij westers en daardoor goed georganiseerd. Je zou zeggen: lekker makkelijk. Maar ik ben bang dat ik het juist niet leuk vind. Het leuke van Azië is dat het rommelig en chaotisch is. Als te veel organisatie me te veel wordt, schiet ik door naar Zuid Thailand.

Wat het ook wordt: ik heb er erg veel zin in! 

Je kunt me volgen op www.tanja.reislogger.nlNichtje

07:39, 9-Nov-2010 .. 1 comments .. Link

Het gaat goed met mijn nichtje: de prednison slaat aan. Ze heeft geen of nauwelijks nog sporen van eiwitten in de urine. De kinderarts is zeer tevreden. Het lijkt er op dat ze valt in de categorie die een "gunstig" verloop van de ziekte heeft.

Dat scheelt weer een hoop stress! Nu nog hopen dat de ziekte niet al te vaak oplaait, zodat de herhalingen met prednison niet al te vaak hoeven plaats te vinden. 

 Wat een gezeik

08:22, 1-Nov-2010 .. 0 comments .. Link

Mijn nichtje van 6 was de afgelopen weken een paar keer achter elkaar ziek: koorts, dikke ogen. Het ging elke keer na een paar dagen weer over. Maar we vonden het allemaal wel raar. Zo vaak ziek, dat kan niet goed zijn.

Dus nichtje ging met moeders naar de huisarts. Die dacht aan een allergie. Wat niet zo raar is, want haar vader (mijn broer) heeft een flink aantal allergieen. Het zelfde geldt voor onze moeder en voor mij. Dus op naar de kinderarts voor wat allergietesten en meteen maar even bloed en urineonderzoek.

Tot ieders verbazing en schrik blijkt ze een nierziekte te hebben: nefrotisch syndroom. Nichtje moest afgelopen donderdag met spoed terugkomen bij de kinderarts en de nefroloog (een internist gespecialiseerd in nieraandoening;  je leert nog eens wat bij). Het komt er op neer dat haar nieren eiwit naar de urine afscheiden in plaats van naar het bloed. En dat is niet goed voor je organen. Daardoor gaat de lever harder werken om toch eiwit in het bloed te krijgen, maar dat levert weer extra vet en cholestorol in het bloed op waardoor de bloeddruk weer omhoog gaat. Kortom: die nieren moeten aangepakt worden.

Het arme kind moet nu 6 weken lang elke ochtend een flinke dosis prednison naar binnen werken en plassen in een potje. Daarin gaat dan een stripje waarop je kunt zien of en hoeveel eiwit er in de urine zit. In de meeste gevallen werkt het. Helaas komen de verschijnselen wel telkens terug en blijft ze dus perioden prednison naar binnen moeten werken. Bij de meeste kinderen gaat het na 12 jaar over.

Maar de prednison kan ook niet werken en dan is er iets anders (ernstigers) aan de hand. Of het gaat niet over na haar 12e jaar. Maar daar gaan we met z'n allen maar even niet van uit.

Nichtje zelf vindt het op dit moment vooral interessant. Het belangrijkste voor haar was dat ze de eerste dag over het stripje mocht plassen terwijl haar vader het vast had. Ze kwam niet meer bij toen ze dat aan me vertelde.

 Auw

06:42, 22-Sep-2010 .. 0 comments .. Link

Vorige week was ik aan het klussen. Dat ging helemaal volgens plan. Tot de laatste klus: een bed in elkaar zetten. Dat ging goed totdat een onderdeel terugklapte op mijn linkerhand. Ik wist mijn hand voor een groot deel terug te trekken op de pink na. Die werd meteen dik, blauw en stijf.

Dus op naar de dokter; die verwees door naar het ziekenhuis voor foto's. Daar werd geconstateerd dat het niet gebroken was, maar gekneusd. Met een gespalkte pink (vast aan de ringvinger ernaast) mocht ik weer vertrekken.

De hand is nu lekker blauw. Gelukkig is het niet meer pijnlijk, maar vooral lastig.

Ben het weekend nog wel op reis gegaan!Op reis

07:43, 30-Aug-2010 .. 2 comments .. Link

Mijn twee vakanties dit jaar in Zuid-Oost Azie zijn zo goed bevallen dat ik in die regio ben gaan zoeken naar een nieuwe bestemming voor 2011. Het is Maleisie geworden. Het ticket is al geboekt (en betaald). Ik vlieg voor de derde keer in een jaar met Singapore Airlines naar Singapore; helemaal niet decadent of zo.

Ik vertrek op zondag 2 januari en ben op zondag 30 januari weer terug. In de vier tussenliggende weken ga ik op mijn gemakje rondreizen in het westen van het schiereiland. Het enige dat vast ligt is het begin in Singapore en het einde in Langkawi en verder zie ik wel. Ik ga een mini-laptop aanschaffen en daarmee kan ik onderweg steeds het volgende hotel zoeken en boeken.

Ik heb er nu al zin in!

 Praktijk

07:17, 25-Aug-2010 .. 0 comments .. Link

Ik heb mijn opleiding tot coach/counselor bijna afgerond. Ik heb nu een aantal proefcliënten, waar ik supervisie op krijg en ik ben druk bezig met mijn scriptie. Nog even en het diploma is binnen.

Ik ga dus binnenkort mijn praktijkje openen. Voorlopig voor 1 dag in de week. Ben nu druk bezig met de voorbereidingen. De slaapkamer beneden wordt de praktijk/studeerkamer en de studeerkamer boven wordt slaapkamer. De verf, het laminaat en de stoelen zijn al aangeschaft. Nu nog een grote tafel en een paar lekkere fauteuils. Verder heb ik de boekenkasten in de studeerkamer al uitgemest en is 1 kast verplaatst naar de overloop en opnieuw ingericht.

Het is een hoop geregel, maar het wordt wel mooi.

 Nabeschouwing

07:00, 12-Jul-2010 .. 0 comments .. Link

Gistermiddag was ik op het strand bij mijn strandhuisje. Toen ik naar huis ging zeiden de buren: veel succes vanavond. Op het moment dat ik wilde vragen waarmee precies realiseerde ik me dat het 's avonds de Wk-finale was. Het moet toch niet gekker worden: vage bekenden die je succes gaan wensen omdat er voetbal op tv is. Zo belangrijk vinden anderen het blijkbaar.

Maar goed: het WK is weer voorbij. Dus we kunnen weer over tot de orde van de dag. Alle grijze muizen (lees:mannen) kunnen weer in hun vertrouwde grijs in plaats van oranje. En ik heb geen last meer van die irritante toeters.

Ik heb gisteren zelfs gekeken. Of nou ja, gekeken. De tv stond aan en ik was ondertussen aan het bellen en daarna aan het internetten. De eerste 70 minuten (of zoiets) gaf het commentaar ook geen echte aanleiding om die andere activiteiten te onderbreken of te stoppen.

En toen was het zover. Bij mij opluchting en bij bijna alle andere Nederlanders groot verdriet. Maar kom op zeg, het is maar een spelletje.

 

 WK koorts

07:27, 19-Jun-2010 .. 0 comments .. Link

Ik ben zo blij met het WK. Niet omdat voetbal mij ook maar iets interesseert; ik heb nog geen minuut gezien en ben niet van plan om dat te veranderen. Ook niet als "we" in de finale komen. Sterker nog: ik ga vanmiddag winkelen.

Ik ben wel blij met het WK omdat er nu allerlei aanbiedingen zijn waar ik lekker van kan profiteren. Het toeval wil namelijk dat mijn tv op instorten stond. Het ding was ook al zo'n 18 jaar oud en had nog zo'n ouderwetse grote toeter aan de achterkant. En uiteraard niet breedbeeld of stereo. Mijn neefje van 8 vond mij dan ook erg ouderwets.

Maar sinds gisteren ben ik weer helemaal bij de tijd. Ik heb namelijk een schitterende LED televisie met CI+. En dat betekent (weet ik sinds dinsdag) dat je geen aparte decoder nodig hebt voor digitale televisie. Ik heb er ook dus meteen digitale televisie bij genomen.

En waarom was ik nou zo blij met het WK? Die tv en het digitale pakket waren allebei in de aanbieding vanwege dat WK. Scheelde al met al toch dik € 200. Hoera voor het WK!

 Het is al even geleden

07:47, 7-Jun-2010 .. 0 comments .. Link

Maar ik ga nu toch weer wat schrijven. Ik heb namelijk weer eens heel dom gedaan.

Vorige week viel ik over een tuinstoel en daardoor kreeg ik een dikke knie. Jawel... over een tuinstoel. Het domme was dat ik het ding had horen omvallen terwijl ik zat te eten. Althans: ik hoorde een harde klap van buiten, maar omdat ik zat te eten kon ik net niet zien wat die klap veroorzaakte. Ik dacht: ik kijk straks wel even.

Een uur later liep ik met een pan met restjes naar de groene container. De klap was ik allang weer vergeten en de stoel zag ik niet en dus struikelde ik er over. Op de één of andere manier wist op overeind te blijven, maar daarbij verdraaide ik wel mijn knie. Die werd dus lekker dik.

Het is nu bijna een week geleden en nog steeds heb ik er last van. Een collega zei: je reist de hele wereld over en dan krijg je thuis de ongelukken. Het is weer eens bewezen: de meeste ongelukken gebeuren in en om het huis.

 

P.S. voor degenen die mijn reisavonturen in Vietnam, Cambodja en Indonesie hebben gemist: www.tanja.reislogger.nlNog een paar dagen....

11:24, 10-Jan-2010 .. 1 comments .. Link

...en dan zit ik in het noorden van Vietnam.  En daar is het een graad of 22. Lekker! Het mooie is dat het in het zuiden nog warmer is, zelfs boven de 30 graden. Dat hoeft van mij dan ook weer niet, maar ik ben wel verlost van de sneeuw en kou. Hoewel die sneeuw hier in Zeeland erg meevalt.

Ik heb vanochtend besloten wat er allemaal mee mag in de tas. En dus ook wat de kast weer in moest. Ik hou het bij kleding van katoen en zo weinig mogelijk. Dan laat ik het wel wat vaker wassen. Bovendien kun je in Hoi An voor een prikkie kleding laten maken. Dus dat is ook nog een optie als ik onverhoopt toch vind dat ik te weinig bij me heb.

Ik ben nu echt aan het aftellen: nog 3 dagen werken, donderdag de tas inpakken, vrijdag in de trein naar (mijn hotel op) Schiphol en zaterdag in het vliegtuig!

 Witte kerst?

10:58, 28-Dec-2009 .. 0 comments .. Link

Ik had met mijn moeder afgesproken dat ik met de kerst bij haar zou zijn. Afgelopen week viel er ineens heel erg veel sneeuw en werd het op de weg en in de treinen een chaos. Bovendien werd ook nog eens een witte kerst voorspeld. Dus na overleg met mijn moeder toch maar besloten om thuis te blijven. Gezien de ervaringen van het begin van de week en de voorspellingen voor het eind van de week, vonden we het niet zo'n goed idee om het halve land door te crossen. Dan ga ik volgende week met oud en nieuw wel.

Dus ik haalde woensdag en donderdag opgewekt boodschappen voor het lange weekend. En toen ging het hier in Zeeland ineens ontzettend dooien en was de sneeuw zomaar verdwenen. En hoewel ik op het nieuws hoorde dat het officieel een witte kerst was lag hier niet eens één vlokje. Niet dat ik het erg vind, ik heb namelijk hekel aan sneeuw.

Maar goed. Ik had toch een heerlijk weekend. Veel gelezen. Nog wat huishoudelijke klusjes gedaan. Veel foto's op mijn flickr-account gezet. En dat allemaal begeleid door de Top 2000. En verder ook nog documenten gescand en naar mezelf gemaild en alvast wat spullen klaargelegd voor de reis naar Vietnam. Nog maar 2,5 week en dan stap ik in het vliegtuig.

 Ouder worden is zo gek nog niet

11:12, 11-Dec-2009 .. 0 comments .. Link

Vanochtend was ik even naar de opticien voor mijn halfjaarlijkse controle van mijn ogen.

Het was me al opgevallen dat ik de laatste tijd eigenlijk vrij goed zonder lenzen/bril kan functioneren. Althans: in het weekend in en rond het huis. Dan doe ik vaak mijn lenzen niet in. En ik heb dan ook weinig tot geen behoefte aan een bril.

Pas als ik  de straat op ga en op de fiets of in de auto stap merk ik dat ik het niet helemaal scherp zie (autorijden zonder bril/lenzen doe ik niet hoor! ik ga altijd even terug).

En de controle leidde inderdaad tot dezelfde diagnose: ik kan veel beter zien! Mijn ogen gaan de laatste jaren alleen maar vooruit. Ik ben inmiddels gevorderd tot - 2,75 en -1,00. Terwijl het in verleden -4,50 en -2,25 is geweest. Nog eventjes en ik heb helemaal geen lenzen of bril meer nodig!

 Nike

03:28, 7-Dec-2009 .. 0 comments .. Link

Afgelopen vrijdag was ik met vriendin M naar het theater en wel naar de voorstelling van Lenette van Dongen. Heel veel jaar geleden (minstens 10) heb ik ook eens een voorstelling van Lenette gezien. Toen moest ik zo hard lachen dat ik daarna 2 dagen (spier)pijn in mijn buik had van het lachen.

Dus toen vriendin M vorige week vroeg of ik mee wilde, wist ik het wel: graag! Vanwege de eerdere ervaring waren mijn verwachtingen hoog gespannen. En gelukkig werden ze ook nog bewaarheid. Ik moest weer net zo hard lachen als al die jaren geleden. 

Heerlijk, zo' n avondje keihard lachen. Het schijnt nog gezond te zijn ook, las ik ergens.

 

P.S. over lezen gesproken: ik ben verslaafd aan mijn e-reader. Wat een uitvinding! Ik ga me helemaal suf downloaden voor de komende reizen.Lezen

01:56, 4-Dec-2009 .. 0 comments .. Link

Ik heb mezelf een kadootje gegeven: een e-reader! Met een paar elektronische boeken. Vooral bedoeld voor de verre reizen die er aan zitten te komen. Op zo'n ding passen minimaal 300 boeken en als veel-lezer leek me dat een ontzettend handige uitvinding: scheelt een hoop gesjouw op een reis. 

Het ding werd vanochtend thuis bezorgd. Na aandachtig lezen van de gebruiksaanwijzing ben ik aan de slag gegaan. Eerst opladen via de computer en daarna de boeken downloaden en op de reader zetten. Al met al viel het erg mee.

En dan nog het lezen zelf natuurlijk. Ik heb inmiddels het eerste boek gelezen, althans het eerste hoofdstuk van Het Diner. Dat stond er al op en was mooi om even mee te testen. De meeste van de gedownloade boeken zijn natuurlijk voor de reis, dus die moet ik nog even bewaren.

De ervaring: het is 2 bladzijden wennen en dan leest het als een tierelier. Ik ga zo nog eens even verder snuffelen voor (gratis) boeken.

Vietnam, here I come met 300 boeken (nog 6 weken en dan is het zover!)

 Visum

05:39, 16-Nov-2009 .. 0 comments .. Link

Vandaag over precies 2 maanden ga ik naar Vietnam. En daar kom je alleen maar binnen met een visum. Dat ben ik vandaag gaan halen. Dan is het maar geregeld.

Er stond al een rijtje voor de deur en ik was even bang dat het heel erg lang ging duren, maar dat viel erg mee. Ik was de zevende bij binnenkomst en na een minuut of 10 was iedereen voor mij geholpen. Na inlevering van een ingevuld formulier, een pasfoto en € 60,- mocht ik weer gaan zitten. Na een kwartier werd mijn (nieuwe) nummer weer afgeroepen en liep ik met mijn visum weer naar buiten.

Het ziet er erg indrukwekkend en officieel uit. Nu kan het aftellen echt beginnen.

 Nog eentje

08:48, 15-Nov-2009 .. 0 comments .. Link

Vriendin M. heeft samen met haar man een tweede huis in Indonesie. Op Sabang: een eilandje ten noordwesten van Sumatra; hij komt daar oorspronkelijk vandaan.

Ze moeten nog een paar kleine dingen regelen, waarna er kamers verhuurd kunnen worden in het huis. Vriendin M. gaat daarom in de meivakantie twee weken naar Sabang om die dingen te regelen. Ze vond het niet zo leuk om alleen te gaan en vroeg of ik mee wilde.

Nou ga ik in januari/februari al 4 weken naar Vietnam en Cambodja en ik vond het nogal decadent om ook nog eens twee maanden later naar Indonesie te gaan. Na wat nadenken heb ik besloten om toch mee te gaan. Die kans komt niet zo maar weer voorbij en je leeft maar één keer.

Vrijdag hebben we geboekt! We vertrekken op 29 april.

 Examen!

02:03, 29-Oct-2009 .. 0 comments .. Link

Begin januari ben ik begonnen met een opleiding voor coach/counselor. Met veel theorie, maar ook veel praktijk. De praktijkdagen zijn erg intensief, maar ook ontzettend leuk. De theorie heb ik me elke vrijdag op gestort, omdat ik oktober/november examen wilde gaan doen. Dan kan ik daarna de praktijk op mijn gemakje afronden (met een scriptie) en dan ergens in het voorjaar met mijn eigen praktijkje starten.

Vorige week vrijdag had ik examen. Ik was uitstekend voorbereid. Had alles goed geleerd. En alle oefenvragen op internet gingen vlekkeloos. Kortom: ik was er klaar voor.

Maar het examen zelf viel me toch een beetje tegen. Van de 100 vragen wist ik er 70 zeker. En je moet er 75 goed hebben om te slagen. Maar van zeker 5 vragen wist ik echt niet waar het over ging (laat staan dat ik het antwoord wist of kon beredeneren). Van de resterende 25 hoopte ik dat ik er 5 goed beredeneerd had om zo toch aan een voldoende te komen.

Vandaag stond de uitslag op de website en ik bleek er maar liefst 88 goed te hebben. Ik kan dus goed gokken of ik wist toch meer dan ik dacht. Ik hou het op het laatste.

 Het gaat echt gebeuren!

03:39, 2-Sep-2009 .. 0 comments .. Link

Ik heb de tickets en vouchers van de al geregelde vluchten, hotels en tours binnen! Ik heb er ontzettend veel zin in. En dan vooral in het luxe eiland halverwege de trip:

http://www.iledelabaleine.com/

Ik zie me al liggen in een hangmat of op een lekker ligbed onder een palmboom.

Vietnam.... here I come (euh, over ruim 4 maanden).

 Reis

08:30, 24-Aug-2009 .. 0 comments .. Link

Ik ben er uit! Ik ga alleen op reis. Sterker nog: ik heb geboekt. Op 16 januari stap ik in het vliegtuig naar Singapore; waar ik vanwege het tijdsverschil de volgende dag aankom. Na een paar uurtjes wachten mag ik dan verder naar Hanoi. En daar staat een meneer met een bordje met mijn naam op me te wachten om me naar mijn eerste hotel te brengen.

En op 12 februari stap ik in Siem Reab (hoe?) weer in het vliegtuig naar Singapore. En dan mag ik na 2 uurtjes door naar Amsterdam, waar ik de 13e heel vroeg in de ochtend weer aankom.

Ik heb er nu al erg veel zin in. Ik kan beginnen met aftellen... voorlopig nog even in maanden.

 Ik ga op reis!

07:11, 19-Aug-2009 .. 1 comments .. Link

Tenminste... ik heb besloten dat ik op reis ga. En wel naar Vietnam en Cambodja. Helaas pas in januari. Wat ik alleen nog niet heb besloten is hoe ik ga. Er zijn twee alternatieven:

1. met een reisgezelschap. Voordelen: alles is geregeld en je hoeft nergens meer over na te denken. Nadelen: ik ben geen groepsmens en er zit altijd iets in de reis waar je helemaal niet heen wilt. Althans dat is mijn ervaring met de 2 groepsreizen die ik heb gedaan.

2. helemaal in mijn uppie. Maar dan wel diverse dingen al geregeld van te voren (heen en terugvlucht, binnenlandse vluchten, meeste hotels, aantal tours). Ik heb al een organisatie gevonden die dat doet en ik heb zelfs al een prachtige offerte. Voordelen: ik zie precies wat ik wil, ik hoef de belangrijkste dingen niet zelf te regelen en ik ben alleen en hoef dus geen rekening te houden met wildvreemden. Nadelen: ik ben alleen en het is een stuk prijziger.

En ik kom er dus niet uit. De ene dag denk ik: "ik ga alleen". De volgende dag denk ik: "toch maar met een reisgezelschap". En de dag daarop...

En familie/vrienden/collega's helpen ook niet echt. De commentaren op alleen gaan varieren van: doen! via zou je dat nou wel doen? naar lijkt me leuk, maar ik zou het zelf niet durven tot ben je wel helemaal lekker?

Ik laat het nog maar even sudderen.......

 { Last Page } { Page 1 of 4 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links

Hanneke Groenteman
Merel Roze
Anneliefs
TV van Willemijn

Categories

stof tot nadenken

Recent Entries

Het is bijna zo ver
Nichtje
Wat een gezeik
Auw
Op reis

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer