Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Tapas

About Me

Recepten en alle ins & outs over tapas
Home | Profile | Archives | Friends

Nieuw tapasrecept! - 11:43, 21/11/2011

Hoi allemaal!

Leuk dat je nog een kijkje komt nemen op mijn tapasblog. Heb je het vorige recept al geprobeerd? Dan kun je beginnen met mijn nieuwe recept!

Eerst wil ik nog graag vertellen dat we een vakantiehuis hebben geboekt! We zijn dit keer op aanraden van een collega (die ook gek is op tapas) naar een andere regio gaan zoeken. Dit keer gaan we voor een vakantiehuis in Murcia! Murcia is een vrij onbekende en kleine regio in Spanje, maar bijzonder vanwege de vele locale gerechten en tapas! De tapas hier zijn vaak gericht op de producten uit de zee en ikzelf vind dat persoonlijk overheerlijk. Ik heb al een lijst met restaurants die ik absoluut moet bezoeken. Ben benieuwd!

Wanneer we in Nederland een tapasrestaurant aandoen, kijk ik meestal eerst op iens. Dit is een onafhankelijke beoordelingssite, waar ik zelf ook mijn ervaringen op zet. Meestal zoek ik het tapasrestaurant uit met de hoogste beoordeling en momenteel is dat Me Gusta in Den Bosch. Ik ben er al een aantal keer geweest en die 8.7 die ze momenteel scoren is ook absoluut terecht. Zaterdag ga ik weer!

In Eindhoven ben ik persoonlijk ook fan van La Gitana op de Bredalaan. Heerlijk onbeperkt tapas eten voor slechts €14.50. De bediening is niet altijd even snel en vriendelijk, maar het eten is echt geweldig.

Mijn volgende recept:

Wat hebben we nodig:
10 kippenvleugeltjes
2 eetlepels Honing
3 eetlepels ketjap
1 eetlepel bruine basterdsuiker
2 teentjes knoflook
halve chilipeper

Wat gaan we doen:
Meng de peper, suiker, honing, knoflook en ketjap met de staafmixer. Laat de vleugels hier vervolgens 10 minuten in marineren. Verwarm een oven voor op 200 graden. Leg bakpapier in een ovenschaal en leg de gemarineerde vleugels hier in. Laat ze vervolgens 10 minuten in de oven staan tot ze gaar zijn.

Simpel, maar superlekker!

Geniet ervan! 


0 Comments | Post Comment

Tapas-recepten met succes! - 11:09, 21/11/2011

Hey allemaal,

Tapas zijn er in verschillende vormen. Je hebt tapas gericht op vlees, zoals de traditionele vleesballetjes. Daarnaast zijn er veel tapashapjes met kazen en groenten waardoor sommige tapas ook geschikt zijn voor vegetariërs. Geitenkaas en champignons zijn veelgebruikte ingrediënten en die worden ook in mijn volgende recepten gebruikt.

Gevulde champignons met geitenkaas en zalm.

Hiervoor heb je nodig:

  • 8 grote champignons
  • ½ ui
  • 100 gram gerookte zalm
  • ca. 50 gram kaaskruimels (geitenkaas)
  • mespuntje gedroogde dilletopjes
  • 2 eetlepels (olijf)olie

    Om te beginnen verwarm je de over voor op 200°C. Snipper de ui en de zalm. Houd ook wat zalm apart voor de garnering.
    De grote champignons hol je uit, het steeltje en de inhoud hak je fijn. Het champignonmengsel voeg je bij de ui- en zalmsnippers. Voeg hier ook de kaas aan toe en breng het geheel op smaak met een mespuntje dilletopjes. Bak de vulling vervolgens in 5 min. met wat olie in een koekenpan. Vul de champignons met het mengsel en laat het 10 minuten in de over staan. Leg als garnering nog een stukje zalm op de champignon.
    Ik gebruik altijd geitenkaas van Bettine. Vind deze persoonlijk het lekkerste en je hebt ze in verschillende vormen verpakt. Mocht je in een luie bui zijn, maar toch zin hebben in tapas, ze hebben ook kant-en-klare gerechten ;)

    Mijn recepten haal ik trouwens meestal van internet af. Soms experimenteer ik zelf, maar aangezien ik niet zo creatief ben, schakel ik vaak Tapas Bonitas in.

    De lekkerste tapas die vind je natuurlijk in Spanje zelf. In het zuiden van Spanje vind je de allerlekkerste. We huren vaak met de hele familie een vakantiehuis in het zuiden af, waar we de ontdekte gerechten zelf ook nog eens na kunnen maken in de keuken. We proberen wel iedere keer een andere plaats te ontdekken. Ieder stad kent namelijk eigen gerechten, maar meestal blijven we wel in dezelfde regio en zoeken we een vakantiehuis in Andalusië.

    In mijn volgende bericht een nieuw recept, tips en onze nieuwe Spaanse vakantiebestemming

    Gr. Pieter

     



       

  • 0 Comments | Post Comment

    Welkom bij DE tapasblog! - 09:53, 21/11/2011

    Tapasliefhebbers welkom!

    Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn tapasblog. Mijn naam is Pieter en ik kook uitzonderlijk graag! Mijn grote passie is Tapas! Sinds mijn reizen naar Zuid-Spanje kan ik geen genoeg krijgen van deze speciliteit. Ik probeer vaak iets nieuws uit, ga naar verschillende beurzen toe en neem vaak een kijkje in de keuken in Spanje zelf.

    Op deze blog zal ik recepten met jullie delen, mijn ervaringen uitwisselen en tips geven. Daarnaast zal ik ook tips geven voor een vakantie naar Zuid-Spanje, waar je de lekkerste tapas kunt eten. In Nederland zelf kun je natuurlijk ook naar tapasrestaurants toe gaan. Als hobbykok ben ik natuurlijk extra kritisch bij deze restaurants, maar er zijn er genoeg waar je heerlijke tapas kunt nuttigen. Deze zal ik ook zeker met jullie delen.

    Veel plezier en smakelijk!


    0 Comments | Post Comment
    Hosting door HQ ICT Systeembeheer