Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Tapijt Adviezen

De voor en nadelen van tapijt

Posted on 14/4/2014 at 13:09

Welke vloer kan ik nu het beste kiezen? Dat is een vraag die veel mensen zich al hebben gesteld . Er is ook zoveel keuze uit verschillende soorten vloerbedekkingen. We kunnen kiezen uit laminaat, tegels, pvc, flex, vinyl, tapijt en ga zo maar door. Elke vloer heeft weer zijn voor en nadelen. De ene kost weer wat meer dan de andere, het voelt prettiger onder de voeten, het is makkelijker te leggen etc. In dit artikel bekijken we de voor en nadelen van tapijt.

Voordelen

Geluiddempend
Een voordeel van tapijt is dat het geluiddempend is. Tapijt kom je daarom ook vaak tegen in flatwoningen. Het is namelijk erg goed hoorbaar wanneer de bovenburen met naaldhakken over laminaat lopen. Wanneer er tapijt ligt zul je hier geen last van hebben.

Voelt warm aan
Wat als prettig ervaren wordt, is dat tapijt warm aanvoelt. Je kan hierdoor lekker op blote voeten door de woning wandelen. Op tegels zonder vloerverwarming doen we dit liever zo min mogelijk.

Minder energieverbruik
Doordat tapijt zorgt voor een goede warmte isolatie hoef je hierdoor minder energie te verbruiken. De ruimte blijft lekker warm en hier wordt de portemonnee ook blij van.


Nadelen

Minder hygiënisch
Op het eerste gezicht zie je het vaak niet maar tapijt is vaak minder hygienisch dan je denkt. De vuiltjes zitten diep verstopt in het tapijt maar zijn dus wel degelijk aanwezig. In een hotelkamer loop ik vaak ook niet liever op mijn blote voeten omdat ik weet dat die vloeren niet zo schoon zijn als ze lijken. Thuis is dat eigenlijk precies hetzelfde geval tenzij je regelmatig een diepe reinigingsbeurt geeft aan het tapijt.

Minder geschikt voor mensen met allergie
Zoals je net al hebt kunnen lezen houd tapijt veel stof vast. Dit is voor mensen die last hebben van allergie een groot nadeel.

Huisdieren en tapijt gaan minder goed samen
Doordat haren en vlekken minder goed te verwijderen zijn, is de combinatie tapijt en huisdieren niet echt een succes. Honden en katten verliezen veel haar en wanneer het dier in de modder gespeeld heeft wil je liever niet dat deze gaat rollen over je tapijt. Wanneer je huisdieren hebt kan je beter voor een andere vloerbedekking gaan.


Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer