Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
mijn blog met tapijt tips voor iedereen

Tapijt mooi houden

Posted on 28/6/2014 at 17:48

Vers gelegde tapijt ziet er altijd ontzettend mooi uit en vaak blijft dit ook erg mooi eruit zien. Helaas kan het door verkeerde of te weinig onderhoud ook minder mooi uitzien na een tijdje.

Iets wat we vaak tegenkomen wanneer we wat spullen verplaatsen is geplet tapijt. Banken, kasten, tafeltjes enz. blijven lang opdezelfde plaats op het tapijt staan. Hierdoor krijg je geplette stukken in het tapijt. Dit kan je voorkomen door een goed ondertapijt te leggen. Een goed ondertapijt verkleint de kans op pletten.

Wanneer je het tapijt niet voldoende stofzuigt vergroot je de kans op pillen op het tapijt. Pillen zijn kleine bolletjes op het tapijt. Haal voldoende de stofzuiger erdoorheen om de vorming van pillen te voorkomen. Toch nog een paar pillen ontdekt in het tapijt? Verwijder deze dan met een borstel of een tondeuse.

Een tapijt met veel pluizen is niet iets schadelijks, het staat gewoon minder chique. De pluizen zijn overtollig vezelmateriaal die je gemakkelijk wegkrijgt door voldoende te stofzuigen.

Zoals vele andere materialen verkleurt tapijt ook wanneer het constant blootgesteld wordt aan daglicht. Als het eenmaal gebeurt is kan je er verder weinig aan doen. Voorkomen kan je door goede zonwering te installeren.

Waar veel gelopen wordt zal ook eerder slijtage ontstaan op het tapijt. Zorg regelmatig voor een nieuwe indeling. Zet de stoel en bank bijvoorbeeld anders neer.

Vlekken in het tapijt dienen onmiddellijk behandeld te worden. Spoelen met water en altijd deppen, nooit wrijven! Het beste kan je geen zeep gebruiken of zout. Tegenwoordig heb je in de winkel goede reinigingsmiddel te koop voor tapijt. Met deze middelen zit je vaak al goed wat reiniging betreft.


Recent Entries

- Tapijt mooi houden

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer