Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Verslag exploratieweek 1 Home | Profile | Archives | Friends
Dit is de weblog van Dietsen De Man, Jeroen Vermeiren, Tim Boonen, Vincent Fraussen, Eugène Lambert en Steven De Gryse.

Afsluiter24/4/2007

Even nog een quote, om in schoonheid te eindigen:

 

"Formerly, when religion was strong and science weak, men mistook magic for medicine; now, when science is strong and religion weak, men mistake medicine for magic." (Szasz, T.)

 

MVG
TeamDietsen

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

Dag 0724/4/2007

 De laatste dag van de exploratieweek werd om half 10 ingezet. Alle opdrachten werden tijdig afgewerkt en dus restte er ons op dag 7 enkel de posterpresentatie om af te werken.

 

Dat is nu reeds gebeurd, het werd een vrij eenvoudig concept, maar daarom niet minder goed uiteraard. Grafisch gezien is het een niet erg hoogstaande poster, maar zoals Mevrouw Rit De Greef  reeds zei in haar mail 'ook verzorgd knip - en plakwerk volstaat.'  Vandaar...

 

Teamdietsen kan dus terugblikken op een fijne en leerrijke exploratieweek. Hoewel er aanvankelijk twijfel bestond over de werklust van onze groep, viel dit uitstekend mee. Dit heeft uiteraard ook te maken met het onderwerp, dat boeiender leek te zijn dan gedacht.
Ook een dankwoordje voor onze begeleidster, die een zeer geïnteresseerde indruk gaf tijdens de vergaderingen en ook handige tips meegaf. Dit werkte motiverend en inspirerend voor de hele groep. Onze oprechte dank daarvoor dus.

 

MVG
TeamDietsen

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

Dag 623/4/2007

Op zondag gebeurde er, zoals onze begeleidster al vermoedde, niet bijster veel. En dat is dan nog eufemistisch uitgedrukt, er gebeurde met andere woorden niets.

 

 Logisch gevolg: een drukke maandag. Na 2 uur brainstormen werd uiteindelijk de 20 seconden durende radiospot ingeblikt. De 2 andere spots werden ook opgenomen en Engels is dus afgerond. Vincent ging voor de opdracht van Filosofie te rade op een filosofisch forum waar hem enkele ideeën werden aangereikt, ook dat lijkt dus in orde te komen. Dan rest er nog het interview van Nederlands, zoals gisteren beloofd werd volgt nu hierover de update. Of ook niet. Sterkhouder Jeroen faalde wel degelijk en moet het interview vandaag nog afnemen. 'Dokters werken niet in het weekend' verklaarde Jeroen. TeamDietsen vermoedt echter dat het Jeroen is die in het weekend niet werkt.  Voorts wordt er nog gezwoegd aan de hoofdopdracht van PRV, die moeilijker blijkt te zijn dan verwacht. 5 pagina's volschrijven over 1 campagne is niet makkelijk, zelfs niet voor iemand die er in slaagt dagelijks een A4 pagina te schrijven over geheel conflictloze dagen. De nadelen van een goede groepssfeer.

 

De lang verwachte mail voor Economie is nog steeds niet aangekomen en dus zoeken we hiervoor naar een andere oplossing. Vandaag werden er overigens niét voldoende pc's gereserveerd. Dus moet ik plaats ruimen voor een ander enthousiast lid van TeamDietsen.


MVG
TeamDietsen

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

Dag 522/4/2007

Na het schrijven van de web-blog update, zijn we op dag 3 niet verder geraakt dan enkele flauwe verzinsel voor een eventuele spot. Het gezegde in acht genomen, dat nog maar luttele minuten eerder op de blog verschenen was tezamen met het feit dat het vrijdagavond was, deed ons beslissen om er maar mee te stoppen. De 2 andere radio spotjes zijn  wél al afgewerkt. Enkel dat van mij en –eerder vernoemde – zwakke schakel Steven, staat nog niet op punt. Toeval? Ik betwijfel het. Een studentenruil blijkt echter niet meer mogelijk te zijn, helaas. Om 15.30 uur hielden we het dus voor bekeken en vertrokken we huiswaarts. 

 

Op zaterdag gebeurde er niets noemenswaardig. Althans dat vermoed ik. ‘Teamdietsen’ staat momenteel nog geen 24/24 uur in contact met elkaar, waardoor ik niet op de hoogte ben van de verrichtingen van de overige groepsleden. Nederlands zal echter wel afgewerkt zijn, aangezien het over een interview met een dokter gaat en die op zondag slechts zelden werkt. Of zou sterkhouder Jeroen gefaald hebben? Meer informatie daarover op maandag, uiteraard. 

 

Vandaag, zondag, is het reeds dag 5 van de exploratieweek. De intentie om iets voor school te doen is wel aanwezig, maar de kans is reëel dat het niet verder zal komen dan dit schrijfwerk voor de blog. Dit enkel en alleen om onze begeleidster te plezieren, die maandag tóch geen dag vrijaf blijkt te hebben. Dat misverstand is bij deze dan ook meteen rechtgezet. Maar ook ‘Teamdietsen’ zal geen blauwe maandag beleven, integendeel. Hoewel perfect op schema, dienen er nog vele details geregeld te worden, alsook de afwerking van nog enkele taken. Dinsdag zal hier geen tijd voor zijn, aangezien dan onze volledige aandacht naar de posterpresentatie zal gaan. 

Afspraak op maandag dus.

 

Teamdietsen.

 

Ps. voor degene die zich afvragen wat een blauwe maandag is:
Blauw had vroeger ook de figuurlijke betekenis 'onbetekenend, nietig, van weinig waarde'. Een blauwe maandag was dan ook 'een maandag van geen betekenis': een dag die niet als werkdag meetelde, maar als zondag of feestdag werd beschouwd; een dag waarop men vrij was dus."

Ps (2). Bedankt voor de leuke commentaar, de teksten worden geschreven door mij (Tim Boonen) en gelezen en goedgekeurd door TeamDietsen.

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

Dag 320/4/2007

Ook bij aanvang van dag 3 werd er om 10 uur afgesproken. Net zoals gisteren was iedereen stipt aanwezig rond 11. In tegenstelling tot gisteren hadden we wél voldoende computers gereserveerd en konden we dus vrijwel meteen aan het werk beginnen.

 

Geschiedenis leek al bij al toch niet zo'n probleem te zijn. Want zoals Mvr. Weuts zei 'gisteren is ook al geschiedenis.' Dus bespraken we de prille geschiedenis van de campagnes gekoppeld aan de ontdekking van het antibiotica zelf. Het leverde ons 1.5 pagina's op, ruim voldoende dus. Na hard zwoegen werd ook Frans afgewerkt. Economie staat op het punt om afgerond te worden, maar wordt in de wachtrij geplaatst in afwachting op een broodnodige e-mail betreffende een kostenraming. De opdracht PRV wist ons ook niet uit het lood te slaan en werd op minder dan 2 uur afgewerkt. Enige hinderpaal lijkt nu Filosofie te zijn, maar daar wordt aan gewerkt in overleg met Mevrouw De Boer.

 

Op de planning staat nu nog Engels, Nederlands en de hoofdopdracht.
Nederlands zou dit weekend afgerond moeten worden, door onze reporter ter plaatse. Aan de opdracht Engels beginnen we zo meteen, na deze update van de weblog. U vraagt zich ongetwijfeld - en terecht - af waar de foto's blijven. Echter.. zwakke schakel Steven De Gryse is er voor de tweede keer op rij in geslaagd zijn fototoestel te vergeten. We overwegen een uitwisseling met een andere student, indien mogelijk.
De vergadering met Mevrouw Weuts, verliep net zoals gisteren vlot. Onze enquête bleek goed te zijn, enkele opmerking in acht genomen. Ook het interview werd goedgekeurd, eveneens na enkele – nuttige - opmerkingen, waarvoor – nogmaals - onze dank. Dit keer hebben we géén extra werk gekregen, en blikken we dus tevreden terug op een goede vergadering. Een nieuwe vergadering zal hoogstwaarschijnlijk plaats vinden op dinsdag. Maandag neemt onze begeleidster een dagje vrij, wat haar van harte gegund is. De boog kan namelijk niet altijd gespannen staan.

Halfweg dag 3 zijn er dus maar weinig problemen te melden, misschien dat de opdracht Engels nog roet in het eten gooit, maar dat valt te betwijfelen. Eventueel nog een update hierover straks. Hoewel.. ook voor TeamDietsen kan de boog niet altijd gespannen staan.

MVG
TeamDietsen

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

Dag 3/vervolg20/4/2007
Om stijlbreuk met dag 1 te voorkomen, volgt hier nog een quote:

"The art of medicine consist in amusing the patient while nature cures the disease." (Voltaire, F.)

MVG
TeamDietsen
1 Comments | Post Comment | Permanent Link

Dag 219/4/2007

Na dag 1, waarop er niet meer te melden viel dan de quote van mr. Churchill, kwam dag 2. Iedereen wist wat van hem verwacht werd en - na enige schermutselingen in het EMI en een brandalarm - vond iedereen een PC om aan zijn opdrachten te beginnen.

Tot dusver zijn er slechts enkele moeilijkheden opgetreden, enig noemenswaardig voorval is dat 'Vincent Vermeiren' niet meer welkom is in het EMI. Reden? Badge vergeten en toch binnengedrongen, een durver die Vincent.

Wat de opdrachten zelf betreft ziet het er goed uit. De vragen voor de straatenquête werden opgesteld, de taak van Recht werd al volledig afgerond en ook wat Psychologie betreft zitten we goed op schema. Enige hinderpaal lijkt Geschiedenis te zijn. 'Schrijf een artikel over de geschiedenis van je thema' luidt de opdracht. Nu is het zo dat er nog maar weinig geschiedenis te vinden is over een thema als 'Op welke wijze worden wij gesensibiliseerd tot een gezonder antibioticagebruik?', dus wordt dat wat improviseren. Verder wordt er gewerkt aan Frans, Duits en economie.

Vandaag vond ook onze eerste 'vergadering' plaats, we kregen van Mevrouw Weuts wat extra uitleg en informatie over sommige opdrachten, waarvoor dank. Ook vertelde ze ons dat we wel degelijk 3 radioprogramma's dienen te maken, in plaats van de door ons verwachtte 2, waarvoor minder dank.

Omdat er nog geen echte problemen te melden waren, duurde de vergadering slechts een kwartiertje. Morgen moeten de vragen voor het interview afgegeven worden, samen met die van de enquête en staat er dus een nieuwe vergadering gepland.

Dag 2 is dus een productieve dag geweest, met weinig problemen en een goede groepssfeer. Hopelijk wordt dag 3 net hetzelfde, kwestie van het blog-werk wat te reduceren.


Teamdietsen.

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

Dag 118/4/2007

Lieve lezer,

"Er zijn leugens, grote leugens en er is statistiek" (Churchill, W.)

MVG

Team Dietsen.

1 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer