Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

teedee's things to think about

28/1/2010 - Juf 2

Sinds een paar maanden doe ik aan zumba. Zumba is super leuk om te doen. Je hebt lol, je werkt hard, het is dansen (still love it) en het is ook nog eens heel erg goed voor je. Normaliter word ik met zumba compleet afgemat door juf (en ook dat is fijn, hoe gek het ook klinkt). Juf is goed, heeft een conditie van een commando en het drill-vermogen van een sergeant commandant kapitein. Maar, juf is hollands. Hollands op een echte hollandse manier, Incl. lang blond slap (sorry juf) haar en brede heupen. En hoe goed ze het ook doet en hoe vaak ze op bijscholingscursus gaat om nog maar weer een extra heupbeweging toe te kunnen voegen in dat pasje van 1,5 seconde (ik denk dat ze nu op 7 zit), ze is hollands.

Deze keer was juf er niet en hadden we les van juf 2. En juf 2.. jeeeemineeee

Juf 2 komt uit zuid-amerika en heeft zelfs nog een beetje dat accent. Ik hield gelijk van 'r. Juf 2 danst de pasjes niet.. ze lééft de pasjes. Het lijkt op zweven. Een way of life. En ik denk dat dat het ook is. Juf 2 propt zonder inspanning 13 heupbewegingen in 1,5 seconde. Juf 2 beweegt haar armen, haar voeten en haar hoofd, zoals wij niet eens alleen onze linker grote teen kunnen bewegen. Bij juf 2 staat die veel te grote joggingbroek, lompe gympen en klein strak hempje wél fantastisch. Juf 2 zingt zelfs haar zorgvuldig uitgekozen spaanstalige liedjes mee. Het zit in haar genen, haar bloed, haar ogen.

Ik kijk dan ook de hele les alleen maar naar juf 2. Vol bewondering klopt mijn hart (extra snel, schijnt het; want dat is het hele eieren eten van zumba: door het verhogen van je hartslag en dit vast te houden, verbrand je calorieen). Ik geniet ervan te zien hoe zij zumba ademt. Stiekem bedenk ik erbij dat ze uit Chili komt, verschrikkelijke dingen heeft meegemaakt (a la Jenny from the block), is gevlugd naar Nederland met haar ouders, oma en 9 broertjes en zusjes om samen een veilig leven tegemoet te gaan, en nu ons een beetje van het goede van haar afkomst wil geven. Het maakt de bewondering alleen maar groter.

Wanneer ik per ongeluk toch een keer naar mezelf in de spiegel kijk, dan is daar telkens weer die schok. Die afschuw bij hetgeen ik zie. Voelt het alsof ik toch al 3 heupbewegingen in 1,5  kan proppen, blijk ik het opeens met m'n knieen te doen. En meestal zijn het niet m'n schouders/borsten die shaken, maar m'n hoofd, die op een versnelde manier 'nee' schudt. Maar ach, bij zumba maakt dat niet uit. Bij zumba mag iedereen meedoen op zijn of haar eigen niveau. Het gaat er niet om dat je het goed doet. Het gaat erom dat je het  leuk vindt. En leuk vind ik het.. vooral met juf 2.

1 CommentsPost A Comment!Permanent Link

21/1/2010 - Televisie gapen

Ik weet niet of het goed Nederlands is of een verzinsel van m’n vader, maar het is eigenlijk allesomvattend: ik gaap televisie. Uren achter elkaar. Liefst zo veel mogelijk. Iedere dag tussen 18.30 en 23.00. Op een vrije dag de hele ochtend in bed, en dan de middag op de bank. In het weekend ’s ochtends de herhalingen, ’s middags alle woonprogramma’s. En nee, televisie gapen is geen televisie kijken. Het is meer dan dat. Het is apathisch voor je uit staren naar hetgeen op het scherm een paar meter verderop gebeurt.

Wat misschien nog wel het ergste is: ik vind alles leuk. Meestal weit ik het aan mijn grote algemene interesse. Een goed excuus, vind ik zelf. Even een rondje zappen om te kijken of er iets leuks op tv is, en ik blijf steevast bij de eerste zender hangen. Documentaires over mannen in de bosbouw, Nederlandse soaps (vooral die ene), informatieve praatprogramma’s, datingshows, help mijn man is klusser, prutser, danser, homo of gedetineerde.. you name it, I like it. Zelfs de reclameblokken kijk ik vol interesse. Hoewel commercials over cosmetica tegenwoordig toch wel m’n nekharen overeind doen staan en ik na middernacht absoluut afhaak, maar verder ben ik groot voorstander van de kwartier durende reclamebreaks.

De oorzaak weet ik ook. Televisie kijken heb ik altijd heerlijk gevonden en in combinatie met mijn huismus-zijn, werkt dat bijzonder goed. Koppie thee erbij, en gaan met die marathon gaap-sessies. Maar sinds ik afgestudeerd ben, zeeën van tijd heb, en met mezelf de afspraak heb gemaakt even rustig aan te doen en te genieten van de vrijheid, is het hek behoorlijk van de dam. Daarom heb ik nu met mezelf afgesproken dat ik een hobby ga zoeken. Tijdverdrijf! En ik denk dat de eerste uiting daarvan zojuist gerealiseerd is.

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

About Me

Recent Posts

Juf 2
Televisie gapen

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends


Hosting door HQ ICT Systeembeheer