Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
mobiele telefoon

Google Nexus S hands-on

Posted on 29/12/2010 at 14:13
De Google Nexus S is begin deze week internationaal officieel aangekondigd. Het is de eerste smartphone die draait op Android 2.3 Gingerbread, dat tegelijkertijd officieel werd gepresenteerd. Nieuw in Android 2.3 is onder meer ingebouwde VoIP-support (om mee te videobellen zonder applicaties van derden) en de NFC-technologie (waarmee mobiel betalen mogelijk is).

Teleurstellend is dat de Nexus S buiten de Verenigde Staten en Groot-Brittannië niet zal beschikken over een super-AMOLED-display. Nederland, België en andere Europese landen moeten het doen met de minder heldere superLCD-schermtechnologie. Reden hiervoor is het grote tekort aan AMOLED-displays. HTC stapte daarom al eerder over AMOLED-displays naar superLCD-displays.

De Google Nexus S is vanaf het eerste kwartaal 2011 in Nederland verkrijgbaar. De verkoopadviesprijs is nog niet bekend. Naast de Nexus S toonde Samsung op de Miljonair Fair 2010 de Samsung Galaxy Tab Luxury Edition.

Verboden iPhone 4-kloon Meizu M9 toch uitgebracht

Posted on 29/12/2010 at 14:10
Na klachten besloot de rechter afgelopen oktober dat Meizu de Meizu M8, een onbeschaamde iPhone-kloon, niet meer mocht produceren of verkopen. Topman Wong van Meizu zei toen dat het verbod op de M8 catastrofaal was voor Meizu M8-resellers en dat het een uitstel van de Meizu M9 zou kunnen betekenen. Niettemin heeft het Chinese bedrijf de Meizu M9 nu toch officieel aangekondigd. Meizu heeft in het verleden eerder problemen gehad met Apple, omdat het Chinese bedrijf mp3-spelers verkocht die wel heel veel op de iPod leken.

De Meizu M9 heeft een 4-inch touchscreen en draait op Android 2.2 Froyo. Het toestel is verder onder meer voorzien van een 1GHz-processor, Bluetooth, WiFi, 3G/HSDPA, aGPS, een 5 megapixel camera en een microSD-kaartslot. De Meizu M9 komt 25 december in China op de markt en kost rond € 280 voor 8GB-editie en rond de € 300 euro voor de 16GB-editie. Een release in Nederland staat vooralsnog niet in de planning.

Sony Ericsson XPERIA X10 HD: originele X10 met update

Posted on 29/12/2010 at 14:08
De nieuwe naam is een staaltje van slimme marketing van Sony Ericsson. De originele Sony Ericsson XPERIA X10 draaide bij levering op Android 1.6. De XPERIA X10 HD heeft standaard Android 2.1 voorgeinstalleerd. Deze nieuwe versie zorgt er onder meer voor dat je bestanden via Bluetooth kan verzenden en dat je meerdere Google-accounts kan beheren. Tevens is de Timescape-functionaliteit verbeterd. Belangrijkste nieuwe toevoeging is echter de mogelijkheid om video's in HD-kwaliteit te kunnen opnemen. De originele XPERIA X10 is te updaten naar de XPERIA X10 HD met de beschikbare Android 2.1-update.

Ook de andere XPERIA X10-modellen, de XPERIA X10 mini en XPERIA X10 mini pro, hebben of krijgen een update naar Android 2.1.

Fake Girlfriend-app tegen eenzaamheid in Korea

Posted on 29/12/2010 at 14:07
De app komt uit de koker van de Koreaanse ontwikkelaar Nabix en kost ongeveer € 1,50. Voor dit bedrag krijg je vier keer per dag van het 20-jarige virtuele meisje "Mina" videoboodschappen met daarin vriendelijke woorden als "good night, sweet dreams". Volgens Nabix geeft de app eenzame mannen "een warm gevoel, omdat altijd iemand aan ze denkt".

Nabix beweert dat de app de eerste dag al 80.000 keer is gedownload. In eerste instantie is de 'Honey It's Me'-applicatie alleen beschikbaar voor de iPhone, een Android-editie volgt spoedig. Koreanen zijn gek op hun mobieltje: er zijn zelfs speciale gsm-afkickkampen om Koreaanse jongeren van hun verslaving af te helpen.

Gadgets 2010 jaaroverzicht: top 10 topproducten

Posted on 29/12/2010 at 14:02

2010 is voor alle elektronicafabrikanten zeer verschillend verlopen. Apple beheerste het nieuws en dankzij Android was ook Google veelvuldig in de media te vinden. Samsung en BlackBerry kenden een goed jaar. LG kon de grote verwachtingen (die het zelf had geschapen) niet waarmaken en Motorola klom langzaam uit het diepe dal waarin het beland was. HTC leverde een knappe prestaties en veroverde dankzij enkele interessante introducties een belangrijk stuk van de smartphonemarkt. Sony Ericsson ten slotte schrapte fors in het portfolio, maar kwam wel met de succesvolle XPERIA-serie.

Interessant is dat Sony Ericsson, HTC, Motorola en Samsung vooral veel winst boekten met Android-smartphones. Voor Nokia was 2010 een moeizaam jaar, mogelijk doordat de Finse fabrikant een van de weinige fabrikanten is die geen Android-telefoons op de markt brengt. De Finnen blijven nog wel altijd de grootste mobiele telefoonfabrikant, maar moeten relatief meer (goedkope) toestellen omzetten om dezelfde winst te behalen als de concurrenten. Ook voor Microsoft was 2010 een moeizaam jaar. De softwaregigant uit Redmond had moeite om de razendsnelle innovaties van de grote concurrenten Apple en Google bij te benen. Niettemin toonde de introductie van Windows Phone 7 - die in vergelijking met de concurrentie erg laat kwam - aan dat Microsoft nog altijd uitstekende mobiele besturingssysteem kan maken.


Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer