Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
EEN SPOOK EN EEN PLANEET

de paradox en de homo phaulius

Hoe meer verdorven kan de mensheid nog worden? Hoe afschuwelijker zijn taal? Ieder woord dat op Terra gebruikt wordt is besmet met Chaos. Vuiligheid en slechte associaties zijn zonder hun invloed een enkel moment te onderbreken aanwezig bij ieder gesproken of gedacht woord. De wezens boven Terra en de Intelligentie die de maker van onze intelligentie is, rillen als de homo sapiens, die een homo malus geworden is, zijn taal gebruikt. Of het nu de taal is die Engels genoemd wordt, of het Chinees, of misschien het Nederlands. Alle woorden worden verafschuwd, en Chaos geeft ons iedere keer weer een duw in de verkeerde richting. Hij laat ons spreken over dingen waar wij niet over behoren te spreken, hij laat ons denken over dingen die ondenkbaar zijn. Hij laat ons ontwerpen maken die Terra verwoesten en die de Intelligentie beledigen en hij lacht om ons. Geloof mij, Chaos lacht om ons. Hij houdt ervan om te zien wat wij onszelf en ons domein aandoen. Hij kijkt ieder vrij moment neer op Terra en ziet ieder ontwerp van de homo sapens heen en weer bewegen met een onmiskenbare snelheid, alsof het Terra in moet halen. Kunnen we niet beter hoger leven, een hogere taal spreken? Een taal, verheven boven de halfverrotte grondvesten van Terra? Laten we hard werken en kijken met een realistisch oog. Laten we uitrusten en ons ontspannen, laten we zingen en vrolijk zijn. Laten we zorgen dat alle dingen weer zin hebben, zonder dat het Chaos is. Vraag mij advies over de uitvoering van de voorgaande zaken, en bedenk of je het begrijpt. Ik zal zeggen: 'Wees blij! Zoek het leven en je zult het vinden!'. En ja, ik blijf blij zijn met Terra, ik werk en ik ontspan me, ik eet en drink en ik ben vrolijk. Ik leef verheven, kort gezegd. En ik lééf. Volg in mijn voetsporen. Laat je gaan, maar blijf jezelf beheersen. Dit is paradoxaal, ik weet het. Maar wie zal het zeggen? Het kan. LEEF!
 
En verder:
 
Het wordt tijd om Chaos bij zijn naam te noemen. Want wie zijn wij om langs hem heen te kijken? Om de symptomen van Terra in te drinken als passoa-jus, en voorbij te leven aan de veroorzaker ervan? Want dat is Chaos, een spook, een onzichtbare kwaal. Hij komt als een engel des lichts en wij omarmen hem, maar hij verwoest de grond onder onze voeten waar we bijstaan. Hij is het spook en langzaam maar zeker neemt hij heel Terra in beslag. Al zijn onderdanen rennen, haasten zich, verplaatsen zich met de meest vreemdsoortige creaties, willen snel denken, snel handelen en alles snel weer achter hen laten. Men gelooft niet meer in een doel, want Chaos nam het af. Men leeft niet meer naar wat hij zelf wil, maar zonder na te denken naar de sluwe influisteringen van het spook. Men leeft het leven van Chaos, men spreekt de taal van Chaos. Hoe wilde je het noemen? Chillen? Bedoel je niet dat je één van Chaos' wondermiddelen gebruikt, waardoor je jezelf voor een kleine tijd rustig voelt? Bedenk toch dat Chaos sluw is, een vos in spooksklederen. Chaos vindt het wel best als jij boven Terra zweeft, in een hoekje van je kamer. Dat vergroot de chaos op de planeet alleen maar, maar dat merk je zelf niet. Het gaat Chaos om het totaaleffect, om de verstoorde harmonie op Terra. En wij helpen hem. Arme stakkers. Homo phaulius.
 
Sommige dingen moeten van je hart. Het gaat Chaos om het totaaleffect. En ik mag de dingen noemen, want ikzelf ben niet de schrijver. Hoe verkeerd vind ik mijn eigen leefwijze, hoe graag zou ik leven zoals de schrijver van Terra het doet. Maar het kan niet. Ik ben teveel in Chaos' greep, ik kan niet meer zonder zijn 'wondermiddelen'. En ik kan kritiek leveren, want ik weet wat het is, weet je. Iedereen is van Chaos. Wij moeten hem tegenhouden, zorgen dat hij niet verder komt dan dat hij nu is. Terra wordt verwoest, het mensdom gaat uitsterven. Vuur en bloed valt op de aarde. Stop hem!
 
Ik ben kleurenblind. Maar het doet mij denken aan donkerpaars. Ik ben sprakeloos. Woordeloos. Wat moet ik met taal, met woorden die van Chaos afkomstig zijn? Alle leed op Terra, alle verwoestingen van Chaos die homo phaulius uitbreidt, wat moeten wij beginnen? We hebben het hier over zaken die in de mond van de homo phaulius als mondiaal bestempeld worden. Heel Terra. Kapot, verbroken, verwoest, vermorzeld. En Chaos lacht. Harder dan ooit tevoren. Het volume van zijn lach sterft niet zomaar weg, het zwelt aan. Met iedere overgang van dag naar nacht, van nacht naar dag, lacht het spook harder. Waarom beschouwen de bewoners van Terra het ooit geformeerde doel als een sprookje? Zij doen het af als mooi verhaal, waarin de weggezakte en zichzelf vernederende homo sapiens haar heil mag zoeken wanneer zij gekrenkt is. Homo phaulius. Intelligentie? Zij weet niet wat het inhoudt. Zij denkt het te weten, streeft ernaar het beste in zichzelf naar boven te halen en hiermede de faam te bereiken waaraan zij zich op kan trekken als aan een tak boven een zuigend en verslindend moeras. Intelligentie? Het is een wezen. Het grootste wezen. De aanwezigheid ervan is overal. Net als Chaos. Waarom negeert de homo sapiens de Intelligentie, en verhoogt zij Chaos? Zij gehoorzaamt aan Chaos, voert zijn plannen uit, maakt zichzelf tot chaos. Wat een verandering zal zich voordoen wanneer het roer om wordt gegooid, en Intelligentie wordt gehoorzaamd. Leven. Dan is er leven. In plaats van chaos.

12:40 - 8/10/2009 - comments {0} - post comment

LET US DESTROY EVERYTHING. But first: think about it.

Welke plaats is meer absurd dan Terra? Welk leven zou iemand zich minder wensen dan een leven daar? De gezichten van de ooit zo heldere hemellichten zijn versomberd door de jarenlange uitstoot van dioxium carbonis door vreemd uitgevonden voorwerpen van de doorgeslagen Homo Sapiens. Is het niet vreemd dat wij, zoogdieren van een hoger soort, onze intelligentie zo gebruiken dat Terra, de planeet die uit dezelfde bron voortkomt als wij, er kapot van gaat? Zou de maker van onze intelligentie geen hogere intelligentie hebben dan wij? Wij geven ons over aan Chaos, zonder er ook maar enige weet van te hebben. Wij, allen behorend tot dezelfde soort, plegen massaal zelfmoord. En niemand realiseert het zich. Zou dat niet het probleem zijn? Misschien moeten we massaal de aanwezigheid van het spook onderkennen, evenals het feit dat hij langzamerhand teveel invloed gaat uitoefenen. Terug naar de oertijd, zou dat niet iets zijn? Laat de mens zich hergroeperen, to realign, de sterkeren de zwakkeren naar een betere wereld helpen. Je zou het kunnen brengen als een live-game. Met chaos Chaos vermoorden. Zelfgevangen vis eten, halfgestoomd boven een nattig houtvuurtje. Laten we met onze knotsen alles wat ons niet aanslaat kort en klein slaan, laten we weer leven in harmonie met Tarra. Laat je zon schijnen als Sol haar gezicht laat zien, huil als de wolken huilen. Word een wolf als Luna haar volle gedaante toont, wijs wijzen de weg als de vele wezens die allen de naam Astrum dragen, schitteren aan de donkerblauwe hemel. Laten we weer zingen, drinken, ons voortplanten, en sterven. To die. Mourir. Want sterven doen we toch.
 
Harmonie. Ja, deze kleur past wel. Irritant om te lezen misschien, maar verre van ontoepasselijk. Ironische harmonie. Dit gedeelte wordt al moeilijker, niet voor mij en jou, maar wel voor de andere bewoners van Terra. Je punt van zelfmoord plegen vind ik geweldig. UNBELIEVEBLE GREAT. Want het is waar, de homo sapiens vermoordt zichzelf. Waarom hebben de zogenaamd intelligente zoogdieren een kogel door andermans hoofd jagen strafbaar gesteld? Wij vermoorden elkaar, onszelf, iedereen plus ons mooiste geschenk: Terra. De hoogste intelligentie, de bron van alle bestaan, doorziet dit en kan dit onmogelijk toestaan. Het spook viert hoogtij, is op weg naar een allesverdoemende overwinning. Laten we inderdaad met chaos Chaos vermoorden! Laat alles zijn zoals het zijn moet. Zoals het was. Zoals het zal zijn. GO ON girl.

12:51 - 18/9/2009 - comments {0} - post comment

Kleine introductie op Terra's verhaal.

Er zijn enkele mensen die hun eigen zaken regelen. Midden op Terra, dat in de greep van Chaos gekomen is, ben ik één van hen. Midden in de onhoorbare herrie van communicatieve snelwegen, in de gekte van de homo sapiens die doorgeslagen is in zijn weten en kunnen. Als ik hier zit stralen er zonder ooit te stoppen allerlei cyberstralen door me heen, die me fysiek uit schijnen te schakelen. Energie overal om me heen maakt de energie in mijn meridianen de energie van Chaos. Het maakt me doodmoe. Een rood bekertje voegt dagelijks de caffeïne toe aan mijn lichaam, een iets langer dan een normaal vloeitje de THC. Een mandarijn de vitaminen, en yoghurt de kalk. Allemaal ADH. Zeker, ik leef niet ongezond. Maar het probleem, waar ik zojuist mee begon, daar gaat het eigenlijk om. auditieve prikkels, visuele prikkels, sensitieve prikkels en ook sensuele prikkels dringen non-stop binnen in het lichaam waar mijn hersenen het laatste beetje energie uitfilteren om dit stukje te kunnen schrijven. Ik ga dood, eerder nog dan Terra dood zal gaan. Homo sapiens zal uitsterven, nog voordat zijn verkregen en vervolgens uitgebuitte domein verloren zal gaan. Chaos zal heersen en niemand zal nog grip op hem hebben. Het spook Chaos, wat de directie van Terra over aan het nemen is. Het zal schateren en met orkaankracht en -snelheid al het goede wat Terra nu nog heeft, verwoesten. En dat is het wat ik moet voorkomen. Het voorgaande is optioneel. De één na laatste zin voor deze is hoe het hoort te gebeuren. Er moet een stiltepunt, een ijkpunt op Terra zijn. En ik zal opkomen, blinken en niet verzinken, nooit. Chaos zal over mij niet heersen, al komt hij met middelen die hij nog nooit eerder gebruikte. Het streven naar ultieme zelfbeheersing. Dat is dit.

Ergens vind ik deze kleur gewoon passend. Je point of view is geweldig. Waarschijnlijk ben ik één van de weinigen op Terra die deze allesverwoestende en -beheersende situatie doorheeft en begrijpt, naast jou dan. Wat is de homo sapiens gestoord. Totaal losgekoppeld van het origineel. Het origineel van Terra. Meisje, begin deze weblog uit te breiden. Schrijf verder. Verhef je boven het spook. Het spook Chaos. En boven de status quo van de homo sapiens. Breid het streven uit.

12:05 - 1/9/2009 - comments {1} - post comment

Description
Deze weblog gaat over ons allemaal. Iedereen die dit leest zal stukjes van zichzelf en zijn leefomgeving herkennen. Vaak zal een weblogstukje bestaan uit een stuk wat daadwerkelijk over Terra gaat, en een reactie van een vriendin op wat ik schreef. Ik hoop dat deze weblog positief gewaardeerd zal worden.

«  May 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Home
User Profile
Archives
Friends

Recent Entries
- de paradox en de homo phaulius
- LET US DESTROY EVERYTHING. But first: think about it.
- Kleine introductie op Terra's verhaal.

Friends
Hosting door HQ ICT Systeembeheer