Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

thats life

10/6/2008 - geluk

ik schreef er hier al eens eerder over. geluk blijft een interessant onderwerp. vorige week met Martijn (www.meimacoaching.nl) o.a. hierover gefilosofeerd. hij was van mening dat je een talent voor geluk moet hebben; dat je het allemaal en helemaal zelf bepaald. eens natuurlijk, maar een beetje mazzel met gezonde, slimme, mooie genen en een warm nest scheelt toch zeker. ook nog gekeken naar succes en ik bedacht me dat voor mij succes eigenlijk zakelijk geluk is. toch een mooi inzicht. tot slot kwam ik nog een uitspraak tegen van de 19e eeuwse amerikaanse denker Henri David Thoreau: "Happiness is like a butterfly; the more you chase it, the more it will elude you. but if you turn your attention to other things, it will come and sit softly on your shoulder."

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

4/6/2008 - proud on Pecoma's dutchversity

vorige week donderdagavond naar het Dutchversity event geweest in de Heineken Music Hall. op uitnodiging van klant Pecoma die deze stichting (hoofd)sponsort. wilde hier gelijk vrijdagmorgen over schrijven maar had toen dus die 'disco in da house'...

was een prachtig event waar de diversiteit van Nederland gevierd werd en tegelijkertijd toch zo gewoon was. een lesje multiculti jongeren cultuur van de bovenste plank. ik heb m'n ogen uitgekeken en m'n hart opgehaald. mooi was dat job cohen de Martin Luther King award kreeg, uitgereikt door 1 van King's nazaten. (bijzonder trouwens dat het Parool hier de volgende dag maar een ieniemienie stukje aan wijdde...) hilarisch was het toen Madeleine Bell ging optreden. voor de 70's/80's soulkikkers onder ons geen onbekende naam denk ik maar de zaal vol jongeren reageerde gewoon niet toen ze tot drie keer toe haar naam zei, hopende op een klaterend welkom.... ontroerend was het toen Cheb Khaled, een Fransman van Arabische afkomst een paar hits kwam zingen met overduidelijk Arabische invloeden (Aicha, Aicha, ecoute moi). heel verlegen stond ie daar wat heen en weer te schuifelen op het podium, grote grijns en de zaal ging uit z'n dank met een soort van hiphop buikdans. ronduit indrukwekkend is het dat deze stichting is opgericht door een meisje van begin twintig die bij het solliciteren aanliep tegen de beperkingen van een exotische achternaam. die overigens als sneeuw voor de zon verdwenen toen ze hollandse achternaam van haar moeder ging gebruiken. en dus besloot maar wat te gaan doen tegen deze misstanden.

nee dan Pecoma Business Technology: diversiteit is voor hen de gewoonste zaak van de wereld, zit in hun DNA. het gaat niet om de verschillen, maar om de overeenkomsten vinden zij. En dus past het sponsoren van deze stichting hen helemaal. En hoop ik dat het hen die warme, eigenzinnige IT'ers met denk-, daad- en voelkracht brengt die ze zo nodig hebben om hun klanten te bedienen!

zie: http://www.dutchversity.nl/ , http://www.pecoma.nl/ en http://www.youtube.com/watch?v=iIyyPsqRweE (die laatste voor dat lekkere nummer van Cheb Khaled)

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

4/6/2008 - the internet disco

jaha, daar was ik weer. net een paar dagen storing achter de rug. had een 'flikkerende' internetverbinding. volgens KPN kon er niks aan de hand zijn, alle parameters stonden op groen maar ook de meneer aan de andere kant van de lijn was serieus onder de indruk: "het lijkt wel een disco die verbinding van u mevrouw!". dit was voer voor tweedelijnssupport. aan de goden overgeleverd dacht ik. er kon geen enkele indicatie worden gegeven wanneer mijn discofeestje over zou zijn. maar ik zou misschien gebeld worden. en toen.... opeens deed ie het weer. en nou kan ik weer lekker schrijven. over al die dingen waarover ik afgelopen dagen wel wilde, maar niet kon schrijven.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

28/5/2008 - de groene generatie

vanochtend ging ik de kids naar school brengen (net 4 en bijna 6). Voor het gemak, uit gewoonte pak ik mijn autosleutels. "waarom gaan we niet met de fiets mam?" vraagt oudste. ik geef aan dat de auto sneller is (een ritje van 2 minuten) maar weet het eigenlijk niet zo goed. "kom we gaan met de fiets..." - zegt ie ferm. "...dat is leuk en goed voor de natuur".  dat gaat wel goed komen met die nieuwe generatie. nu al groen....
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23/5/2008 - Ayurveda

opeens zie ik overal ayurvedische* producten. En niet in achterafstraatjes bij wazige, bewierookte new age winkeltjes maar gewoon, in de supermarkt en warenhuis. Zo heeft Pickwick een theelijn op de markt gebracht die uitgaat van de elementen vuur, water, aarde, lucht. Heeft Rituals net een ayurvedische lijn op de markt gezet en richt Boutriba zich met een reeks op Ayurveda gestoelde verzorgingsproducten op kinderen (verkrijgbaar bij de Bijenkorf en online). Opvallend is de eigentijdse, positieve en nuchtere benadering van genoemde merken. Ver weg van de zware wierook zeg maar....

*Ayurveda is volgens wikipedia "een hindoeïstische gezondheidsleer uit India, .... een religieus geïnspireerde visie op alles wat met de totale gezondheid van lichaam en geest te maken heeft..." Ayurveda gaat uit van drie fysieke & mentale constituties of krachten gekoppeld aan de elementen: vata (impulskracht - lucht & ruimte), pitta (vuurkracht - vuur & water) en kaphan (structuurkracht = water & aarde). zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Ayurveda. en http://ayurveda.startpagina.nl/ voor meer info.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

21/5/2008 - dag Pecoma

gister afscheid genomen van mijn maatjes bij Pecoma Business Technology. Ga ze missen die mooie mensen daar. Het meest warme, inspirerende, spirituele en toch heerlijk nuchtere IT bedrijf in Nederland wat mij betreft. Ik gun ze de wereld.

Dag Bas, Karen, Sebo, Vincent, Willemijn en al die anderen... tot ziens!

groet!

Odette

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

15/5/2008 - het is begonnen....

de vergrijzing..... zag van de week bij de HEMA dat ze rollators verkopen!!!! en dat betekent dat het een serieuze trend is. het wachten is op het eerste warenhuis voor 'matures'. natuurlijk graag een beetje jong van signatuur want oud is slechts een relatief begrip. immers: hoe meer ouderen er zijn hoe ouder je pas echt oud bent en hoe langer je jong blijft....

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

8/4/2008 - beweging

"als je vastzit in je hoofd, moet je lichaam bewegen. als je vastzit in je lichaam, moet je geest bewegen."

hoorde ik van mijn lief. mooi inzcht. en zo waar. heerlijk dat rennen....

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

8/4/2008 - where is the money? / it helps

met geld kun je veel goede dingen doen. met IT ook. Ik ben ervan overtuigd dat mensen hun sociale, maatschappelijke achterstand kunnen inhalen als ze zich bekwamen in het gebruiken van IT. Ik ben ervan overtuigd dat dorpen, steden, landen, bedrijven met achterstand zich kunnen verbeteren met IT. En dus wil ik iets gaan doen met de inzet van IT als goed doel. Het idee is te starten met een bedrag, dit zelf te geven aan een goed IT doel en vervolgens 2 CIO's van grotemensenbedrijven te vragen eenzelfde bedrag aan een zelf te kiezen goed doel te geven. Als het maar iets goeds met IT doet. En die gaan vervolgens weer zelf 2 CIO's uit hun netwerk uitnodigen om hetzelfde te doen and so on. Als een ware kettingbrief waarvan we er zoveel hinderlijk kennen uit onze inbox. Maar deze keer doet het echt goed. Uiteraard gaan we een site maken waarop we bijhouden wie aan wat geeft en wie wie uitnodigt. Goed doen moet wel een beetje zichtbaar zijn want werkt aanstekelijk. En verbroedert.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

6/4/2008 - frm mstrdm

Sinds ruim anderhalf jaar woon ik zo'n 30km van Amsterdam. Heerlijk hoor dat dorpse, daar niet van. Maar o, wat mis ik die stad. Niet omdat ik er nooit kom (vrijwel dagelijks zakelijk) maar vooral vanwege het ontbreken van het Amsterdamse winkelaanbod. En dan bedoel ik niet de Dam en omstreken maar vooral de heerlijke 'boutique' achtige shopjes van bijvoorbeeld de Haarlemmerdijk/straat, de 9 straatjes, de Utrechtse straat. Hmmm.

Ik heb er wat op gevonden: een shopformule met de leukste, best lopende items van de leukste shopjes in Amsterdam. Met een koffietafel van Coffee Company want ook die mis ik. En dan niet in, maar juist ja, buiten Amsterdam. Overal daar waar het hippe gevoel van Amsterdam gemist wordt. frm mstrdm zou ik het noemen en ik zie zo een keten van 'boutique warenhuizen' voor me. Plus een internet variant voor het gemak. Voor de winkeliers een absolute kans hun collectie breder te verkopen zonder hun naam te verliezen en bovendien mogelijk een kraamkamer / testwinkel voor buitenmokumse vestigingen. En ik weer helemaal blij. Wie durft?

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

19/3/2008 - time flies...

heel druk gehad afgelopen jaar met van alles en nog wat: werk, gezin, vrienden, familie.... en met mezelf natuurlijk. en dan vliegt de tijd.

heel trots op www.digimedo.com: een online platform & marktplaats voor digitale creativiteit. dmv co create tussen ons en nederlandse creatieven ontstaan de mooiste producten die je gewoon op digimedo kunt kopen. maar ook zelf je creativiteit ontdekken was nog nooit zo laagdrempelig. samen met goede (zaken)vrienden Maarten, Willem, Robin en Suus dit avontuur aangegaan. en zo was er zomaar weer een nieuw bedrijf.

ook heel trots op Pecoma Business Technology (www.pecoma.nl). eind 2006 nieuw business concept voor ze bedacht, afgelopen half jaar meer dan nauw betrokken bij ze geweest om eea daadwerkelijk uit te rollen. net gelezen dat eerste belangrijke project binnen is. hulde!

nog trotser op pelle & pippa. pelle van 5 die vandaag aangeeft dat 5 x 20 100 is. en pippa van bijna 4 die vandaag voor het eerst gaat wennen op de basisschool, dit zoals ze zelf aangeeft 'een beetje spannend' vindt , maar zich kranig houdt en helemaal in d'r nopjes is met deze nieuwe mijlpaal. time flies indeed.

tijd valt niet vast te houden. bloggen dan maar. tot snel.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23/2/2007 - missies

ik spaar missies (tsja een mens moet wat... ). natuurlijk van mijn klanten: heb ze tenslotte zelf gedefinieerd. maar ook van andere bedrijven die een inspirerende, uitdagende, aansprekende missie hebben. ik probeer ze altijd te achterhalen - en dat is vaak nog niet eens zo makkelijk. terwijl een missie toch essentieel is : het geeft richting en focus en helpt je in het nemen van moeilijke beslissingen. trouw aan je missie blijven is al een missie op zich.

de mooiste missies hebben voor mij een combinatie van droom en verantwoordelijkheid. vandaag kwam via fastcompany een prachtige uitspraak van Richard Branson binnen:

 

"I wanted to create an experience that I and my friends could enjoy."

wat een prachtige missie! sluit me daar volledig bij aan.

ben benieuwd naar jouw missie...

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

1/2/2007 - geluk

had het laatst met mijn liefste vriendin J over geluk. wat is dat eigenlijk? en ben je wel gelukkig? ik ben daar eigenlijk nooit zo bewust mee bezig - maar leef over het algemeen blij. ik ken wel mijn geluksmomenten: in de auto met kippevel muziek knalhard aan realiseer ik me maar al te vaak: 'life is good'; in sessies met klanten - als alles klopt en vanzelf lijkt te gaan voel ik me een gezegende mazzelpik en in momenten van ontroering door m'n geliefden krijg ik geluksglimmertjes in m'n ogen...

 

toevallig of niet kwamen er gister 2 mooie inzichten op m'n pad die me op geluksvlak aan het denken zette:

1) stel je in het leven 2 doelen: krijgen wat je wilt en vervolgens: daarvan genieten!*

- zou dat dan geluk zijn? genieten van datgene wat je bereikt of gekregen hebt? count your blessings!

2) geluk is om naar uit of op terug te kijken.** 

- het is maar al te vaak dat je je achteraf realiseert dat je toen toch wel echt gelukkig was. en het zou dus maar zo kunnen dat nu, ce moment, as we speak you're happiest hour is!

 

waar word jij gelukkig van? wat zijn jouw geluksmomenten?

 

* van de coachingskalender 2007, 31 januari

** www.nobodyhere.com (waanzinnige site trouwens!)

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

31/1/2007 - het begin

het moest er toch maar eens van komen... een blog... en tenslotte wil ik zoiets ook op mijn eigen site gaan doen dus moet toch even oefenen en zien of het me lukt er iets aardigs van te maken. doel is regelmatig te schrijven en vast te leggen wat me zoal inspireert, verwondert en prikkelt. was vroeger geen dagboekschrijver (vond het wel machtig interessant) maar wie weet past deze (meer business) insteek beter bij me. we'll see.

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

marketing meets business concepts meets technology meets new media meets strategy meets inspiration meets trends meets lifestyle meets friends

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer