Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
The Dance Classic Disco Show

Achter de Discoschermen

 

Achter de schermen bij de “Discoband”.

 

Zoals wel duidelijk is, staan wij met 14 muzikanten op het podium, dat is niks nieuws op zich. Waar echter een grote groep mensen geen benul van hebben is van wat er voorafgaand, tijdens en na afloop van een optreden nog even moet gebeuren om deze 14 muzikanten hun optreden te laten doen.

Afhankelijk van waar het optreden moet gaan plaatsvinden gaat er vanuit Silvolde vroeg in de middag een grote vrachtauto, vol met techniek, toneelrekwisieten en 6 to 8 personen op pad. Uiteraard in de richting van de speellocatie. Ruim 4 uren voor een optreden gaat deze club dan ook alvast alle techniek opbouwen om een optreden van “de Discoband” mogelijk te maken.

 

Zo komen er takelinstallaties, truss systemen, movingheads, chromabanks, parren, speakers, backdorps, mengtafels, kisten vol met bekabeling, podiumdelen, en ga zo maar door, uit die vrachtauto “rollen” om maar even een Discofeestje in elkaar te knutselen. En op dat moment is er nog geen enkele Discoband muzikant in velden of wegen te bekennen, gelukkig maar. Tenslotte lopen die dan toch maar in de weg.

“lekker belangrijk” zult u wellicht denken, of juist niet. Hoe dan ook, zonder deze “Jongens van de techniek” in ieder geval geen optreden van de Discoband…………… No way.

 

2 geluidstechneuten,

2 lichttechneuten,

2 algemene techneuten

En dan ook nog eens 2 toneel assistenten.

 

Hupsake, dat is al een half elftal op zich…………. HUH?????? Tja……… das nie niks.

“zeg……… is dat niet een klein beetje over the top?”

 

Hmmmmmmmmm……………………………………, dat dachten wij in eerste instantie ook, maar geloof ’t of niet, deze “jongens” zijn dus echt allemaal nodig. Tenslotte gaan wij alleen maar voor kwaliteit en tja daar moet dan toch echt wel de nodige professionaliteit als voorwaarde voor ingezet worden.

 

07:10 PM - 20/5/2009

Een trouwfeest in Winterswijk

 

De Bruiloft.

 

Een aantal maanden geleden werden wij benaderd om op een bruiloft te spelen. Dat dit een nogal opmerkelijke vraag was, was bij ons eigenlijk een eerste gedachte. Immers, dat wij eigenlijk nog nooit op een bruiloft hebben gespeeld is een feit. En ja, laten we eerlijk zijn…….. The Dance Classic Discoshow is nu bepaald niet iets, waar je als aankomend echtpaar, zo 1, 2, 3 meteen aan zit te denken om je trouwfeest muzikaal te laten inkleden. Althans dat dachten wij………………….. Tja, daar zaten we toch mooi even op het verkeerde spoor qua gedachte en hoe anders kan het lopen.

 

 Het echtpaar in de dop had daar dus duidelijk een heel andere mening over. Dat werd dan ook vrij snel inzichtelijk tijdens een bezoek van de bruid aan een van onze optredens.

 

Als een stelletje doorgewinterde muzikanten, gingen wij er toch maar even met onze cliché gedachten over trouwfeesten mooi vol plat op onze neus. Hadden wij als Discoband al een idee van; De polonaise, de levensloop, "Tante Annie en Ome Theo" die bij X-Factor hoge punten zouden kunnen scoren en hun muzikale bijdrage zouden komen opvoeren.  Dan maar niet te spreken over nog meer van die “heerlijke” maar  o zo simpele en vooral, zeer herkenbare, “trouwfeestacties”. Een geweldig mooi voorbeeld van “De verkeerde band op het verkeerde feestje”.  Dat was eigenlijk zo een beetje het idee van ons.................Dus mooi niet …………………… Dat ging dus even heel anders lopen..........

 

In dit geval dus wel de absoluut juiste band op een geweldig feest.

 

Zo blijkt dan ook wij met onze jarenlange individuele muzikale ervaring er dus geweldig mooi  naast kunnen zitten. Enorm dom dan ook om er maar even van uit te gaan dan bruiloften zo altijd op hetzelfde verhaal uitkomen. Niet dat hier dan iets mis mee is, tenslotte hebben complete generaties zo hun huwelijksfeest laten gebeuren. En waarom ook niet?

Maar als aankomend echtpaar, moet je toch maar even helemaal geen zin hebben in cliché trouwerijen, een fan zijn van de jaren ‘70 en ’80 Discomuziek, en absoluut geen trek hebben in, statische recepties, met handen schudden tot dat je er simpel van wordt, de bekende openingsdans met die geweldige wals en ga zo maar door……………………

 

Maar waar je dan als bruidspaar wel heel gelukkig van kunt worden is een gewoon gezellig discofeest met familie, vrienden, bekenden, zakenrelaties en iedereen die je verder dierbaar is, zonder “poespas” en alle herkenbare verplichtingen die op een bruiloft zo "normaal" zijn.

Even met de beentjes op de vaste grond dus, Discobandleden............

 

Tja………. Das dan weer ff iets om over na te denken…………. En eigenlijk zijn wij er uiteindelijk heel snel klaar mee. Dat “gezellige Discofeest” gaat er dus gewoon komen, reken maar van YES!!!                   En  "Tante Annie en Ome Theo"……………….. Helaas…………  om maar een ander cliché te gebruiken…………….. “nu even niet”!

 

Op 23 Mei gaat het in Theater “De Storm” in Winterswijk gebeuren en dat u daar helaas niet allemaal bij kunt zijn, dat zult u begrijpen. Tenslotte is dit wel een besloten feest. Aan de andere kant mocht u nog in het huwelijk willen gaan treden en had u het nog niet helemaal duidelijk hoe u uw trouwfeest  muzikaal wil laten verlopen…………………….. Nou……………… dan weten wij inmiddels nog wel iets wat een van de mogelijkheden kan zijn………………………………

 

Via onze contactpagina kunt u hierover met ons van gedachte wisselen, maar dat had u natuurlijk al begrepen.

 

De Discoband op uw trouwfeest, niet het meest voor de hand liggende idee, maar aan de andere kant eigenlijk ook helemaal geen probleem, verre van dat.

 

 

12:52 AM - 3/5/2009

Het Discoplein van Twello

 

Dorpsplein wordt Discoplein.

 

Een geweldig mooie voorjaarsavond, een uitstekende organisatie met een groot team aan vrijwilligers. Dat dit zo ongeveer de basis is om een “vette Discoparty” neer te zetten, bleek wel weer eens in Twello. Een gezellig buitengebeuren met een enthousiast publiek. En dat dit allemaal nog een beetje ingetogen van start ging is dan ook niet verwonderlijk, na een absoluut drama wat zich had voltrokken de dag daarvoor.   

Uiteindelijk ging de boel lekker los op het Dorpsplein en zo bleek Twello ineens over een Discoplein te beschikken. Het publiek heeft zich heerlijk kunnen vermaken en wij daardoor dus ook. Een Discofeestje bouw je namelijk niet in je eentje. Dat bleek maar weer eens overduidelijk het geval te zijn.

09:48 AM - 2/5/2009

The Dance Classic Discoshow in Twello

 

Naar aanleiding van de vreselijke gebeurtenissen gisteren tijdens Koninginnedag in Apeldoorn was het tot vanmorgen onduidelijk of dat ons optreden van vandaag in Twello doorgang kon vinden.

Inmiddels hebben wij vernomen dat de organisatie ter plaatse in overleg met de Burgemeester heeft besloten dat het Hutspopfestival van vandaag hervat gaat worden.

Ondanks dat ook wij als The Dance Classic Discoshow, diep onder de indruk zijn van de tragedie welke zich gisteren heeft afgespeeld in Apeldoorn en hierbij onze oprechte deelneming willen uitspreken aan alle betrokken slachtoffers, spelen wij dus zoals gepland vanavond op het dorpsplein in Twello.

10:22 AM - 1/5/2009

Disco in de Betuwe

 

De Rosmolen in Beneden-Leeuwen.

In het Land van Maas en Waal weet men sinds gisteren ook wat het is om een Discofeestje te bouwen. Een beetje onwennig in het begin, maar met hulp van onze vocale brigade werd de verlichte dansvloer dan uiteindelijk ingenomen en kwamen de Discovoetjes uit de Betuwe lekker los. Een foto verslag treft u aan op onze site.

12:17 PM - 30/4/2009

De schaal van Richter!!!

 

Beneden-Leeuwen 29 April.

Het Oranjebal in Beneden-Leeuwen staat voor vanavond op het programma.

Daar gaat “The Dance Classic Discoshow”, “de Rosmolen” even stevig aan een interne verbouwing onderwerpen. In de Bilt zullen ze dit kunnen waarnemen op de schaal van Richter.

Uiteraard ben u hier natuurlijk weer bij. Want een dergelijk spektakel, dat mag u gewoon niet missen.

Een fotoreportage gaat u natuurlijk weer zien op onze site. Even goed in de gaten houden dus.

08:10 AM - 29/4/2009

openbare optredens!!!!

 

Het wordt druk met openbare optredens dit jaar. En daar zijn wij eigenlijk wel blij mee. Normaliter komt u ons voornamelijk op besloten feesten tegen. Daar is op zich helemaal niks mis mee, verre van dat. Maar aan de andere kant, regelmatiger kunnen genieten van een lekkere discoavond met een live band zoals de onze………….tja, das dan toch wel weer lekker.

Zo krijgt u volop hiervoor de gelegenheid dit jaar, zoals op;

·         29 April in Beneden-Leeuwen.

·         1 Mei in het centrum van Twello.

·         13 Juni in het Pakhuus in Silvolde.

·         28 Juni “Daklozenparty” in Silvolde

·         22 Augustus in het centrum van Naaldwijk

·         31 Oktober “keifestival” in Lichtenvoorde.

Hupsake, dat zijn er alvast 6 die u kunt noteren in uw agenda. Maar wij vinden het geen enkel probleem als wij u mogen begroeten bij alle 6 de gelegenheden. Sterker nog, ’t lijkt ons gewoon oergezellig als we weer lekker samen een discofeestje gaan bouwen.

06:06 PM - 22/4/2009

Hosting door HQ ICT Systeembeheer