Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Zijn gezonde producten zo gezond als reclamemakers beweren?

Description

Logboek exploratieweken van: Choual Ouafa, Muysewinkel Rahela, Sprengers Anouk, Calliauw Dorien, Tilleman Dominique.


«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

dag 5: 27 november 2007

Eindelijk, het zit erop!

We zijn vroeg begonnen deze morgen om de finishing touch aan onze kaft te geven. We hebben alles nog eens gecontroleerd en verbeterd. Dankzij de hulp van onze begeleidster, die de opdrachten nog eens nagekeken heeft op dt-fouten. Ook ons visueel dagboek is helemaal af en klaar om te worden bewonderd. Het is een heel kleurrijk dagboek geworden met veel plak- en knipwerk.

Het was een heftige week. Ik denk dat we nu elke hoekje van het EMI al uit ons hoofd kennen. Deze exploratieweek heeft gezorgd voor een leerrijke ervaring, leren kennen van nieuwe mensen en ons gevoel van planning wat bij gescherpt.

Op naar de volgende exploratieweek !!


Posted: 12:26, 27/11/2007
Comments (1) | Add Comment | Link

Dag 4: 26 november 2007

Het einde is in zicht...

Vandaag is het dag 4 van onze exploratieweek. Om 9.30 stond heel onze groep uitgerust in het EMI. Na een ontspannend weekend waren we er helemaal klaar voor om er weer eens in te vliegen.

De belangrijkste dingen zijn reeds de vorige dagen afgewerkt en dit was dan ook een opluchting. Enkel het moodboard en onze visuele dagboek moest nog worden gemaakt. Dit was dus een creatieve dag.

Samen hebben we wat ideëen uitgewisseld i.v.m ons moodboard en Dorien was zo vriendelijk om deze ideën uit te werken, met een zeer kleurrijk moodboard als resultaat.

Ook ons visueel dagboek is bijna klaar Dag 1,2,3, zijn al af enkel nog 1 dag te gaan. Morgen hebben we nog een hele voormiddag de tijd en deze gaan we ook gebruiken om de finishing touch te geven aan heel deze opdracht!

 


Posted: 16:39, 26/11/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

dag 3: 23 november 2007

11u afspraak in ons meeting-point EMI. Helemaal klaar en fit om verder te werken aan de taken. De hoofdopdracht was af en de deskundige werd gevonden op dag 2 dus gingen we dag 3 verder met de vakopddrachten.

 

De agendapunten waren:

- economie

- sociologie

- engels

- frans

 

Ieder van ons werkte aan de taak waar ze het beste in was MAAR we hielpen elkaar ok waar nodig was. De structuur begon er op dag 2 al in te komen maar het einde van dag 3 gaf ons het geheel van wat er al af was en wat er nog gedaan moet worden. Daarom hebben we voor de volgende dag enkele prioriteiten... Dus Hop naar dag 4!!


Posted: 02:00, 23/11/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

Dag 2: 22 november 2007

Uitslapen? Belange niet! Wij, the food Investigators besloten om er meteen in te vliegen. 9.30 werden we allemaal verwacht op ons meeting-point: het EMI.

Wat was ons agenda voor vandaag?

  • Het opstellen van de interviewvragen;
  • opzoeken van 4 artikels i.v.m ons thema en deze ook samenvatten;
  • enquêtes afnemen bij verschillende leeftijdsgroepen;
  • een deskundige zoeken om te interviewen.

Deze hebben we na een hele dag, geplakt voor het computerscherm, afgekregen. Om 11.30 hadden we onze eerste afspraak met onze begeleidster, Mevr. Camelbeke! Samen hebben we onze interviewvragen doorlopen en heeft ze ons tips en advies gegeven hoe we alles beter zouden kunnen formuleren.

Vragen zoals "Hecht u veel belang aan gezonde voeding?" en "Wat is volgens u gezonde voeding?" kwamen aan het bod. Deze vragen werden gesteld aan verschillende leeftijdsgroepen. Van mede-leefdtijdsgenoten op onze campus tot de middelbare leeftijd in de stad.

Het interview is gemaakt, de hoofdopdracht is afgewerkt, onze deskundige is gevonden. Niet slecht voor een 2de dag!

Er begint wat structuur te komen en de opdrachten lijken logischer dan toen we ze voor het eerst onder ogen kregen. Exploratieweek valt toch best wel mee !!


Posted: 15:35, 22/11/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

Dag 1: 21 November 2007

Vandaag was het zover: de exploratieweek ! Al weken op voorhand kregen we hierover uitleg en mochten we ons thema uitkiezen. Om kwart voor 9 werd iedereen op school verwacht voor de eerste kennismaking met je groep. Wij werden dus groep 19! Wat bleek? No boys :D een echte meisjesgroep...

Veel tijd voor kennismaking was er eigelijk niet, we mochten al meteen aan onze eerste opdracht beginnen. Die bestond uit een envelop waarin 10 puzzelstukken lagen die we tot 1 geheel moesten brengen. Na wat puzzelstukken te schuiven en draaien is het ons toch gelukt. De juiste oplossing gaf ons toegang tot onze volgende opdracht. Deze was meer uitgebreider en hierin moesten we onze stadskennis bewijzen. Even langs het EMI, de grote markt en de boerentoren en de klus was geklaard. Ook al werden we niet eerst, we lieten de moed niet zakken!

We hadden dan wel al een groep maar nog steeds geen groepnaam. Ons thema is "Hoe gezond is voeding zoals de reclamemakers beweren?". Namen zoals 'Me, Myself en Food', 'De vitamientjes' en 'Nineteen' kwamen aan bod.

Me, myself en Food: kwam een beetje te egoïstisch over. De vitamientjes: dit was een kwestie van niet te kinderachtig over te komen. Nineteen: heeft niet echt iets met eten te maken en was zo voor de handliggend aangezien we groep 19 zijn. 

Toen kwam het idee om onzelf THE FOODINVESTIGATORS te noemen. En what about onze slogan? Shit happens... But not in our group! Deze om onze girlpower even te bewijzen ;). Dit alles hebben we verwerkt in een, al zeg ik het zelf, supercoole voorpagina voor ons visueel dagboek.

Tijdens de middag konden we allen genieten van een optreden van onze mede-studenten. Die trouwens zeer geslaagd was. Blijkt dat er toch een aantal talenten op onze school zitten. En onze dag werd afgesloten met een briefing waarin er een beetje meer uitleg werd gegeven over onze opdrachten en de werking hiervan.

Dit was dus een geslaagde eerste exploratiedag nu nog vier te gaan...


Posted: 16:16, 21/11/2007
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer