Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
things for you

Description

Alles voor het dagelijks leven


«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

zelf ice-tea maken

Soort thee en hoeveelheid

Om ijsthee te maken, kan je in principe alle soorten thee gebruiken, maar meestal wordt toch gebruikt gemaakt van zwarte thee, of van een mengeling gebaseerd op zwarte thee.

 

Hoeveelheid

Als je ijsthee maakt, maak je thee dan om te beginnen sterker dan dat je gewone hete thee zou maken. Door het ijs dat je er later aan toevoegt, zal de thee immers nog verdunnen en je wil niet eindigen met een slappe oplossing. Gebruik dus minstens één extra theezakje, of een extra schepje als je losse thee gebruikt. Bijvoorbeeld vijf zakjes thee voor vier kopjes.

Als je zwarte thee gebruikt, dan volstaat +- 10g voor 1 liter water.

 

Werkwijze Breng water tot het kookpunt en giet het dan over de theezakjes, die je in een kan hebt gehangen. Gebruik best een glazen kan omdat die tegen de hitte kan en zelf geen smaak afgeeft aan de ijsthee. Laat de thee minstens een uur trekken en verwijder dan de theezakjes. Sommigen laten de thee ook enkele uren of zelfs een hele nacht trekken.

Laat de thee afkoelen in de koelkast en voeg limoen of citroen toe. Snij daarvoor wat limoenen of citroen in partjes en doe hem in de thee. Je kan de citroen en limoen ook gewoon uitpersen en het sap toevoegen. Als je nog wat meer fruit in je thee wil, kan je ook vers sinaasappelsap toevoegen. Je kan ook wat muntblaadjestoevoegen als je hier van houdt.

Naar wens kan je ook suiker oplossen in de thee. Sommigen houden helemaal niet van te zoete ice tea, voor anderen kan het niet zoet genoeg zijn. Voeg dus suiker toe naar eigen smaak. In plaats van gewone suiker kan je ook rietsuiker of enkele lepels honing gebruiken.

Voeg ijsblokjes toe vlak voor je de ijsthee serveert. Zorg ervoor dat de ijsthee al helemaal afgekoeld is voor je hem serveert en voor je ijsblokjes toevoegt. Anders smelt het ijs meteen als sneeuw voor de zon en bekom je meteen een waterige oplossing waarin geen ijs meer te bespeuren is. Om het glas te versieren kan je een schijfje citroen of limoen op de rand plaatsen en een rietje toevoegen.

TipsBind de theezakjes samen zodat je ze gemakkelijk kan verwijderen.Verse thee is de beste. Bewaar je ijsthee niet dagenlang. Zet dan liever verse.Gebruik echte ijsblokjes in plaats van gemalen ijs. Deze smelten minder snel en hebben hetzelfde koelend effect.Als je de thee te troebel vindt, voeg dan eventueel een klein beetje kokend water toe of een beetje helder citroensap. Dit helpt soms. Je kan ook gewoon een andere theesoort proberen. Hoe minder tannine in de thee, hoe minder troebelheid.

In het begin is het misschien even zoeken om uit te vissen hoe jij de ijsthee het lekkerst vindt. Probeer verschillende theesoorten uit en speel met citroen, limoen, sinaasapel en munt om het juiste evenwicht te vinden. Aan het werk!

 

 


Posted: 19:51, 21/2/2014
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer