Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Stage week 8

14:50, 28/10/2011 .. 0 comments .. Link

De stage zit erop!

De laatste week stage bestond uit verkoop van fietsen,accessoires en de winkel ordenen.
De winkel heeft een grote verandering tijdens mijn stage doorgemaakt, maar er kan nog een hoop gebeuren om de concurrentie positie verder te verbeteren. Deze veranderingen hoe Philipsen Tweewielers zich kan onderscheiden van haar concurrenten staan het het verslag beschreven.

Deze week heb ik de laatste puntjes op de "i"gezet van het verslag.
Het is een mooi eindresultaat geworden.

Met een goed gevoel kijk ik terug op een leuke en leerzame 8 weken stage.
Als kleine onderneming in de fietsenbranche zoals Philipsen Tweewielers heb je als ondernemer leuke afwisselde werkzaamheden. Je hebt niet alleen te maken met inkoop, verkoop en marketing, maar ook met techniek zoals reparaties en onderhoud. Je hebt een allround functie en geen enkele dag zal hetzelfde zijn.
Tijdens mijn stage heb ik waargenomen dat een kleine onderneming als Philipsen Tweewielers met weinig personeel en lage kosten, een zeer gunstig bedrijfsresultaat kan behalen. Een bedrijf hoeft lang niet altijd groot te zijn en veel personeel te hebben om een een goed bedrijfsresultaat te kunnen behalen.

Het was een leuke en leerzame ervaring, die in de toekomst belangrijk zal zijn bij het nemen van beslissingen.

Groeten,

Thomas Hoogenboom (0840224)
Small Business & Retail management
Hogeschool RotterdamVakantie

14:49, 21/10/2011 .. 0 comments .. Link

Deze week heb mijn rapport zo goed als afgemaakt. Het concept is nu klaar. Nu nog alles netjes samenvoegen en de paginanummers invoegen.

Volgende week mijn laatste week stage!

Groeten,
ThomasStage week 7

13:49, 14/10/2011 .. 0 comments .. Link

Deze week ben ik naar twee dealershows geweest.
Dinsdagavond ben ik samen met ondernemer Fred naar Agu, de leverancier van accessoires van Philipsen Tweewielers geweest.
Deze dealershow was op een boot welke was gelegen aan de maasboulevard in Rotterdam.
Hier werden alle huidige en nieuwe accessoires voor het komende jaar tentoongesteld. Ook was er de mogelijkheid om accessoires te bestellen met aktievoordeel. Philipsen Tweewielers heeft deze avond een groot assortiment accessoires voor het komende jaar besteld. Het was een leuke ervaring om het verloop bij inkoop van accessoires een keer mee te kunnen maken.

Donderdagavond zijn wij naar de Gazelle dealershow geweest. Dit was in een nieuw groot experiencenter van Gazelle. Hier stonden alle nieuwe gazelle modellen en alle concepten en prototypes om in de toekomst te ontwikkelen. Er werd gesproken over het aantal verkochte fietsen van Philipsen Tweewielers in 2011 en er werd een nieuw target voor 2012 afgesproken.
Verder zijn er de nieuwe modellen Gazelle fietsen voor 2012 besteld en heeft de ondernemer voordelig een partij overjarige modellen overgenomen.

Naast inkoop heb ik mij deze week bezig gehouden met verkoop en marketing in de winkel. Ik heb deze week weer 2 fietsen verkocht en ik heb mij bezig gehouden met de winkeluitstraling en adverteren op het internet.

Met mijn rapport gaat het goed. Ik heb deze week de concurrenten geanalyseerd en het hoofdstuk over de winkel Philipsen Tweewielers intern geschreven. Volgende week is het vakantie en kan ik de concurrentieanalyse, inleiding, samenvatting en conclusie schrijven.

Met de leerdoelen gaat het goed. Ik leer veel van de stage en met mijn leerdoelen gaat het steeds beter.

Tot volgende week,

Groeten,

ThomasStage week 6

11:46, 9/10/2011 .. 0 comments .. Link

De ondernemer was weer terug van vakantie en deze week stond in het teken van een winkelverbouwing.
Tijdens mijn stage is veel gecommuniceerd over de winkeluitstraling. Bij Philipsen Tweewielers werken 5 familieleden. De ondernemer wilde een frisse blik van buitenaf en vroeg vaak naar mijn aanbeveling. Zo is er gesproken over de showroom van de Koga fietsen. Deze fietsen zijn te koop vanaf €1000,- maar de fietsen stonden op oude en vieze tapijt tegels. Dit gaf niet de exclusieve uitstraling van Koga.
In de aanbeveling over een nieuwe vloer in het Koga gedeelte kon de ondernemer zich helemaal vinden. Dit was al langer een wens van de ondernemer maar had dit nooit doorgevoerd. Deze week was het dan zo ver. Er werd een houtenvloer van 100 m2 in de Koga showroom gelegd. Het resultaat: de winkel is veel lichter en ruimer en de exclusieve Koga fietsen komen nu veel beter tot hun recht.
Er is deze week hard gewerkt aan de uitstraling van de winkel. Ook zijn de accessoires anders ingedeeld. De kinderzitjes en fietstassen zijn naar de Gazelle showroom en de sport -en raceartikelen zijn naar de Koga showroom verplaatst.

Ik heb deze week een start gemaakt met het schrijven van het rapport. Het verloopt voorspoedig.
Het concept brancheanalyse is al af.

Deze week heb ik mij iets minder bezig gehouden met de verkoop. Dit kwam omdat de ondernemer weer terug van vakantie is, en omdat de verbouwing erg veel tijd in beslag nam.
Met mijn leerdoel initiatief nemen gaat het zeer goed. Ik verveel mij nauwelijks, waardoor ik niet steeds de ondernemer lastig hoef te vallen met: "wat moet ik nu doen?". Wanneer ik even niets te doen heb, ruim ik wat spullen op of plaats ik nieuwe advertenties op het internet.

Dit was het weer voor deze week.

Tot volgende week!

ThomasStage week 5

11:03, 3/10/2011 .. 0 comments .. Link

Ook deze week was de ondernemer nog op vakantie. Het was dus weer een drukke week.
Ik heb een aantal nieuwe en gebruikte fietsen verkocht. Het ging erg goed, en de ondernemer was erg tervreden over de omzet die week.


Ik heb deze week enquêtes afgenomen. De enquête is gehouden onder de klanten van Philipsen Tweewielers en op straat onder consumenten in de wijk Kralingen. Uit de enquêtes kwamen interessante uitkomsten. De zijn verwerkt in het rapport.
Verder heb ik deze week nog veel branche onderzoek gedaan en heb ik de winkels van de 3 directe concurrenten bezocht. Ik heb mij voorgedaan als potentiële klant en ik heb op deze manier informatie over de concurrenten van Philipsen Tweewielers verkregen.

Met mijn leerdoelen gaat het goed. Ik voel mij al zelfverzekerder en merk dat dit ook tot verkoopresultaten leid. Na een aantal verkoopgesprekken te hebben meegeluisterd bij de ondernemer en na het zelf voeren van verkoopgesprekken, weet ik steeds meer te vertellen aan de klanten en kan ik veel vaker de klant zijn vragen beantwoorden zonder daarbij hulp te moeten inschakelen.

Dit was het weer voor deze week.

Tot volgende week!

Groeten,
Thomas

 Stage week 4

13:48, 29/9/2011 .. 0 comments .. Link

De eerste maand werken is alweer voorbij. Nog 4 weekjes en de stage zit er weer op.

Maandag ben ik met Fred (de eigenaar van Philipsen Tweewielers) naar de Koga dealershow in het Mercure hotel in Nieuwegein geweest. Hier werden alle nieuwe modellen voor het komende jaar tentoongesteld. Door een verkoper van Koga werden we bij alle modellen van informatie voorzien, zoals bijvoorbeeld de wijzigingen ten opzichte van het vorige model. Er was ook de mogelijkheid om de fietsen en promotie materiaal voor het komende jaar te bestellen.
Tijdens mijn stage had ik een opmerking gemaakt over de showroom waar de Koga fietsen staan opgesteld. Deze fietsen zijn te koop vanaf €1000,- en ik vond dat aankleding en opstelling van de showroom niet de klasse van deze fietsen uitstraalde. Op de beurs had Fred daarom besloten om een podium te kopen waarop de fietsen op de dealershow tentoongesteld werden. Het is een soort aquarium met een trap waarop 4 fietsen geplaatst kunnen worden. Ook komen aan beide zijden accessoires te hangen welke als opties te kiezen zijn op de fiets. Dit om de verkoop van accessoires te bevorderen. Ook heeft fred een houten vloer aangekocht welke in het Koga gedeelte gelegd zal worden.

Woensdag is Fred op vakantie gegaan dus ik had het deze week een stuk drukker met de verkoop van fietsen, accessoires en onderdelen. Alleen door het hele mooie weer bleef de topdrukte weg. Ook heb ik reparaties aangenomen voor de werkplaats en kleine spoetreparaties gedaan. In een fietsenwinkel als Philipsen hebben alle medewerkers een allround functie. Er wordt veel onderling gecommuniceerd en zij doen zowel gezamenlijk inkoop, verkoop en reparaties.

Ook deze week heb ik weer aan het rapport gewerkt. Ik heb de inhoudsopgave gemaakt en ik heb mij voorbereid op het interview en een enquete opgesteld.

Met mijn leerdoelen gaat het steeds beter. De verkoop gaat goed en ben al een stuk zekerder. Ook neem ik nog steed goed initiatief. Ik ga niet zitten wachten tot ik weer een opdracht krijg, maar begin in tussentijd een beetje op te ruimen enz.

Dit was het weer voor deze week.
Groeten,
Thomas

 Stage week 3

13:26, 23/9/2011 .. 0 comments .. Link

De derde week zit er alweer op. Ik heb mij deze week bij gericht op de verkoop, omdat volgende week de eigenaar op vakantie is. Ik sta dus volgende week alleen voor de verkoop. Ik heb klanten geholpen en m'n eerste (nieuwe) fiets verkocht. Ook heb ik nog 2 tweedehands fietsen verkocht. De verkoop van de fietsen via Marktplaats.nl is nog geen groot succes. Dat komt omdat er een te hoge prijs gevraagd wordt. Over de prijzen ga ik natuurlijk niet, maar ik ga dit wel aangeven bij de eigenaar(misschien in m'n aanbevelingen).
Verder heb ik deze week aan het rapport gewerkt. Ik heb de 3 concurrenten geanalyseerd.
Ik heb bijvoorbeeld de prijzen van reparatie en onderhoud van de 3 concurreten uitgezocht en heb de branche en het bedrijf intern geanalyseerd. Ook is deze week Janine op stage bezoek geweest. We hebben gepraat over de taken die ik mag uitvoeren en de voorderingen van het rapport. Alles was verder in orde. Met mijn leedoelen gaat het goed. Ik merk duidelijk doordat ik meer informatie weet van fietsen, dat ik een beter en een zekerder verhaal kan vertellen tegen de klanten. Er wordt veel naar mijn mening gevraagd over bijv. de inrichting van de winkel. Ik neem naar mijn idee goed initiatief en kom met goede aanbevelingen.

Dit was het weer voor deze week.
Tot volgende week!

Groeten,
Thomas

 Stage week 2

13:24, 16/9/2011 .. 0 comments .. Link

Tweede stage week is achter de rug. Een drukke week en ik heb mij zeker niet verveeld. Na mijn stage op het MBO bij een autodealer met meer dan 300 man personeel is het leuk om eens in een klein familie bedrijf te mogen stagelopen. Ik krijg veel verantwoordelijkheden en wordt goed begeleid.  De website die ik gemaakt heb voor het bedrijf is af. Bekijk maar eens hoe mooi deze is geworden.(www.philipsentweewielers.nl) Ik heb deze week fietsen gefotografeerd en deze op de website geplaatst. Ook krijg ik de mogelijkheid om mee te mogen denken om de omzet te vergroten. Zo heb ik aangeraden om wat meer met de tweedehands fietsen te doen. (zoals op de website plaatsen). Verder heb ik marktplaats.nl benaderd of Philipsen Tweewielers misschien in aanmerking zou komen voor gratis adverteer tegoed, zodat ik het bedrijf kennis kan laten maken met het adverteren op het internet. Ik heb deze week al wel een aantal gratis advertenties geplaatst op marktplaats.(en jawel... na 5 minuten ging de telefoon over de aangeboden fiets). Ook heb ik voorbeeld prijskaarten gemaakt die op de tweedehandsfietsen in de winkel kunnen, en deze aan de eigenaar getoond. Hij vond dit een leuk en goed intiatief en waarschijnlijk zullen deze prijskaarten naar zijn zegge er ook echt komen.
Het inkopen zal volgende week maandag aan bod komen, want dan ga ik met de eigenaar (Fred) mee naar de KOGA beurs.(Dit zijn exclusievere fietsen). Hier kunnen dealers de nieuwe collectie bezichtigen en bestellen. 

Met mijn leerdoel initiatief nemen zit het wel goed. Ik kom zelf met ideeën zoals: de nieuwe website, prijskaarten op fietsen, adverteren op internet.
Er wordt ook ervaring opgedan met verkopen, ik help de klanten die komen voor tweedehands fietsen en af en toe een klant voor een nieuwe fiets. Ik ben mij via het internet steeds meer aan het verdiepen in de nieuwe fietsen. Dit omdat de eigenaar over 2 weken op vakantie gaat, en ik dan ook meer klanten voor nieuwe fietsen zal moeten gaan helpen. Ik wil ook zekerder overkomen, dus vandaar het verdiepen in de nieuwe fietsen.

Dit was het weer voor deze week.
Tot volgende week.

Groeten,
ThomasStage week 1

13:17, 9/9/2011 .. 0 comments .. Link

De eerste stage week is bijna achter de rug. Nog 1 dagje en dan is het weekend! Even wennen om na zo'n heerlijke vakantie weer aan het werk te gaan.
Ik loop stage bij Philipsen Tweewielers. Ik loop mee met de verkoop - inkoop en marketing. 
Na een interview voor CVH presenteren over het starten van een webshop naast de fysieke winkel heb ik gevraagd om stage te mogen lopen bij het bedrijf onder de voorwaarde dat ik ook een website zou verzorgen. Dus in mijn eerste weeek heb ik met een goede kennis een website opgebouwd. Het is nog niet af, maar het begint al ergens op te lijken. (www.philipsentweewielers.nl) Ook heb ik klanten in de winkel geholpen die opzoek waren naar accessoires en heb ik klanten geholpen die op zoek waren naar een 2e hands fiets. Het leuke is dat deze klanten de volgende dag terug zijn gekomen en deze fiets hebben gekocht bij m'n collega.
Ik heb het erg druk gehad voor m'n eerste stage week en weinig tijd gehad voor school opdrachten. Ik ga dit morgen maar eens bespreken met m'n begeleider zodat dit niet meer op het laatste moment hoeft. Vanavond en morgenochtend weer verder aan m'n PVA.
Ik ben benieuwd hoe de dagen er volgende week uit zullen zien.

Tot volgende week.

Groeten ThomasAbout Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Stage week 8
Vakantie
Stage week 7
Stage week 6
Stage week 5

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer